Klopp: 'Heel erg bedankt aan degene die dit stadion heeft gebouwd'
Zaterdag, 11 januari 2020 om 21:56

Manager Jürgen Klopp van Liverpool was na afloop van de gewonnen wedstrijd tegen Tottenham Hotspur (0-1) 'in de wolken'. De oefenmeester vond de nipte zege van zijn ploeg, die tot stand kwam door een fraai doelpunt van Roberto Firmino, meer dan verdiend. "Ik ben heel blij met het resultaat, maar we moeten het hebben over de prestatie", zegt Klopp tegenover Sky Sports.

"We hadden meer doelpunten moeten maken, dat is de waarheid. We moeten eerlijk naar onszelf toe zijn. We konden vaker scoren en hadden dat ook moeten doen, zeker in een stadion als dit tegen een team als Tottenham." Klopp vond dat de tegenstander erg verdedigend voor de dag kwam. "Het was een heel intense wedstrijd. Je mag verwachten dat een team 'diep' verdedigt, maar in de eerste helft speelden ze 4-6-0. Als het makkelijk was om hier te winnen, zou iedereen het doen."

Meer: Waarom Liverpool Slot verkiest boven Amorim als opvolger van Klopp | Salah en Klopp krijgen het aan de stok op frustrerende middag voor Liverpool

Het was de eerste keer dat Klopp als manager in het nieuwe stadion van Tottenham Hotspur was, dat vorig jaar geopend werd. De Duitser is enorm onder de indruk van de faciliteiten van het bouwwerk. "Heel erg bedankt aan degene die dit stadion heeft gebouwd, want de kleedkamer voor de uitpartij is de beste die ik ooit gezien heb. Normaal gesproken maken ze de kleedkamers van uitteams klein, maar dit is excellent.

Manager José Mourinho van the Spurs verraste zijn collega van de tegenpartij met het opstellen van rechtsback Japhet Tanganga, die zijn Premier League-debuut maakte voor de Londenaren. "Ik kende hem niet en was verrast", reageert Klopp. "Onze wedstrijdanalist vertelde me vandaag over hem. Hij heeft heel goed gespeeld. Mooi voor hem dat het publiek zijn naam scandeerde. Was het zijn eerste competitiewedstrijd? Heel indrukwekkend."

Meer nieuws
   
10:23
10:23
Cruciale week voor Kuijt: om deze reden vertrekt hij mogelijk al bij Beerschot
1
   
10:00
10:00
Waarom Liverpool Slot verkiest boven Amorim als opvolger van Klopp
21
   
09:43
09:43
Beuker schetst ideale Ajax-trainer: 'Louis van Gaal een fantastisch voorbeeld'
14
   
09:38
09:38
In mei nog een buitenlandse wedstrijd bezoeken? Bekijk de ticketshop!
0
   
09:26
09:26
Johan Derksen oppert nieuwe trainer Feyenoord; Valentijn Driessen geeft tegengas
19
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (10)

 
baradona
 
34
11 januari 2020 om 22:07
De ploeg die vanavond in die kleedkamer zat , doet het ook wel aardig ! Wat een prachtige ploeg dit Liverpool , ik gun ze de titel.
 
FrDirk
 
28
11 januari 2020 om 22:28
Wat een baas, wat een statistieken, wat een trainer. Bizar wat Liverpool beslist. Je zou zeggen dat ze een keertje gelijk moeten gaan spelen en zelfs dat doen ze niet. Fenomenale ploeg om te zien. Zo worden het lijstje met aantal lastige ploegen die ze nog moeten treffen steeds weer wat korter.
 
SamuelSanders
 
4
11 januari 2020 om 23:42
Je ziet aan de spelers dat ze oververmoeid zijn maar toch door gaan en dat alles dankzij klopp. Iedereen gaat door het vuur voor hem. De grote vraag is alleen hoelang houden ze dit vol ? Als ze kampioen worden terwijl ze nog CL wedstrijden gaan spelen zie ik ze helaas niet meer focussen op die ongeslagen status hoe zeer ik ze dat record gun!.
 
Schop1989
 
4
12 januari 2020 om 10:32
Nee, dit is grotendeels dankzij de spelersgroep, want met jongens zoals Henderson, Milner, Gini en vdijk blijft de mentaliteit hoog. Klopp heeft hier ook een aandeel in, maar de spelers doen het meeste zelf bij Liverpool. Dat was voor Klopp ook al zo, want aan mentaliteit heeft het excl. een paar dips over de jaren nooit gelegen. Dat eisen de supporters ook van de spelers. Oververmoeid zijn ze ook niet want met de huidige tests kunnen ze dat aan de bloedwaarde zien en worden ze niet opgesteld. Dit is iets wat Klopp dan goed doet, want hij gebruikt deze wetenschap.
 
Viking
 
1
12 januari 2020 om 11:07
Mwah, de intensiteit waarmee gespeeld wordt voor en na Klopp zijn komst vind ik wel heel anders. Onder Rodgers was het aanvallend bijvoorbeeld ook vaak prachtig, maar toen was Liverpool veel meer een counterploeg dan de over het hele veld druk zetten machine die het nu is.
 
Silencioo
 
7
12 januari 2020 om 00:48
Denk dat het ook een kunst is om spelers op een bepaalde en gedoseerde manier te trainen en juist de komende weken proberen rust te pakken waar dat kan. Er zijn immers meer teams met een druk programma. Mooie uitdaging. Die titel pakken ze wel