Klopp: 'Hij verrast zichzelf soms: 'Wauw, ben ik echt zo goed?''
Vrijdag, 24 augustus 2018 om 09:25

Mohamed Salah was vorig seizoen de grote blikvanger bij Liverpool en de Egyptenaar weet ook in de huidige voetbaljaargang de ogen weer op zich gericht. The Reds hebben echter meer aanvallers die voor gevaar kunnen zorgen en Jürgen Klopp verwacht dat Sadio Mané eenzelfde soort ontwikkeling door kan maken als Salah in het afgelopen jaar liet zien.

"Hij voelt zich nu veel zekerder op dat niveau. De spelers verrassen zichzelf soms: 'Wauw, echt? Ben ik echt zo goed?' We moeten allemaal ons beste spel op de mat leggen en eraan wennen", wordt de trainer geciteerd door Sky Sports. "Het heeft te maken met kwaliteiten. Wij moeten zorgen dat we dat elke week kunnen laten zien."

"Het is niet zo belangrijk wie de doelpunten maakt, maar het was wel erg belangrijk voor ons en erg mooi voor hem dat hij dat kon in de laatste wedstrijd (Mané was maandag trefzeker in de met 0-2 gewonnen wedstrijd tegen Crystal Palace, red.)", gaat Klopp verder. De Senegalees is momenteel samen met Sergio Agüero en Richarlison, alle drie tot nu toe goed voor drie goals, gedeeld topscorer van de Premier League en Klopp hoopt dat zijn pupil dit vast weet te houden.

"Sadio is een enorm consistente speler, de hoeveelheid werk die hij verzet is enorm. We spelen in een rare 4-5-1 opstelling waarin Sadio een middenvelder is, Bobby (Roberto Firmino, red.) ook min of meer op het middenveld speelt en Mo (Salah, red.) de spits is, hoewel hij ook een beetje op een andere positie speelt. We praten altijd over het verdedigende werk dat zij verzetten, dat is enorm belangrijk."

Meer nieuws
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
1
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
2
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
3
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (13)

 
Rez40
 
13
24 augustus 2018 om 10:39
Eindelijk de waardering die hij hoort te krijgen. Mané zorgt altijd voor dreiging met zijn snelheid en verrast mij keer op keer positief. Prima op zijn plek bij Liverpool. Al zou hij het niveau Bayern München ook makkelijk aankunnen.
 
FrisianReds
 
16
24 augustus 2018 om 11:14
Hoe bedoel je "al zou hij het niveau Bayern München ook makkelijk aankunnen."? In de zin van een stap omhoog? Want ik denk eerlijk gezegd dat een groot deel van de eerste 11 van Liverpool probleemloos bij Bayern mee zou kunnen. Dat verschil is niet zo groot meer.
 
Rez40
 
0
24 augustus 2018 om 14:33
Nou groot deel ben ik het niet mee eens. Alleen Salah, Mané, van Dijk en eventueel Keita zouden in de basis staan. Liverpool is een goede ploeg die elkaar weet te vinden in het spel. Maar Bayern in vorm speelt liverpool eruit in 2 rondes daar ben ik van overtuigd
 
FrisianReds
 
0
24 augustus 2018 om 15:22
Ik zeg niet dat dat grote deel gelijk in de basis zou staan, maar dat het kwaliteitsverschil niet zo groot is dat je kunt spreken van een duidelijke stap omhoog. Daarom ben ik ook niet zo zeker van een winst voor Bayern in een onderlinge strijd over 2 rondes. Liverpool in vorm is voor iedere ploeg lastig, ook voor Bayern.
 
Isco24
 
3
24 augustus 2018 om 11:31
Ik weet zeker dat Mane bij elk team makkelijk zou meekunnen. Bij Barca, beide clubs uit Madrid, Bayern en ook Juve, al heeft Juve nu een aanval die niet snel gewisseld gaat worden want je zet 120 miljoen niet op de bank. Edit: Ook bij City zou hij makkelijk meekunnen. Hij is belangrijker met zijn spel dan Sane of Sterling.
 
Kluivert8
 
10
24 augustus 2018 om 10:42
Een van de betere spelers bij Liverpool en een van de betere buitenspelers wereldwijd momenteel. Mane is fysiek vrij sterk ondanks zijn tengere postuur.
 
KopiteRed
 
5
24 augustus 2018 om 12:25
Voor mij nog steeds de beste speler van Liverpool. Stukken completer dan Salah bijvoorbeeld. Mane is in zijn carriere geslaagd als rw, lw en als een 10 en kan tijdens een wedstrijd in de bal komen om kansen te creeren maar ook diep achter de verdediging te spelen om belangrijk te zijn met goals. Waar Salah naar mijn mening maar op 1 positie kan spelen en de hele wedstrijd (een beetje ala C. Ronaldo) heel diep blijft om te scoren.
 
oxxis
 
4
24 augustus 2018 om 13:38
Natuurlijk een kwestie van smaak, maar ik vind persoonlijk Firmino juist de beste speler. Hoewel ik hem afgelopen wedstrijd tegen Palace wat onzichtbaar vond, vind ik hem juist belangrijker dan Salah en Mané. Hij denkt echt altijd in het teambelang en gaat eerder op zoek naar de assist dan naar eigen succes. Dat vind ik de grote tegenstelling tot Salah en Mané, die nog wel eens met oogkleppen op een actie willen maken om zelf te kunnen scoren. Hoewel ik geniet van alledrie, maakt dit feit voor mij persoonlijk firmino juist een genot om naar te kijken als speler.
 
Frenkie111
 
1
24 augustus 2018 om 14:47
Helemaal met jou eens!!! Ik vind firmino enorm ondergewaardeerd, Hij gaat mee in de aanval, is onderhand eerder terug in eigen 16 dan de verdedigers. Creeert ruimte voor de aanvallers, en weet van geen ophouden. Hij is in staat om ze eigen een voorzet van linksachter te geven en hem er zelf aan de andere kant in te koppen.
 
KopiteRed
 
0
24 augustus 2018 om 14:49
Firmino is ook mijn favoriete speler, dus ik kan me er helemaal in vinden.
 
arepa
 
0
24 augustus 2018 om 17:28
Voor mij zeker niet de beste speler. Vaak ook nog onrustig aan de bal. Firmino is ook voor mij de beste speler van Liverpool.
 
lfc11
 
3
24 augustus 2018 om 13:04
Hij is vorig seizoen een beetje ondergesneeuwd door het geweldige jaar van Salah, maar was het seizoen daarvoor weergaloos. Hij begon vorig seizoen ook goed, maar had na zijn schorsing tegen City een kleine vormdip. Echter is hij in de loop van de tweede seizoenshelft weer echt in vorm geraakt en was eind vorig seizoen alweer op topniveau. Hij oogde in pre-season ook al het scherpst van de aanvallers en bewijst dat ook nu in de competitie. Hopelijk weet hij deze lijn door te trekken.