Koeman: 'Pröpper had het moeilijk, Van de Beek was zichzelf niet...'
Donderdag, 31 mei 2018 om 23:35

Ronald Koeman is niet tevreden over het verloop van de eerste helft tegen Slowakije (1-1). Bij rust keek Oranje aan tegen een achterstand en het optreden in de eerste 45 minuten bood weinig reden tot optimisme. In het tweede bedrijf kwam Oranje beter voor de dag. "Ik heb in de rust met niets gegooid en niemand uitgescholden, maar ik was natuurlijk wel erg teleurgesteld", geeft bondscoach Koeman toe in gesprek met Veronica.

Koeman liet zijn teleurstelling blijken in de kleedkamer, zegt hij. "Ik vind niet dat je aan een wedstrijd kan beginnen zoals wij deden. De eerste vier, vijf ballen gaven we diep en resulteerden in balverlies. Zo bouw je geen wedstrijd op." De oefenmeester merkte te weinig agressie op het veld: Oranje verloor 'ieder duel' en kon geen druk zetten. "Er was ook te weinig tempo, geen aansluiting. Davy Pröpper had het moeilijk, Donny van de Beek was zichzelf niet… Dat merk je dan ook in het team."

Het is volgens Koeman 'leerzaam' om te zien hoe de problemen waar Oranje tegenaan loopt opgelost kunnen worden. Hij denkt dat het verloop van de eerste helft uiteindelijk misschien wel goed was voor zijn elftal. "Als alles geweldig is, zoals Portugal, dan haal je er minder uit. We weten dat we van ver komen, maar ik hoopte dat de ploeg dit soort problemen zelf kan oplossen. En niet dat we het pas in de rust kunnen herstellen."

Kevin Strootman, die de aanvoerdersband droeg vanwege de absentie van Virgil van Dijk, spreekt van een 'te slap' begin. "Wij konden de bal niet vasthouden en dat mag niet gebeuren", merkt hij op. De boodschap van Koeman in de rust kwam aan bij Strootman. "Gedonderd heeft het niet, maar hij heeft wel duidelijk aangegeven dat het beter moest. Hij wisselde één keer, maar had nog wel meer spelers kunnen wisselen", zegt hij kritisch.

Meer nieuws
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
6
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (36)

 
marocberkane
 
51
31 mei 2018 om 23:48
Je kan toch niet een jongen die pas 1! seizoen basis heeft gespeeld in de eredivisie een basisplaats geven bij het Nederlands elftal. Om in het Nederlands elftal aan te mogen treden zou je toch wel wat meer moeten hebben laten zien.
 
martijnr12
 
14
31 mei 2018 om 23:52
Dat zou wel moeten ja. Maar als je kijkt wie er beschikbaar is: Wijnaldum, speelt tegenwoordig defensiever dus is in die zin een ander type middenvelder. Vormer, maar die is al 30. Neemt niet weg dat hij het goed deed en kansen mag krijgen. En dan heb je verder eigenlijk alleen Van Ginkel of Klaassen die hetzelfde type kunnen zijn. We zitten niet meer in de tijd dat Nederland spelers van de beste clubs ter wereld op de bank heeft zitten omdat de basis nog beter is. Die tijd komt hopelijk weer over vijf a zes jaar, als al deze talenten die nu basis staan bij topclubs zitten.
 
Japie_Krekel
 
7
1 juni 2018 om 00:01
@martijnnr12 toch heb ik liever wat creatieve spelers van een iets minder niveau dan alleen dienende spelers de toevallig bij een grote club zitten. ik hoop dat er nu wat spelers gaan doorkomen met een passeeractie en een pass vooruit. al spelen ze straks bij Mainz ipv Barcelona, zolang er maar weer wat voetballend vermogen in de ploeg komt ipv meer van die doorsnee voetballers als Strootman en Blind
 
marocberkane
 
41
1 juni 2018 om 00:15
Op dit moment zijn beter: Wijnaldum, Vormer, Van Ginkel, Propper, de Roon, Fer, de Guzman, Strootman, Vilhena.
 
consy
 
1
1 juni 2018 om 14:49
De roon is zeker niet beter, Vilhena, De Guzman en Fer ook niet. Je slaat onzin uit, Donny heeft al bewezen mee te kunnen op EL niveau.
 
Dutchmen
 
4
1 juni 2018 om 06:30
Dus De Ligt mag niet in de basis staan?
 
Baardgrasmus
 
16
1 juni 2018 om 06:36
Van mij hadden ze hem op de bank mogen houden, ik zie liever van Dijk daar. Blind ook eruit, tegen dit soort tegenstanders heb je geen drie verdedigers nodig. Als je er drie opstelt kan je hem neerzetten, kan hij ook ervaring opdoen. Bovendien is De Ligt natuurlijk wel van een volstrekt ander niveau dan Van De Beek, De Ligt is echt wel een talent. Maar Van Beek? Ik vind het persoonlijk niet zo'n bijzondere speler, een beetje meneertje middelmaat, en gisteren was daar weer een mooi voorbeeld van.
 
