KNVB gaat Twente niet straffen: 'Wij hebben de club hulp aangeboden'
Vrijdag, 7 april 2017 om 13:42

FC Twente hoeft niet te vrezen voor een straf van de KNVB naar aanleiding van de gebeurtenissen tijdens de wedstrijd tegen PSV. TC Tubantia meldt dat de voetbalbond de club juist wil helpen. Vrijdagochtend is er contact geweest tussen Gijs de Jong namens de KNVB en Jan van Halst, commercieel directeur van FC Twente.

Desgevraagd laat een woordvoerder van de KNVB weten dat de club geen straf hoeft te verwachten voor de gebeurtenissen. "Daar is geen sprake van. Wij hebben de club op allerlei manieren hulp aangeboden", klinkt het. Twente kreeg eerder wel boetes wegens kwetsende spandoeken in het stadion, maar in dit geval laat de KNVB de club vrijuit gaan.

De politie deed donderdagavond tijdens de wedstrijd tegen PSV een inval in het supportershome van FC Twente. Ondertussen moesten alle supporters het stadion verlaten, waarna er buiten schermutselingen plaatsvonden tussen fans en de politie. Er werden in totaal vijf mensen aangehouden.

Meer nieuws
   
19:15
19:15
Zorgen om Matthijs de Ligt, die al strompelend de Allianz Arena verlaat
2
   
18:55
18:55
Antony viert langverwachte goal in Premier League op zeer bijzondere wijze
2
   
18:42
18:42
Miljoenenstrop voor PSV: huurling blijft steken op 246 minuten
6
   
17:55
17:55
Eerste goal Antony van dit seizoen is niets waard na oliedomme actie Onana
60
   
17:27
17:27
Simons en Openda excelleren en walsen met Leipzig over Dortmund heen
12
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (22)

 
SpeedyAFC
 
18
7 april 2017 om 13:44
Helemaal terecht. Een club kan weinig beginnen tegen georganiseerde criminaliteit, de dreiging vanuit de motorclubs is zodanig hoog, dat kan je niet van een club bestuurder verwachten. Daarvoor heb je de overheid nodig, alleen die kunnen zich meten met de heren van de motorclubs.
 
RobertKok
 
5
7 april 2017 om 13:58
En zo is het, in andere topics las ik dat van Halst er te weinig aan zou doen en dat soort onzin, en dat er stewards zijn enzo maar dan snappen die mensen die dat zeggen niet waar je mee te maken hebt, dit zijn geen kleine kinderen waar je mee te maken heb of opgeschoten jeugd van 18 maar zware criminelen.. Iedereen die Twente van een lakse houding beticht zou precies hetzelfde doen, niks namelijk
 
-NEC-
 
7
7 april 2017 om 14:27
Ik vind wel dat ze moeten optreden tegen het geweld van de supporters tegen de politie buiten het stadion! Echt schandalige beelden gezien...
 
RobertKok
 
2
7 april 2017 om 14:34
Dat is niet het probleem van de club Fc Twente, die zijn daar niet verantwoordelijk voor.. Ik vind met zulke rellen het altijd maar raar dat er een handjevol wordt opgepakt, terwijl er meer dan een handjevol zich misdragen
 
atleticofc
 
1
7 april 2017 om 14:40
Ze zijn niet verantwoordelijk, en kunnen er ook weinig aan doen aan de gedraging van "supporters". Maar iedere supporter die zich voor, tijdens, of na een voetbalwedstrijd misdraagt, voetbal gerelateerd, zou een stadionverbod voor het leven moeten krijgen als daar bewijzen (beeldmateriaal) van zijn. Wat dat betreft is het allemaal behoorlijk doorgeslagen in de wereld (niet alleen het voetbal uiteraard). Dat Knvb Twente niet straft lijkt me niet meer dan logisch. Drugshandel lijkt me niet iets dat te controleren is door een club. Vaak begeleid door goedwillende suppoosten (vrijwilligers).
 
Jansen Joenite
 
5
7 april 2017 om 15:08
Schijnt dat het allemaal NEC supporters waren die kwamen rellen. Schandalig dat NEC ze niet in bedwang houdt... (oftewel: wat buiten het stadion gebeurt kan Twente geen vat op houden)
 
@gruppo
 
3
7 april 2017 om 15:53
Kan er mee leven, maar blijft van een club ook een sociale functie ( niet alleen Twente ) om te zorgen dat dit soort asociale mensen buiten blijven. De Knvb en clubs moeten meer daadkracht krijgen om dit gespuis buiten het stadion te houden. Kijk in Engeland met de meldingsplicht, super geregeld, wilt niet zeggen dat er niets gebeurd dat hou je helaas niet tegen. De regering moet eens ballen gaan tonen. Eigenlijk moet je zonder problemen met je kinderen naar het stadion kunnen.
 
Masterm1nd
 
19
7 april 2017 om 14:00
Ik snap helemaal dat een club hier niets aan kan doen en dus ook niet voor gestraft hoeft te worden, prima beslissing dus. Aan de andere kant kan een club er ook niks aan doen als een paar idioten racistische/antisemitische of andere kwetsende leuzen schreeuwen maar daar straft de Knvb de clubs dan wel voor. Dat blijf ik altijd maar zo`n wassen neus vinden. Net alsof Feyenoord, Ajax of Utrecht hier invloed op uit kunnen oefenen. Voor elke duizend "normale fans" krijg je er ook altijd gratis een aantal gevaarlijke gekken bij en die schreeuwen helaas het hardste tijdens de wedstrijden. Dit soort idioten kun je niet beinvloeden als club zijnde, ze zijn een maatschappelijk probleem geen voetbalprobleem.
 
