'Kleine pitbull' imponeert bij Oranje: 'Zelfs tegen Estland doet hij moeite'
Woensdag, 20 november 2019 om 07:25

Marcel Peeper heeft genoten van het Nederlands elftal tijdens de met 5-0 gewonnen EK-kwalificatieduel met Estland. De formatie van Ronald Koeman kende weinig tegenstand en kon na de flinke zege een feestje vieren, mede dankzij een hattrick van Georginio Wijnaldum. Voormalig Oranje-international Peeper geeft Luuk de Jong met een 5,5 het laagste cijfer, terwijl Wijnaldum met een 8 de beste waardering krijgt in De Telegraaf.

Peeper vindt het terecht dat Wijnaldum werd benoemd tot aanvoerder. "Zelfs tegen Estland doet hij moeite om er wat moois van te maken. Hij denkt altijd aanvallend en tegelijkertijd blijft hij op het middenveld een kleine pitbull", aldus Peeper in de krant. De oud-prof vreest tegelijkertijd voor het plekje van Davy Pröpper. "Hij sprong er niet uit. Davy speelde meer in dienst van Georginio Wijnaldum en Frenkie de Jong."

"Ik ben bang dat hij tijdens het EK straks niet in de eerste elf zit, maar tussen nummer 12 en 16 zit. Er zijn meer kandidaten voor het middenveld, Donny van de Beek niet te vergeten." Memphis Depay was volgens Peeper de beste aanvaller. "De individuele klasse kwam er weer uit. Hij blijft altijd gevaarlijk. Hij doet het ook allemaal zo makkelijk. Ja, hij wilde een beetje de show maken. Daar was het ook wel een wedstrijd voor."

De analist vond Luuk de Jong tegenvallen. "Een spits wordt afgerekend op zijn doelpunten. Zo simpel is het. Luuk had kunnen scoren met een kopbal voor rust. Als pinchhitter is hij straks wel bruikbaar", aldus Peeper, die in debutant Myron Boadu een concurrent voor De Jong ziet. "Deze man bevestigde meteen zijn talent. Hij begon goed als invaller, maakte een prima goal. Zo jong en dan al scoren in Oranje."

Meer nieuws
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
6
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (61)

 
DieGelbeReds
 
55
20 november 2019 om 07:34
Ik heb juist het gevoel dat van de Beek er niet aan te pas gaat komen. Koeman gaat echt Wijnaldum niet wisselen en ik zie niet gebeuren dat hij van de Beek naast Frenkie de Jong op het middenveld posteert. Van de Beek heeft de pech dat Wijnaldum (momenteel) nog een klasse beter is. Pröpper of de Roon naast de Jong, dat gaat de keuze worden.
 
RosselliniRa
 
27
20 november 2019 om 07:46
Laten we inderdaad hopen dat Koeman zich niet gek laat maken door het kamp-vd Beek maar gewoon kiest voor voetbal op het middenveld. Vd Vaart sloeg vorige week de spijker op zijn kop betreft Donny. Die blijft maar naast de spits lopen en weigert zich te bemoeien met het voetbal op het middenveld waardoor je een tegenstander onmogelijk kapot kan spelen. Maargoed, kan veel gebeuren in de komende maanden, zoals 2 doelpuntjes in de CL knock-out fase waardoor je zogenaamd niet meer om hem heen zou kunnen.
 
waylonn
 
5
20 november 2019 om 10:47
Kiest voor voetbal op het middenveld? Met de Roon? Ik weet niet of je de wedstrijd tegen Chelsea uit hebt gezien, maar het zit er wel degelijk in. Het is aan Koeman om hem dat duidelijk te maken.
 
