Klaassen steunt ploeggenoot: 'Maar voetballen hoef ik hem niet te leren'
Woensdag, 18 november 2020 om 16:37

Davy Klaassen is blij met zijn terugkeer bij Ajax. De 27-jarige middenvelder kwam afgelopen zomer na een periode van drie jaar in het buitenland terug in Amsterdam en knokte zich direct in de basis. Klaassen ging weg als nummer tien, maar wordt door trainer Erik ten Hag nu vooral ingezet als controlerende middenvelder. "Dat bevalt goed", zegt Klaassen tegenover Ajax TV.

Klaassen speelde bij zijn vorige club Werder Bremen ook al in een wat meer verdedigende rol op het middenveld. "De controlerende positie is wel een van de dingen waarin ik veel beter ben geworden in het buitenland, zeker in Duitsland", vervolgt Klaassen. "Ik denk dat het alleen maar goed is dat ik ook op die positie kan spelen, maar ik denk, zoals je tegen Fortuna Sittard (5-2 winst) zag, dat ik ook nog steeds op tien kan spelen." Tegen de Limburgers was Klaassen goed voor twee doelpunten, waarvan een uit de rebound, nadat hij de strafschop op de paal had geschoten.

Meer: Klaassen wordt na titel van Inter gevraagd naar eventuele terugkeer bij Ajax

Bij Ajax vormt Klaassen doorgaans het controlerende blok op het middenveld met Ryan Gravenberch. Klaassen ondersteunt zijn achttienjarige ploeggenoot waar mogelijk. "Ik praat wel veel met hem en probeer hem ook in het veld veel te sturen. Als je jong bent, ben je toch meer op jezelf gefocust. Dan is het lekker als andere jongens met je bezig zijn en je proberen te helpen. Voetballen hoef ik hem niet meer te leren, want dat kan hij wel. Ik denk dat het belangrijk is dat je als middenveld elkaar coacht." Klaassen denkt dat hij en Gravenberch elkaar goed aanvullen. "Al denk ik dat de afstemming nog wel wat beter kan. Het moet groeien. Daar zijn we elke dag mee bezig, daar werken we aan."

Klaassen hoort vaak dat mensen het gevoel hebben dat hij nooit weggeweest is bij Ajax. "Ik kan me voorstellen dat mensen dat zeggen, maar voor mijn gevoel ben ik toch wel even weggeweest. Als je terugkomt zijn er toch wel wat dingen weer anders, maar ik voel me goed, ik speel lekker, dus ik heb niet het gevoel alsof ik veel aanpassing nodig heb. Er zijn heel veel mensen bij Ajax die er toen al werkten en er nog steeds zijn, maar ook veel nieuwe. Het voelt toch wel als een soort warm bad, als thuiskomen."

Meer nieuws
   
19:15
19:15
Zorgen om Matthijs de Ligt, die al strompelend de Allianz Arena verlaat
2
   
18:55
18:55
Antony viert langverwachte goal in Premier League op zeer bijzondere wijze
2
   
18:42
18:42
Miljoenenstrop voor PSV: huurling blijft steken op 246 minuten
6
   
17:55
17:55
Eerste goal Antony van dit seizoen is niets waard na oliedomme actie Onana
60
   
17:27
17:27
Simons en Openda excelleren en walsen met Leipzig over Dortmund heen
12
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (10)

 
El_Barcaa
 
6
18 november 2020 om 16:50
Ben heel benieuwd hoe Ryan zich gaat ontwikkelen de komende jaren.
 
ideefiks
 
36
18 november 2020 om 16:55
Destijds vond ik het jammer dat Klaassen wegging, nu ben ik blij dat hij (in een veel sterkere versie) weer terug is. Net als Blind gouden transfers voor de club.
 
