Klopp looft uit noodzaak geboren collega voor Van Dijk: 'Hij is briljant'
Zondag, 13 januari 2019 om 07:37

Liverpool herstelde zich zaterdag tegen Brighton & Hove Albion (0-1) van de eerdere misstappen tegen Manchester City en Wolverhampton Wanderers. Ofschoon het team van Jürgen Klopp zeven punten meer heeft dan Manchester City, dat nog maandag thuis tegen Wolverhampton Wanderers speelt, heeft de Duitse manager de nodige kopzorgen op het gebied van blessureleed.

In defensief opzicht kan Klopp niet over Dejan Lovren en Joe Gomez beschikken en daardoor nam Fabinho zaterdag plaats naast Virgil van Dijk. Dat deed de veelzijdige Braziliaan, die eigenlijk verdedigende middenvelder is, met verve, zag ook de Duitser. "Hij is een briljante voetballer. Als je zo'n goede voetballer op die positie hebt als je in balbezit bent, dan is dat geweldig. We waren niet voortdurend in de aanval, we waren voornamelijk in balbezit."

Meer: ‘Feyenoord raakt naast Slot en Hulshoff nog een staflid kwijt aan Liverpool’ | Liverpool-icoon zet vraagtekens bij komst Arne Slot: ‘Tijden zijn veranderd’

"Maar Brighton probeerde de lange bal op Glenn Murray te spelen, net als in het thuisduel met Brighton. Maar Fabinho deed het ook in deze situaties zeer goed. Zijn hersenen denken verdedigend. Het is een kwaliteit dat hij op diverse posities kan spelen", beaamde Klopp, die na afloop ook afstand nam van de kritische geluiden over het povere spel in Zuid-Engeland. "Het was absoluut oké. We zijn niet de Harlem Globetrotters. We moeten ook resultaat leveren. Dat is al heel moeilijk. We kunnen alleen goede resultaten halen als we goed spelen en dat hebben we tegen Brighton gedaan."

"Het was in sommige fases niet onze beste wedstrijd van het seizoen, maar wel de meest volwassen wedstrijd van het seizoen. Dat is heel belangrijk. Op een goede dag kan iedereen een voetbalwedstrijd winnen. Op een gemiddelde dag kunnen niet veel teams een voetbalwedstrijd winnen. Op een slechte dag kunnen slechts een paar teams een voetbalwedstrijd winnen", besloot Klopp.

Meer nieuws
   
06:00
06:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
   
23:58
23:58
Feyenoord kan in elk geval één potentiële vervanger van Slot doorstrepen
9
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
7
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
5
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (11)

 
FlackoGS
 
7
13 januari 2019 om 08:16
Dat ik nog een Harlem Globetrotters-verwijzing in een VZ-artikel mocht lezen, geweldig. Verder is het natuurlijk oké dat er niet het beste spel geleverd werd gister, maar ik had tegen City wel liever eenzelfde opstelling gezien. Lovren heeft ons uiteindelijk toch ons de 2 tegendoelpunten gekost, en ik denk dat met Fabinho in de verdedigen en Wijnaldum, Shaqiri en Milner op het middenveld dit niet het geval zou zijn.
 
Stekkie
 
5
13 januari 2019 om 08:40
Geef Fabinho de tijd en die gaat vlammen.Brengt veel meer rust en creativiteit in het team dan bijv. hardloper Henderson
 
Dubalo
 
16
13 januari 2019 om 09:09
Die Klopp vindt wel iedereen briljant hè..
 
buitenspelval
 
12
13 januari 2019 om 10:22
De Nederlandse media lijkt er tegenwoordig een handje van te hebben om het Engelse ‘brilliant’ te vertalen als ‘briljant’, terwijl er meestal gewoon ‘uitstekend’ of ‘fantastisch’ mee bedoeld wordt in de context. Met de zin: “He is a brilliant player’ bedoelt Klopp natuurlijk gewoon, dat hij Fabiano een ‘uitstekende voetballer’ vindt en geen ‘briljante voetballer’.
 
Calm
 
0
13 januari 2019 om 13:59
Lijkt tegenwoordig allemaal door een online translator gehaald te zijn. Alles wordt letterlijk vertaald.
 
Arnavut1
 
2
13 januari 2019 om 10:44
Mocht gomez niet mee doen, dan kun je beter Fabinho achterin houden dan Lovren. Lovren is een paniekerig typje, terwijl Fabinho veel meer rust heeft. Uit nood geboren oplossing.