Klopp lacht: 'Ik hoop voor hun fans dat hij nog meer teams zal laten schrikken'
Dinsdag, 5 februari 2019 om 09:12

West Ham United maakte maandagavond een einde aan een reeks van drie opeenvolgende nederlagen, alle competities meegerekend. De ploeg van Manuel Pellegrini hield een punt over aan het bezoek van koploper Liverpool (1-1). De Merseyside-club verspeelde zodoende voor het tweede opeenvolgende duel punten. In de optiek van Mark Noble kunnen factoren als nervositeit en de torenhoge druk de reden zijn voor de halve misstappen.

"Ik heb de wedstrijd van Liverpool tegen Leicester City op televisie gezien. Als je kijkt naar de geschiedenis van de club, de angst die zich rondom het stadion afspeelde, dat werd overgebracht op de spelers. Dat voelde ik zelfs thuis op de bank", stelde de middenvelder van West Ham na afloop. "We verdienden vandaag een zege. We hebben Liverpool laten schrikken. Dat moet je ook doen tegen topteams."

Meer: Salah en Klopp krijgen het aan de stok op frustrerende middag voor Liverpool

Jürgen Klopp lag niet wakker van de uitlatingen van Noble. "Dat vind ik echt leuk. Ik hoop voor al de fans van West Ham dat Mark Noble en zijn team vaker hun tegenstanders de schrik aanjagen en niet alleen ons vanavond", zei de manager van Liverpool lachend. "Ik ken Mark Noble niet goed, dus ik ik weet ook niet waarom hij over ons praat na zo'n wedstrijd. Ze hebben goed verdedigd, dat is waar. Maar ze hebben ons niet laten schrikken. Het was een normale uitwedstrijd. We hebben in bepaalde uitduels slechter gespeeld dan vanavond en daar hoorde je vervolgens niemand over."

"Vorig jaar wonnen we bij Crystal Palace met 1-2 dankzij twee aanvallende situaties, meer eigenlijk niet", gaf Klopp als voorbeeld. "Vandaag (maandag, red.) waren dat er meer. West Ham heeft kwaliteit, dat lijdt geen twijfel. Waarom ze niet vaker een goed resultaat neerzetten? Ik weet het niet. Maar vandaag hebben ze een resultaat behaald, 1-1, maar ze hebben ons niet laten schrikken." Liverpool heeft drie punten meer dan Manchester City, dat woensdag bij winst op Everton de koploper op doelsaldo kan inhalen. De titelverdediger heeft dan wel een duel meer gespeeld.

Meer nieuws
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
5
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (2)

 
Samcro
 
10
5 februari 2019 om 09:40
We zullen vanzelf zien hoe erg Liverpool geschrokken is, komende weken maken of breken het seizoen.
 
RealMadrid-96
 
0
5 februari 2019 om 11:03
Ben blij dat Liverpool punten heeft laten liggen gisteravond als neutrale kijker. West Ham kwam 2x dichterbij de 2-1 als Liverpool bij de 1-2 en vind ook dat West Ham 3 punten had verdiend. Aankomende weken worden erg spannend in de PL, de Spurs zijn ook nog niet afgeschreven.