Klaassen boven Gakpo als nummer 10 gekozen: 'Iets wat goed bij elkaar past'
Woensdag, 23 november 2022 om 15:49

Als het aan Bert van Marwijk ligt, krijgt Davy Klaassen een basisplaats bij het Nederlands elftal. De oud-bondscoach denkt dat Oranje ver kan komen op het WK in Qatar en ziet in Klaassen dé ideale aanvallende middenvelder in het 1-5-3-2-systeem van Louis van Gaal. Cody Gakpo, tegen Senegal verantwoordelijk voor de 1-0, zou dan het kind van de rekening zijn.

"Het Nederlands elftal heeft normaal gesproken een selectie waarmee je het toernooi kunt winnen. We hebben spelers bij Liverpool, Manchester City, Barcelona, Bayern München, Manchester United en Internazionale. Dat is de absolute top", zei Van Marwijk tegen Voetbal International. De oud-bondscoach denkt te weten wat de sleutel tot succes is voor Oranje. "De driehoek van de twee spitsen met de nummer tien is heel erg belangrijk."

Van Marwijk vindt dat Van Gaal moet kijken naar een speler die een klik heeft met Memphis Depay, zoals de spits dat had met Georginio Wijnaldum. "Als Depay gaat spelen, moet je kijken naar wie daar het beste bij past. Ik denk dat Steven Bergwijn iets meer vanaf de zijkant dat ook met Depay heeft. Dan moet je er een goede nummer tien bij zoeken. Een loper die er overheen komt. Klaassen zou dat kunnen."

In Van Marwijks optiek zou dat betekenen dat Gakpo, tegen Senegal nog trefzeker, uit de basis verdwijnt. "Ik snap de zienswijze van Louis wel. Gakpo is een speler die de diepte kan bespelen, ik vraag me wel af of hij dat dan vaak doet zonder bal. Ik zie hem het liefst vanaf links en aan de bal. Maar soms gebeurt het dat iets niet past terwijl het in potentie een van je beste spelers is", weet Van Marwijk "Ik vind Gakpo een heel goede speler aan de bal, maar Klaassen is een voetballer die heel goed kan spelen zonder dat hij de bal vaak raakt. Als Berghuis vanaf het midden dan de ballen kan geven op de diepgaande mensen voorin, heb je denk ik wel iets wat goed bij elkaar past. Ik denk dat Louis op zoek is naar goede combinaties."

Meer nieuws
   
14:50
14:50
Roda JC legt stadionspeaker het zwijgen op: 'Heeft laatste interview gegeven'
1
   
14:07
14:07
'Twijfelende Denzel Dumfries ziet move richting Manchester United wel zitten'
13
   
13:55
13:55
Door vuurwerk verminkte PSV-fan doet zijn verhaal: 'Ik mis tweeënhalve vinger'
71
   
13:32
13:32
Van Dijk naar Real Madrid? 'Als ze bellen kunnen ze hem morgen contracteren'
33
   
13:05
13:05
Van der Vaart weet nu al wie kampioen wordt van de Eredivisie in 2024/25
63
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (78)

 
Fossen
 
87
23 november 2022 om 15:52
Blijf het zeggen: Gakpo hoort niet op 10 maar gewoon voorin. Heeft niks van een goede nummer 10. Klaassen op 10 lijkt mij ook niet heel logisch, dus gewoon Berghuis naar de 10, Koopmeiners naast Frenkie en Gakpo voorin naast Memphis.
 
Nijogeth
 
15
23 november 2022 om 15:55
Zoals Van Marwijk het uitlegt zou Klaassen een goede keus zijn. De vraag is of Van Gaal het spel op die manier wil zien.
 
