'Koeman zag rol in kantlijn, maar hij kan nieuwe aanvalsleider worden'
Maandag, 16 december 2019 om 07:17

Bondscoach Ronald Koeman kreeg zondagavond een flinke domper te verwerken toen duidelijk werd dat Memphis Depay een zware knieblessure op heeft gelopen. Het seizoen van de aanvaller van Olympique Lyon zit erop en het is nog maar zeer de vraag of Depay het EK van aankomende zomer zal gaan halen. Zijn eerste vervanger lijkt op dit moment Donyell Malen, maar ook omtrent de spits van PSV heerst onduidelijkheid.

De jonge aanvaller viel zondag in de kraker tegen Feyenoord eveneens uit met wat weleens een flinke knieblessure kan zijn en maandag wordt meer duidelijkheid verwacht. Valentijn Driessen ziet daarom een derde optie voor de punt van de aanval van het Nederlands elftal: "Intussen drukt Myron Boadu z'n neus tegen het venster en maakte hij inmiddels z'n debuut bij het Nederlands elftal", schrijft hij in zijn column in De Telegraaf.

"Aanvankelijk zag Koeman voor hem een rol in de kantlijn tijdens het EK, maar getuige de rampspoed met Depay en Malen kan Boadu, die de topper tegen Ajax in het voordeel van AZ besliste, weleens de nieuwe aanvalsleider van Oranje worden." Driessen concludeert echter ook dat Ajax, PSV en Feyenoord dit seizoen hebben laten zien dat het ontbreken van vaste waardes in de aanval punten kost: "Projecteer je dat op het Nederlands elftal dan moet de favorietenrol op EURO 2020 sterk afgezwakt worden."

Het uitvallen van Depay was zondagavond ook onderwerp van gesprek bij Studio Voetbal en Theo Janssen gaat er niet van uit dat de sterspeler aankomende zomer van de partij zal zijn: "Het EK halen is kansloos", is de oud-middenvelder, die zelf ook met een dergelijke blessure te maken heeft gehad, duidelijk. "Tegenwoordig kijken ze eerder naar een jaar herstel dan zes maanden. De eerste wedstrijd is over precies zes maanden min een dag? Dat is veel te vroeg." Voor Janssen komt het uitvallen van Depay dan ook als een flinke domper: "Als we nu het EK nog winnen, dan zou dat echt een wonder zijn."

Meer nieuws
   
21:31
21:31
PSV aast op Eredivisiespeler en denkt aan transfersom van 1,5 à 2 miljoen euro
16
   
21:22
21:22
Micky van de Ven eist via arbitragecommissie flink bedrag van FC Volendam
13
   
20:35
20:35
Wesley Sneijder geeft live op tv subtiele hint aan Ajax: 'Hoe langer het duurt…'
26
   
20:10
20:10
Marcus Thuram heeft via Instagram uiterst opmerkelijk verzoek aan Inter-fans
4
   
20:00
20:00
Live meepraten in de Champions League: Bayern München - Real Madrid
376
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (48)

 
Ampie
 
8
16 december 2019 om 07:32
Boadu zou prima kunnen, misschien komt nu een variant met twee spitsen ook wel beter uit voor oranje. Met twee snelle flankspelers die iers teruggetrokken spelen. Dan boadu met babel of bergwijn voorin. Magertjes maar je moet toch iets.
 
cobra88
 
5
16 december 2019 om 07:49
Gullit zegt gister bij Rondo dat ze dat tegenwoordig heel snel kunnen doen herstellen die knie blessures, hij had het over 5maand! Theo verkondigt dat je eerder van een jaar moet uit gaan Wat is nou waarheid?
 
