Klopp ontkent categorisch transferdoelwit: 'We gaan het niet eens proberen'
Donderdag, 25 april 2019 om 15:15

Jürgen Klopp en Liverpool zitten momenteel nog hevig verwikkeld in de titelstrijd met Manchester City, terwijl the Reds ook nog actief zijn in de Champions League. Diverse Engelse media meldden echter dat de Engelse topclub al volop bezig is met de selectie van volgend seizoen. Onder anderen Lorenzo Insigne wordt als doelwit genoemd, maar Klopp ontkent dit stellig.

Insigne zou op weg naar de uitgang zijn bij Napoli, waarbij Liverpool een van de clubs zou zijn die de aanvaller graag wil strikken. Klopp zegt echter dat de dertigvoudig international niet op de radar van Liverpool staat. "We gaan Lorenzo Insigne niet halen", benadrukt de Duitse manager donderdag op de persconferentie in aanloop naar het competitieduel met Huddersfield Town.

Meer: Sprookjeseinde raakt verder uit zicht voor Klopp na zeperd in Merseyside Derby | Zelfs Peter Bosz krijgt vraag over transferperikelen Arne Slot: ‘Laat mij...’

"Hij is een erg goede speler, maar hij heeft nog een contract voor meerdere seizoenen bij Napoli. We gaan het niet eens proberen", aldus Klopp, geciteerd door onder meer de Liverpool Echo. "We zijn wel altijd bezig om de ploeg te verbeteren. Dat doen we sowieso in de trainingen. Dat is ook de beste manier. De selectie is goed in balans. Onze transferplannen hoeven ook niet bekend te worden."

"Of het de grootste transferwindow van Liverpool ooit zal worden? Nee. Maar je zou ook verrast zijn geweest als ik 'ja' had geantwoord. We kijken altijd goed rond. We gaan zien wat er gaat gebeuren, maar ik ga niet speculeren. We werken nu ongeveer drieënhalf jaar samen. De spelers hebben ook allemaal de perfecte leeftijd, maar er is altijd ruimte voor verbetering", besluit Klopp.

Meer nieuws
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
   
21:55
21:55
Kenneth Perez waarschuwt Arne Slot: 'Die komt geen lantaarnpaal voorbij'
7
   
21:55
21:55
Brighton ademt zelfspot en nomineert Burnley-speler voor Doelpunt van de Maand
1
   
21:09
21:09
Perez dubt over PSV'er: 'Als hij 45 miljoen moet kosten, is zo'n dip wél erg'
16
   
21:00
21:00
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
7
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (11)

 
FC Den Bosch
 
5
25 april 2019 om 15:22
Ik denk dat het deze zomer voor Liverpool erg belangrijk is om te investeren in de breedte van de selectie. De basis elf staat nu al enkele jaren redelijk stabiel en kan ook nog wel even mee. De bank van Liverpool vind ik met Origi, Lovren, Sturridge etc. niet erg denderend. Insigne zou in dat kader een goede versterking kunnen zijn, maar ze hebben met Shaqiri al een back-up op de vleugel. Zou dat geld eerder investeren in een extra middenvelder.
 
souian
 
12
25 april 2019 om 15:31
In een middenvelder? Met gini, milner, henderson, fabinho, keita, ox die bijna weer hersteld is dan heb je ook nog shaqiri die bijna is hersteld. Als Liverpool zijnde zou ik zekers investeren in de verdediging de backs zijn erg zwak bezet.
 
Zuidenaar
 
2
25 april 2019 om 16:28
Waarschijnlijk bedoeld hij een creatieve speler want naast ox en shaqiri zijn er geen.
 
-The Maestro-
 
0
25 april 2019 om 16:53
Henderson en Lallana zijn niet van het gewenste niveau. Ik zou starten met Keita - Fabinho - Oxlade en op de bank Milner en Wijnaldum. Daar zou nog een wel een nummer 10 bij kunnen aangezien Milner al 33 is en een aflopend contract heeft. Shaqiri zie ik meer als rechtsbuiten dan als spelmaker. Dus dan zou bijvoorbeeld Wijnaldum en Fekir als wisselspelers hebben. Of Oxlade op de bank en Fekir in de basis.
 
wilwaa
 
7
25 april 2019 om 17:18
Henderson de laatste weken even gemist denk ik?
 
souian
 
0
25 april 2019 om 18:24
Ik verwacht niet dat fekir genoegen gaat nemen met een plek op de bank. Henderson speelt de laatste weken fantastisch maar is ook redelijk op leeftijd.
 
