Koulibaly mist naam voor Ballon d'Or: 'Wij moeten altijd harder werken'
Dinsdag, 12 oktober 2021 om 11:36

Kalidou Koulibaly is van mening dat Édouard Mendy een plek op de shortlist met dertig namen voor de Ballon d'Or had verdiend. Koulibaly is van mening dat Afrikaanse voetballers ondergewaardeerd worden en vindt dat zijn landgenoot na het winnen van de Champions League met Chelsea beloond had moeten worden.

Koulibaly en Mendy wonnen zaterdag als basisspelers van Senegal het WK-kwalificatieduel met Namibië (4-1) en spelen dinsdagmiddag een uitwedstrijd tegen hetzelfde land. Voorafgaand aan dat duel haalt Koulibaly dus uit naar de nominatielijst voor de Ballon d'Or. "Het is heel jammer dat Édou er niet op staat", aldus de verdediger van Napoli in de Senegalese pers. "Hij is de eerste Afrikaanse doelman die de Champions League heeft gewonnen."

Voor Koulibaly rest niets anders dan zich erbij neer te leggen. "We moeten doorgaan met ons werk te doen en vooruitkijken. Wij moeten dubbel zo hard werken om goed beoordeeld te worden door sommige mensen", vindt de mandekker. "Édou is een heel positief persoon. We hebben erover gesproken. Hij blijft vechten. Voor mij hoort hij zeker bij deze dertig spelers."

Vier ploeggenoten van Mendy bij Chelsea (César Azpilicueta, Jorginho, Romelu Lukaku en Mason Mount) werden wél geselecteerd als kanshebbers voor de door France Football uitgereikte trofee. Overigens zijn er met Mohamed Salah (Liverpool) en Riyad Mahrez (Manchester City) twee Afrikaanse spelers genomineerd. Mendy behoort wél tot de tien kanshebbers voor de Yashin Trophy, de prijs van France Football voor de beste doelman ter wereld. "Daar ben ik heel erg trots op", schreef Mendy eerder op Instagram. "We hebben dit jaar veel prijzen gewonnen, dat maakt het speciaal", doelde hij naast de Champions League ook op de Europese Super Cup.

De winnaar van de Ballon d'Or wordt overigens bepaald door een stemming. Nu organisator France Football een shortlist van dertig spelers heeft samengesteld, bepaalt een selectie van journalisten - één uit ieder FIFA-voetballand - samen met de bondscoaches en aanvoerders van nationale ploegen de winnaar. Aan de journalisten, spelers en bondscoaches wordt gevraagd om een top vijf te kiezen uit de dertig namen van de shortlist, op basis van iemands individuele en collectieve prestaties in het afgelopen jaar, kwaliteit van de speler en met inachtname van de carrière van de speler. De nummer één van een panellid ontvangt zes punten, de nummer twee vijf punten, enzovoorts. Uiteindelijk volgt een algehele ranglijst.

De dertig genomineerden voor de Ballon d'Or:
César Azpilicueta (Chelsea)
Nicolò Barella (Internazionale)
Karim Benzema (Real Madrid)
Leonardo Bonucci (Juventus)
Kevin De Bruyne (Manchester City)
Cristiano Ronaldo (Juventus/Manchester United)
Giorgio Chiellini (Juventus)
Ruben Dias (Manchester City)
Gianluigi Donnarumma (AC Milan/Paris Saint-Germain)
Bruno Fernandes (Manchester United)
Phil Foden (Manchester City)
Erling Braut Haaland (Borussia Dortmund)
Jorginho (Chelsea)
Harry Kane (Tottenham Hotspur)
N'Golo Kanté (Chelsea)
Simon Kjaer (AC Milan)
Robert Lewandowski (Bayern München)
Romelu Lukaku (Internazionale/Chelsea)
Riyad Mahrez (Manchester City)
Lautaro Martínez (Internazionale)
Kylian Mbappé (Paris Saint-Germain)
Lionel Messi (Barcelona/Paris Saint-Germain)
Luka Modric (Real Madrid)
Gerard Moreno (Villarreal)
Mason Mount (Chelsea)
Neymar (Paris Saint-Germain)
Pedri (Barcelona)
Mohamed Salah (Liverpool)
Raheem Sterling (Manchester City)
Luis Suárez (Atlético Madrid)

Meer nieuws
   
16:26
16:26
Romano weet het zeker: transfer van Arne Slot naar Liverpool is rond
6
   
16:26
16:26
'Dick Schreuder op poleposition voor nieuwe trainer van Feyenoord'
49
   
16:00
16:00
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
24
   
15:55
15:55
Boskamp noemt 'de enige buitenlandse naam' die circuleert als opvolger van Slot
9
   
15:18
15:18
Feyenoord plukt nieuwe hoofd jeugdopleiding weg bij Rangers
7
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (124)

 
Seppie1998
 
50
12 oktober 2021 om 11:41
Had er van mij best bij gemogen als die Jorginho er maar niet in staat. Zo'n beperkte voetballer en overrated, alleen maar omdat hij toevallig in de teams zat die de prijzen binnen hengelde.
 