BierPens
 
26
16 december 2019 om 07:59
Dat verschilt echt van geval tot geval, dat moeten we echt afwachten. Het is gemiddeld tussen 6 en 9 maanden. Een jaar zoals Theo zegt, zie je niet vaak. Met een EK in het vooruitzicht zullen ze wel 2x zoveel energie steken in een herstel dus dat helpt. En meer risico nemen om er toch bij te zijn. Ik heb er wel hoop op dat ze het allebei halen. Maar ze hebben dan wel nauwelijks wedstrijdritme.
 
metaalverf
 
0
16 december 2019 om 11:41
Met een jaar wordt waarschijnlijk een voetbaljaar bedoelt. Dat is ook ongeveer 9 tot 10 maanden.
 
adjx
 
23
16 december 2019 om 08:04
Er staat over het algemeen een herstelperiode van 9 maanden voor. Echter wordt er vaak na 6 maanden een test gedaan om te kijken of je terug kan naar voetbalsituaties op het veld, dan meten ze het verschil in kracht tussen rechts en links. Dus mocht die test na 5/6 maanden goed zijn dan zou het kunnen. Nadeel is wel dat bij een vroege terugkomst de kans erg groot is op een nieuwe kruisband blessure. Die kans vermindert met zo een 10% elke maand die je langer de tijd neemt. De revalidatie van een kruisbandblessure is een hel voor een topsporter, fysiek en mentaal. Daarom nemen ze tegenwoordig liever langer de tijd.
 
Donkers
 
2
16 december 2019 om 08:09
Dit is nog niet zo lang geleden dat er een speler binnen een paar maanden was hersteld van zijn knieblessure, daar hebben ze een nieuwe methode toegepast voor zijn herstel wat heel positief is. Kom alleen niet op zijn naam.nu hebben ze hetzelfde geprobeerd bij Chielini, maar omdat hij oud is en niet zo snel hersteld is lukt dat bij hem niet. Aangezien Depay en Malen een prima leeftijd hebben om te herstellen ben ik benieuwd wat ze bij hen kunnen doen.
 
jeweit
 
2
16 december 2019 om 09:05
Dat was met Arek Millik, bij die nieuwe techniek hechten ze de vkb aan een dunner gedeelte van een in de knie aangebrachte hamstingpees. Hij was met 4 maanden inderdaad terug. De operatie moet dan wel binnen ik meen 72 uur worden uitgevoerd, en er moet ook niet veel overige schade zijn in het gewricht.
 
Donkers
 
4
16 december 2019 om 09:29
Ojaa Millik was dat inderdaad! Hopelijk kunnen ze dit ook bij Malen en Depay doen als er niet al teveel schade is.
 
Ampie
 
6
16 december 2019 om 08:21
5 maanden dan is de kruisband net daadwerkelijk aangehecht als je geluk hebt. Echter ben je dan nog zeker niet helemaal op conditie en wedstrijdfit uiteraard.
 
jeweit
 
1
16 december 2019 om 12:52
Ze gebruiken dan de hamstringpees dmv hechtingen om dus de restanten van de originele kruisband te laten hechten, hierdoor is de anhecht tijd een stuk korter.. Het is bij mij ook op deze manier gedaan, maar met vier uur sportschool per week ga je alsnog naar de negen maanden, enige voordeel is behoud van de originele kruisband
 
Linkerbaan
 
3
16 december 2019 om 09:33
Het probleem blijft natuurlijk dat ze zonder wedstrijd ritme op het EK staan. Het is dan maar te hopen dat het snel weer zoals voorheen was
 
OFNC
 
0
16 december 2019 om 16:45
Ik ben momenteel aan het revalideren van afscheurde kruisbanden en stukje meniscus. De orthopeed gaf 12 tot 15 maanden aan, wel afhankelijk van hoe mn lichaam reageert. Ondanks dat ik 2x in de week trainde en zondag wedstrijd is het niet mijn brood, dus misschien dat ze voor profs een ander proces hebben... anders duurt het nog wel even
 
FCVoetbal23
 
1
16 december 2019 om 08:21
Ik vind dat je een speler die zes maanden niet gespeeld heeft niet mee kan nemen. Daarnaast doe je daar ook spelers die het hele jaar gespeeld hebben mee te kort. Als je geluk hebt kan je met vijf/zes maanden weer op het veld staan, maar dan heb je geen conditie, ritme en mag je ook niet gelijk in duels komen.
 