29er
 
4
23 november 2022 om 16:00
De vraag is of Van Gaal nu een dergelijke keuze door wil voeren. Het moet natuurlijk niet lijken voor de buitenwereld alsof hij naar Van Marwijk luistert
 
Fossen
 
27
23 november 2022 om 16:05
Nouja in theorie kun je van elke speler een mooi verhaal maken denk ik haha. Feit is dat Klaassen bij Ajax op de bank zit, het beste er al wel een tijdje af is en eigenlijk voor een specifieke rol mee is en dat liet hij tegen Senegal zien: als er gescoord moet worden nog een kwartiertje inbrengen. Om vanaf het begin te starten komt hij gewoon tekort wat mij betreft.
 
Muke10101
 
7
23 november 2022 om 15:58
Je middenveld klopt maar Gakpo is ook geen spits. Gewoon Bergwijn + Memphis, dat is de afgelopen tijd het beste duo geweest in Oranje.
 
Fossen
 
70
23 november 2022 om 16:03
Bergwijn is niet in vorm en was ook maandag heel matig. Dan verdient Gakpo het op dit moment meer om te laten zien wat mij betreft, zeker met zijn rendement.
 
Muke10101
 
18
23 november 2022 om 16:05
Als Gakpo een fatsoenlijke pass over 5 meter kon geven dan had Bergwijn ons na 3 minuten op voorsprong gebracht. Bergwijn en Memphis hebben een click, dat is inmiddels wel bewezen, en Gakpo geen 10 dus lekker op het bankie.
 
rayvg
 
8
23 november 2022 om 16:06
ik vind berghuis speelt op 10 ook altijd verstoppertje dus doe mij dan maar xavi of klaassen. JE zag met Klaassen wel dat er tenminst echt druk werdt gezet ipv alibi drukzetten. Berghuis was op 8 ook niet heel best afgelopen pot dus daar moet dan koopmeijners maar staan omdat er voor de rest niks over is. Niet dat ik denk dat koopmeijners het enigsinds beter gaat doen.. de beste optie zit helaas thuis te kijken en dat is gravenberch die is verdedigend ook beter dan berghuis en koopmeijners. xavi is een gok maar gezien de overige kwaliteiten kan je die wel nemen, zeker tegen qatar.
 
Fossen
 
45
23 november 2022 om 16:07
Weet niet waarom je nou steeds zo cynisch over Gakpo blijft doen maar hij kopte ons alsnog naar de 3 punten he? Gakpo en Memphis kunnen ook prima een klik hebben bovendien. Maar je wil koste wat kost dat Gakpo nier speelt lijkt het ??
 
Muke10101
 
17
23 november 2022 om 16:18
Het was vooral de pass van Frenkie en de blunder van de keeper, voor de rest was Gakpo gewoon heel matig. Jij wil koste wat kost Bergwijn eruit terwijl Bergwijn en Memphis de beste spitsen zijn en al vaak hebben bewezen een click te hebben.
 
The-Jump
 
36
23 november 2022 om 16:23
Lekker alles omlaag praten wat een speler goed doet. Hij moet er lopen en de lengte hebben. Had je daar Bergwijn gehad, met zijn 1 meter 60, was het nooit een goal geweest.
 
Psv-er!
 
30
23 november 2022 om 16:25
Ja Muke je kan wel blijven zeggen dat Gakpo ze er alleen in schiet tegen de kleintjes. Als Bergwijn eens zou beginnen met scoren tegen de kleintjes kunnen we deze discussie voeren.
 
Nick_10
 
13
23 november 2022 om 16:28
Als Bergwijn keer optijd voor in staat en anticipeert op wat er gaat komen en ook nog eens keer een man voorbij speelt dan waren we nu al wereldkampioen. Maar helaas, alles van dit doet Bergwijn niet of kan bergwijn niet. Dus hup Bergwijn banken en Gakpo voorin naast Depay.
 