AjaxRosenberg
 
116
12 oktober 2021 om 11:44
De vraag is dan natuurlijk, zit Jorginho 'toevallig' altijd bij teams die prijzen binnenhengelen?
 
Seppie1998
 
46
12 oktober 2021 om 11:55
Gaan we domme vragen stellen?
 
Backcorner
 
37
12 oktober 2021 om 12:17
Vrij ironische vraag die je hier stelt, wat mij betreft. Ajaxrosenberg stelt een hele normale vraag die vrij eenvoudig te beantwoorden is: dat is geen toeval, Jorginho is een hele goede voetballer.
 
Samcro
 
25
12 oktober 2021 om 12:20
Maar dat is een dom antwoord, want Jorginho is geen heel goede voetballer, er zijn tal van spelers die kunnen wat hij kan.
 
Vernon
 
21
12 oktober 2021 om 12:27
Het lijken wel meningen, in plaats van feiten. Probeer eens op inhoud te discussiëren in plaats van aan de oppervlakte ruzie te maken. Ik geloof er niet zo in, dat er spelers zijn die “toevallig” altijd de prijzen pakken. Ja, een Edson Braafheid die de WK finale mag invallen, dat is toeval. Maar spelers die altijd en overal in de basis staan als er prijzen gepakt worden, die staan daar om een reden. Misschien zien wij die redenen niet, maar dat betekent niet dat wij het beter zien dan professionele scouts en trainers.
 
Seppie1998
 
3
12 oktober 2021 om 12:34
In dat geval, ja die zit daar toevallig. Die komt niet aan voetballen toe als hij die topspelers om zich heen niet heeft die zowel het offensieve als defensieve werk verrichten. Als je geen bijdrage kan leveren of uitzonderlijk kan zijn als individueel. Dan hoor je niet in deze top 30 lijst.
 
AjaxNL!
 
7
12 oktober 2021 om 12:38
@Samcro, noem er eens een paar dan
 
Backcorner
 
8
12 oktober 2021 om 12:55
@samcro Nee hoor, Jorginho is een hele goede voetballer. Dat neemt niet weg dat er inderdaad een aantal spelers zijn die net zo goed of beter zijn. Een schaakgrootmeester is ook een hele goede schaker, ondanks dat er ~2000 andere grootmeesters zijn. Jorginho speelt daar niet toevallig.
 
Selassi 020
 
4
12 oktober 2021 om 13:07
@backboner Inderdaad, maar dan de vraag; hoort hij bij de top 30 van die schaakmeesters?ik ben het met je eens dat mensen Jorginho te veel naar beneden praten, maar ben het ook eens met het gedachtegoed dat Jorginho niet thuis hoort tussen de kandidaten voor een ballon d'or.
 
tyuin
 
3
12 oktober 2021 om 13:39
Jorgino is een goede speler die voor ieder team bruikbaar is, maar hij maakt geen enkel team zelfstandig kampioen. Niet zoals Messi en Ronaldo bijvoorbeeld gedaan hebben. Sowieso van deze hele lijst wordt het er maar 1, allemaal geneuzel die lijsten. Alsof G Moreno of Azpilicueta de beste ter wereld zijn??
 
Samcro
 
14
12 oktober 2021 om 13:52
@backcorner, nee Jorginho is een goede voetballer maar geen heel goede voetballer. Busquets heeft nooit in de top 20 gestaan, maar werd wel Europees- en Wereldkampioen en won de CL maar Jorginho moet opeens de bal krijgen omdat hij een leuke manier van penalty's trappen heeft? Wat een farce.
 