pinko
 
2
20 november 2019 om 10:57
Geen fan van v.d. Beek, zo te lezen. Ach, iedereen heeft zo zijn of haar voorkeuren. Ook ik vind van de Beek veel meer een aanvallende dan verdedigende middenvelder. Toch speelt hij nu in een bepaalde aanvallende, voetballende variant bij Ajax, omdat het duo Martinez/alvarez voetballend tekort schiet. Dat lijkt (in de Eredivisie) te werken, dus wie weet. Maar gelukkig hebben we Propper, Strootman of De Roon voor de nummer 6 (?) positie in Oranje. Koeman is vooral gecharmeerd van die laatste. We hebben tegen Noord-Ierland weer kunnen zien waar dat toe heeft geleid. In de ogen van Koeman echter een bijna onverslaanbaar team, vandaar De Roon er bij. Ik wil je de uitslag Duitsland-Noord-Ierland niet voorkauwen, want die weet je intussen wel. Maar een van de Beek in Oranje zou echt niet misstaan. Over voorkeuren gesproken;-)).
 
gloryUnited
 
7
20 november 2019 om 11:10
Een middenveld met Propper, Wijnaldum en de Jong is het meest gebalanceerd als je het spel moet maken. Speel je tegen sterke landen is een De Roon een goede stok achter de deur
 
gloryUnited
 
1
20 november 2019 om 11:12
van de beek mistaat op een middenveld met de Jong en Wijnaldum. Wijnaldum is namelijk iemand die ook als van de Beek veel de diepgang zoekt. Alleen is Wijnaldum een paar klassen beter. Propper is een voetballende controleur en de Roon is een verdedigende middenvelder. Beide vullen Wijnaldum en De Jong veel meer aan dan Van de Beek doet. Tegen Noord-ierland speelde van de Beek en we zagen toch dat hij daar ook geen potten kon breken
 
Guayre
 
4
20 november 2019 om 15:20
Leuke beredenering op papier dit. Frenkie is op z'n best op 6 en staat daar ook prima zijn mannetje. Met Donny en Wijnaldum heb je 2 box to box spelers, dat zijn zulke kilometervreters dat de tegenstander daar veel moeite mee heeft. Ik zit eerlijk gezegd niet te wachten op tikkie breed/terug de Roon, vind hem in de duels niet beter dan de Jong oid.
 
CamilloBuskop
 
10
20 november 2019 om 07:47
Je ziet dat van de beek 1 rol goed ligt in 1 systeem. Het Ajax systeem. Is me vaker opgevallen dat wanneer hij een echte taak krijgt of een ander systeem. Wat voornamelijk bij nl is. Hij niks laat zien. Maar ook bij ajax zelf. Toen hij niet op zijn eigen plek stond. Hij gewoon matig speelt en niet opvalt. Bij ajax excelleren net als ziyech. Maar ben bang dat beide spelers bij een andere club het heel lastig gaan krijgen. Al hoop ik voor beide dat het niet ga gebeuren en dat ze makkelijk aanhaken.
 
PoetryInMotion
 
17
20 november 2019 om 08:15
Bij Ajax kreeg ie laatst anders een heel andere rol, namelijk op nummer 8 ipv nummer 10. En die andere rol deed hij ook echt super, zou bij Oranje dus ook gewoon kunnen. De Roon ben ik iig totaal niet gecharmeerd van, en dan vind ik dat Van de Beek en Pröpper het op die plek mogen uitvechten. Want hoewel Wijnaldum zijn gebruikelijke plek die 8 positie is, doet hij het op 10 nu fantastisch en snap ik dat je hem daar wilt laten staan. Frenkie en Donny hebben bij Ajax ook op het middenveld super gespeeld met Schöne, ik zie niet in waarom dat met Wijnaldum niet zou kunnen. Maar nogmaals, Pröpper is ook goed, als De Roon er maar uitblijft. Leuk dat die vuile meters maakt om de bal af te pakken, maar hij levert ze vervolgens nog sneller weer in en pakt wel heel vaak een kaart.
 
kleinegeneraa7
 
3
20 november 2019 om 09:15
Vergeet niet dat die andere rol slechts op papier was. Uiteindelijk stond die ook gewoon als 2e spits te ballen, omdat Ajax totaal geen tegenstand had van Utrecht.
 