Fossen
 
21
23 november 2022 om 16:43
Nou wordt ie helemaal mooi haha. Loopactie van Gakpo en de timing bij de kopbal gebeurden toevallig ofzo? Ik zeg helemaal niet dat hij goed speelde, iedereen speelde namelijk matig tot slecht. En ik zeg juist dat Gakpo op 10 niet werkt. Dus dan zet ik hem liever op een positie die beter bij hem past, ten koste van Bergwijn die totaal uit vorm is. Zo gek lijkt me dat niet. Je bent zo hard alles aan het downplayen wat betreft Gakpo, zo treurig ??
 
gekkes80
 
8
23 november 2022 om 16:48
Goh en Bergwijn heeft helemaal geen fatsoenlijke pass gegeven..lekker laten banken
 
Sir Paul
 
10
23 november 2022 om 16:51
Bergwijn boven Gakpo hahaha geweldig. Bent echt aan t doorslaan Muke. Niet serieus te nemen. Gakpo boven Klaasen ook niet trouwens. Overigens de minst slechte optie is Gakpo Memphis voorop. Berghuis erachter. Frenkie en (type)Klaassen zou ik daarachter zetten. Klaassen heeft loopakties die lastig te verdedigen zijn. Ben geen Koopmeinersfan. Simons kan trouwens ook op 8 en 10.De Vrij op plaats van Ligt.
 
rayvg
 
3
23 november 2022 om 16:52
bergwijn was nog slechter, bergwijn wordt pas handig in de counter tegen brazilie, argentinie etc. Dat is waar hij levengevaarlijk kan zijn. Gakpo vind ik ook niks op deze positie maar als vervanger van bergwijn zou wel beter zijn aankomende 2 potten. Helaas is danjuma er niet bij anders had je die met memphis kunnen starten.
 
BurdyM
 
11
23 november 2022 om 16:58
De pass van Gakpo was niets mis mee. Bergwijn was weer eens te laat. Hij speelt al maanden slecht bij Ajax maar wordt niet gepasseerd vanwege zijn transfersom. Gakpo laat opnieuw zien dat hij er in hoort. Hij scoort en beweegt in tegenstelling tot Bergwijn wel op het veld. Bergwijn heeft idd maanden geleden goed gespeeld met Depay. Maar heeft maandag laten zien dat hij er in niet in hoort. Dus ik zeg Bergwijn lekker op het bankie.
 
BurdyM
 
5
23 november 2022 om 17:01
@fossen, Neem Muke nou niet zo serieus. Hij alleen maar aan het trollen. De pass van Frenkie was geweldig. Maar dat was de loopactie van Gakpo ook. En ook de afwerking van Gakpo was uitstekend. Dat had Bergwijn niet gered. Die is te beroerd om te lopen en koppen heeft hij nog nooit gedaan. Van Gaal heeft het geprobeerd met Bergwijn vanwege die paar goede wedstrijdjes met Depay een aantal maanden geleden. Maar denk dat Louis genoeg heeft gezien en dat Bergwijn er niet meer in komt de rest van het toernooi.
 
Woutballoh
 
4
23 november 2022 om 17:44
Gakpo op links en simons op 10, Depay ervoor. Berghuis op rechts. Minuut 75 Klaasen erin met al zijn energie
 
Martijn R
 
1
23 november 2022 om 18:53
"Gakpo op links" Er is geen links in deze opstelling. Berghuis of Xavi op 10. Klaassen enkel daar in laten vallen als je écht moet scoren laat. Depay en Luuk in de spits. Kan je nog een keer een lange bal geven als je er niet uitkomt. Gakpo is geen spits, en geen 10. Als die keeper niet zo faliekant had misgezeten was die helemaal afgemaakt. Bergwijn momenteel niet goed genoeg. En Janssen en Weghorst zijn helemaal op te janken. Waarom is Danjuma er niet? Zou perfect zijn in een twee spitsen systeem naast Depay.
 
erodinho
 
0
24 november 2022 om 00:41
Depay + Gakpo en Berghuis erachter of Klaassen.
 
