Kluivert begrijpt 'reprimande': 'Ten Hag heeft het gewoon liever niet'
Maandag, 9 april 2018 om 12:36

Erik ten Hag deelde Justin Kluivert en Matthijs de Ligt vrijdag een 'subtiele reprimande' uit, zo schreef De Telegraaf. De aanvaller en verdediger van Ajax deden na de interlandperiode Barcelona een paar dagen aan en wakkerden daarmee onbedoeld de geruchtenstroom aan. Kluivert begrijpt waar Ten Hag op doelt.

"De jonge spelers die vermoeid terugkomen van interlands, weten daar vaak niet mee om te gaan", zei Ten Hag. "De focus, aandacht en het spanningsveld zijn dan toch even weg. Je geeft ze bepaalde vrijheden, maar hoe ze daarmee moeten omgaan, is kennelijk nogal moeilijk voor ze. Voor deze groep zal ik het in het vervolg zeker meenemen of het verstandig is om ze die vrijheden te geven."

De achttienjarige Kluivert zegt in een reactie in De Telegraaf de lichte onvrede bij zijn coach te begrijpen: "Hij vindt dat wij na duels van Oranje onze rust moeten pakken en dat ga ik vanaf nu doen. Barcelona was voor mij ook rust', maar ik snap zijn punt wel, met vliegen en zo. Dat kost ook energie. Hij heeft het gewoon liever niet. En dan blijf ik op mijn vrije dagen lekker thuis. Als trainer had ik misschien wel hetzelfde gedacht."

Meer nieuws
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
6
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (22)

 
Ajax4Libi
 
50
9 april 2018 om 12:39
Goede reactie van Kluivert. Snap Ten Hag ook in deze, maar ik blijf zwaar under impressed van wat ik tot nu toe van het elftal heb gezien en zeker van hoe Ten Hag in de media verschijnt. Die gemaakte bluf is echt tergend om naar te luisteren als Ajax supporter.
 
Kolbeinn_Sigi
 
19
9 april 2018 om 12:42
Sorry maar het js zijn vrije tijd en het is niet dat hij zich vol zuipt, dus moet hij gewoon doen wat hij wil. Wat zeurt die Ten Hag.
 
Neutraalista
 
11
9 april 2018 om 12:47
Hij moet doen wat hij wil idd, hij wil in de top voetballen! Dan zou je zeker je rust moeten pakken. Op die leeftijd is het niet gek dat je gaat "chillen" in barcelona als de kans zich voordoet, maar het is gewoon beter voor het team om je rust te pakken. Feesten kan heel vermoeiend zijn hoor ;-)
 
AFC-Robbie
 
8
9 april 2018 om 13:07
Was het wel chillen in Barcelona ? Ik heb begrepen dat ze beiden een gesprek met de club hebben gehad....
 
StinoAmsterdam
 
12
9 april 2018 om 14:03
@ AFC-Robbie, Je weet dat Patrick Kluivert in Barcelona woont he? Shane Kluivert voetbalt daar ook in de jeugdopleiding. Al met al redenen zat voor Justin om een weekendje Barcelona te gaan. Matthijs de Ligt is een ander verhaal. Wellicht dat hij alvast wou kijken hoe zijn eventueel toekomstige woonplaats eruit ziet, maar dan wel pas na volgend seizoen
 
Juicher
 
5
9 april 2018 om 12:47
Als profvoetballer heb je altijd de verantwoordelijkheid naar de club toe, ongeacht of het nu je vrije tijd is of niet. Dus zeuren mag in dit geval. Of het terecht is, is een tweede.
 
afcavosje
 
3
9 april 2018 om 12:51
Het is topsport. Ten Hag is erg van de discipline en hard trainen. Daar hoort ook voldoende rust bij.
 
voetbalfreak
 
5
9 april 2018 om 14:16
Je hoofd leegmaken is ook wel eens lekker op een leuke plek.
 
Neutraalista
 
9
9 april 2018 om 12:43
Volwassen reactie van Kluivert jr... ik geloof nog echt in het beleid van Ten Hag
 
Dumbell
 
17
9 april 2018 om 12:44
Wat een micromanager die Ten Hag. Laat hem nou eerst zorgen dat het elftal draait en dan pas op dit soort dingen reageren. De publieke opinie keert zich zo langzamer hand ook tegen hem.
 