DavidDein
 
27
16 december 2019 om 09:24
Ik heb liever Depay op één been dan Babel of Bergwijn in topconditie.
 
DylanVan Herpen
 
3
16 december 2019 om 10:21
Hahaha, zolang depay ook maar een halve wedstrijd kan spelen nemen we hem mee. We gaan naar het ek, mensen te kort doen boeit dus echt helemaal niets.
 
Jacobu
 
6
16 december 2019 om 10:56
In 87/88 had van Basten vanwege een blessure maar 11 wedstrijden gespeeld voor AC Milan. We weten allemaal welke rol hij in het Ek '88 had..
 
LeCutInside
 
3
16 december 2019 om 09:36
Malen en Boadu zijn allebei leuke talenten, maar je kunt een van je belangrijkste posities op een hoofdtoernooi niet op de schouders leggen van zulke jonge gasten. Je kunt niet verwachten dat die zulke druk aankunnen. Weghorst of Luuk basis lijkt me een stuk zekerder. Je bent uiteindelijk toch van je materiaal afhankelijk, en daar moet je je aan aanpassen, hoe vervelend ook. Van Gaal moest in 2014 ook z’n systeem plotseling omgooien toen Strootman geblesseerd raakte.
 
arsenal890
 
6
16 december 2019 om 09:51
Ik zou juist met boadu spelen. Met weghorst en de jong speel je een heel ander speltype. Dat is absoluut niet best, we hebben hele goede wedstrijden gespeeld met een bewegelijke spits. Ik zie boadu dat het beste opvangen als malen ook een kruisbandblessure heeft.
 
N_Tesla
 
7
16 december 2019 om 09:43
Ik zou 3-5-2 spelen in dit geval (zie opstelling), met veel voetballend vermogen op het middenveld en genoeg loopvermogen en aanvalsdrang op de zijkanten. Achterin heb je een wereldverdediging met een prima voetballend vermogen. Op het middenveld in de as twee jongens die uistekend het speltempo kunnen bepalen en tactisch zeer sterk zijn. Voor van Aanholt kan je eventueel ook Willems doen als hij het zo goed blijft doen. Ervan uitgaande dat ook Malen het helaas niet haalt in de aanval moet je uit het rijtje Berghuis, Stengs, Ihattaren, Bergwijn, Boadu of Babel, degene kiezen die het best presteert rond die tijd.
 
rubentje13
 
1
16 december 2019 om 11:45
Juist niet 3-5-2, hebben we meerdere malen geprobeerd en het werkt gewoon niet. Ik zou gewoon 4-3-3 blijven spelen. Spelers spelen er altijd in en om dat systeem halsoverkop overboord te gooien, gaat gewoon niet werken. De enige positie waar we nu een probleem hebben is de spits dan, mits Malen ook een ernstige blessure heeft. Is Malen fit tegen die tijd, dan moet hij gewoon in de spits, hij komt qua spel het meest in de buurt van Depay. Verder voorin spelen met Bergwijn en Promes (je zou zelfs Promes in de spits kunnen zetten). Ben het overigens wel met je eens dat Willems een keer opgeroepen mag worden weer. Blind als lb is het gewoon niet en Willems presteert heel behoorlijk in de Premier League.
 
