Koeman hoopt nog op deal: 'Ik heb ook gezien wat 'Pep' heeft gezegd'
Zaterdag, 3 oktober 2020 om 14:10

Barcelona wordt al geruime tijd in verband gebracht met de komst van Eric García, maar de Catalanen zijn er twee dagen voor de transferdeadline nog altijd niet in geslaagd om de jonge verdediger over te nemen van Manchester City. De toekomst van García, die een verleden heeft in de jeugd van Barcelona, was vrijdag al onderwerp van gesprek tijdens een persconferentie van Josep Guardiola en zaterdag heeft ook Ronald Koeman zijn situatie besproken.

"Op dit moment is hij nog onze speler. De transferperiode is maandag voorbij en ik weet niet precies wat er gaat gebeuren", vertelde Guardiola vrijdag tijdens een persmoment in de aanloop naar de wedstrijd tussen Manchester City en Leeds United van zaterdagavond. "Ik weet dat hij daar wil wonen. Ik weet dat Barcelona hem wil hebben maar ik denk dat er nog geen akkoord tussen de clubs ligt. Dat is wat ik nu weet, dus ik weet niet precies hoe het af zal lopen."

Koeman nam zaterdagmiddag vanwege het treffen met Sevilla van zondagavond eveneens plaats achter de microfoon: "Het klopt dat we deze speler willen hebben omdat we slechts drie of vier centrale verdedigers hebben, meer kan ik er niet over zeggen. Ik heb ook gezien wat Pep heeft gezegd. Er is interesse, maar ik weet niet of het ons gaat lukken. Er zijn twee posities die we nog zouden kunnen versterken, centraal achterin en de spitspositie. Het zou goed zijn als we daar een extra optie krijgen."

Koeman: 'Ansu Fati is heel erg goed voor zijn leeftijd'

Naast een mogelijke deal met Manchester City zou een akkoord met Manchester United in de slotdagen van de transferperiode nog tot de opties kunnen behoren. The Red Devils zijn naar verluidt namelijk nadrukkelijk in de markt voor Ousmane Dembélé: "Hier kan ik niet veel meer over zeggen. Ik probeer altijd het beste uit het team te halen en als er wissels worden doorgevoerd hebben die een reden", zegt Koeman daarover. "Als Pedri in de vorige twee wedstrijden heeft meegedaan is dat omdat hij het goed heeft gedaan op de training. In de vorige wedstrijd (0-3 overwinning op Celta de Vigo, red.) kwamen Trincão en Pedri erin omdat ze dat verdienden, Dembélé is een speler die meer diepte brengt terwijl we eigenlijk meer moesten verdedigen. Ik heb het niet met hem over zijn toekomst gehad."

Koeman heeft sinds deze week ook de beschikking over Sergiño Dest, die over werd genomen van Ajax. Het is echter nog niet duidelijk of de jonge verdediger zondag al zijn debuut kan maken: "We proberen zijn inschrijving op tijd af te kunnen ronden. We wachten de training van morgen af en hopelijk kan hij erbij zijn. Hij is een enorm goede speler, hij is jong en hij zorgt voor meer concurrentie op de rechts- en linksbackpositie. Verdedigend, maar met name aanvallend, heeft hij enorm veel kwaliteit."

Meer nieuws
   
07:30
07:30
De EK-selectie van Italië: dit zijn de spelers die kans maken
18
   
23:55
23:55
Clarence Seedorf: van wereldster tot onbegrepen fenomeen in Nederland
112
   
23:48
23:48
Real Madrid schiet worstelende Karim Benzema uit het niets te hulp
8
   
23:36
23:36
'Ik vind Mark van Bommel naar Feyenoord wel een spannende gedachte'
5
   
22:55
22:55
Dortmund houdt PSG en Mbappé in toom en mag dromen van CL-finale
74
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (35)

 
Barca--070
 
23
3 oktober 2020 om 14:15
Nog steeds erg bang dat Barcelona werkelijk gaat voor Depay, niet dat ik het Memphis niet gun, maar vooral omdat ze proberen Dembele te verkopen om hem te kunnen betalen.
 
De Toekomst
 
26
3 oktober 2020 om 14:23
Want Dembele breekt echt potten en is onmisbaar. Als hij eens niet geblesseerd is, is het zelfs nog twijfelachtig of hij iets toe kan voegen. Vaak is hij namelijk niet in beste doen. Depay is geen speler die Barcelona qua niveau bij de hand gaat nemen, maar qua speelstijl denk ik wel dat hij echt een toevoeging kan zijn.
 
