Koeman geeft bij Studio Sport stellige reactie over eventuele rentree Sneijder
Zondag, 5 juli 2020 om 20:03

Arjen Robben maakte vorige week bekend dat hij werkt aan een rentree bij FC Groningen. Mogelijk krijgt de 36-jarige vleugelaanvaller volgend seizoen in de Eredivisie gezelschap van generatiegenoot Wesley Sneijder, die door de fans van FC Utrecht is gevraagd om nog een seizoen in De Galgenwaard te komen spelen. Bondscoach Ronald Koeman zegt bij Studio Sport dat hij geen 'prognoses' wil loslaten op een eventueel rentree van Robben bij Oranje en is tegelijkertijd stellig over de kans dat Sneijder nog aan de slag gaat bij FC Utrecht.

"Ja, geweldig voor FC Groningen. Ik denk dat Groningen dit nodig heeft, ze hebben moeilijke seizoenen achter de rug. Ook minder publiek op de tribunes. Dan is de terugkeer van Arjen Robben geweldig. Laten we hopen dat hij fit wordt en zijn niveau weer haalt", begint Koeman over de terugkeer van Robben bij FC Groningen. De bondscoach krijgt vervolgens de vraag of de aanvaller eventueel ook weer in beeld kan komen bij Oranje.

Sneijder denkt snel fit te worden; Van Gelder noemt verhaal 'lachwekkend'

Wesley Sneijder gaf aan dat hij denkt snel fit te kunnen worden.Lees artikel

"Nou, ten eerste heeft Arjen zelf aangegeven te stoppen met het Nederlands elftal. Ik ben bij hem in München geweest, voor ik begon als bondscoach. Toen gaf hij aan dat hij stopte als international. Zolang dat niet verandert...", stelt de bondscoach. Presentator Sjoerd van Ramshorst benadrukt dat Robben ook had aangegeven te stoppen met voetballen. "Ja, oké. Ik denk dat hij zelf goed heeft aangegeven dat hij het nog moet aankijken. Het heeft weinig zin om op dit moment allerlei prognoses hierop los te laten."

Van Ramshorst vraagt zich af of een eventuele rentree bij Oranje van Robben zelf af moet komen. "Laten we eerst wachten tot hij echt gaat spelen en fit gaat worden. Dan is hij natuurlijk een meerwaarde voor de Nederlandse competitie en zeer zeker voor FC Groningen. Mocht dat ooit leiden tot contact, dan gebeurt dat wel", antwoordt Koeman. Er wordt vervolgens ook gevraagd naar een eventuele rentree van Sneijder in het profvoetbal. "Ik denk dat het heel moeilijk is, als je een jaar eruit bent geweest. In het geval van Wesley is dat nog langer."

Sneijder speelde in december 2018 namens het Qatarese Al-Gharafa zijn laatste wedstrijd in het profvoetbal. Als het aan de supporters van FC Utrecht ligt, speelt de recordinternational volgend seizoen in De Galgenwaard. Sneijder werd afgelopen donderdag verrast door fans van de club uit zijn geboortestad: de harde kern overhandigde hem een clubshirt met zijn achternaam en rugnummer 10. De fans toonden Sneijder een spandoek met de tekst: 'Nog 1 jaar vlammen in je stadsie'. Koeman geeft een stellig antwoord op de vraag of hij Sneijder nog een Eredivisie-wedstrijd ziet spelen. "Nee, ik geloof het niet. Ik zie dat niet gebeuren."

Meer nieuws
   
19:32
19:32
Ten Hag kraakt arbitrage in Premier League na nieuwe sof Manchester United
2
   
19:15
19:15
Zorgen om Matthijs de Ligt, die al strompelend de Allianz Arena verlaat
3
   
18:55
18:55
Antony viert langverwachte goal in Premier League op zeer bijzondere wijze
2
   
18:42
18:42
Miljoenenstrop voor PSV: huurling blijft steken op 246 minuten
6
   
17:55
17:55
Eerste goal Antony van dit seizoen is niets waard na oliedomme actie Onana
61
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (12)

 
Zytto34
 
10
5 juli 2020 om 20:40
Ik zag net beelden bij Studio Sport van de utrecht supporters die Sneijder een shirt gaven en zeiden "kom een jaar voor ons voetballen", maar Sneijder heeft gewoon veel overgewicht op dit moment. Laat het duidelijk zijn: dat is zijn goed recht na 35 jaar voor een sport leven, maar waarom zou hij op zijn 36ste nog terug keren? Hij is verre van fit en voordat hij tegen een afgetraind lijf aan zit dan is het seizoen waarschijnlijk alweer voorbij en is hij 37. Ik zou Sneijder graag weer zien voetballen, maar dat gaat gewoon een Heitinga/affelay worden. Dan sta je er straks verloren bij op een veld, omdat je het fysiek niet meer aan kan. Hier moet hij echt niet meer aan willen beginnen.
 