Viscaa
 
5
25 april 2019 om 16:00
Ik zou juist wel een extra vleugelspeler halen als ik Liverpool was. Als Mané en/of Salah geblesseerd raakt op dit moment hebben ze alleen een back-up met Shaqiri, terwijl hij eigelijk ook geen echte winger is. Insigne is wellicht te zwaar voor een back-up rol, maar spelers als Bergwijn, misschien Depay, Chiesa, Ryan Sessegnon, Suso, David Neres, Douglas Costa. Dat soort spelers zouden goede back-ups zijn voor Salah en Mané.
 
Shadows
 
12
25 april 2019 om 15:26
Ik verwacht deze zomer niet veel opvallends qua transfers bij Liverpool. Een nieuwe linksback is misschien nodig omdat Moreno zijn contract afloopt en Milner mogelijk ook vertrekt. Daarnaast misschien een of twee transfers zoals Shaqiri: goede speler voor niet al te veel geld, maakt de selectie wat breder. Klopp is niet echt van de grote transfers die niet hoog nodig zijn.In tegenstelling tot de meeste mensen verwacht ik ook geen nieuwe 10. Creativiteit bij het huidige Liverpool komt van de voorzetten van de backs. De middenvelders zijn meer in het idee van Keita en Ox: dribbelaars die proberen door de verdediging heen te breken.
 
Chicago
 
2
25 april 2019 om 16:05
Ik zou zo graag een echte nummer 10 zien komen bij Liverpool, eentje die met een steekpass de hele verdediging open haalt. Een type De Bruyne, al is het lastig eentje van zijn kwaliteit ergens vandaan te halen. Ik ben zelf heel benieuwd hoe Ziyech het op dat middenveld zou doen, met Wijnaldum en Keita/fabinho naast zich. Edit: toevoeging: juist met spelers als Salah en Manã© is het heerlijk zo'n speler er bij te hebben, en niet alles via Robertson en TAA te doen. Zou het spel imo veel dynamischer maken.
 
Shadows
 
0
25 april 2019 om 17:50
Probleem is dat hoewel je extra dynamiek kan krijgen, je ook de defensie een stuk instabieler maakt. Dat is ook de reden dat de opstelling met Shaqiri, Salah, Mané én Firmino in de basis niet vaak gebruikt wordt. Het is te aanvallend.Bij City is het beter te doen omdat de backs daar niet zoveel en ver naar voren aanvallen als die van Liverpool dat doen. Om de balans te houden met een extra 10 in de opstelling zou Klopp de backs minder ver naar voren moeten laten spelen. Je verliest dan een idee dat werkt in de hoop dat een ander idee ook werkt. Ik zie het niet gebeuren dat daar veel geld aan uitgegeven gaat worden.
 
-The Maestro-
 
4
25 april 2019 om 16:46
Het basiselftal van Liverpool is al enorm goed alleen moet er wel geïnvesteerd wordenin de breedt van de selectie. Ik zou als Liverpool zijnde 3 spelers halen; - een 3e centrale verdediger, die kan spelen als Virgil of Gomez geblesseerd/geschorst is. Mij lijkt Tah een geschikte speler. Is sterk, kopkrachtig en nog jong. Alderweireld zou ook een optie kunnen zijn, alleen weet ik niet of hij genoegen zal nemen met de rol als 3e verdediger. Gomez op de bank te zetten is haast geen optie, want daar is hij veel te getalenteerd voor. - een links-back/linksbuiten, die kan fungeren als back-up voor Robertson en Mane. Sessegnon zou perfect zijn, aangezien hij op de beide posities kan spelen en daarnaast ook nog eens Engels is. - Een spits, die wat extra power kan brengen. Zoals City bijvoorbeeld Sane heeft, moet Liverpool eigenlijk ook een snelle speler hebben, die vermoeide verdedigers kan uitsprinten. Werner zou ideaal zijn. Jong, enorm snel, goed voor de goal en Duits wat Klopp wel leuk zal vinden. Hij heeft komende zomer nog maar een 1-jarig contract, dus zal voor niet al te veel geld weg te halen zijn. Er zullen ook wat spelers moeten vertekken. Ik zou Lallana, Lovren, Origi, Sturrridge, Moreno, Matip en Henderson laten gaan. Basiselftal: Doel: Allison Verdiging: Trent - Virgil - Gomez - Robertson Middenveld: Keita - Fabinho - Oxlade Aanval: Salah - Firmino - Mane Bank: Mignolet, Tah, Clyne, Sessegnon, Wijnaldum, Milner, Shaqiri en Werner