InkeMontana
 
7
20 november 2019 om 09:40
Tegen chelsea stond 'ie ook gewoon in' die andere rol' en dat vulde die heel goed in tot de scheids er een potje van maakte. Begin van seizoen liep ie op de 8 inderdaad te veel naar voren. Nu heeft ie het meer in de gaten. Ook tegen Utrecht stond ie veel meer terug en liep hij helemaal niet als 2e spits te ballen. Daarom draaide het ook goed.
 
Sirius
 
2
20 november 2019 om 11:37
Bij Ajax is hij natuurlijk wel wat relevanter dan bij Oranje waar alles draait om andere spelers. Bovendien is het Nederlands elftal wel even wat anders dan de Eredivisie. Ajax is continu op de helft van de tegenstander. Van De Beek is een goede nummer 10, maar daar hebben we met Wijnaldum een betere lopen, terwijl hij als centrale middenvelder niets bijzonders heeft waardoor je hem per se zou moeten opstellen. Bovendien vind ik dat hij die rol niet goed invult.
 
repuiztav
 
18
20 november 2019 om 08:08
Zeg maar gerust 2 klasses beter. Heerlijke speler! Daarbij krijgen we ook nog Ihattaren. Zo krijgen we een elftal om je vingers bij af te likken.
 
arsenal890
 
3
20 november 2019 om 10:03
Ik denk dat de keuze op het middenveld gaat tussen propper, de Roon of eventueel ihattaren. Afhankelijk van de tegenstander. Vd beek zal niets meer zijn dan een back up. Dat heeft die bewezen de afgelopen wedstrijden.
 
Sirius
 
2
20 november 2019 om 11:34
Nou ja, het probleem is vooral dat we nou eenmaal een betere nummer 10 hebben, terwijl hij als centrale middenvelder op internationaal niveau niets bijzonders heeft en daar ook niet in z'n kracht kan spelen. Van De Beek is absoluut niet slecht, maar in dit Oranje is hij naar mijn mening veroordeeld tot een plaats op de bank.
 
PapaBear
 
2
20 november 2019 om 12:55
Ik vrees ook dat Donny zal worden "geslachtoffeerd", een middenveld met Propper, de Jong en Wijnaldum is gewoon hartstikke goed. Wijnaldum is nu eenmaal een klasse (of meer) beter als Donny (op dit moment). Propper is sowieso een aantal klasses beter als de Roon en brengt meer voetbal en is verdedigend absoluut niet minder. Dus eigenlijk een no brainer zou je zeggen.snap ook niet dat het een probleem is volgens Peeper dat Propper in dienst van die andere 2 speelden, niks mis mee volgens mij. Hij is nu eenmaal minder dan die 2 maar nog steeds beter als wat er in zijn plaats zou moeten staan.
 
FR_Ronnie
 
16
20 november 2019 om 07:42
Wijnaldum is toch vreselijk gegroeid sinds hij bij Liverpool speelt. Zowel bij Feyenoord als psv was hij nog blue, maar nu is het een persoonlijkheid geworden. Samen met de Jong op het middenveld is het een pracht koppel. Wie daar naast moet staan, ik h eb geen idee. Van de Beek vond ik de slechtste tegen de n-Ireen, Propper overtuigd me ook nog niet net zoals de Roon. Dat zou nog wel eens onze achilleshiel kunnen worden lop het EK.
 
CamilloBuskop
 
11
20 november 2019 om 07:49
Achilleshiel, wordt onze backs. Was gisteren ondanks dat het tegen estland was een verademing. Dat v aanholt en ake. Eindelijk!!!!! spelen.
 
repuiztav
 
21
20 november 2019 om 08:09
Voortaan gewoon Aké op linksback. Met alle respect, ik vind Blind een goede speler maar nog net te vaak slappe hap.
 
Sanderr
 
13
20 november 2019 om 08:24
Huh, Van Aanholt speelde echt matig en dat zelfs tegen Estland, dat was absoluut geen verademing. Aké speelde wel een prima pot inderdaad maar centraal is hij nog altijd de 4e keuze (denk ik) als iedereen fit is, als linksback maakt hij misschien nog wel een kans!
 
kleinegeneraa7
 
4
20 november 2019 om 09:17
Ik zou ake alleen al linksback zetten ipv Blind voor de standaardsituaties. Zowel aanvallend als verdedigend heb je er dan een wapen bij.
 
waylonn
 
0
20 november 2019 om 10:48
Ik heb hem liever op rechtsback.
 