YusufCesin
 
12
3 oktober 2020 om 14:31
Dembele was een wereldspeler bij Rennes en bij Dortmund heb ik hem niet gevolgd maar blijkbaar is die daar niet zomaar weg gekocht. Bij Barca is die vanaf dag 1 geblesseerd maar je kan het gewoon niet weten. Hij blijft nog steeds een hele goeie speler.
 
De Toekomst
 
4
3 oktober 2020 om 15:04
@YusifCesin, maar soms is een goede speler zijn niet genoeg. Blessures, gedrag, prioriteiten, werkhouding, pech.. Er zijn veel factoren die ervoor kunnen zorgen dat een goede speler niet goed presteert. Als Dembélé niet goed presteert blijft er weinig over, terwijl Depay altijd nog zijn fysiek en gedrevenheid in kan brengen.
 
juvedeef
 
10
3 oktober 2020 om 14:24
Nou Depay is toch beter in vorm dan dembele. Die vent heeft al 2 jaar geen seizoen vol gemaakt
 
Barca--070
 
26
3 oktober 2020 om 14:39
Als Memphis iets momenteel niet is, is het in vorm. Daarnaast heb ik ondanks de blessures liever Dembele bij dit Barca, zodat er in ieder geval diepgang en snelheid is. Naast Messi, Coutinho en Griezmann weer een speler die alleen maar in de bal komt erin zetten, lijkt me niet de beste oplossing.
 
Mister Objecti
 
3
3 oktober 2020 om 14:37
Barca moet Dembele niet verkopen want als hij fit is een speler van wereldformaat. Er zijn weinig buitenspelers met identieke kwaliteiten als Dembele. Indien Depay erbij komt dan zit Barca wel wat ruimer in zijn jasje ivm vorige seizoenen. Echter was dat juist wat de doorslag voor Madrid gaf vorig seizoen en de var natuurlijk. Barca moet snel Fulham of Everton overtuigen dat ze meer dan 18 mio moeten betalen voor Todibo en met dat geld doorpakken richting Depay en Eric García. Umtiti is ook nog een goede troef richting Lyon voor Depay
 
Zermatt_Person
 
7
3 oktober 2020 om 14:41
Als City 15 miljoen minimaal vangt voor Garcia, doen ze prima zaken. Garcia vervangen voor Dias is een upgrade van jewelste. Men geeft steeds kritiek dat City zoveel geld uitgeeft aan verdediger, maar men vergeet dat City ook veel verdedigers heeft verkocht, zoals Otamendi, Kompany, Mangala, dadelijk Garcia, Danilo en in het verleden paar jaar terug nog Zabaleta, Sagna, Kolarov en Clichy
 
Shorty1991
 
26
3 oktober 2020 om 14:49
Tja als je er zoveel koopt, dan moet je er ook wel eens wat verkopen. Hoge turnover qua verdedigers omdat ze teveel slechte spelers voor teveel geld hebben gekocht, geen idee hoe je daar een positieve draai aan kunt geven. Kritiek is gewoon terecht, maar we weten ook van jou dat jij dat nooit zult erkennen.
 
Ajax/barca2014
 
16
3 oktober 2020 om 14:52
Mangala en Otamendi zijn samen voor zo'n 90 miljoen gekocht en worden voor bijna niets van de hand gedaan. Sagna, Kolarov en Clichy zijn vervolgens transfervrij of voor weinig geld verkocht. Overigens hebben die laatste drie wel hun waarde bewezen, al ben ik er over Clichy nog niet echt over uit. Als je dan vervolgens 40 miljoen voor Ake en 60 miljoen voor Dias gaat neertellen, dan vind ik die kritiek wel zeker terecht. Ook Laporte is voor een gigantisch bedrag gekocht.
 
Zermatt_Person
 
1
3 oktober 2020 om 15:27
De reden dat City voor veel geld verdedigers heeft gekocht, heeft ook te maken met de homegrown regels in Engeland. City zit al jaren krap met het aantal homegrown spelers en dat is ook een reden dat zwaar weegt om Ake aan te trekken. Hetzelfde als met Stones en Walker. Hoewel die 45 miljoen voor Ake met onderhandelen denk ik wel minder had gekost dan 45 miljoen. Ik denk dat Mendy de enige miskoop is van Guardiola in bij City, maar zelfs dat kun je hem niet verwijten, gezien Mendy bij Monaco absolute wereldklasse was en sinds hij die kruisband blessure kreeg tegen Crystal Palace, is hij erg in niveau achteruit gegaan.
 
benhanna071
 
3
3 oktober 2020 om 16:51
Cancelo niet vergeten 65 miljoennvoor een wissel.
 
