Klopp denkt aan unieke kans voor 'kinderen' Hoever en Van den Berg
Vrijdag, 13 december 2019 om 23:30

De personele problemen zijn groot in de achterhoede van Liverpool. Dejan Lovren voegde zich deze week bij de ziekenboeg, toen hij met een spierblessure uitviel in de Champions League-wedstrijd tegen Red Bull Salzburg (0-2 zege). Joël Matip en verdedigende middenvelder Fabinho, die ook als verdediger uit de voeten kan, zaten al in de lappenmand. De blessuregolf biedt kansen voor de Nederlandse talenten Ki-Jana Hoever en Sepp van den Berg, zo beaamt Klopp vrijdag in gesprek met de Engelse pers.

Liverpool neemt het zaterdagmiddag op tegen Watford en de kans bestaat dat Klopp ervoor kiest om Hoever en Van den Berg bij de selectie te halen. Dat zou voor de jonge verdedigers de eerste keer zijn in de Premier League. De zeventienjarige Hoever deed dit seizoen wel mee in de EFL Cup-wedstrijd tegen MK Dons (0-2 zege), waarin hij wist te scoren, terwijl hij in januari al had gedebuteerd in het FA Cup-toernooi tegen Wolverhampton Wanderers (2-1 nederlaag). Van den Berg deed mee tegen tegen Dons en in de daaropvolgende ronde tegen Arsenal (5-5, w.n.s.).

Meer: ‘Feyenoord raakt naast Slot en Hulshoff nog een staflid kwijt aan Liverpool’ | Liverpool-icoon zet vraagtekens bij komst Arne Slot: ‘Tijden zijn veranderd’

Liverpool heeft met Joe Gomez en Virgil van Dijk nog maar twee centrale verdedigers over, afgezien van Hoever en Van den Berg. Lovren zal deze maand in ieder geval niet meer in actie komen, verzekert Klopp. Het is onduidelijk hoe lang de Kroaat buitenspel staat. "We maken ons er zorgen om", zegt de oefenmeester, die vrijdag nog zijn krabbel zette onder een nieuw contract tot medio 2024 op Anfield. "Het is niet de eerste keer dat we in zo'n situatie zitten: vorig jaar moest Fabinho een keer als centrumverdediger spelen. Helaas is hij nu ook geblesseerd. Het is niet cool. We hebben er nog maar twee over en daar moeten we heel voorzichtig mee zijn."

"We zullen ze inpakken in wol en ze precies vragen wat ze wel en niet willen doen tijdens de training", grapt de Duitser. "Verder moeten we creatief zijn. We hebben natuurlijk nog de kinderen, met Ki-Jana en Sepp. We hebben defensief ingestelde middenvelders en er zijn verschillende systemen waarin je met verschillende typen spelers kunt verdedigen. Ik heb er veel ideeën over, maar ik hoop eigenlijk dat ik de meeste daarvan nooit hoef toe te passen." Liverpool gaat na zestien wedstrijden aan kop in de Premier League en liet slechts twee punten liggen. Nummer twee Leicester City heeft acht punten minder dan the Reds.

Meer nieuws
   
12:53
12:53
Thiago Silva zegt Chelsea definitief gedag in hartverwarmende afscheidsvideo
2
   
12:10
12:10
VZ Kort: SC Cambuur laat supporters thuis voor uitduel in Kerkrade
77
   
12:00
12:00
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
10
   
11:31
11:31
Vertrekt Gimenez bij Feyenoord? Spits brengt bezoek aan Premier League-duel
24
   
11:02
11:02
Premier League-clubs komen budgetplafond overeen: dit zijn de details
21
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (10)

 
LEB0WSKI
 
21
13 december 2019 om 23:38
Gelukkig voor Liverpool hebben ze de komende weken een rustig programma.
 
FR-4life
 
2
13 december 2019 om 23:46
Gelukkig hoeven ze volgende week geen 2 wedstrijden bijna tegelijk te spelen??
 
FCAMSTELVEEN
 
6
14 december 2019 om 07:56
Daarom rouleren met de jonkies. Starten met de sterkste en de zwakste tegen watford. V Dijk en Vd Berg. Na 60 min Gomez voor Vd Berg inbrengen en 68 min Hoever voor V Dijk. Zo zou ik het doen tenminste.
 
marcelinho1980
 
1
14 december 2019 om 11:50
Klopp zet altijd eerder Wijnaldum of Millner centraal achterin. Wijnaldum heeft daar al eerder een wedstrijd gespeeld. En op papier speelt Liverpool 2 wedstrijden binnen 24 uur; maar in de praktijk niet want niemand speelt beide wedstrijden. Klopp wil ook gewoon verliezen van Villa voor de League cup; zit niet te wachten op 2 halve finale wedstrijden voor een troostprijs.
 
walesgolf
 
0
14 december 2019 om 12:48
Hoe bedoel je? Het is kerst dan spelen ze 3x per week. Dat is toch juist heel druk
 
PoetryInMotion
 
6
13 december 2019 om 23:57
Tsja, met deze drukke maand is dit toch wel erg lastig. Ook Gomez is heel blessuregevoelig, het zou zomaar kunnen dat je met Van den Berg en Virgil december afsluit (aan de ene kant leuk, 2 nederlanders, maar niet wenselijk). En hoe ze dit gaan doen met het opsplitsen van de selectie met Qatar en de FA cup, wordt ook een al moeilijker verhaal..
 
JeoNowIt
 
2
14 december 2019 om 00:39
FA cup gewoon U18 sturen en naar Qatar de grotere talenten met Milner, Shaqiri en Origi misschien. Competitie heeft de absolute focus, schandalig dat we het zo druk gaan hebben maar goed het zal wel niet.
 
paterpeter
 
2
14 december 2019 om 00:40
Volgens mij was dat tegen de regels.
 
JeoNowIt
 
3
14 december 2019 om 00:46
Je moet toch per speelronde een nieuwe selectie inschrijven? Als wij onze jeugdspelers overhevelen naar het eerste, wat hebben we dan verkeerd gedaan?