LivingLegend
 
1
20 november 2019 om 15:00
Wijnaldum bleu bij Feyenoord en Psv? Zo bepalend en beslissend als nu was die niet maar hij scoorde toch regelmatig en debuteerde juist bij Feyenoord met veel flair. Bij Liverpool is alles op zijn plek gevallen voor hem. Mooi om te zien. Nieuwe Edgar Davids als motor op het middenveld.
 
Framberger
 
31
20 november 2019 om 08:13
“Davy speelde meer in dienst van Georginio Wijnaldum en Frenkie de Jong." Wat is daar mis mee? Wijnaldum scoort er 3 en Frenkie speelde een prima pot. Zo wil je een middenveld graag zien volgens mij! Daarnaast vond ik Ake goed spelen. Weliswaar weinig tegenstand, maar verloor geen duel en blijft heel rustig. Mooie speler om te zien!
 
PapaBear
 
4
20 november 2019 om 12:58
Hij doet met die uitspraak Davy wel erg te kort.vond het juist een verademing ten op zichte van de Roon. Is verdedigend niet minder en voetballend vele malen beter. Wat vragen eigenlijk te veel van onze spelers, het is ook nooit goed bij die mensen he.
 
JDG84
 
2
20 november 2019 om 08:14
Kan snel gaan heh. Van dramatisch tegen noord ierland, toen het er om ging. Naar een nog slechtere tegenstander voor “de lol” en het is ineens weer je van het. Je mistte spelers, dat snap ik, maar je hoort met je b-team hier ook gewoon 5-0 a 6-0 van te winnen. Ik vind het een leuke groep en een groep die goede pieken heeft, maar we hebben ze ook scheel gespeeld zien worden twee keer een helft tegen duitsland en tegen noord ierland leek het ook nergens op. Het is aan koeman om die ondergrens omhoog te halen en de pieken langer te laten duren. Wordt nog een kluif, maar ik heb goede hoop.
 
TILBURG013
 
1
20 november 2019 om 10:50
Is het een schande om de onderliggende partij te zijn dan tegen Duitsland? Die hebben toch nog steeds veel meer kwaliteit dan ons? Winnen gister ook even doodleuk met 6-1 van Noord-Ierland. Afgelopen wedstrijd was het niet veel maar ze wilden niet teveel risico nemen en je mist 2 van je beste spelers. Daarnaast speelde Veltman op rechtsback wat in mijn ogen echt niet kan tegen zulke tegenstanders..
 
JDG84
 
0
20 november 2019 om 13:03
Ik zeg ook nergens dat het een schande is dat je onderliggende partij bent tegen Duitsland.maar er wordt na een wedstrijd als gisteren weer opgehemeld alsof het allemaal fantastisch is. Maar Nederland is en blijft, realistisch gezien, gewoon subtop.hoge pieken en diepe dalen. Helemaal niet erg, we hebben gewoon minder kwaliteit dan de echte topteams. De dalen kunnen echter minder laag en de pieken iets langer duren, als koeman dat voor elkaar krijgt, dan krijg je kansen.
 
Nick Danninga
 
0
20 november 2019 om 14:14
Jdg84: Dat is voetbal op papier. Maar op het veld gaat het helemaal niet om wie op individueel niveau de beste spelers heeft, dan gaat het puur om het collectief, hoe de spelers als team functioneren. Oranje kan beschikken over spelers die het EK en WK kunnen winnen. Mits alles goed valt. Datzelfde geldt voor Frankrijk,duitsland, België, Spanje, Engeland etc.
 
