Klopp legt transferbeslissing uit: 'Een dergelijke voetballer bestaat niet'
Woensdag, 1 augustus 2018 om 08:35

Jürgen Klopp is blij dat niet één van de nieuwkomers in de selectie van Liverpool de druk voelt om de directe vervanger van Philippe Coutinho te moeten zijn. De Braziliaan vertrok in januari voor maximaal 160 miljoen euro naar Barcelona. Alhoewel de Merseyside-club het middenveld met Fabinho en Naby Keïta versterkte, en verder Alisson en Xherdan Shaqiri werden aangetrokken, haalde Liverpool geen vervanger voor Coutinho, of schakelde men over op een alternatief toen Nabil Fekir van Olympique Lyon niet haalbaar bleek.

Klopp benadrukt dat Liverpool nimmer een directe vervanger voor Coutinho heeft gezocht, omdat 'een dergelijke voetballer niet bestaat'. "Je kan Coutinho niet vervangen met exact dezelfde voetballer", benadrukt Klopp, die in januari een deel van de Coutinho-miljoenen al aan de komst van Virgil van Dijk spendeerde. "Hij is Coutinho. Een voetballer met een bepaalde manier van spelen en tactisch gezien een geweldige voetballer. Hij kan aan de zijkanten spelen, als nummer tien, als nummer acht. Echt geweldig."

Meer: ‘Feyenoord raakt naast Slot en Hulshoff nog een staflid kwijt aan Liverpool’ | Liverpool-icoon zet vraagtekens bij komst Arne Slot: ‘Tijden zijn veranderd’

"Ik wil niet een van mijn spelers zodanig positioneren dat mensen constant zullen zeggen: hij is de vervanger van Coutinho. Ik herhaal, een dergelijke voetballer bestaat ook niet." Na het vertrek van Coutinho werkte Liverpool een sublieme tweede seizoenshelft af: the Reds eindigden als vierde en sloten het seizoen als verliezend Champions League-finalist af. Klopp vraagt zich hoe de eindstrijd in Kiev zou zijn verlopen als hij nog over Coutinho had kunnen beschikken. "Ik denk dat de grootste prestatie in de tweede seizoenshelft het feit was dat we niet teveel over Phil hoefden te praten."

"Dat was in januari nog niet duidelijk. Hoe konden we dat weten? Als we nog steeds Phil hadden gehad, had hij in de finale van de Champions League gespeeld. Dan hadden we na de blessure van Mohamed Salah ervoor kunnen kiezen om Phil op links te zetten, Sadio Mané aan de andere kant van het veld en een middenvelder erin kunnen brengen. Dan is het een ander verhaal. Dat ws mooi geweest, maar hij was er niet en we wensen hem veel succes."

"We hoeven Phil niet te vervangen. We moeten een selectie voor komend seizoen maken. Op de transfermarkt is geen look-a-like van Coutinho beschikbaar. Absoluut niet. Maar er zijn heel veel goede spelers en we hebben er een paar gehaald." Liverpool start het nieuwe seizoen in de Premier League met een thuiswedstrijd tegen West Ham United.

Meer nieuws
   
10:26
10:26
V/d Vaart wil Oosting van transferdoelwit af brengen: 'Het is niet verstandig'
8
   
09:50
09:50
Clubleiding van Inter niet blij met actie Dumfries en denkt na over sanctie
21
   
09:14
09:14
Davy Klaassen doet boekje open over vertrek bij Ajax: 'Toen zij vertrokken...'
20
   
09:00
09:00
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
8
   
08:56
08:56
Woerts meldt definitief akkoord Van Persie en Heerenveen; wachten op witte rook
15
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (20)

 
Zermatt_Person
 
6
1 augustus 2018 om 09:00
Toch is er wel een vervanger voor Coutinho nodig vind ik. Waarom is Fekir niet haalbaar? Aulas heeft gezegd bereid te zijn te praten hoor. Deze maand nog. Het is dan eerder Liverpool dat niet in hem geinteresseerd is. Onzin om te zeggen dat Fekir niet haalbaar is. Liverpool heeft zo iemand gewoon nodig tegen ploegen die de bus parkeren. Ook bij het uitvallen van Mane, Salah en/of Firmino is Fekir ideaal. Alleen Shaqiri is niet genoeg. Lemar en Draxler waren ook goede opties.
 
MichelLaudrup
 
12
1 augustus 2018 om 09:16
Na de medisch keuring is Liverpool direct afgehaakt. Fekir blijkt zwakke knieën te hebben. Liverpool was bereidt om het bedrag te betalen, maar het was een te groot risico. Fekir heeft zelf een interview gegeven als nieuwe Liverpool speler. Fekir wil graag de stap maken en Lyon is bereidt om water bij de wijn te doen. Liverpool acht het een te groot risico.
 
Champies
 
1
1 augustus 2018 om 09:20
Ik denk omdat Fekir te duur is. Fekir is goed maar heeft ook zijn mankementen..
 
Discpriest
 
0
2 augustus 2018 om 06:58
Het is geen absolute noodzaak om Coutinho te vervangen. Ten eerste had Liverpool een erg goede tweede seizoenshelft na zijn vertrek en is zijn gemis ook met de pas aangetrokken spelers goed op te vullen. Van Shaqiri was ik al fan voordat hij tekende en weet wat voor acties hij in huis heeft. Daarbij laat Sturridge nu ook leuke dingen zien: dribbels, penetratie, voorzetten en goals. Keita gaat veel mensen verrassen. Hij is een alleskunner: je kan hem plaatsen als defensieve middenvelder, cm, punt van het middenveld. Een snelle speler met een dribble en erg goed voetbal IQ.
 