bliek
 
5
18 november 2020 om 16:55
Iedereen is benieuwd hoe hij zich gaat ontwikkelen. Hoe gaat een speler ook met tegenslag om. Een paar maanden praten we met zijn allen over Univar ik heb er nu al een tijdje niks meer van gehoord. Ik weet niet eens of hij bij de selectie van ajax 1 zit, maar eerst was hij altijd hot news. Ik hoop echt dat we jongens zoals gravenberg gewoon tijd geven en niet continue de lat zo hoog leggen. In Nederland zijn we kei in talenten kapot praten door ze zoveel druk op te leggen. Ik ben benieuwd
 
MessiBazoer
 
13
18 november 2020 om 16:58
Ünüvar is 17, zit niet bij de selectie van het 1e, traint wel eens mee uiteraard. Heeft nog heel veel moeite qua inhoud en moet daar dit jaar stappen in maken. Kan echt geweldig voetballen, denk dat hij qua techniek makkelijk mee kan bij Ajax 1. Maar er komt natuurlijk veel meer bij kijken. Als hij zich fysiek aan weet te passen wordt dat echt een fantastische speler.
 
MessiBazoer
 
22
18 november 2020 om 16:56
Gravenberch heeft die coaching ook nog wel echt nodig. Blind, Tadic en Klaassen zijn echt heel belangrijk voor dit Ajax, zowel voetballend als qua ervaring. In de tijd van Klaassen zijn debuut moest je als 18/19/20 jarig het maar uitzoeken, even bot gezegd. Nu kunnen die jonge jongens zich veel makkelijker ontwikkelen.
 
026vitesse
 
6
18 november 2020 om 17:38
Zeker, dat was in de tijd dat Ajax het natuurlijk met minder middelen moest doen ook, maar ook een tijd waarin ze veel te veel gokten op de jeugdopleiding. Er werden geen nieuwe spelers gehaald omdat die talenten in de weg zouden lopen, maar die talenten waren er niet zo veel. Als talent in een grillige, matige ploeg terecht komen is heel lastig. Een goed lopende ploeg met se nodige ervaring en een vaste kern zorgt dat een talent veel meer de ruimte en vrijheid heeft zich te ontwikkelen. Er breken nu minder mensen door bij Ajax, maar de mensen die doorbreken zijn van hogere kwaliteit. Ik ben van mening dat dat ook het streven moet zijn.
 
falcao1984
 
5
18 november 2020 om 17:33
Aankopen als Blind, Tadic en Klaassen zijn super belangrijk voor Ajax. Cruijff haalde vroeger ook al Arnold Mühren voor een mentorrol.
 
OtterReelick
 
2
18 november 2020 om 17:54
Schuurs.gravenberch.ekkellenkamp...wel weer 3 jonge spelers die basis spelen of er dicht bij zijn. dan ook nog Traore. En ik denk dat Taylor er aan komt.
 
alkatorian
 
1
18 november 2020 om 18:52
Ekkelenkamp en Schuurs hebben aangetoond dat ze over het vereiste niveau (nog) niet beschikken. Eerstgenoemde is niet meedogenloos genoeg, en de tweede verstopt zich te vaak. Een nieuwe RCV is echt nodig, of geef Alvarez eens een fatsoenlijke kans. Ben verder ook wel benieuwd naar wat Taylor eventueel zou kunnen brengen bij Ajax 1. Maakt op mij bij Jong Ajax een goede indruk.
 
Robinho010
 
2
18 november 2020 om 18:12
Davy Klaassen, wat een toevoeging voor dit Ajax! Ik ben benieuwd naar de meningen van mensen die zijn terugkeer totaal niet zagen zitten. Naar mijn mening heb je samen met Gravenberch en Kudus een compleet middenveld voor de Eredivisie en dat na ieder CL duel alleen maar beter wordt. Hopelijk kunnen ze dit jaar overwinteren in de CL en anders zeer ver komen in de EL. Dan kunnen ze volgend jaar met spelers als Antony, Kudus en Gravenberch ,die allen een jaartje ouder zullen zijn, leuk voetbal in de CL brengen!