Fortress
 
3
20 november 2019 om 08:24
De Rhoon is gewoon een extra verdediger op het middenveld en Propper een middenvelder die de bal van A naar B speelt, maar veel meer hoef je van hem ook niet te verwachten. Bij Ajax vult Donny die rol perfect in waarbij hij goed combineert met medespelers, mee opkomt, assists levert, scoort en ook nog verdedigend zijn steentje bijdraagt op het middenveld. In Oranje haalt hij tot nu toe niet het niveau dat gewenst is. Wellicht heb je dan meer aan een type Vilhena die kan wat de Rhoon doet, maar met de bal in de voet zich ook nog wel raad weet.
 
RosselliniRa
 
12
20 november 2019 om 10:19
Volgens mij verwar je Donny met Messi. "Assists, combineren,mee opkomen...". Doe ff normaal man. Staat balletjes af te wachten de hele wedstrijd. Zelfs wanneer die wat lager staat kan die zich niet inhouden.
 
JDG84
 
3
20 november 2019 om 13:06
18 gespeeld, 7 goals en 6 assist. Dus assist, combineren en mee opkomen en goals maken. Dat iemand hetzelfde takenpakket heeft betekent niet direct dat iemand op hetzelfde niveau zit toch.en staat balletjes af te wachten, dat is gewoon een taak die iemand mee krijgt. Hij speelt tegen chelsea niet vlakbij de spits zoals normaal en dat vervulde hij ook gewoon goed.
 
23VDV23
 
2
20 november 2019 om 10:28
Ik denk dat je er met het huidige materiaal gewoon iets beter uitkomt als je 3-4-3 gaat spelen a la België in Rusland. Dan kun je zelfs De Roon nog een functie geven met zijn kwaliteiten, namelijk als werkpaard op de rechterflank in de rol die Kuyt in Brazilië kreeg van Van Gaal. Een soort van wingback bij gebrek aan beter die vooral gaten dicht loopt en meters maakt.
 
gloryUnited
 
1
20 november 2019 om 11:14
als je zo wilt gaan spelen dan moet je De Vrij opstellen en niet Blind. Dan heb je namelijk 3 verdedigers nodig die ook goed zijn in het uitschakelen van mannetjes. Blind moet het toch iets meer hebben van zijn inzicht. 1 op 1 is hij niet goed genoeg voor een 3 mans verdediging.
 
JDG84
 
3
20 november 2019 om 13:15
343 met backs of verdedigend ingestelde spelers op de links en rechtshalf is nutteloos. Dan speel je gewoon 523. De lol van een opkomende back is dat je een man extra creeert, als je dan 3 centrale mensen neerzet, dan valt het mannetje extra voordeel direct weer weg.als je met 3 verdedigers speelt, dan zou ik altijd opteren voor deze opstelling. Let wel, tegen een team van niveau dat met 3 spitsen speelt, zou ik nooit voor 3 verdedigers kiezen.
 
Sirius
 
3
20 november 2019 om 11:31
Bij Ajax speelt hij ook veelal tegen (zeer) matige tegenstanders. De Eredivisie is nou niet bepaald een geweldige graadmeter. Van De Beek is hooguit een redelijke speler als centrale middenvelder en bovendien kan hij daar nauwelijks in z'n kracht spelen. Verder ben ik het met je eens met betrekking tot De Roon, maar Propper is wel wat meer dan een speler die de bal van A naar B speelt. Gisteren was hij wat onzichtbaar, maar hij is de enigste pure centrale middenvelder met kwaliteit die we hebben en die voor balans zorgt.
 
LuisErique
 
4
20 november 2019 om 08:34
Zou Blind niet perfect zijn voor de plek van de Roon? Dan kun je Ake linksback zetten. Met de Jong, Blind en Wijnaldum ben je zo comfortabel aan de bal, dan kom je echt aan voetballen toe. Als je dan een veel sterkere tegenstander hebt, kan Blind wat uitzakken en je zet dan de Roon erbij en een aanvaller eraf.
 
gloryUnited
 
19
20 november 2019 om 08:46
Blind mist handelingsnelheid als cvm. Dat heeft hij bij united al snel laten zien.
 