N_Tesla
 
0
16 december 2019 om 12:12
Met je eens dat het beter is om vast te houden aan een 4-3-3, en dat moet je ook doen als Malen's blessure niet zo ernstig is als die van Depay, maar als die twee er allebei niet zijn is het denk ik op zijn minst verstandig om de 3-5-2 weer een kans geven. Zeker omdat cruciale spelers als bijv. de Jong zo'n 2 jaar meer ervaren zullen zijn en dus ook tactisch flexibeler. Uiteindelijk gaat het erom dat je de winstkansen zo groot mogelijk maakt, en om dat te doen moet je in de aanloop naar het EK ook experimenteren (op zijn minst als gedachte experiment) bij het verlies van 1 van de belangrijkste spelers.
 
mayarood
 
0
16 december 2019 om 11:46
Je vergeet Promes. Die maakt wel heel veel goals op topniveau en is ervaren, dus die moet je laten spelen. Berghuis is niet goed genoeg, Boadu en Stengs zou ik zeker voor de toekomst meenemen, Bergwijn staat stil in zijn ontwikkeling en voegt ook bij PSV niet veel toe (hij loopt geweldig met een bal, maar daarna doet hij er erg weinig mee, dus dan heb je er niet veel aan), Babel kan nog net en Ihattaren is ook voor de toekomst. We moeten hopen dat er ergens iemand zich goed ontwikkelt die dan weer in beeld komt zoals Kluivert, Groenewegen of misschien wel el Ghazi?
 
N_Tesla
 
0
16 december 2019 om 12:14
Ik kan mijn opstelling niet terugzien maar ik dacht dat ik Promes op de rechterflank had gezet, maar misschien heb ik het gemist. In ieder geval zal hij dan genoeg aan aanvallen toekomen. Verder is de ontwikkeling van de aanvallers wat onvoorspelbaar dus vandaar het opstellen van spelers die op dat moment best presteren. dat zal net zo goed ook iemand als Dilrosun kunnen zijn, of 1 van de spelers die jij opnoemt.
 
mayarood
 
0
16 december 2019 om 19:57
Ja, Dilrosun ben ik vergeten...
 
falcao1984
 
0
16 december 2019 om 10:10
Denk dat Koeman nu in elk geval zal proberen Donny van de Beek definitief in te passen zodat je voldoende scorend vermogen in de ploeg houdt.
 
arsenal890
 
1
16 december 2019 om 10:25
Ik denk dat dat juist niet werkt. Hij heeft laten zien dat die dat niet kan. Wijnaldum is de middenvelder waar de goals van moeten komen. Ik zie eerder ihattaren spelen dan Donny.
 
falcao1984
 
4
16 december 2019 om 10:30
Ik zie ze graag allebei spelen eerlijk gezegd. Daar moet toch een mouw aan te passen zijn zou je denken? Donny en Quincy hebben op CL-niveau goede dingen laten zien. Laat Ihattaren de Ziyech-passes maar aan Quincy geven.
 
arsenal890
 
0
16 december 2019 om 11:03
Ik weet het niet. Je zou het denken maar dit is niet het Ajax systeem. Ik vind dat je Donny gewoon op de bank moet zetten. Frenkie, propper en Wijnaldum. Als het tegen een groot top land is zou ik kiezen voor de Roon.
 
falcao1984
 
0
16 december 2019 om 11:35
Je kunt dat inderdaad niet een op een zo zien. Daar geef ik je gelijk in. Denk dat Donny in Oranje gewoon even over het dode punt heen moet, zoals Wijnaldum en Promes dat ook moesten.
 
Sirius
 
0
16 december 2019 om 15:23
Dat gaat niet werken. Wijnaldum rendeert uitstekend op 10 en die gaat hij echt niet opofferen voor Van De Beek. Als hij hem dus al in wil passen, zal dat waarschijnlijk als centrale middenvelder zijn.
 
foeballuh
 
0
16 december 2019 om 10:13
Janssen moet ook inzien dat de techniek wat betreft kruisbanden vooruit gaat. Er zijn mensen die er een dagtaak aan hebben om dit te verbeteren en te innoveren en dus vind ik het niet erg relevant hoe dat destijds in zijn situatie ging. Ze hadden dacht ik met Milik ook alweer een snellere herstelmethode gevonden en ik denk als er iemand is die een sterk lichaam heeft en die bereid is om er tijd en moeite in te steken dat het Memphis is.
 