PSVMANUNITED
 
12
23 november 2022 om 16:00
Koopmeiners is geen slecht alternatief, maar ik vond Berghuis op 8 anders gewoon weer erg goed tegen Senegal en ik denk dat dat ook wel de rol is die Van Gaal in gedachten heeft voor hem. Gakpo is inderdaad geen 10 (elke keer dat hij iets deed kwam hij ook van de linkerkant waar hij naar binnen trok), maar lijkt me daarentegen een prima linkerspits naast Memphis. Memphis kan wel een klik hebben met Bergwijn, Bergwijn was anders tegen Senegal weer totaal onzichtbaar en verdient het op dit moment gewoon niet om te spelen en Memphis kan het ook echt wel zonder Bergwijn. Ik hoop daarom van harte (maar ik weet niet of hij dat aandurft) dat Van Gaal tegen Ecuador begint met Berghuis - Frenkie met daarvoor Xavi Simons en Gakpo - Memphis als spitsen. Xavi Simons is in vorm, is van nature tenminste een 10, is creatief én brengt veel loopvermogen; echt niet veel minder dan Klaassen.
 
Fossen
 
5
23 november 2022 om 16:08
Berghuis op 8 is inderdaad prima, maar denk dat hij vanaf 10 nog gevaarlijker kan zijn met zijn passes en schot uit de tweede lijn. Koopmeiners kan vanaf 8 bovendien ook goede dieptepasses geven en speelt wat controlerender waardoor Frenkie wat meer risico kan nemen. Simons op 10 lijkt me op dit moment nog wat vroeg, al sluit ik niet uit dat hij het goed zou doen.
 
CityTheBest
 
4
23 november 2022 om 16:15
zo heeft iedereen zijn eigen visie. totaal zinloos om te vermelden aangezien er maar 1 persoon is die bepaald.
 
Fossen
 
13
23 november 2022 om 16:47
Zullen we VZ maar opheffen dan? ??
 
Psv-er!
 
3
23 november 2022 om 16:28
"gakpo is een speler die de diepte kan bespelen, ik vraag me wel af of hij dat dan vaak doet zonder bal. Ik zie hem het liefst vanaf links en aan de bal. Maar soms gebeurt het dat iets niet past terwijl het in potentie een van je beste spelers is" Ligt het aan mij of is diepgang zonder bal precies de reden dat Gakpo scoorde?
 
Fossen
 
3
23 november 2022 om 16:48
Exact. Wat Gakpo wel te vaak heeft is dat hij te vroeg diep gaat zonder bal waardoor hij veel te vaak buitenspel staat. Maar die goal was wel een goede loopactie.
 
Boomers
 
0
24 november 2022 om 11:34
Vind het eigenlijk geen gekke gedachte. De wedstrijden van NL elftal die ik heb gezien, waarin Klaassen met Depay speelt, laten ze vaak plezier zien en ook dat ze voetballend een klik hebben. Dat vond ik altijd heel opvallend. Zo zie ik Klaassen bij Ajax nooit.
 
bigpicture
 
4
23 november 2022 om 17:36
En toch scoort Klaassen heel heel vaak en heeft hij toch een ongelofelijk goed neusje voor de goal. Dat heeft niet iedereen thuis op de bank hoor. Inzaghi kon ook niet goed voetballen maar heeft wel de CL gewonnen met z`n belangrijke goals - het gaat er toch om dat je een bal in het mandje legt uiteindelijk.
 
Hamid Boziak
 
13
23 november 2022 om 17:48
Dit is zo belachelijk inzaghi vergelijken met Klaasen kom op man.
 
bigpicture
 
2
24 november 2022 om 01:29
Zucht, ja ik vergelijk ze ook echt, Inzaghi (aanvaller) en Klaassen (middenvelder) zijn net als twee druppels water man.. was al bang voor zo'n simpele reactie. Het zijn beide spelers die veel mensen niet goed vinden voetballen, maar wel altijd het neusje voor de goal heeft, zich enorm goed positioneert bij een aanval en enorm veel meters maakt om een `simpele intikker` te maken, zoals tegen Senegal. Dat is een kwaliteit die sommige spelers bezitten en wordt onderschat. Ik vind doelpunten maken een belangrijker aspect dan 'verzorgd voetballen' - zeker op een toernooi. Ik zou Klaassen altijd er bij houden. Bizar hoe die zo naar beneden wordt gepraat door iedereen en hoe een klein jochie als Taylor bij Ajax hem op de bank houdt. * Als je nu terugkomt met de reactie 'inzaghi heeft op CL niveau wedstrijden beslist en Klaassen niet' dan praten we echt langs mekaar heen, want ze zijn niet te vergelijken, maar hebben wel een enorm belangrijke kwaliteit.
 