Dutchmen
 
1
1 juni 2018 om 07:28
Ik heb het niet over niveau, maar reageer op de stelling van marocberkane dat je na 1 jaar basisplaats in de Eredivisie geen basis plaats verdient bij het Nederlands elftal. De Ligt heeft het niveau voor de basis, dus vind het een beetje generaliseren. Uiteraard is Van de Beek van een andere orde, maar heel eerlijk zoveel goede middenvelders die naar voren kunnen spelen hebben we momenteel ook niet hé. Tot slot, jij benoemt dat we met 4 verdedigers hadden kunnen aantreden, Koeman trachtte hier met 3 verdedigers aan te treden, maar door een matige uitvoer vanaf de flanken faalde dit.
 
Willem410
 
12
1 juni 2018 om 06:39
Van de Beek kan in dit Nederland elftal prima mee alleen Koeman kan zich beter afvragen of hij zichzelf wel was. 5 verdedigers opstellen tegen Slowakije en Strootman wat ook gewoon een halve verdediger is daar nog is voor zetten, tel daar bij op de 2 eigen bv'tjes voorin raar he dat Van de Beek en Propper totaal niet aan de bak komen? Wie ondersteunt die jongens? met wie kunnen ze een fatsoenlijke combinatie opzetten? Die 2 zwemmen in dit systeem in het niets.
 
Capis
 
3
1 juni 2018 om 08:41
@willem, Tegen Portugal speelde ze ook in dit systeem en ging het heel goed juist... Alleen toen stond een Wijnaldum er bij. Ze speelde gewoon slecht dat kan toch punt. En na Portugal werden ze opgehemeld dan mag er nu ook terechte kritiek zijn op ze.
 
Willem410
 
2
1 juni 2018 om 09:34
Tegen Portugal speelde hij niet met 5 verdedigers en zonder Strootman, dat vind ik een wereld van verschil en niet met deze wedstrijd te vergelijken. Ik had juist de hoop dat na Portugal het kwartje bij Koeman was gevallen dat 5 verdedigers (uitgezonderd tegen een echt topland Spanje, Duitsland) niet gaat werken. Helaas dus niet.
 
shenkie
 
47
31 mei 2018 om 23:52
Van de Beek was zichzelf niet. Is dat heel gek? Ik zoek geen excuses, maar het kan mentaal ook een keer op zijn! 4 juli 2017 begon Ajax met trainen. 2 weken later verliest hij zijn beste maatje uit de gehele Ajax opleiding. Wat daar niet tegen op weegt, maar het hele jaar wel achtervolgt is dat Europees voetbal misgelopen wordt. Oktober; Nederland loopt het WK definitief mis. Er komt een nieuwe trainer bij Ajax die veel aan het systeem wil veranderen waaronder het kampioenschap ook nog eens vrij snel uit zich wordt verloren en speel je nog 3 veredelde oefenpotjes met Ajax. Vervolgens moet je een maand lang in conditie blijven voor 2 niets zeggende oefenpotjes!! En dan zullen er wel mensen reageren met, ja ze verdienen ook miljoenen... Nee, mentaal weegt geen euro op tegen hoe je je mentaal voelt! Gek he dat hij zichzelf niet is?! Ik zeg niet dat van der Beek niet goed genoeg is of volwaardig prof of wat dan ook... maar als je bovenstaande opsomming leest kan je beter een debutant opstellen die een wat prettiger seizoen heeft gehad, die misschien iets minder goed kan voetballen.
 
barca_barca
 
7
31 mei 2018 om 23:58
En 18 juni begint ajax weer aan de voorbereiding vooe de CL voorronde..
 
Japie_Krekel
 
21
1 juni 2018 om 00:03
@shenkie daar moet je mee om kunnen gaan als toptalent, de situatie Nouri even uitgezonderd want ik kan me voorstellen dat dat een zeer ingrijpende gebeurtenis is waar iedereen het moeilijk mee zou hebben
 
falonso
 
9
1 juni 2018 om 00:06
Komt omdat het argumenten waren voor iets anders. Shenkie noemt dit als argumenten waarom Donny mentaal op is, met andere woorden: toe aan vakantie. Dat is nogal wat anders dan een breuk forceren, niet?
 
shenkie
 
16
1 juni 2018 om 00:17
Japie_krekel Profvoetballers zijn ook mensen hoor! Die naast fysiek ook mentaal op kunnen zijn, net zoals iemand die verkoopmanager of fabrieksmedewerker zijn. Het kan toch helemaal geen kwaad om vanavond bijvoorbeeld Til of Hendrikx op te stellen i.p.v. van der Beek?? Van een bondscoach verwacht ik wel een beetje people management eigenlijk!
 