BierPens
 
2
5 juli 2020 om 23:43
Je kunt in een paar maanden al een flink eind zijn hoor. De zomerstop nu en een latere start vh seizoen kunnen in zijn voordeel werken. Maar ik denk dat hij het mentaal niet meer opgebracht krijgt en hij te veel ego heeft om op zijn bek te gaan.
 
thiesarend
 
0
6 juli 2020 om 11:55
ja die kilo`s kunnen er wel snel vanaf, alleen wedstrijdfit worden gaat hem nooit meer lukken. Hij heeft al jaren niet meer op niveau gespeeld. Als je ziet hoeveel moeite hij had om in 2014 fit te worden om nog mee te kunnen gaan naar het wk. Nu zijn we 6 jaar verder, is hij er vele, maar dan ook vele malen slechter aan toe. En dan heb ik het nog niet eens over de mentaliteit om het überhaupt op te kunnen brengen het te proberen. Echt een kansloze missie.
 
Master D
 
6
5 juli 2020 om 20:42
Eens kijken of Koeman om deze mening nu ook wordt afgezeken zoals Jack van Gelder afgelopen week die er ook totaal niet in geloofde met Sneijder. Ik snap niet waarom er bij Robben meteen over Oranje geschreven moet worden. Laat hem inderdaad zoals Koeman zegt eerst eens gaan spelen en kijken wat er nog in zit, voor je over Oranje en een eventueel EK gaat praten.
 
Arsenallz
 
9
5 juli 2020 om 20:44
Ik zie het ook niet gebeuren. Sneijder leeft niet voor het voetbal zoals Robben altijd heeft gedaan. Toen Robben ermee stopte bleef hij zijn conditie op pijl houden en trainen. Sneijder? Die bezocht de snackbar wat vaker.
 
030FCU
 
18
5 juli 2020 om 20:59
Hoe harder ze allemaal roepen dat het niet gaat lukken, hoe meer ik hoop dat "wes" ze het tegendeel wil gaan bewijzen.
 
AadHandgranaat
 
1
5 juli 2020 om 23:16
Ik kan het me niet goed voorstellen. Hij is nu zo dik (geweest), als ie alles op alles zet is ie pas over een maand of 4 echt fit, laten we zeggen ergens in november/december. Dat 'even' een jaartje knallen voor je stadsie is makkelijker gezegd dan gedaan. En dan mag ie ook geen blessures krijgen, wat niet onwaarschijnlijk is na zo'n inactiviteit. Vervolgens moet Sneijder dan nog goed willen buffelen tegen bv. RKC uit. Heeft ie daar wel zin in/de drive voor? Van Persie kwam in een gespreid bedje terecht, lekker in de spits bij een topclub. Utrecht is toch andere koek. Groningen is hetzelfde verhaal, maar Robben is extreem gemotiveerd en gedisciplineerd, die zie ik dit wel volhouden. Volgens mij wil Sneijder dit helemaal niet echt, die vond het gewoon een mooi idee van die hooligan-maten van hem. En ik ken hem natuurlijk totaal niet, dus is ook puur gissen van mijn kant, dat geef ik toe. Maar als ie er vol voor gaat en deze comeback daadwerkelijk succesvol realiseert, heb ik daar veel respect voor.
 
laurens92
 
5
5 juli 2020 om 21:02
Mooi om te zien dat Koeman ook eventueel open staat voor Robben, zou toch als supersub fantastisch zijn. Weet dat de kans klein is, maar een man mag dromen toch? En denk dat Koeman helemaal gelijk heeft wat betreft Sneijder. Dus roept nu ook maar wat over z'n toekomst: marketingsbureau, trainer by Galatasaray en nu speler bij Utrecht...
 
Arsenallz
 
5
5 juli 2020 om 21:20
Ik denk niet dat je dat moet willen. Robben is namelijk te dominant voor het Nederlandse elftal van nu. Het was toentertijd ook beter dat hij stopte zodat het team kon groeien zonder zo'n vedette waar niemand omheen kan.
 
Bobo101
 
1
6 juli 2020 om 01:36
Eindelijk iemand die het begrijpt. Robben is echt op het perfecte moment gestopt . Tegen het einde van zijn interland loopbaan was het al een beetje Robben en de rest & die afstand zal nu nog alleen maar groter zijn geworden.
 
Al_Capsones
 
2
5 juli 2020 om 22:43
Robben in vorm zou perfect zijn om stug verdedigende teams open te breken. Maar zeker niet elke wedstrijd 90 minuten lang.
 
Al_Capsones
 
1
5 juli 2020 om 22:41
Ik zie het hem wel doen, maar of het een succes wordt, is een tweede vraag.