Joga_Bonito10
 
6
3 oktober 2020 om 14:53
Het geeft alleen maar aan wat voor flaters ze hebben geslagen op de transfermarkt. Otamendi, Mangala, Danilo, Sagna, Clichy en Kolarov zijn wat mij betreft allemaal niet het niveau wat je als “absolute topclub” moet nastreven. Een Dias, Laporte, Zabaleta kan ik nog wel in komen. Die Stones had 1 goed seizoen is gelijk voor veel geld aangetrokken, maar nu Dias er is wordt dat gewoon banken. En daar is dan 55 miljoen voor betaald.
 
Meeziez
 
15
3 oktober 2020 om 14:54
Ze hebben op al die spelers zwaar verlies gemaakt man ???????? Heel matig argument als je het mij vraagt
 
Douwe Dabbert
 
5
3 oktober 2020 om 14:58
Dat is leuk geprobeerd maar Kompany en Mangala zijn transfervrij vertrokken en Otamendi is vertrokken voor 14.5 miljoen. Dat is peanuts vergeleken bij wat ze uitgeven.
 
MCFC1982
 
5
3 oktober 2020 om 15:00
Sorry maar kompany is gratis de deur uit gegaan. En de meeste verdedigers zijn met 50% verlies en meer verkocht. Dus ja je uitleg klopt weer niet. Ik ben zelf city fan, maar idd hebben ze veel foute verdedigers gekocht voor teveel geld. Mangala en otamendi veel te duur. Stones ook te duur mijn idee.
 
Zermatt_Person
 
0
3 oktober 2020 om 15:48
Stones vind ik eigenlijk nog wel meevallen. Je moet niet vergeten dat City ook erg krap zit met aantal homegrown spelers. Daarom waren aankopen Stones, Walker en dit jaar Ake, vrij noodzakelijk. Als je bedenkt dat Maguire 87 miljoen heeft gekost, is 55 miljoen voor Stones en Walker niet eens super veel. Wel redelijk duur natuurlijk, maar ook niet meer dan dat. Mendy lijkt wel een miskoop te worden. maar dat kun je City niet verwijten, gezien Mendy bij Monaco absolute wereldklasse was en sinds hij die kruisband blessure kreeg tegen Crystal Palace, is hij erg in niveau achteruit gegaan.
 
MCFC1982
 
1
3 oktober 2020 om 16:18
Wereldklasse??? We spreken over mendy. Niet over prime roberto carlos en dat genre LA. Mendy was top, en sorry 56mil voor stones is veel geld geweest. Ook puur omdat hij brits is.
 
levski1
 
2
3 oktober 2020 om 15:01
Otamendi voor 45 gekocht, 15 verkocht; Kompany 8 gekocht, gratis vertrokken; Mangala 45 gekocht, gratis vertrokken; Danilo 37 gekocht, 30 verkocht; en zo kunnen we nog lang doorgaan.. Geen enkel verdediger van jouw lijstje is voor meer verkocht dan hij werd gekocht. Meer nog, als je alle bedragen van alle verkochte verdedigers optelt, kom je nog niet aan het bedrag dat City enkel voor Garcia heeft betaald.
 
Zermatt_Person
 
3
3 oktober 2020 om 15:35
Ga je de bedragen rondom Danilo nu serieus omdraaien, zodat je ff harder kunt sneren naar City en City in negatief daglicht kunt zetten dat ze verlies maken op Danilo, wat NIET zo is?? City heeft toch echt duidelijk 7 miljoen winst gemaakt op Danilo, door hem te verkopen voor 37 miljoen, en niet aangekocht voor 37 miljoen. Lekker op sneaky wijze dat omdraaien om je punt kracht te zetten. Slappe manier van discusieren zo.
 
levski1
 
3
3 oktober 2020 om 17:36
Hah je hebt gelijk, wellicht kon ik niet geloven dat City eens winst heeft gemaakt bij het doorverkopen van een speler. Stuur aub geen advocaat op me af.
 
Savano
 
2
3 oktober 2020 om 15:14
Waarom reageert iedereen alsof City per se op iedere speler winst moet (met nadruk op moet) maken. Dit is een typisch Nederlandse opvatting, blind staren op restwaarde. Tuurlijk is winst bij verkoop leuk meegenomen maar niet meer dan dat voor een club als City. Wij Nederlanders kijken er zo naar omdat wij wél elke euro moeten omdraaien bij het uitgeven. Kompany gebruiken is vals, aangezien hij na ruime staat van dienst een zachte exit werd gegund, vergelijkbaar met Veltman bij Ajax onlangs. Men reageert heel kort door de bocht zonder nuance of context.
 