Thamike
 
3
9 april 2018 om 13:57
Hoezo micromanager? Dit zijn zijn spelers en daar is hij voor. Zorgen dat ze optimaal kunnen presteren en ze een beetje beschermen tegen de buitenwereld die van alles gaat roepen zonder iets te weten. Geef Ten Hag even zijn tijd. Iemand die zo punctueel is heeft meer tijd nodig dan iemand die een hoog over visie heeft. En die publieke opinie zal hem worst moeten zijn net zoals dat bij iedereen worst moet zijn. Gaat om de prestaties en de weg er naar toe. Die zijn nu nog niet zo goed als ze moeten zijn maar dit was me dan ook een jaar zeg.
 
sprokkie
 
4
9 april 2018 om 12:45
Dus er wordt niet gedoeld op eventuele transferperikelen, maar op de vermoeidheid van de spelers. Lijkt me dat een paar daagjes Barcelona gewoon moet kunnen, tenzij ze zich daar compleet laten gaan natuurlijk. Desalniettemin een volwassen reactie van Kluivert, zo moet je er ook gewoon in staan als jonkie.
 
FR12Jules
 
13
9 april 2018 om 13:04
Er wordt ook wel door veel mensen erg overtrokken gereageerd he. Ten Hag heeft het liever niet, Kluivert gaat hier professioneel mee om en begrijpt zijn coach. Ik zie het probleem niet zo.
 
sprokkie
 
2
9 april 2018 om 13:28
Nee maar we wordt toch ook niet gesproken over een probleem? Het is net zoals jij beschrijft; een dingetje, en nu weer verder.
 
sprokkie
 
2
9 april 2018 om 13:28
We is er...
 
Boris19
 
3
9 april 2018 om 12:47
In mijn ogen moeten spelers kunnen doen wat ze willen als ze vrij zijn, maar ik denk dat spelers wat dit betreft beter het juiste moment kunnen kiezen. Als Ajax fier aan kop gaat kun je als speler best even heen en weer naar Barcelona reizen zonder dat je er problemen mee krijgt. Maar als het minder gaat, kun je het beter niet doen. Gewoon om jezelf te beschermen en het gezeik te vermijden.
 
rbn_
 
0
9 april 2018 om 13:58
Aan de andere kant snap ik best dat je je kop even leeg wilt halen/hebben als het wat minder gaat. Juist als spelers dan thuis blijven, kunnen ze zichzelf helemaal opvreten. Een paar daagjes genieten van een mooie stad kan ontspannend werken. In dit soort steden kunnen zij nog anoniem door de stad lopen. Daarom zou ik zelf ook eerder naar het buitenland gaan voor een paar daagjes.
 
stefano360
 
0
9 april 2018 om 14:15
Ik ben het in grote delen wel met je eens. Het lijkt mij niet dat het ten koste gaat van de prestaties van deze jongens, maar inderdaad zoals jij aangeeft de timing is onhandig evenals de uitspraken van de trainer over het algemeen trouwens.
 
DVV20
 
9
9 april 2018 om 13:15
Gelukkig voor Ten Hag dat Ajax dit seizoen zo snel was uitgeschakeld in Europa, anders hadden ze nog veel meer moeten vliegen. Sorry, maar op hun vrije dag even naar Barcelona moet toch geen kwaad kunnen? Als ze ruim op tijd en gewoon fit weer in Nederland zijn...
 
BurdyM
 
4
9 april 2018 om 13:57
Tja een vliegreis naar Barcelona duurt al gauw anderhalf uur en is extreem vermoeiend. Kom op zeg, dit slaat helemaal nergens op. Als hij een weekendje gaat stappen in Maastricht zit hij 2 uur in de auto wat minstens zo vermoeiend is en hoor je niemand erover. Het is juist goed dat die jongens na een drukke interland periode ff relaxen. Dat is ook goed voor de geest. Het is echt niet zo dat ze zich klem zuipen mag ik hopen...
 
Jannie1109
 
1
9 april 2018 om 14:14
Ja, lekker makkelijk. Zou iedereen zeggen nu. Doet het altijd goed bij de eigen supporters.
 
Draakie54
 
0
9 april 2018 om 17:35
Ach ach, de trainer naar z'n mond praten. En vliegen vermoeiend? Je zit toch neem ik aan en is maar anderhalf uur. Zit je ook in de bus naar Roda JC. Dan kan hij toch ook nog voetballen. Wat een onzin. Die trainer zegt niet veel zinnige dingen, kvind wel dat TH de kans moet krijgen. We zullen zien over 2 jaar.