KNVB reageert op uitspraak Ten Hag om bekerfinale met fans te spelen
Donderdag, 4 maart 2021 om 17:14

De KNVB heeft weinig hoop dat de bekerfinale tussen Ajax en Vitesse op 18 april met supporters kan worden afgewerkt. Erik ten Hag liet zich woensdagavond na afloop van de met 3-0 gewonnen halve finale tegen sc Heerenveen ontvallen dat een bekerfinale 'vooral mooi is als het met publiek is'. Jaap Paulsen, woordvoerder bij de KNVB, laat tegenover het Algemeen Dagblad weten dat dat volledig afhangt van de actuele coronacijfers.

De KNVB werkt momenteel mee aan verschillende Fieldlab-experimenten, waarbij onder andere wordt gekeken wat de aanwezigheid van supporters in voetbalstadions doet met de verspreiding van het coronavirus. Zo werden er onlangs voor het eerst sinds vijf maanden supporters toegelaten tot de wedstrijd tussen NEC en De Graafschap. "Uiteindelijk bepaalt de overheid natuurlijk wat er wel en niet kan", aldus Paulsen. "Versoepelingen van de coronamaatregelen zijn te volgen via de routekaart van de overheid, waarbij de besmettingscijfers leidend zijn."

De voetbalbond hoopt vurig op een bekerfinale met supporters van zowel Ajax als Vitesse, maar is voorzichtig als het gaat om het doen van beloftes. "Zoals het er nu naar uitziet, wordt de finale zonder publiek gespeeld", aldus de KNVB. "Er zijn echt versoepelingen nodig vanuit het kabinet om toeschouwers te kunnen verwelkomen. Natuurlijk hopen wij daar ook op. Als die er komen, en er mag weer publiek naar het stadion, dan zullen wij ook voorbereid zijn. Maar dat is wel afhankelijk van de besmettingscijfers."

De woorden van de KNVB volgen op de uitspraken van Ten Hag, die woensdag aangaf graag voor publiek te willen spelen in De Kuip op 18 april. "Iedereen snakt daar zo langzamerhand naar. Als het mogelijk blijkt, zullen wij staan te juichen en hopen we dat het met publiek plaats kan vinden. De finale is vooral mooi als het met publiek is." De KNVB geeft echter aan dat er weinig mogelijk is. "Er komt straks nog een EK, dus is er heel beperkt ruimte. Daar komt bij dat verplaatsing ook geen garanties biedt. Dat hebben we eerder gezien met de topduels die we naar het nieuwe jaar hadden verplaatst, maar alsnog zonder publiek zaten." Uitstel is bovendien niet mogelijk, omdat de uitslag van de bekerfinale bepaalt welke clubs de play-offs om een voorronde Conference League-ticket ingaan.

Meer nieuws
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
5
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (33)

 
MessiBazoer
 
13
4 maart 2021 om 17:25
Al zijn er maar 1000 man, het geeft meteen weer wat sfeer. Zag je laatst al in die ‘test’ wedstrijd in de KKD. Al ben ik bang dat we pas vanaf volgend seizoen weer mogen..
 
Sirius
 
10
4 maart 2021 om 17:29
Dat kun je niet verkopen aan de rest van de clubs die wel zonder publiek spelen tot de laatste speeldag. Bovendien komt het gedoe rond de bekerfinale van vorig jaar dan ook gelijk weer naar boven.
 
InkeMontana
 
22
4 maart 2021 om 17:53
Die laatste snap ik niet ? Waarom komt daar weer gedoe over naar boven? Daar is toch gewoon een streep door gezet. Er komt nu toch ook weer niet gedoe over het seizoen van vorig jaar als er publiek in de eredivisie aanwezig gaat zijn?
 
consy
 
7
4 maart 2021 om 18:18
Gezien de positieve vaart van ons vaccinatieprogramma zie ik best kans dat er publiek aanwezig is hoor. Natuurlijk zeker geen volle kuip maar je zou best kunnen gaan testen met een paar duizend man.
 
