'Koeman wil toptalent niet kwijt en heeft slecht nieuws voor PSV'
Woensdag, 23 september 2020 om 07:55

PSV heeft zich officieel bij Barcelona gemeld voor Pedri, zo wist Mundo Deportivo dinsdag te melden. Een dag later brengt Marca echter naar buiten dat de pas zeventienjarige middenvelder annex vleugelaanvaller de Catalaanse grootmacht niet op huurbasis mag verlaten. Trainer Ronald Koeman wil Pedri dit seizoen een kans geven in de A-selectie van Barcelona, zo klinkt het. Het aanbod van PSV voor een huurdeal is dan ook verworpen.

De keuze van Koeman om Pedri te behouden zorgt echter voor enige complicaties, zo weet Marca voorts te melden. Barcelona nam de jongeling vorig jaar voor vijf miljoen euro over van Las Palmas en bij de deal zijn destijds enkele clausules afgesproken. Eén is dat Pedri terugkeert naar de tweedeklasser als hij bij Barcelona of ergens anders in Spanje of in het buitenland niet aan spelen toekomt op het hoogste niveau. Wordt deze afspraak geschonden, dan moet een compensatiebedrag van acht miljoen euro worden overgemaakt naar Las Palmas.

'PSV wil zakendoen met Barcelona en meldt zich voor toptalent'

De kans is aanwezig dat beide clubs een huurdeal gaan afsluiten.Lees artikel

In de Spaanse media verwacht men niet dat Pedri komend seizoen veel speeltijd krijgt in de hoofdmacht van Barcelona, maar desondanks wil Koeman hem in het Camp Nou houden. "Het is een geweldig talent en met zijn zeventien jaar een belangrijke aanwinst voor de toekomst. Hij traint met ons mee en heeft de kwaliteiten om speelminuten te maken. We zullen zien hoevaak dat gaat gebeuren", gaf Koeman nog niet zolang geleden zijn mening over Pedri, die eerder dit jaar nog werd genoemd als mogelijke aanwinst van Ajax. In de voorbereiding kreeg hij in drie oefenduels speeltijd, al was hij slechts éénmaal basisspeler.

PSV lijkt dus achter het net te vissen wat betreft Pedri, daar Barcelona hem liever op huurbasis bij een andere club in LaLiga stalt. Pedri maakte afgelopen seizoen de nodige indruk als speler van Las Palmas, met 4 doelpunten in 36 wedstrijden. Voorzitter Josep Maria Bartomeu was bij de presentatie van de miljoenenaanwinst ook behoorlijk enthousiast. "Met Pedri brengen we een van de meest getalenteerde spelers van zijn generatie naar het Camp Nou. Hij brengt het enthousiasme en de ambitie naar de club die we nodig hebben voor het nieuwe project."

Meer nieuws
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
5
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (20)

 
FCG95
 
32
23 september 2020 om 08:33
Stond hij gister niet nog op die "zwarte lijst"? Gaat snel dan.
 
Santi10
 
40
23 september 2020 om 08:45
Misschien... Verzint de media vaak fabels? Is maar een idee hoor.. Hoevaak ook mensen hier alle berichten over Koeman geloven, hoe hij al werd afgeschreven meteen, best lachwekkend, media liegt bijna altijd.
 
Ikzegmaarwat
 
3
23 september 2020 om 09:51
Is wel schrijnend dit van voetbalzone. Als je alles kopieert en plakt dan krijg je alleen maar tegenstrijdigheid. Al die vorige berichten konden ook in de wandelgangen staan.
 
FcGrun050
 
2
23 september 2020 om 13:21
@ikzegmaarwat - Ik vind het best prima, want het is niet zo dat ik de Mundo Deportivo of Sport random intik op het internet. Je mag zelf bepalen wat je voor waarheid aanneemt, en als je zoveel berichten krijgt vanuit verschillende invalshoeken, mag je zelf je gezond verstand gebruiken wat je denkt dat waar is of niet. Meestal weet je wel wanneer het een betrouwenbare bron is, zoals wanneer een bericht van The Guardian en/of BBC komt. Bij The Sun bijv. haak ik al gauw af.
 