Emz01
 
58
23 november 2022 om 15:54
Spelers die niet eens in Oranje horen te staan, worden nu de basis ingepraat. Ik vind het best schandalig eigenlijk
 
Bereta
 
2
23 november 2022 om 16:00
Het is gewoon weer exact het zelfde als 2 jaar terug. Het spel lijkt nog steeds nergens op, de spelers zijn matig, interessantdoenerij met systemen... Je kan aan alles sleutelen, maar veel meer rendement ga je niet uit dit team halen.
 
FutureBoss
 
3
23 november 2022 om 16:05
2 jaar terug werd er niet gevoetbald door corona. Als je het over het WK hebben, toen speelden we toch lastige tegenstanders weg in de groepsfase, en speel je Tsjechie ook gewoon weg. Als Malen die kans scoort win je waarschijnlijk gewoon met 2 of 3-0. Nu krijg je een in mijn ogen onterechte rode kaart en val je door de mand. Nederland was prima op het WK
 
melvin7
 
11
23 november 2022 om 16:07
EK bedoel je. We hadden een zeer makkelijke groep waarin we makkelijk doorgingen en verloren terecht van Tsjechie? Weet niet waar je vandaan haalt dat we ze wegspeelde. Was een dramatisch toernooi dus.
 
Kenada
 
5
23 november 2022 om 16:07
Hoe kon die rode kaart nu onterech zijn? Hij moest er gewoon vanaf blijven
 
Bereta
 
0
23 november 2022 om 16:14
Ek inderdaad. Het resultaat verbloemt de meeste slechte aspecten van het spel tegen een matige team. Dat was net zo op het EK. Toen het moest tegen een team die wist wat ze aan het doen waren storte Oranje gewoon in. Ik verwacht weer hetzelfde.
 
Mrblueeyes
 
4
23 november 2022 om 16:12
Klaassen heeft altijd goed gepresteerd in oranje. Lijkt mij heel reëel om hem een basisplaats te geven.
 
L1driehoekje
 
6
23 november 2022 om 16:18
Dan kun je nog meer lijken opstellen
 
The-Jump
 
3
23 november 2022 om 16:26
Jazeker, alle 7 Ajacieden in de basis, waarvan er wel 6 uit vorm zijn. Klaassen gebruik je juist goed als invaller, om wat vanuit het middenveld te forceren. Heb je minder vorm voor nodig. Is geen basismateriaal op een WK, en Van Gaal ziet dat goed.
 
Bereta
 
0
23 november 2022 om 16:41
Oranje heeft ook afgelopen 8 jaar slecht 1 eindtornooi gespeeld en daar ook nog eens heel slecht gepresteerd. Dus dat zegt ook wel wat over de "goede prestaties" van zo een speler.
 
Emz01
 
0
24 november 2022 om 11:07
Laten we oa Sneijder dan ook maar van stal halen. Heeft namelijk ook altijd goed gepresteerd in Oranje. Wanneer gaan we nou kijken naar het heden? Is nooit een geweldige speler geweest, maar het is nu al een tijdje van een zeer bedroevend niveau en hij zit zelfs vaak op de bank bij Ajax. Niet selecteren was het enige reële geweest
 
Belle
 
15
23 november 2022 om 15:57
Met Klaassen op 10 missen we echt creativiteit, iets waar we sowieso al niet van overlopen. Met Berghuis op 10 en Koopmeiners op zijn positie lijkt me het beste. Voorin uiteraard met Memphis en Gakpo dan.
 