Sc12
 
4
4 maart 2021 om 18:28
Ik hoop dat je sarcastisch bent. Het vaccineren gaat alles behalve snel en voortvarend. Ik zou t graag zien maar denk echt dat we 2022 weer publiek zien helaas.
 
Texeira
 
14
4 maart 2021 om 18:45
Ja? Volg je het nieuws wel? Nederland maakt nu een inhaalslag ten opzichte van een jaar geleden, dus zo slecht gaat het niet.
 
consy
 
2
4 maart 2021 om 20:35
Het gaat helemaal niet slecht? Hebben indd een enorme inhaalslag gemaakt en de kans dat jij en ik komende zomer al een prik hebben gehad is enorm gestegen.
 
Sirius
 
2
4 maart 2021 om 22:33
En dat zou mooi zijn, als die prik ervoor zou zorgen dat we immuun zouden worden voor corona. Echter is dat absoluut niet het geval. Het vermindert vooralsnog vooral het effect van symptomen en ze weten momenteel niet eens of het ervoor zorgt dat je niet meer besmettelijk bent. Buiten die inhaalslag zitten er nog heel wat haken en ogen aan deze situatie.
 
consy
 
0
5 maart 2021 om 12:20
De eerste resultaten van studies in Israël laten zien dat het wel degelijk de besmettelijkheid weet terug te dringen. Er is meer onderzoek nodig maar de eerste geluiden zijn gunstig. Verder zou besmettelijkheid geen graadmeter moeten zijn maar de mate waarin mensen erg ziek worden en wat dus resulteert in een ziekenhuisbezoek. Als je dat weet terug te dringen kan de maatschappij wat mij betreft weer open, verder de ketting eraan leggen is onhoudbaar.
 
Sirius
 
0
5 maart 2021 om 16:29
Mee eens, maar dan ga je een hele andere discussie krijgen. Wat als het vaccin doet waarvoor het gemaakt is, maar het aantal doden blijft in de buurt van wat het 't afgelopen jaar was? Als we namelijk even teruggaan naar voor corona, waren de Ic's ook op hun maximale capaciteit vanwege de griep. Het dodental staat in Nederland nu op 15.730. Dit betreft dus alle doden die besmet waren met corona. Dat betekent niet eens dat ze er allemaal aan overleden zijn. Wat ik ermee wil zeggen: De testen en de manier waarop corona-doden worden bepaald, zorgen dermate veel onduidelijkheid dat iedereen er alles van kan maken. Dat zie je terug in de kritiek, in de beslissingen van het kabinet, in alles. Het is gewoon een grote puinhoop en ze hebben het geluk dat het overgrote deel zich niet (genoeg) interesseert in politiek of simpelweg niet het vermogen heeft om feiten en cijfers juist toe te passen. Het zijn namelijk hele simpele rekensommetjes en toch wil de regering ze niet maken. Ik vraag me wel af waarom en dan ben ik niet eens een complotdenker.
 
Sc12
 
3
4 maart 2021 om 18:27
Nou idd , 1000 (500 / 500) moet toch te managen zijn en geeft echt weer sfeer
 
Bossie
 
2
4 maart 2021 om 18:34
500 Ajax supporters is al een reden voor vele andere om ook even naar de kuip te gaan , als je begrijpt wat ik bedoel
 
SpeedyAFC
 
2
4 maart 2021 om 19:59
Ja ik snap dat anderen Ajax ook aan willen moedigen omdat ze graag zien dat plek drie recht op de EL poule fase geeft maar dat kunnen ze ook thuis achter de buis doen.
 
pinko
 
4
4 maart 2021 om 17:52
Je kunt de bekerfinale eventueel toch met een beperkt aantal supporters laten spelen als de testen van andere wedstrijden - met publiek er bij - positief uitpakken? Daarbij, het is dan volop lente, dus dan is het virus ook behoorlijk zwakker, of misschien wel deels verdwenen, dus onder goede veiligheidsmaatregelen moet dat gewoon kunnen. We moeten het virus ook niet groter maken dan het is. We zijn al helemaal doorgedraaid en met angst volgepompt. Een beetje nuchterheid kan echt geen kwaad.
 