FCB_Catalunya
 
8
23 september 2020 om 09:51
De zwarte lijst, een hersenspinsel van de media om de soap die Barcelona op dit moment is van nieuw leven te voorzien. De échte zwarte lijst bevat(te) spelers als Vidal, Suarez, Rakitic, Umtiti en dat soort grootverdieners. Pedri moet denk ik echt nog wel een jaartje rijpen, dus een verhuur zou zeker niet slecht voor hem zijn, maar op een zwarte lijst staan? Nee.
 
Hombre_Guapo
 
7
23 september 2020 om 08:38
Ik snap niks van die kerel. Hij zet een topper op de zwarte lijst die afgelopen seizoen een lichtpuntje was en deze speler mag dan niet weg!
 
TEAMBULLY
 
26
23 september 2020 om 08:48
Je weet toch hoe de media werkt of niet??
 
NL_Modric
 
2
23 september 2020 om 09:27
Dit is natuurlijk wel heel simpel je werk doen. Maandag roep je het 1, dinsdag roep je het ander. Zo... weer 2 artikelen gevuld...
 
Japie_Krekel
 
0
23 september 2020 om 12:57
zolang Puig er nog zit geloof ik niks van de geruchten. Koeman vind ik een goede coach en die zie ik niet zomaar een van zijn grootste talenten aan de kant schuiven
 
BVRCV
 
5
23 september 2020 om 08:43
Elke dag ander nieuws.
 
MikeUtrecht
 
3
23 september 2020 om 08:43
Iemand die deze speler goed genoeg kent om zijn mening erover te geven? Lijkt me toch dat als zo'n speler daadwerkelijk genoeg kwaliteiten heeft je hem beter een jaartje bij PSV mee kan laten doen in de EL en bovenin de Eredivisie in plaats van te laten creperen op de bank/barcelona B
 
Isco24
 
2
23 september 2020 om 09:08
Dat zal dus niet gebeuren, omdat Barcelona dan 8 miljoen compensatie moet betalen. Dus ze hopen waarschijnlijk op een huur-aanbod binnen La Liga omdat Eredivisie en La Liga natuurlijk anders zijn, dat was bijvoorbeeld ook de reden van Odegard om Sociedad destijds boven Ajax te verkiezen. Vlieguren in La Liga zijn belangrijk, zelfs als je in plaats daarvan in de top van de Eredivisie kan spelen.
 
MikeUtrecht
 
1
23 september 2020 om 09:52
Oke bedankt voor de uitleg. Hoop voor Barca dan dat ze een aanbod uit La Liga krijgen. Maargoed, als 17 jarige een jaartje bij PSV spelen is zo'n ramp nog niet toch?
 
ACmilan73
 
3
23 september 2020 om 10:06
Wie zegt er dat hij zich in de basis speelt bij PSV. Die jongen blijft natuurlijk 17 jaar.
 
Stijlvol
 
11
23 september 2020 om 08:46
Gekloot met al dat geroddel rondom de club Barcelona. Het is een complete chaos en media smult daarvan. Niet onterecht natuurlijk, want dat is het werk van de media. Maar geruchten schieten bizar van het ene uiterste naar het andere uiterste. Al het nieuws wordt extreem ongeloofwaardig zo.
 
PSV18
 
0
23 september 2020 om 10:11
Haha, had ook niet verwacht dat Barca deze speler zou laten gaan. PSV heeft op dit moment ook niet zo'n speler nodig. Liever een speler die naast Rosario komt te staan en een centrale verdediger.
 
real8madrid
 
0
23 september 2020 om 10:20
Ben benieuwd wat de concrete voorwaarden zijn verbonden aan die afspraak. Moet hij minstens 30% vd speelminuten in actie komen? 50%? 8 miljoen is niet mals natuurlijk dus Koeman neemt hier wel degelijk een risico
 
Mateja Kezman9
 
1
23 september 2020 om 10:23
Helemaal prima. Deze speler is niet nodig en staat alleen maar de eigen talenten in de weg. Daarnaast het huren voor maar één seizoen gewoon opleiden voor een andere club.
 
Janta
 
0
23 september 2020 om 17:05
Buiten dat alles, qua speelwijze past zo'n jongen beter bij Ajax dan bij Psv. Barcelona heeft sinds de komst van Michels/chuyff het Ajax DNA gekregen.