FcExclusief
 
3
1 augustus 2018 om 09:16
Dit soort spelers zijn er genoeg.. maar kennelijk zijn `zelf opleiden`, evenals `lange termijn visie` nog steeds termen waar ze in de `top` van het mondiale voetbal de betekenis niet van kennen. Een club als Ajax zou nagenoeg onverslaanbaar zijn met het budget van Liverpool.
 
LFC1998
 
1
1 augustus 2018 om 09:36
Hoezo dat dan?
 
FcExclusief
 
1
1 augustus 2018 om 09:54
Omdat het geld beter besteed wordt
 
LFC1998
 
1
1 augustus 2018 om 10:24
Hoezo dat dan? Snap niet waar je dat op baseert
 
Mexicanooo
 
2
1 augustus 2018 om 10:34
@fcexclusief: nu maak je een cruciale denkfout. Omdat Ajax met een lagere begroting goed presteert, hoeven ze dat niet te doen met een veel beter budget. Met een groter budget ga je ook voor grotere namen en de top, waardoor het afbreukrisico groter wordt: er zijn immers maar weinig echte toppers in de wereld. Minder dan 'goede' voetballers. Vooral als je de filosofie van Ajax hanteert (het liefst werken met jonge spelers) ga je dan regelmatig keihard op je muil. Talenten zijn wispelturig en je weet nooit hoe ver een talent uiteindelijk geraakt. Wat dacht je van talenten als Sonny Pike, Nii Lamptey (pele was zeer onder de indruk van hem) en Fabio Paim (cr7 zei eens dat Paim een betere voetballer was)?
 
theEDGE
 
7
1 augustus 2018 om 09:37
Als je als club mee wil doen om de prijzen zul je gewoon kwalitatief goed spelersmateriaal moeten hebben en dan zijn de meeste jonge spelers niet goed genoeg om week in week uit te presteren. Nu heeft Liverpool met Alexander-Arnold er wel eentje, maar die houd het toch ook geen 60 wedstrijden vol. Bovendien zijn de tv-gelden in Engeland ook het veelvoudige van in Nederland en dat zal in alle toplanden zo zijn. Als je dus niet begrijpt dat de inkomsten in grote competities en de belangen daar ook veel groter zijn dan hier het geval is. Ajax zou met de begroting van Liverpool nog steeds niet aantrekkelijk zijn voor topspelers, want Nederland is een land waarin het ontwikkelen van talenten centraal staat.
 
lfc11
 
4
1 augustus 2018 om 10:33
Ajax kan met verreweg het grootste budget niet eens nationaal nagenoeg onverslaanbaar zijn, dus laat staan op mondiaal niveau.
 
Dejan
 
0
1 augustus 2018 om 09:26
Het was een erg goede beslissing van Liverpool om Coutinho te verkopen. Ik vraag me af, in welke situatie heeft het eigenlijk goed uitgepakt dat een club een speler tegen zijn zin in besloot te behouden? Volgens mij maar weinigen.
 
Sanogo
 
2
1 augustus 2018 om 09:42
Denk dat er best vaak spelers met tegenzin bij hun club moesten blijven, maar dat die spelers professioneel en mentaal sterk genoeg zijn om zich daarover heen te zetten en niet gaan saboteren of lekken/huilen bij de media om hun zin te krijgen.
 
theo uphus
 
0
1 augustus 2018 om 10:05
Verstandige praat van Klopp. Hij wil niet hebben dat een van zijn spelers straks het gemekker aan zijn hoofd krijgt dat hij niet goed genoeg is. Omdat mensen hem gaan vergelijken met Coutinho. Dat gebeurt overal in het voetbal, maar is vaak niet eerlijk naar de spelers die gehaald zijn. Met name bij doelmannen is dat natuurlijk het geval. Maar Liverpool heeft een prachtige selectie samengesteld die naar mijn smaak wel mee gaat doen om de titel.
 
Zlatanisme
 
1
1 augustus 2018 om 10:38
Leuk verhaal Jurgen, alleen als je tussen de regels door leest zul je begrijpen dat hij dit alleen zegt om de druk van de volgende speler die op Pipo z'n positie kan spelen weg te nemen.
 
theo uphus
 
1
1 augustus 2018 om 11:45
@zlatanisme Dat is ook zo, en wat is daar mis mee ?
 
Young_Boss
 
1
1 augustus 2018 om 13:12
Coutinho vervangen is idd onmogelijk, maar er zijn momenteel wel degelijk spelers die in het profiel passen om hem te doen vergeten. bijvoorbeeld Lemar (al richting atletico), pulisic, draxler, chiesa etc. Echter is het gebleken dat Liverpool veel beter af is zonder coutinho en met de Huidige selectie alleen een vervanger nodig is voor Lovren
 
Zermatt_Person
 
0
1 augustus 2018 om 20:02
Hoezo denk je dat Pulisic een Coutinho speler is? Pulisic is juist iemand die als vleugelaanvaller speelt en niet als CAM/vleugelspeler