Koster geïrriteerd: 'Normaal is dit goed voor drie wedstrijden schorsing'
Maandag, 30 juli 2018 om 12:49

Daniel Crowley werd een jaar geleden door Willem II overgenomen van Arsenal, maar kwam vooralsnog niet verder dan twaalf wedstrijden in de hoofdmacht van de Tilburgers. Na een uitleenbeurt aan SC Cambuur, waar hij de tweede helft van de afgelopen voetbaljaargang speelde, moet dit het seizoen worden waarin hij een vaste waarde wordt in het Koning Willem II Stadion. De twintigjarige middenvelder lijkt dan echter wel iets aan zijn speelstijl te moeten veranderen.

In de voorbereiding laat Crowley zich namelijk met enige regelmaat van zijn slechtste kant zien. Na een incident in de oefenwedstrijd tegen Al-Khor trapte hij zaterdag na in het vriendschappelijke duel met KV Mechelen. Naast een gele kaart kreeg hij hiervoor ook een standje van trainer Adrie Koster: "Met dergelijke acties dupeert Crowley de ploeg", legt de oefenmeester uit aan het Brabants Dagblad.

"Normaal is het goed voor een rode kaart en een wedstrijd of drie schorsing. Hij zal er toch anders mee moeten omgaan als er overtredingen worden gemaakt op hem", gaat Koster verder. De trainer hoopt dat zijn middenvelder van de eerdere incidenten kan leren, aangezien hij op voetballend gebied wel een meerwaarde kan zijn voor de Brabanders.

"Hij laat zien dat hij met zijn balvaardigheid heel belangrijk kan zijn voor Willem II. Ook het mee terug verdedigen gaat steeds beter", laat hij weten. Koster speelt met zijn nieuwe club nog één oefenwedstrijd, aangezien zaterdag op de open dag Aris Saloniki de laatste tegenstander van de voorbereiding is. Willem II begint het Eredivisie-seizoen op zaterdag 11 augustus met een thuiswedstrijd tegen VVV-Venlo.

Meer nieuws
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
   
21:55
21:55
Kenneth Perez waarschuwt Arne Slot: 'Die komt geen lantaarnpaal voorbij'
12
   
21:55
21:55
Brighton ademt zelfspot en nomineert Burnley-speler voor Doelpunt van de Maand
1
   
21:09
21:09
Perez dubt over PSV'er: 'Als hij 45 miljoen moet kosten, is zo'n dip wél erg'
16
   
21:00
21:00
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
7
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (11)

 
voetbalfreak
 
8
30 juli 2018 om 13:02
Vriendschappelijke wedstrijden bestaan niet, dit hier is weer een goed voorbeeld daar van.
 
Miccoli
 
1
30 juli 2018 om 13:35
Het blijft altijd wel een apart fenomeen om grove charges, tweebenige tackles en ellebogen te zien tijdens 'vriendschappelijke' wedstrijden. Maarja, uiteindelijk wil je dat spelers met de zelfde intensiteit aan vriendschappelijke wedstrijden beginnen als aan echte wedstrijd. Dus ik kan mij wel vinden in jouw uitspraak.
 
DonCoXxX
 
0
30 juli 2018 om 13:53
@miccoli en voetbalfreak, oh ja? En al die slappe officiele wedstrijden van Nederlandse topploegen tegen zogenaamde kleintjes dan? Dan kijk of lees je na een zeperd een interview met een of andere sufferd, die klaagt dat men zich niet konden opladen voor deze tegenstander.... Niet verzonnen, ik kan zo een aantal namen opnoemen, maar ik noem bewust geen namen of clubs, want dan krijgen we weer allerlei offtopic reacties. Er zijn ook legio voorbeelden van clubs die slechte oefenwedstrijden afleveren en er dan opeens staan tijdens officiele duels. Ik weet zeker dat het onbewust meespeelt dat het potje niet telt. Vaak worden oefenduels middenin een zware voorbereiding gespeeld, waarin er nogal; veel op conditie wordt getraind om een basis te leggen, waardoor spelers de wedstrijden niet 100 procent ingaan.
 
PasHij
 
0
30 juli 2018 om 16:12
Serieus en jij krijgt met zown opmerking 6 likes? Vriendschappelijke wedstrijden zijn er wel degelijk, die worden normaal gesproken voor het publiek gespeeld, krijgen je talenten een kans. Spelers die dan lekker ontspannen op het veld staan omdat er geen druk op is, die hier en daar af en toe laten zien wat ze in huis hebben. Gewoon lekker een wedstrijdje spelen zonder iets op te lopen en er toch winst uit halen op lichamelijk vlak. Helaas heb je alleen tijdens oefen wedstrijden ook te maken met gasten die spelen zonder na te denken en dan krijg je dit soort acties.
 
BTrainer
 
2
30 juli 2018 om 13:10
4 jaar terug nog het grootste talent met zelalem in de Arsenal jeugd. Talent heeft hij zeker, maar wilt zich van andere kant laten zien. Als het nodig is? Weet ik niet. Mogelijk is hij naar zich zelf opzoek en dat hij daarom zo speelt.
 
jantjeh23
 
0
30 juli 2018 om 13:17
Erg jammer van die jongen, hij heeft echt wel talent zeker in zijn techniek. Oke, hij mist wat power, maar wat hij deze voorbereiding laat zien is echt te min. Lijkt constant verontwaardigd en teleurgesteld en uit dat in agressie, snap dat toch niet zo goed.
 
Robby
 
1
30 juli 2018 om 16:42
Wat hij deze voorbereiding laat zien is echt te min???? waar haal je dat vandaan? hij laat juist zien dat hij in de basis hoort. Alleen moet ie deze geintjes achterwege laten. Willem II is ook niet meer op zoek naar een nr 10 daar gaat Crowley spelen dit seizoen mits fit en geen schorsingen.
 
jantjeh23
 
0
31 juli 2018 om 08:49
Ik bedoel hij heeft niks meer laten zien dan wat we al wisten. Hij is ontzettend sterk qua techniek en als dribbelaar zeker in de vrije rol. Maar dit soort dingen zijn onnodig. Hij zou een van de leiders moeten worden en die rol neemt hij nog niet op zich.
 
palesky
 
0
30 juli 2018 om 13:45
de potentie van Crowley is immens! Het is de trainer om het beste rendement uit hem te halen, en als ik het nu al zo lees ziet de trainer zelf dit anders...
 
Weerniks
 
1
30 juli 2018 om 16:39
Beetje verkeerde manier om jezelf te presenteren. Als het de bedoeling is om toekomstige tegenstanders af te schrikken kan hij weleens van een koude kermis thuis komen. Die weten dan dat je makkelijk uit je tent te lokken bent en zorgen ervoor dat je door de kaarten het grootste deel van de competitie op de tribune mag beleven.
 
lwd12
 
0
30 juli 2018 om 17:26
Wat ik afgelopen seizoen van hem zag bij Cambuur was prima. De enige die creatief wat kon op het middenveld. Hij maakte een paar goals en gaf ook een paar assists waarbij je dus zag dat de JL te laag voor hem was. Hij moet mee kunnen in de middenmoot van de ED, misschien de subtop.