Onside
 
7
23 november 2022 om 16:21
De Jong en Berghuis zijn ook creatief. Afgelopen wedstrijd werd niemand voorin bereikt. Een Klaassen die af en toe de diepte in trekt creëert wel ruimte voor de twee aanvallers. Daarnaast heeft die ook een neusje voor de goal. Nadeel is dat die technisch gezien gewoon tekort komt, maar in dit systeem met vijf verdedigers en de Jong en Berghuis in zijn rug, wie weet.
 
ADRO
 
9
23 november 2022 om 15:58
Gakpo lekker laten staan dat is de man in vorm. Schuif dan Berghuis door en Koopmeiners erin. Koopmeiners versnelde het middenveld spel bij Nederland wel toen hij inviel.
 
 
13
23 november 2022 om 16:01
Neeheeeee. Frenkie, Koopmeiners, Berghuis. En Gakpo en Bergwijn (of Luuk de Jong) voorin tot Memphis er weer is. Dan Memphis en Gakpo. Klaassen is een prima invaller, meer niet.
 
gimpet
 
12
23 november 2022 om 16:04
Of Gakpo voorin met Memphis and Xavi Simons op 10?
 
Sir Paul
 
4
23 november 2022 om 16:58
Voorhoede Gakpo Memphis Simons is wel heel dynamisch. Veel positiewisselingen. Berghuis Frenkie erachter. Ook mooi. Muke zei liefst 433 te spelen met voorhoede Memphis Luuk Gakpo en Xavi op 10 erachter.
 
Josias Mairuhu
 
1
23 november 2022 om 16:05
Gakpo en depay Berghuis blind- de jong - koopmeiners Ake Dumfries Vandijk Timber (Devrij) (Vandijk) Noppert Op Xavi op 10 en berghuis op plek van blind Zo zou ik spelen
 
KanyeWest
 
12
23 november 2022 om 16:07
Laat me niet lachen zeg. Klaassen is puur selectie opvulling meer niet. Als die niet scoort is het alszof je met 10man speelt
 
GLENNN
 
5
23 november 2022 om 16:14
Klaassen is een degelijke invaller, meer niet. Gewoon Berghuis op de 10 opstellen. Gakpo met Bergwijn in de spits (depay krijgt nog geen hele pot gok ik in de groepsfase) en Koopmeiners naast Frenkie. Heb je ook iets meer controle met Koopmeiners en daarnaast heb je dan ook geen Janssen in de spits (al vond ik hem op momenten niet eens onaardig, met de rug naar het doel). Verder zou ik toch liever Timber op die RCV zien, al vond ik de Ligt ook niet zo slecht als iedereen aan het roepen is. Hij had een aantal ongelukkige momenten, maar meer niet. En ja, hij speelde wel tegen de snelste speler van het veld zowat (ismaila Sarr) en het enige echte grote gevaar bij Senegal. Had daar wat mij betreft ook wel wat meer hulp mogen krijgen (zeker van Van Dijk, die gaf hem de eerste minuten ook een klote bal). Verder zou ik Malacia ook liever zien ipv Blind. Blind speelde niet goed, maar ook niet slecht. Maar er is gewoon geen moment dat Blind daadwerkelijk ''eroverheen denderd'' aan die zijkant. Kan ook niet, als je de 100 meter in een maand loopt...
 
Indo-Lee
 
5
23 november 2022 om 16:24
Bergwijn op de bank, Gakpo en Memphis voorin is beter
 
ModricMagic
 
2
23 november 2022 om 16:24
Klaassen is leuk als invaller wanneer de tegenstander moe is. Voor de rest heb je niks aan hem en in de basis al helemaal niet.
 
HakimZiyach22
 
0
23 november 2022 om 16:30
Gelukkig is Bert geen bondscoach meer haha. Kwartiertje achter de bal aan rennen met die rode kop van hem, meer niet. Ik denk stiekem dat Lang een hele goede 10 zou zijn, wordt zelden genoemd. Maar is een aardige joker die Louis heeft meegenomen.
 