arsenal890
 
0
16 december 2019 om 10:26
Ik denk dat het sws heel lang gaat duren. Dat was bijv bij holding en bellerin ook zo. Het kost meestal langer dan een half jaar.
 
foeballuh
 
0
16 december 2019 om 10:36
Ja, ik wil ook echt niet zeggen dat hij in juni weer topfit is, maar ik vind Janssen die over zijn eigen situatie begint niet zo relevant. Ook doordat elk lichaam anders is. Daarnaast is bij mij hier de wens ook de vader van de gedachte
 
arsenal890
 
0
16 december 2019 om 11:05
Haha, klopt het verschilt wel per persoon. Volgensmij was bij Zlatan ook snel hersteld. We zullen het zien.
 
N_Tesla
 
1
16 december 2019 om 10:31
De beperking ligt ook niet zozeer bij de techniek maar bij het biologische herstel. 5-6 maanden is echt het absolute minimum en dan nog is het heel riskant in de eerstvolgende 3-6 maanden, zelfs to een jaar. Dat Milik zo vroeg terugkwam en daarna geen problemen meer ondervond is eerder een uitzondering. Het helpt inderdaad dat Depay al oersterk is, en hij heeft ook ogenschijnlijk ook het genetisch profiel om snel spiermassa te kweken, wat dat betreft zal zijn hersteltijd in theorie wat lager zijn maar dat is absoluut geen garantie.
 
dirkiekuyt1980
 
0
16 december 2019 om 10:38
Je kunt het ook proberen zonder kruisband. Ik scheurde mijn kruisband vorig seizoen ik begin mei. Ik voetbalde rond eind juni en tenniste ook weer. Tegenwoordig blijkt dat je een kruisband niet perse nodig hebt als je van nature een stugge knie hebt. Een vriend van mij tennist en voetbalt ook op hoog niveau zonder kruisband! He eist wel veel discipline en een eerlijke kijk maar je eigen lichaam of het mogelijk is.
 
Primetime
 
0
16 december 2019 om 12:16
Het verschil is denk ik dat jij al 31 bent. Iemand als Malen is nog maar 20 en kan er later in zijn carriere last van hebben. In de NBA zit een basketballer (Dwayne wade) die op 19 jarige leeftijd zijn meniscus eruit heeft laten halen. Na zijn 30e ging het een stuk minder met die knie. Bij Depay zou het miss wel kunnen omdat hij al wat ouder is.
 
Sirius
 
1
16 december 2019 om 15:21
Laten we eerst maar hopen dat Memphis op tijd fit is. Voor zowel Malen als Boadu acht ik het te vroeg om de spits van Oranje te worden. Ze hebben beiden nog veel te weinig ervaring en zo'n EK spelen is natuurlijk niet niks. Maar goed, het is allemaal nog heel onduidelijk en tegen die tijd zullen we wel zien met welke spelers we het moeten doen.
 
MaartenRepkes
 
0
16 december 2019 om 19:15
Ik zou de Ajax variant proberen door Stengs in de rol van Tadic in de spits te zetten. Hij is veel meer een voetballer dan Boadu en in de spits door zijn superieure te uniek in de kleine ruimte de opkomende middenvelders en vleugelspitsen te laten scoren. Stengel en daar op die positie een sensatie worden.
 
MaartenRepkes
 
0
16 december 2019 om 19:16
te uniek = techniek (damn autocorrectie)
 
MaartenRepkes
 
0
16 december 2019 om 19:17
Stengel = Stengs (damn dat je hier niet kunt corrigeren...)
 
MaartenRepkes
 
0
16 december 2019 om 19:18
en daar = kan daar (pfff....)