Japie_Krekel
 
8
1 juni 2018 om 00:24
@shenkie wie weet heeft Koeman wel met Van De Beek overlegd en vond die laatste dat hij gewoon in staat was te spelen. wat je zegt kan best waar zijn maar het blijft speculeren
 
Peperbus038
 
8
1 juni 2018 om 00:43
Ben het helemaal eens met Japie in deze. Hier moet je als prof mee kunnen omgaan. Het grootste verschil is echter met 'vroeger' dat je nu 1 seizoen goed speelt bij Ajax gelijk in Oranje mag beginnen. Als je speelt moet je fit zijn en mag je hier op beoordeelt worden vind ik. Als hij mentaal op is zou hij dit moeten aangeven bij Koeman. Als je in Oranje speelt zou dit geen excuus moeten zijn.
 
Canniggia
 
1
1 juni 2018 om 01:48
Er zijn weinig spelers die niet naar hun lichaam of mentaal luisteren. Vorige seizoen stapte Ziych naar Bosz dat hij lichamelijk op was en dat hij rust nodig had. Half Nederland op zn kop en de ander helft kan Ziych eerlijkheid wel waarderen. De rest is geschiedenis. Je bent geselecteerd voor het Nederlandse elftal, dan lijkt me best moeilijk om naar de trainer te stappen dat je mentaal op bent. Dus ja één optie gewoon voetballen. Dat zou ik ook doen??Al heb je een lichte hamstringblessure en je naam staat op de bord je wilt altijd spelen.
 
experia91
 
9
1 juni 2018 om 02:08
Overdrijven is ook een vak. Als hij het er nog steeds heel erg moeilijk mee heeft, en dat meeneemt in een wedstrijd, is het verstandig voor die jongen om een psycholoog te zoeken. Ik denk niet dat Donny daar last van heeft, maar gewoon een hele matige wedstrijd speelde. Dat is niet erg, maar wel een feit. Vandaar dat je tegenwoordig in het voetbal ook mag wisselen.
 
Kyle66
 
8
1 juni 2018 om 02:18
Heb je überhaupt begrepen wat hij schreef? Hij bedoelt namelijk dat Van de Beek mogelijk toe is aan vakantie.
 
lucas1234
 
0
1 juni 2018 om 08:19
Kan me heel goed voorstellen dat al die spelers na een zwaar seizoen geen zin meer hebben in een nietszeggend potje zonder belangen, denk dat straks tegen Italië een ander verhaal is. Dat blijft toch gewoon een topland ondanks dat ze niet naar het Wk gaan, dat is toch wat makkelijker opladen.
 
Capis
 
3
1 juni 2018 om 08:45
Wat een Slappe excuses... Die andere gasten hadden dit toch net zo allemaal (op Nouri stuk na). Maar dat mag nu wel eens stoppen als excuus voor slechte wedstrijden hoor. Op Vormer na hadden al de andere spelers ook een teleurstellend seizoen. Want er is bijna niemand van PSV er bij. En iemand die minder goed kan voetballen? Het is nu ook weer niet dat hij altijd 1 van de hoogvliegers is bij Oranje. Hij en Propper waren gewoon heel slecht dit keer dat kan ook klaar. Na Portugal kregen ze de lof nu kritiek zo erg is dat niet.
 
alkatorian
 
3
1 juni 2018 om 00:41
Mooi is dat altijd he. Ene keer is het allemaal geweldig. En de wedstrijd erna kan hij er niks meer van. Als Donny zo speelt als tegen Portugal, en dat kan hij, dan komt het helemaal goed met hem.
 
hertogtwan
 
8
1 juni 2018 om 05:46
Sorry, maar dat renderen op een middenveld met Strootman lijkt een probleem te zijn bij Oranje. Zonder Strootman draait alles beter. Ik weet niet ze bij Roma eten voor de wedstrijd, maar bij Oranje moeten ze dat ook maar geven aan Strootman... misschien functioneert iedereen dan beter om hem heen.
 
Dr. Duck
 
4
1 juni 2018 om 06:51
ik vind het vreemd dat koeman deze twee namen noemt. ze waren niet best, maar waren strootman, blind, promes, .janmaat zo veel beter dan? zou het misschien ook aan de tactiek gelegen kunnen hebben?
 
JMPR
 
0
1 juni 2018 om 10:50
T is wel weer de makkelijkste oplossing zoeken door een coach hè. Het hele elftal draait niet dus wissel dat broekie, die v/d Beek dan maar. Nee, hij speelde niet geweldig, maar er waren anderen die veel meer in aanmerking kwamen, zoals de kennelijk heilige Blind, Janmaat, Van Aanholt, Promes en onze hoogachtende aanvoerder zelf, die zich vooral bezig hield met Pröper in de weg te lopen. Ik vond dit wel een beetje goedkoop hoor. Verder moet Koeman ook uitkijken dat er ook hier niet een soort kabel aan het ontstaan is. Het clubje Promes, Depay, Babel en Van Aanholt begint daar ákelige trekjes van te krijgen.
 
aardbei
 
0
1 juni 2018 om 10:55
Dat gezeik als een speler eens een mindere wedstrijd speelt. Damn, dan kan je niemand meer opstellen, want iedereen speelt weleens een mindere wedstrijd. Dat is nu het mooie aan een teamsport, dat je dan dus als trainer iemand anders op kan stellen. Daarvoor zijn die wissels ook mee... Ben ik nu zo slim, of zijn zij zo dom...