Sirius
 
1
20 november 2019 om 11:25
Zoals gloryunited al aangeeft mist hij de benodigde handelingssnelheid. Hij kan ontzettend snel denken, maar z'n lichaam kan dat op die positie niet bijbenen. Bovendien is pure snelheid daar ook erg belangrijk. Blind is naar mijn mening vooral effectief als centrale verdediger en daar hebben we al uitstekende spelers lopen met De Vrij zelfs op de bank.
 
NUFC_U2
 
4
20 november 2019 om 08:45
Ja, de selectie van Oranje wordt breder en breder. Gisteren het debuut van Stengs en Boadu (een mooi debuut van de spits en hopelijk verdrijft hij Luuk uit de selectie). En daar zullen wellicht nog wel wat spelers zich aandienen, Koopmeinders, Ihatarren. Als iedereen fit blijft, dan zullen er keiharde keuzes gemaakt moeten worden. Daarnaast verdient Jetro Willems ook een terugkeer, want die is goed bezig dit seizoen. De enig positie die zorgen baart is de rechtsback positie. Tegen Estland is het leuk dat Promes daar speelt, maar tegen de toplanden is dat niet aan te bevelen. Dus moet je het doen met die onstuimige Dumfries of de net-niet Veltman. Dat wordt een aandachtspuntje voor Koeman en zijn staf.
 
23VDV23
 
5
20 november 2019 om 09:16
Ja die rechtsback positie blijft een lastige. Er zijn ook gewoon weinig opties. Als Dumfries nog een stap maakt in zijn ontwikkeling Ãâ©n een fatsoenlijke voorzet leert geven heb je er nog iets aan. Vooralsnog ben ik wel benieuwd naar hoe het loopt als Koeman 3-4-3 gaat spelen a la Belgiã£â« in Rusland. Daar waren Munier en bijvoorbeeld Chadli vaak de buitenste middenvelders die de hele flank moesten bestrijken, maar viel dat redelijk op te vangen omdat ze sterke verdedigers hadden met Vertonghen, Kompany en Alderweireld. Dat laatste hebben wij nu toch ook wel. Als je achterin met een blok van De Ligt, Van Dijk en Blind kunt spelen dan komt Blind ook iets meer in zijn `Ajax-rol`. Daarvoor een middenveld met bijvoorbeeld Van Aanholt/Willems- Frenkie - Wijnaldum - Promes/dumfries. Ik heb het gevoel dat dat een redelijk modern middenveld is en met genoeg voetbal vanuit achteruit. Dan hebben de flankspelers voorin ook wat meer vrijheid om tussen de linies te spelen. Daar hebben we er genoeg van. Edit: ook De Roon op rechts als een soort van veredelde 'wingback' wil ik nog wel eens zien. Dan kan hij zijn kwaliteiten als loper/werkpaard misschien nog op een functionele manier inzetten.
 
arsenal890
 
1
20 november 2019 om 10:06
Als je met 3 verdedigers gaat spelen als Nederland zijnde zal blind echt niet centraal staan. Hij is pas de 5de keuze als CV.
 
23VDV23
 
2
20 november 2019 om 10:10
Dan speelt hij in een driemansblok als meest linkse verdediger. Maar dan is hij niet degene die de flank moet bestrijken als een soort linksback, maar een verdediger die meer links vanuit de as de opbouw moet verzorgen. Dat doet hij bij Ajax ook.
 
Vesta
 
0
20 november 2019 om 10:20
Zo zonde om Frenkie op links te zetten. Je zag bij Barcelona ook dat hij daar niet helemaal uit de verf kwam. Frenkie moet ten allen tijde op 6 staan. Vanaf daar kan hij het hele spel bepalen. Bij hem kun je altijd de bal kwijt, hij leidt zelden tot nooit balverlies en hij kan iemand passeren in de opbouw.
 
gloryUnited
 
3
20 november 2019 om 11:15
als je met 3 cv's speelt ga je de drie beste opstellen. Dat zijn dus De Ligt, Van Dijk en De Vrij.
 
