Klaas-Jan Huntelaar: 'Exact een jaar geleden had ik dat niet kunnen voorzien'
Woensdag, 3 juli 2019 om 08:11

Met de dubbel en het bereiken van de halve finale van de Champions League verliep het afgelopen seizoen uitermate succesvol voor Ajax. De verwachtingen voor de nieuwe jaargang zullen hooggespannen zijn. Klaas-Jan Huntelaar denkt dat de Amsterdammers het succes op het Europese podium kunnen herhalen en spreekt van een mooie uitdaging.

"Het is natuurlijk wel belangrijk dat we de ploeg een beetje bij elkaar kunnen houden. Als er heel veel veranderingen komen, is het afwachten hoe het team daarop inspeel. Maar ik geloof erin dat we opnieuw ver kunnen komen in de Champions League", zegt Huntelaar in gesprek met Voetbal International. Ajax zal zich eerst via de voorrondes moeten plaatsen voor het miljardenbal, zo weet de spits. "Laten we dat eerst zien te bewerkstelligen, voordat we verder gaan kijken."

"Maar na ons vorige seizoen moet het de ambitie zijn iets vergelijkbaars neer te zetten. Al zal het niet makkelijk zijn", vervolgt de routinier. Hij noemt het een mooie uitdaging om te laten zien dat er twee of drie jaar achter elkaar gepresteerd kan worden in Europa. "Die ambitie moeten we niet alleen uitspreken, maar we moeten er ook echt in gelóven. Er vol voor gaan. Internationaal succes moet niet iets zijn wat je overkomt. Want dan gaat het je niet nóg een keer lukken. De overtuiging dat het echt mogelijk is, kan je net die laatste paar procent opleveren."

"Exact een jaar geleden had ik onze reeks in de Champions League niet kunnen voorzien. Dit soort dingen heeft vaak te maken met hoe alles samenvalt. Er werden bijvoorbeeld goede aankopen gedaan", stelt Huntelaar. Ajax nam al afscheid van Frenkie de Jong en Daley Sinkgraven, terwijl ook Matthijs de Ligt, Hakim Ziyech en David Neres op de nominatie staan om een transfer te maken. "Een mix van ervaring en talent zorgt niet alleen voor balans in het veld, ook op de langere termijn is het goed voor de club: de opgeleide talenten vertegenwoordigen een bepaald kapitaal."

Meer nieuws
   
12:42
12:42
Kraay jr. las nieuws over Feyenoorder: 'Meest belachelijke bericht in maanden'
2
   
12:40
12:40
Noa Lang belt Brands op met speciaal verzoek: 'Dat zegt veel over hem'
7
   
12:10
12:10
De Telegraaf: Ajax is concreet voor Sandler maar heeft concurrentie van PSV
49
   
11:56
11:56
Marcel Brands geeft Slot heel belangrijke tip om te kunnen slagen in Engeland
25
   
11:46
11:46
Brands bevestigt belangstelling van PSV: 'Het is een interessante speler'
5
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (10)

 
sloep01
 
30
3 juli 2019 om 08:22
Ben blij dat hij nog een jaar blijft had een belangrijk aandeel in het kampioenschap met 16 goals is een echte winnaar en straalt dat ook op het veld uit , en de goal bij Groningen uit was van cruciaal belang dat betekende de titel volgens mij , nu maar zien wat er overblijft van het team en weer proberen om kampioen te worden en de groepsfase in de CL te halen .
 
Noldries
 
11
3 juli 2019 om 08:29
ik denk dat PSV thuis de meest belangrijke was in de mentale tik. Huntelaar was inderdaad erg belangrijk dit seizoen, extreem fit voor zijn leeftijd ook. heerlijk om z'n spits te hebben. Hij was ook nog nooit kampioen geworden he, die honger die hij uitstraalde
 
Stokvis
 
5
3 juli 2019 om 08:51
Vond het afgelopen seizoen mooi om te zien hoeveel energie hij gaf in een wedstrijd. Daar waar gros van de spelers op zijn leeftijd lekker aan het ballen zijn om af te bouwen zie je dat bij hem totaal niet. Wat een fantastische speler blijft t ook
 
Craig Tucker
 
8
3 juli 2019 om 09:41
Zijn goal tegen Groningen was ook gigantisch belangrijk. Als Ajax daar punten had verspeeld had PSV een enorme boost gekregen denk ik. Het liep voor geen meter, en uit het niks schiet Huntelaar met een echte spitsengoal de punten naar Amsterdam. Voor mij gevoel hebben we daar de titel veroverd
 
manodedios
 
3
3 juli 2019 om 12:39
Maar terwijl je twist over welke goal belangrijk was mis je waar echt zijn kracht ligt, in mijn ogen vooral het feit dat hij zonder te spelen zoveel brengt. Hij is net zo enthousiast als een ander scoort, dat zie je weinig. Elk beeld van de training zie je hem voorop lopen en lol uitstralen. De kracht van Ajax afgelopen jaar was de teamgeest en ik denk dat zo’n Huntelaar daarin van onschatbare waarde is. Iemand die eraan bijdraagt dat anderen met plezier naar hun werk komen. Moet ook een heerlijk uitgangspunt zijn, hij heeft zich helemaal kleurenblind verdiend en zo’n beetje uit zijn potente gehaald wat erin zat - en komt terug bij zijn jeugdliefde waar hij op handen wordt gedragen om nog een tijdje maar zonder enige druk te doen wat hij leuk vindt. Een mooi bestaan en het is hem gegund.
 
nforl
 
28
3 juli 2019 om 08:25
Vind dar hij zijn rol ook perfect invult. Mer hele belangrijke goals aan het begin van het seizoen. En als een soort mentor/vader/broer wanneer hij op de bank zit voor de rest van het team. En dan die passie.... als wisselspeler. Kijk hem gaan in Bernaubeu heeeeerlijk!
 
4Ever4Ajax
 
12
3 juli 2019 om 08:27
Huntelaar is misschien wel de beste katalysator geweest van het afgelopen seizoen. Op en top prof die er stond op het veld als het moest, maar ook vol passie op de bank en goede mentor op de training. Ben dan ook heel erg blij dat hij nog een jaartje bij ons blijft (hoop daarna ook, maar dan waarschijnlijk in de staf).
 
Miccoli
 
5
3 juli 2019 om 08:35
Als je naar zijn statistieken kijkt van de afgelopen twee seizoenen, dan zou je niet zeggen dat hij grote delen van beide seizoenen gewoon wisselspeler was. Nog steeds een echte goaltjesdief! Ik zie dan ook nog geen reden om hem niet te gebruiken komend seizoen. Hij is oud, maar is nog o zo belangrijk.
 
Patroo
 
1
3 juli 2019 om 08:55
Niet altijd gespeeld, maar altijd belangrijk geweest binnen en buiten het veld. Op zijn leeftijd nog altijd een neusje voor de goal (toegegeven, is wel minder scherp dan vroeger) en ik denk dat hij met zijn professionele houding als wisselspeler een voorbeeld is voor degenen die weinig minuten maken. Heeft ook het voordeel dat hij fysiek nog steeds prima is en laat dat ook op het veld zien.
 
tubes
 
1
3 juli 2019 om 10:06
Groningen uit was zo belangrijk. Denk niet dat iemand anders binnen de selectie die goal had kunnen maken.