youngwildfree
 
8
4 maart 2021 om 17:53
Laat de trainers aub ophouden met dat geklaag over het publiek. Laat eerst de winkels en ondernemers maar wat meer lucht krijgen voordat er met publiek wordt gespeeld. Doe eens niet zo ongeduldig. Wees blij dat je in ieder geval elke week kan voetballen, dat is allang niet zo vanzelf sprekend als je naar de rest van Nederland kijkt.
 
rubentje13
 
13
4 maart 2021 om 18:00
Aan de ene kant heb je gelijk, aan de andere kant wordt er wel gewoon gevoetbald in de buitenlucht en de supporters zitten dus ook in de buitenlucht. De kans op besmetting is dus minimaal (als we de berichtgeving moeten geloven), mits je de menigte goed kan beheersen. Dat zal waarschijnlijk ook inhouden dat je maar met maximaal de helft het stadion in mag, maar dat heeft denk ik iedereen er wel voor over.
 
Giesburts
 
24
4 maart 2021 om 18:03
Kijk anders even het interview, daar zat niks van klagen bij. Ten Hag gaf aan dat hij het mooi zou vinden, maar er niks over kan zeggen omdat hij geen expert is en zich er dus in moet verdiepen om er wat nuttigs over te zeggen.
 
youngwildfree
 
3
4 maart 2021 om 18:13
Ik bedoel ook niet specifiek ten Hag, maar elke week kan je zoiets weer lezen. Misschien is trainers ongelukkig verwoord. Laten ze in het voetbal hiermee aub ophouden.
 
Skwek
 
7
4 maart 2021 om 18:27
Dan moet je het ook hier niet neerzetten. Reageer op het juiste artikel zou ik zeggen. Zeuren om het zeuren is wat je aan het doen bent.
 
chandler
 
18
4 maart 2021 om 18:00
Het lijkt nu net of Ten Hag dit uit zich zelf had geoppert maar het was de trainer of spelers van Vitesse die dit graag wilden en daarop vroeg de journalist aan ten Hag of hij er ook zou over dacht.
 
Neutraal1980
 
2
4 maart 2021 om 18:10
Gewoon pas met publiek volgend seizoen vanaf eind augustus/begin september. Dan zijn we allemaal zo goed als volledig gevaccineerd.
 
Zwever
 
1
4 maart 2021 om 21:34
Ik blijf het bijzonder vinden dat diverse sites aangeven dat ten Hag hiermee kwam. Er werd hem juist mede gedeeld dat Vitesse hierover was begonnen en er werd naar hem gevraagd hoe hij hierover dacht, waarop hij aangaf daar niet zoveel over te willen zeggen maar het uiteraard zag zitten met supporters. Hoe verdraaid kan de media een interview omzetten naar tekst???????
 
juweel
 
0
5 maart 2021 om 06:58
ik ben niet zo zeer bang voor de finale op zich met publiek, denk namelijk niet dat ze dit gaan doen. maar hoe gaan ze dat doen als een van de twee clubs de beker gewonnen heeft (of bij een kampioenschap) dan willen supporters dit vieren, dat gaat hem dan ook niet worden, ik hou mijn hart vast hoe dat uit de hand gaat lopen. en mocht dit in amsterdam zijn gaat mevrouwtje halsema dan ingrijpen?
 
biornha
 
1
5 maart 2021 om 07:39
De huldiging op zetten als een blm protest dan mag alles in Amsterdam. On; een finale met publiek is het allermooiste maar zie het helaas niet gebeuren. Verplaatsten wordt ook lastig als je ziet dat Ajax zijn inhaal wedstrijd tegen Utrecht ook nog niet heeft gespeeld door het overvolle schema