Klopp: 'Ik had dit ook gedaan als we een voorsprong van tien punten hadden'
Vrijdag, 8 februari 2019 om 20:12

Liverpool liet in de laatste twee competitiewedstrijden punten liggen, door gelijk te spelen tegen Leicester City en West Ham United. The Reds zijn daardoor de koppositie in de Premier League kwijtgeraakt aan Manchester City, al heeft de formatie van Josep Guardiola een wedstrijd meer gespeeld. Jürgen Klopp, manager van Liverpool, benadrukt dat the Citizens nog altijd meer verliespunten hebben.

"Het is normaal, dit was enigszins voorspelbaar. Als je bovenaan de ranglijst wil blijven, zal je in deze situatie strijdlust moeten laten zien. We zullen hier doorheen moeten. Ik kreeg eerder deze week een berichtje, een teken dat mensen denken dat ik hulp nodig heb. Ik heb geen hulp nodig, dank jullie wel! Ik red me wel", zo tekent Goal op uit de mond van Klopp op de persconferentie in aanloop naar de thuiswedstrijd tegen Bournemouth.

Meer: Waarom Liverpool Slot verkiest boven Amorim als opvolger van Klopp | Salah en Klopp krijgen het aan de stok op frustrerende middag voor Liverpool

"In de laatste elf wedstrijden heeft Manchester City twaalf punten laten liggen, wij zeven. Ik wist dat niet. Of ik het interessant vind? Niet echt, maar er wordt door de buitenwacht momenteel op een hele andere manier tegenaan gekeken", zo gaat de Duitse oefenmeester verder. "Ik snap best dat mensen, en ook de spelers, geconfronteerd worden met dit soort dingen. Het enige dat we aan deze situatie kunnen doen, is goed voetballen en passie laten zien."

Doordat Liverpool reeds uitgeschakeld is in de FA Cup, zitten er tien dagen tussen het duel met Bournemouth en de daaropvolgende wedstrijd tegen Bayern München in de Champions League. Klopp reist in die periode met zijn ploeg af naar Spanje. "Een kleine verandering van omgeving. Ik heb altijd ervaren dat dit een goede uitwerking heeft op de ploeg, het zorgt voor een honderd procent focus. Ik had dit ook gedaan als we een voorsprong van tien punten hadden gehad. We doen dit omdat we de kans hebben en er na die rustperiode een Champions League-wedstrijd wacht."

Meer nieuws
   
23:33
23:33
Sneijder loopt helemaal leeg: 'Real-onwaardig, hij kan echt niet op dit niveau'
0
   
23:30
23:30
Alle genomineerden voor Bronzen Schild in de KKD bekend: FC Dordrecht domineert
5
   
23:01
23:01
Ipswich Town met één been in de Premier League na overwinning op Coventry City
3
   
22:51
22:51
Bayern en Real houden elkaar in evenwicht in heerlijk voetbalgevecht
112
   
22:40
22:40
Beleggersclub VEB zeer kritisch op Ajax over terugkeer Alex Kroes
20
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (1)

Er zijn (nog) geen reacties gegeven.