Lierse1997
 
7
3 oktober 2020 om 15:26
Omdat het argument dat hij probeert te vormen een extreem matig argument is?
 
Savano
 
1
3 oktober 2020 om 15:14
Waarom reageert iedereen alsof City per se op iedere speler winst moet (met nadruk op moet) maken. Dit is een typisch Nederlandse opvatting, blind staren op restwaarde. Tuurlijk is winst bij verkoop leuk meegenomen maar niet meer dan dat voor een club als City. Wij Nederlanders kijken er zo naar omdat wij wél elke euro moeten omdraaien bij het uitgeven. Kompany gebruiken is vals, aangezien hij na ruime staat van dienst een zachte exit werd gegund, vergelijkbaar met Veltman bij Ajax onlangs. Men reageert heel kort door de bocht zonder nuance of context.
 
Shorty1991
 
3
3 oktober 2020 om 15:28
Je hoeft niet op iedere speler winst te maken, maar veel van die spelers hebben ook niks substantieels bijgedragen ivm de bedragen die ze gekost hebben. City wil de CL winnen, dan moet je geen kwart miljard uitgeven aan matige verdedigers.
 
Ajax/barca2014
 
2
3 oktober 2020 om 15:29
Als een speler echt een succes is geweest, en op het einde transfervrij vertrekt dan zal iedereen (ook Nederlanders) daarmee vrede hebben. De speler in kwestie heeft zijn transferssom gewoon waargemaakt. Echter hebben Otamendi, Mangala en Stones gewoon absurd veel geld gekost, en hebben alledrie sportief helemaal niks gebracht. Als ze dan vervolgens voor een schijntje worden verkocht, dan mag je daar toch wel kritiek op hebben. Zeker als je dan met Ake en Dias vervolgens weer meer dan honderd miljoen aan centrale verdedigers uitgeeft. Tel daar dan ook nog eens bij dat 'zelfopgeleide' talenten als Angelino en Garcia gratis of voor een lachwekkend laag bedrag worden verkocht, terwijl deze heren wel eens de toekomst van City hadden kunnen zijn.
 
Zermatt_Person
 
0
3 oktober 2020 om 20:50
Garcia en Angelino zijn echt niet zo goed hoor. Heb Garcia tegen Leicester gezien? Otamendi is al 33. Dan kun je sws geen hoge transfersom krijgen.
 
MrGuide
 
3
3 oktober 2020 om 16:39
Ze hebben onder Pep 400+miljoen euro in de verdediging geinvesteerd, gaat nergens meer over. Dat scheen meer te zijn dan het hele elftal van Bayern bij elkaar waarmee ze vorig jaar de CL wonnen.
 
RiDIRKulous
 
1
3 oktober 2020 om 14:45
Ik heb helemaal niks met barca, sterker nog ik heb zelfs afkeer jegens hen. Maar ik gun koeman alle succes. Fdj ook en nu dest. Dus ik hoop toch echt niet dat koeman die garcia gaat aantrekken.. En veel mensen zijn tegen depays komst, ik heb juist t gevoel dat depay gaat vlammen onder koeman.
 
wolkje
 
1
3 oktober 2020 om 14:57
Dembele was echt een mega talent en misschien nog steeds en desondanks dat Depay minder talent heeft zie ik hem liever bij Barcelona dan Dembele. Je weet niet wat er waar is van de geruchten maar als maar de helft waar is dan gooit die jongen er zo ongelofelijk met de pet naar dat je beter wat kan cashen maar met Depay wel een goedkopere speler haalt die meer zal brengen.ik zie het gewoon niet meer goed komen met Dembele. Als je hoort wat er allemaal voor hem gedaan word en wat hij zelf nog allemaal kan regelen met zijn geld kan hij zich volledig op zijn carrière concentreren. Zijn eten word geregeld zijn administratie word geregeld en het enige wat hij hoeft te doen is op tijd te komen en zelfs dat is te veel. Dit blijven uiteraard ook gewoon mensen maar voor zover ik kan oordelen heeft deze jongen gewoon zoveel schijt aan zijn carrière dat je misschien gewoon beter genoegen kan nemen met een minder getalenteerde speler die wel een inbreng heeft.voordelen Depay tegenover Dembele zijn. Een speler die iets professioneler in het leven staat, vaker beschikbaar zal zijn door minder blessures(weet je nooit natuurlijk maar zit er dik in.) en je houd nog zo'n 30 a 40 miljoen euro over aan de verkoop van Dembele na aftrek van de aankoop som van Depay. Ik zou het wel weten.