 
10
20 november 2019 om 09:05
De beste spelers vormen niet altijd het beste team. VD Beek is een topper, maar Wijnaldum en Frenkie speel je er niet uit. Verder is VD Beek teveel een 8/10 terwijl een middenveld met Gini en Frenkie nog eerder een 6/8-type nodig heeft.
 
psv-dor-liv
 
5
20 november 2019 om 09:19
Ik hoop op een Nederlands elftal dat start op het EK met het volgende team: GK: CILLESEN LB: AKE CV: DE LIGT CV: VAN DIJK RB: PROMES CM: FRENKIE CM: WIJNALDUM CAM: IHATTAREN LAM: DEPAY RAM: STENGS SP: MALEN
 
 
2
20 november 2019 om 10:24
Vd Beek wordt de opvolger van Wijnaldum. Op dit middenveld is voor hem geen plaats. Hopelijk geeft Koeman niet toe aan de lobby uit Amsterdam. Wijnaldum en Frenkie zijn onomstreden en bij dat middenveld past hij gewoon niet.
 
arsenal890
 
5
20 november 2019 om 10:47
Als opvolger moet ik het ook maar zien hoor. Kreeg afgelopen zaterdag de kans als vervanger van Wijnaldum maar dat was zo slecht.
 
Sirius
 
2
20 november 2019 om 11:20
Ik vind Propper juist een goede optie voor het centrale middenveld. Gisteren was het allemaal wat veilig en hij viel niet heel erg op, maar hij zorgt wel voor de juiste balans. Bovendien is hij de enigste kwalitatief sterke pure centrale middenvelder die we hebben. Strootman lijkt z'n basisplaats namelijk weer verloren te hebben bij Marseille en imponeert al jaren niet meer in Oranje (al viel hij gisteren goed in). Van De Beek is naar mijn mening alleen een optie voor 10 en daar hebben we Wijnaldum. Als centrale middenvelder kan hij niet goed in z'n kracht spelen.
 
MT87
 
4
20 november 2019 om 14:01
Vond je niet dat Propper opviel? Ik juist wel. Maar misschien komt dat door al die wedstrijden met De Roon (balletje breed, balletje terug), of met Donny (op het middenveld nooit te bekennen), dat ik Propper met normaal spel vond opvallen. Vind het een fijn type op die positie. Laat zich wat terugzakken, heeft het overzicht. En speelt dan het liefst in een keer door naar voren. Komt op mij over als een intelligente speler. Hij heeft geloof ik maar een ding verkeerd gedaan en dat was toen hij dat dubbele duel op het middenveld verloor, waar de scheidsrechter ook voor had kunnen fluiten. Eigenlijk is het best simpel: Van De Beek wordt pas in en rondom de vijandelijke zestien interessant, en De Roon rondom onze eigen zestien. Propper is het meest 'middenvelder' van de drie. En we zoeken een speler voor op het middenveld. Zelfs tegen toplanden zou ik starten met Propper, en als het dan nodig is kun je altijd nog De Roon brengen. Donny moet even pas op de plaats maken, maar dat moet een De Vrij bijvoorbeeld ook. Is geen schande.
 
Sirius
 
1
20 november 2019 om 15:37
Gisteren viel hij me niet echt op. Verder sluit ik me bij jouw betoog aan. Propper heeft de juiste balans voor een middenveld met De Jong en Wijnaldum, die andere twee niet.
 