PSVparasiempre
 
5
23 november 2022 om 16:31
Klaassen erin voor Gakpo. Is dat een grap? Je meest creatieve speler eruit halen voor een reservespeler van Ajax. Overigens kan v. Gaal beter Bergwijn eruit halen en daar Gakpo neerzetten. Vanaf links is Cody nog een beetje beter.
 
Schveenman
 
4
23 november 2022 om 16:32
Gakpo achter de spitsen. Goed gezien van louis. Waarom klaassen mee is, is mij n raadsel.
 
Kaydop
 
4
23 november 2022 om 16:50
Ik blijf me toch verbazen over hoe negatief iedereen is over het Nederlands elftal. Je wint gewoon met 2-0 van de sterkste tegenstander van de groep en Klaassen (hoe matig het voetballend ook is de laatste tijd) staat wederom op de goeie plek. Argentinië en Duitsland winnen niet eens, dus wat dat betreft hebben we niks te klagen toch?
 
MT87
 
2
23 november 2022 om 16:52
Teun Koopmeiners op het middenveld, en laat ze voorin maar een beetje om elkaar heen dansen. Tutti frutti Cruijff style. Alleen verdedigend positiegebonden. Klaassen kan met zijn speelstijl niet meer een heel toernooi knallen vanaf 10, maar als eerste backup ideaal.
 
mrluc
 
2
23 november 2022 om 16:53
Gewoon Gakpo en Memphis voorin zetten. Dan Berghuis of Xavi erachter. Klaassen mag wat mij betreft lekker op de bank blijven.
 
PlakWorst
 
2
23 november 2022 om 17:10
Hoe kan je Gakpo slachtofferen na zo’n goede wedstrijd tegen Senegal?
 
ronjansiskast
 
3
23 november 2022 om 17:17
Ik merk dat we een beetje de wedstrijd tegen Senegal zijn vergeten. We hadden in de eerste 80 minuten bijna geen kansen gecreëerd. Klaasen is vere van een creatieve speler. Daarom denk ik dat de beste oplossing is om xavi simons op 10 te laten spelen.
 
PietFriet01
 
2
23 november 2022 om 17:46
Dan eerder Berghuis op rechts en Simons op 10.
 
binny
 
0
23 november 2022 om 17:51
Man man wat een negativiteit. Zeg wat je wil maar Klaassen scoort altijd. Ik zie hem ook niet zo graag in het elftal, maar rustig aan makkers.
 
Musi26
 
1
23 november 2022 om 18:13
Op basis van de laatste wedstrijd ben ik het daar mee eens. Echter zou ik gakpo in de spits opstellen zolang depay nog niet fit is.
 
pluto
 
1
23 november 2022 om 18:49
Gakpo moet gewoon linksbuiten spelen ipv Berwijn.
 
basbroek
 
0
23 november 2022 om 18:50
Klaassen wordt gewoon onderschat. Die jongen breng echt wel iets. Namelijk veel vuiler meters maken. En het belangrijkste. Doelpunten! Ik zou wel met Depay en Gapko in de spits spelen. Berghuis zijn rendement is gewoon te laag. Ondanks dat hij beter kan voetballen dan Klaassen.
 
RedondoNo5
 
0
23 november 2022 om 19:56
Gakpo hoort op de bank. Leuk dat hij scoort, maar is zwaar overrated. Zie liever zelfs Klaassen erin. Iedereen huilen over zijn goede statistieken in de ED, maar kwaliteit haal je niet altijd uit de statistieken.
 
BGST
 
1
23 november 2022 om 21:38
Bergwijn op de bank. Heeft geen pepernoot geraakt. Gakpo heeft dreiging en scorend vermogen. Een van de beste spelers van het moment en Koopmeiners ipv Berghuis. Zal wel weer dezelfde opstelling worden ben ik bang voor.