Ronald Koeman moet lachen om vraag Valentijn Driessen: 'Het houdt je wel bezig, hè?'
Zaterdag, 15 juni 2024 om 20:18

Ronald Koeman is op de persconferentie van het Nederlands elftal in aanloop naar het EK-duel met Polen wat dieper ingegaan op een filmpje dat vrijdag werd gepost op het YouTube-account van Oranje. Dat filmpje ging over de Hollandse School, en aan het eind werd er gesproken over 'een klein vonkje'.

In het filmpje wordt er gesproken over wat de Hollandse School precies is. Aan het eind van de video wordt er door een voice-over gezegd: "De Hollandse School heeft grote talenten voortgebracht, en het voetbal veranderd."

"Maar weet je wat het echt zo bijzonder maakt? Dat ondanks dat ze zo hard voor zichzelf zijn, ze maar één klein vonkje nodig hebben om het hele land op z'n kop te zetten. Dat is de Hollandse School."

Op de persconferentie van zaterdagavond krijgt Koeman van Valentijn Driessen de vraag over welk vonkje dat precies gaat. "Het vonkje", herhaalt Koeman lachend. "Het houdt je wel bezig, hè? Die Hollandse School."

"Ja, je moet toch wat hebben", reageert Driessen. Daar antwoordt Koeman op met een vraag: "Dus het resultaat is niet meer belangrijk?" Driessen: "Jawel, heel belangrijk. Maar dat kan ook met de Hollandse School."

Vervolgens reageert Koeman serieus op de vraag die Driessen stelde. "Dat is natuurlijk een campagne zoals die gestart is. Dus wat is het vonkje? Ik heb het gevoel dat het vonkje al aan is vanaf dag één dat we bij elkaar zijn."

"We hebben een prima voorbereiding met elkaar gehad, maar dat is het halve werk. En het begint nu pas. En nu moeten we het op dit podium laten zien, en dan slaat het vonkje bij ons over, en ik hoop ook bij jullie", besluit de bondscoach.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws
   
16:25
16:25
Servië dreigt uit het EK te stappen: 'Wat daar is gebeurd is schandalig'
24
   
15:50
15:50
'Wout Weghorst moet bij Oranje in de basis tegen Frankrijk!'
49
   
15:44
15:44
'Memphis Depay krijgt er naast AC Milan nog een optie bij in de Serie A'
11
   
14:52
14:52
Feyenoord deelt nieuw contract uit tot 2026 en stalt back elders in Eredivisie
3
   
14:38
14:38
Francesco Farioli laat zich in interview uit over door Ajax begeerde Rosario
17
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (8)

 
Carrasco
 
3
15 juni 2024 om 20:39
Ik vond het een prachtige campagne. Erg leuk met al die oud voetballers. Geeft toch een soort saamhorigheidsgevoel, hopelijk gaat de Oranjekoorts beginnen na een zege tegen Polen!
 
manunitedrvp
 
23
15 juni 2024 om 20:47
Prima filmpje, niet zo veel mis mee; Off: wat vindt iedereen van de voor/na beschouwingen op de NOS? Wat een sfeerloze bedoeling is dat toch dit EK. Gister Koen en Sander te gast, vandaag Leonne Stentler en rapper Donnie. Erachter zit nu een elftal chagrijnige niet-Nederlands sprekende Italianen. Vroeger zaten ze met die studio`s nog op leuke locaties, en kreeg je echt dat zomer/toernooigevoel. Dat is nu ver te zoeken.
 
siepie
 
12
15 juni 2024 om 20:52
De NOS heeft altijd prima werk geleverd, maar toen VI een hit werd moest het bij de NOS ook ineens heel scherp, schijtlollig en met een voetbalkantinegevoel. Alleen past dat totaal niet bij ze en dat zie je er ook aan af.
 
manunitedrvp
 
10
15 juni 2024 om 20:57
Klopt, het resultaat van op een zo geforceerde manier een jongere doelgroep proberen te trekken. Als je dan zogenaamde Bn`ers uitnodigd, nodig dan mensen uit die echt voetbalgek zijn. Gister ook met die Koen en Sander, er komt geen zinnig woord uit wat ook maar een beetje bijdrage heeft aan de kwaliteit van de uitzending.
 
Downwards
 
7
15 juni 2024 om 20:53
Leonne uitstekend, die zit er voorbereid en weet waarover ze spreekt. De rest vreselijk, maar dit is waar NL behoefte aan heeft. Bekende Nederlanders die niks te melden hebben en Van Basten die niks te melden heeft, omdat hij geen voetbal kijkt en zich weigert ook maar een beetje voor te bereiden. Helaas.
 
Camavingoat
 
5
15 juni 2024 om 20:57
Onzettend saai en gewoon slecht. Die DJ’s en die rapper zitten er voor de lollige noot neem ik aan? Nou, doe maar niet. Totaal niks toevoegends. Van Basten die gewoon zegt ik heb me niet echt voorbereid. Leonne Stentler is de enige die zich wel inleest maar het lijkt of ze bang is om wat verkeerd te zeggen dus ze komt vaak niet verder dan de meest voor de hand liggende gedachtes en blijft oppervlakkig.Ze maken je ook totaal niet warm voor de wedstrijd. Na de voorbeschouwing denk je nou lekker, gaan we. Gelukkig brengt het italiaanse volkslied sfeer.
 
Mijn Optiek
 
0
15 juni 2024 om 20:55
Oranjekoorts is voor mij het EK met van Basten als bondscoach en vlak daar achter WK 2010. Bij de huidige generatie/selectie heb ik nog geen oranjekoorts gehad, maar ik laat het me graag overkomen de komende weken. Echter heb ik lage verwachtingen, ondanks de goede voorbereiding. We hebben gewoon niet de topspelers op de posities waar je ze nodig hebt.
 
ErnumsJung
 
0
16 juni 2024 om 09:03
Dat heb ik ook hoor. Ik ben ook huiverig. Jaren lang met hoge verwachtingen een toernooi ingegaan, met de beste spelers van de wereld. Niks gewonnen… nu hebben we een selectie met goede spelers maar geen wereldtop, dus verwacht ik niet zoveel eigenlijk. Dan kan het alleen maar meevallen. Ik denk als we de kwartfinale halen, we een goed toernooi hebben gehad. Alles wat daarna komt is bonus.