Klopp woest: 'We wilden het systeem veranderen, de arbiter stond het niet toe'
Zaterdag, 25 november 2017 om 22:10

De kraker in de Premier League tussen Liverpool en Chelsea leverde zaterdagavond geen winnaar op (1-1). Liverpool leek in eigen huis lang op weg naar de zege, maar moest vijf minuten voor tijd toch nog de gelijkmaker incasseren. Jürgen Klopp was na afloop des duivels over het optreden van scheidsrechter Michael Oliver.

De manager van Liverpool wilde vlak voor de gelijkmaker van Willian een wissel toepassen, maar werd naar eigen zeggen teruggefloten door Oliver. "We wilden het systeem veranderen, maar de arbiter stond het niet toe", werd hij na afloop van het duel geciteerd door diverse Engelse media. "We wilden graag met vijf verdedigers gaan spelen en de situatie veranderen. Het is niet prettig om dat doelpunten te incasseren."

Meer: ‘Feyenoord raakt naast Slot en Hulshoff nog een staflid kwijt aan Liverpool’ | Liverpool-icoon zet vraagtekens bij komst Arne Slot: ‘Tijden zijn veranderd’

Klopp was wel tevreden over het spel van zijn eigen elftal. "Ik ben blij met de manier waarop we de wedstrijd benaderd hebben. Het is lastig als Chelsea min of meer met acht verdedigers speelt", aldus de Duitse oefenmeester. "Natuurlijk wil je de drie punten wanneer je thuis met 1-0 voorstaat, maar het was een goede wedstrijd en uiteindelijk is het wel een punt tegen Chelsea. Er zal vanavond een moment komen dat ik zal beseffen dat het resultaat oké is."

Antonio Conte vond dat Chelsea recht had op de zege. "Het was een goed optreden van mijn ploeg, we verdienden om te winnen", zei hij voor de camera van de BBC. De coach van the Blues zag zijn ploeg karakter tonen na de openingstreffer van Mohamed Salah. "We hebben een lange trip achter de rug en ondanks dat mijn spelers geen rust was gegund, hebben ze een nederlaag geen enkel moment geaccepteerd. Een gelijkspel is een prima resultaat."

Meer nieuws
   
14:24
14:24
Marca beweert: Dick Schreuder op poleposition voor opvolging Arne Slot
0
   
14:00
14:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
22
   
13:33
13:33
Man United heeft twee spelers op het oog als partner van Lisandro Martínez
8
   
13:32
13:32
The Athletic heeft nog voor zijn komst naar Liverpool mooi nieuws voor Arne Slot
12
   
12:53
12:53
Thiago Silva zegt Chelsea definitief gedag in hartverwarmende afscheidsvideo
15
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (12)

 
KEIZER!
 
17
25 november 2017 om 22:25
Als je met 8 man achter de bal speelt en zo met je kansen om gaat verdien je niet te winnen Conte. Chelsea had meer kansen omdat Klavan er weer een zooitje van maakte achterin. Liverpool was dominanter en aanvallender. Azpi stond als een beest te verdedigen.
 
corleonevito
 
14
25 november 2017 om 23:06
8 man? We stonden met een 1 man te verdedigen. Ik begrijp wel waarom je azpi als 8 man ziet. 11 azpi`s winnen je een cl.
 
Leonidass
 
8
26 november 2017 om 00:55
Was weer eens niet om aan te gluren, 5 verdedigers en 3 verdedigende middenvelders...
 
RamonDiaz
 
6
25 november 2017 om 23:35
Klopp moet ook eens naar zijn eigen rol kijken, heeft nu al twee seizoenen niet geinvesteerd in solide verdedigers maar alleen maar in aanvallende spelers. Met wat er achterin bij Liverpool rondloopt weet je dat je tegen de grote ploegen altijd in de problemen komt, denk dat Liverpool te kort gaat komen om een plek te bemachtigen die recht geeft op CL voetbal.
 
Ajax1012
 
5
25 november 2017 om 23:37
Jammer voor de wedstrijd dat Conte zo'n verdedigend middenveld hanteerde. Je zag meteen dat het beter ging lopen toen Fabregas erin kwam. Verder verdiende deze wedstrijd mijns inziens niet echt een winnaar. Beide teams hebben amper kansen gehad. Zonde voor de neutrale kijker.
 
blink182
 
14
26 november 2017 om 00:03
Wat een gedoe weer zeg. Zo’n hekel aan mensen die zomaar stemmen of een mening geven terwijl ze de wedstrijd niet eens hebben gezien. Chelsea was duidelijk beter dan Liverpool. In alles behalve balbezit. Met “8 verdedigers” of niet, Cfc had veel meer kansen gecreeerd en een overwinning zou niet onverdiend zijn geweest.
 
GunneRo
 
20
26 november 2017 om 03:46
Dus als we het niet met jou eens zijn zullen we de wedstrijd niet hebben gezien? Laat het duidelijk zijn: Ik ben voorstander van aanvallend, attractief voetbal. Chelsea levert alles behalve dat. Ik vind het slap, laf en kampioen onwaardig. Ja, Liverpool verdiende meer dan Chelsea.
 
blink182
 
5
26 november 2017 om 00:03
Wat een gedoe weer zeg. Zo’n hekel aan mensen die zomaar stemmen of een mening geven terwijl ze de wedstrijd niet eens hebben gezien. Chelsea was duidelijk beter dan Liverpool. In alles behalve balbezit. Met “8 verdedigers” of niet, Cfc had veel meer kansen gecreeerd en een overwinning zou niet onverdiend zijn geweest.
 
fanclubbarca
 
5
26 november 2017 om 03:25
Een ploeg die zo'n afbraakvoetbal speelt als chelski verdient het nooit om te winnen Conte. Daarvoor komen de toeschouwers niet naar het stadion.
 
TheRoscoe
 
0
26 november 2017 om 12:19
Kan iemand even die steen optillen waar men onder leeft, want Chelsea speelt al jaren geen afbraakvoetbal meer. Klopp klaagt bij de scheids over een wissel. Misschien dat stress hem te veel wordt, want zo goed draait Liverpool onder hem niet.