aardbei
 
0
20 november 2019 om 14:04
Bijzonder om te zien hoe de waan van de dag in het voetbal bepalend is. Mensen die roepen dat Winaldum 2 klasses beter is dan van de Beek. Juist ja...het is heel simpel wat mij betreft: op dit moment is Wijnaldum onomstreden in het NL elftal op zijn huidige positie. Heeft hij zeker een sreep voor t.o.v. van De Beek. Echter, nog geen 1,5 jaar geleden riep heel Nederland dat Wijnaldum er geen pepernoot van kon, terwijl hij toen gewoon al basisspeler was bij Liverpool. Wij, de toetsenbord analisten weten het allemaal beter dan de coaches van clubs die dagelijks met die gasten trainen. Van de Beek speelt de pannen van het dak bij Ajax, wordt aan menig topclub in Europa gelinkt, maar toch kan hij er volgens velen geen pepernoot van in het Nl elftal. Ik ben ervan overtuigd dat Koeman, als hij straks echt de selectie lang bij elkaar heeft, gaat kijken of hij een plekje kan inruimen voor zowel Wijnaldum als vd Beek. Lukt dat niet, dan zal het Proper worden, maar De Roon gaat het echt niet halen. Komt uiteindelijk gewoon tekort t.o.v. de anderen, zeker als je op het EK straks 3 thuiswedstrijden speelt en zeer waarschijnlijk elke wedstrijd in de poule de dominante ploeg bent.ihattaren kan nog wel voor verrassingen op het middenveld zorgen, is echt en ander type speler dan Beek of Wijnaldum. Als Koeman dan net als gisteren voor een 3-5-2 opstelling kiest, krijg je ook zeer veel en dominant voetbal te zien.
 
 
0
20 november 2019 om 15:24
Je hebt altijd ongenuanceerde keningen. Feit blijft wel dat Wijnaldum onomstreden is envoor Vd Beek niet direct plaats lijkt te zijn. Daarvoor mist de rest van Oranje creativiteit.
 
aardbei
 
0
20 november 2019 om 15:37
Wat mij betreft is Gigi ook onomstreden en Koeman denkt daar terecht hetzelfde over. Ik denk alleen echt dat Koeman wel speelt met de gedachte van Gigi en vd Beek samen in een elftal. En waarom ook niet. Onze back posities zijn het minste van het hele elftal, geen enkele speler die Europese top is daar. Voor vrijwel elke andere positie is dat wel zo, soms dus zelfs `teveel` spelers. Dat is al enigszins op te vangen door af te stappen van een systeem met klassieke backs, dus een 4 mans-verdediging, en over te gaan naar een systeem zoals Belgie en ook andere ploegen spelen. We hebben er de centrale verddigers voor en op die manier creeer je een extra plekje voor een `betere` voetballer op het middenveld. Zeker als Koeman straks ook de ploeg lang bij ekaar heeft, kan hij (zoals van Gaal bij Wk2014) dat spelprincipe erin slijpen. Hij weet al wat hij heeft aan de spelers in het huidige systeem, daar kan hij altijd op terugvallen in een wedstrijd. Nogmaals, ik ga ervan uit we de poulewedstrijden de dominante ploeg zijn, dan kan een 3-5-2 systeem zeker helpen.
 
Sirius
 
0
20 november 2019 om 15:49
En jij denkt niet dat Koeman die overweging allang gemaakt heeft? We hebben het hier niet over een speler die er net een paar wedstrijden bij zit. Van De Beek zit er volgens mij al meer dan een jaar lang structureel bij. Verder denk ik dat het systeem wel het laatste is wat Koeman eventueel zou veranderen.
 
aardbei
 
0
20 november 2019 om 17:08
Hij zit er inderdaad al ruim een jaar bij, maar Koeman heeft bij zijn aanstelling als eerste doel gesteld om het EK te halen. Dat is bereikt en daarvoor heeft hij gespeeld in de meest logische (op dat moment) veldbezetting. Sinds de komst van Koeman zijn er echter veel jongens definitief doorgebroken (waaronder van De Beek) en zit er veel net achter de absolute toppers. Helaas was er door de goede resultaten van Noord Ierland geen kans om eens iets te proberen in de kwalificatie, zoals Koeman gisteren pas voor het eerst kon doen. Nu zijn we er definitief bij en verwacht ik dus dat Koeman gaat doen zoals ik hierboven heb geschreven. Uiteraard kan dan blijken dat het toch niet werkt, maar ik kan me niet voorstellen dat hij vast blijft houden aan de huidige tactiek, zonder daar echt goede backs voor te hebben. Hij zal het in ieder geval proberen, desnoods met Promes als back, maar hij gaat echt niet werken aan een vast elftal met De Roon erin.