Sempros
 
2
7 april 2017 om 14:05
Dat gebeurt in het stadion, daar is de club direct voor verantwoordelijk. In Vak P zal bij de mensen ook vast genoeg drugs te vinden zijn, maar dat kun je bijna niet tegenhouden, dat krijg je sowieso wel binnen. Goed dat dit gebeurt, als club kun je dit niet alleen, en ik ga er van uit dat ze de politie hierin steunen en volledige medewerking verlenen.
 
Masterm1nd
 
12
7 april 2017 om 14:12
Dit gebeurde toch ook in het stadion?
 
FR-Frank
 
19
7 april 2017 om 14:04
Dus voor dat spandoek met "Hash, Coke & Pillen" geven jullie een boete maar nu er echt spul wordt gevonden willen jullie helpen..
 
haunted
 
5
7 april 2017 om 15:52
Denk dat Grolsch geen concurrerende reclame duldde in het stadion.
 
wanny
 
1
7 april 2017 om 14:07
Een club kan hier wel wat aan doen. Je moet actief betrokken zijn bij zo'n supportershome. Nauw contact hebben met de beheerders en met supporters die er komen. Als je daar goede mensen op hebt zitten, dan merk je wel of er dit soort praktijken gaande zijn. Het stadion is van FC Twente, dus heb je ook verantwoordelijkheid over wat daar gebeurt. Wellicht heeft Twente dit ook gedaan en is de politie mede op hun aanwijzingen tot actie overgegaan.
 
 
1
7 april 2017 om 14:29
Het is onder de supporters algemeen bekend dat er verkeerde dingen gebeurd in de supportershome. Het lijkt mij onwaarschijnlijk dat de club dit niet weet en vind het dan niet goed dat er nooit ingegrepen is
 
Tukkertje91
 
5
7 april 2017 om 15:10
Die vind ik wel erg makkelijk hoor. Denk je dat het in Rotterdam, Amsterdam (daar kan het dan niet in een suppo-home, maar elders), Den Haag, Eindhoven, Kerkrade, Groningen enz. enz. niet gebeurd dan? Die zouden dan toch ook ingegrepen hebben als het zo simpel is? Of toch op z'n minst 1 van alle clubs... Dit zijn zaken voor justitie, die moeten zich daar in mengen. Een club kan dat hooguit (maar misschien ook ergens op z'n minst) rapporteren. Dat justitie zich er in heeft gemengd komt alleen omdat in dit geval Satudarah en Saudarah (spelling?) ermee gemoeid zijn. De inval zelf zou je als Nederlandse burger toe moeten juichen, de manier waarop en communicatie daarmee iets minder misschien.
 
Harecles
 
3
7 april 2017 om 15:25
Weer realistische woorden Tukkertje, maar het moment om zo'n actie uit te voeren komt natuurlijk altijd slecht uit. Ik vond het eigenlijk wel ok en ze zouden bij wel meer clubs langs mogen gaan. Alhoewel ik wel van mening ben dat het bij FCT inderdaad wel erg vrij is geweest allemaal (al te beginnen met de leus hasj coke en pillen). Ik vond juist de knokkende reactie weer behoorlijk tekenend voor dat deel van het publiek. Want, laten we eerlijk zijn, waarschijnlijk als jij of ik tegenover helmen met schilden staan krijgen wij gemiddeld gezien niet het idee om er tegen in te gaan. Dat zou ook nogal dom zijn, winnen doe je toch niet....
 
Tukkertje91
 
0
7 april 2017 om 15:43
Ben ik met je eens, het moment vind ik persoonlijk niet hinderlijk eigenlijk. Wat je zelf ook aangeeft, wanneer dan wel? Dat het uitgerekend hier gebeurt is ook niet heel verwonderlijk vind ik zelf, alhoewel men in Rotterdam ook een fijne reputatie heeft (geen sneer naar de Feyenoorders overigens, gaat om het beeld wat men van ze heeft). Dat hele gedoe van Vak P die eens even gaat rellen is op z'n minst verwerpelijk, absoluut. Dat krijg je er dus van als men zich als een doorgesnoven idioot gedraagt.. Het enige wat eigenlijk de bedoeling was is heel simpel. Supportershome mijden, en via de andere uitgang het vak verlaten. Dan had zelfs de wedstrijd nog uitgekeken kunnen worden. Maar nee, het moest weer eens anders, binnen en buiten rellen. Ben weer eens trots op Vak P.......
 
JMPR
 
2
7 april 2017 om 15:48
Sterker nog, heel veel clubs, zoals bijvoorbeeld ook Feyenoord, weten drommels goed wat er in bepaalde vakken gaande is. Er zijn vakken die de stewards en beveiligers buiten de deur houden en eigen rechter spelen. Vakken waarin supporters de baas en bepalen wat er gebeurd. Geen club die daar durft in te (laten) grijpen. Deze supporters zijn ook van het zelfde kaliber is deze Satudarah figuren. Geen frisse jongens zeg maar.
 
J_5Derksen
 
2
7 april 2017 om 15:59
Dit verklaart ook die idiote spandoek over kosovo. Als nl club bemoeien met buitenlands politiek. We weten nu wat voor idiote figuren er op de tribune zitten, maakt alleen maar de naam van fc twente zwart..