Backcorner
 
3
12 oktober 2021 om 14:01
@samcro Mij zie je niet beweren dat Jorginho de Ballon moet krijgen, er zijn namelijk inderdaad een goed aantal betere spelers. Dus ik denk dat we het eens zijn. Ik zeg slechts dat Jorginho niet toevallig in die elftallen staat.
 
vinnzidane
 
3
12 oktober 2021 om 19:39
Je stelling klopt al niet. Jorginho zit namelijk helemaal niet altijd bij teams die prijzen winnen. Hij won de CL, de Europa League, super cup en het EK en verder heeft hij nog nooit iets noemenswaardigs gewonnen. Hij is bijvoorbeeld ook nog nooit kampioen geworden terwijl hij al bijna 30 jaar is. Heeft sinds zijn komst van Napoli ook veel kritiek gekregen en blonk eigenlijk nooit echt heel erg uit voor een langere periode. Ik weet ook wel dat er de laatste jaren bij de gouden bal de gewonnen prijzen bepalend kunnen zijn. Echter zou dit wel het grootste schandaal uit de geschiedenis van de gouden bal zijn. Jorginho heeft een heel goed jaar gehad bij Italië en Chelsea en zal echt wel zijn aandeel hebben gehad in de gewonnen prijzen maar deze speler hoort niet eens in de top 40 van beste spelers. Gezien ook het eerdere verloop van zijn carrière en andere zaken die meewegen denk ik echter dat het inderdaad puur toeval is dat hij dit jaar in teams zaten die veel wonnen.
 
 
32
12 oktober 2021 om 11:56
Als Jorginho daadwerkelijk wint, dan krijgt die BlueGroninger nog gelijk ook.
 
DavidDein
 
8
12 oktober 2021 om 12:13
Ik denk dat hij het wel verdient om op de shortlist te staan als je het EK en de CL wint als basisspeler. Was 2 jaar geleden ook zo met Varane, WK en CL gewonnen terwijl hij in beide elftallen geen sterspeler was. Als hij daadwerkelijk wint, dan is het wel een grote grap. Chiellini en Bonucci staan ook alleen maar op deze lijst omdat ze het EK hebben gewonnen. On: Ik denk dat Mendy niet genomineerd is omdat hij bij lange na niet de beste keeper ter wereld is, niet omdat hij uit Senegal komt. Als hij dit niveau volhoudt komt die nominatie vanzelf wel. Kleinzerig gedoe van Koulibaly, hou je bezig met het echte racisme in het land waar je je brood nota bene verdient.
 
OutlawTurk
 
11
12 oktober 2021 om 12:23
Toch heeft hij een prestatie neer gezet in de CL die nog nooit voor gekomen is. 9 CL wedstrijden een cleansheet gehouden in 1 CL toernooi. Dat is een record en hij keept ook ijzersterk bij Chelsea sinds hij er zit. Is echt een puntenpakker. Had op zijn minst een nominatie verdiend. Ook heeft hij de beste doelman gewonnen van de afgelopen CL editie. Dat is niet niks!
 
DavidDein
 
1
12 oktober 2021 om 12:38
Hij doet het geweldig bij Chelsea, daar ben ik het zeker mee eens. Een Oblak kreeg ook niet in zijn eerste seizoen de waardering die hij nu krijgt, dat heeft gewoon tijd nodig.
 
OutlawTurk
 
3
12 oktober 2021 om 13:16
Ik vind het onzin dat het eerst meerdere seizoenen moet duren.. het gaat toch om het jaar 2021, daar keepte Mendy gewoon ijzersterk. Ik vind dat zulke dingen geen tijd nodig heeft. Stel hij keept hierna bar en bar slecht en je hoort niets meer van hem.. dan is hem wel een 2021 nominatie door het neus geboord. Is toch iets waar je trots op kan zijn zo een nominatie. Staat ook niet bepaald slecht op je cv.
 
tyuin
 
1
12 oktober 2021 om 13:41
Als keeper van Chelsea met een CL beker hoef je je echt geen zorgen meer te maken over een nominatie op je cv
 
OutlawTurk
 
2
12 oktober 2021 om 14:08
Dat is zeker waar, maar een nominatie voor de Balon 'Dor is toch een hele mooie erkenning voor een prachtig jaar die Mendy gedraaid heeft.
 
Lierse1997
 
55
12 oktober 2021 om 11:41
Het ligt er eerder aan dat hij een doelman is denk ik eerlijk gezegd, die zijn toch al bij voorbaat kansloos voor een gouden bal.
 
BocaJuniorsFC
 
22
12 oktober 2021 om 11:44
Kan je mij dan uitleggen wat Donnarumma dan op de lijst doet want Mendy doet echt niks onder voor Donnarumma en hebben beide 1 prijs gewonnen.
 
Lierse1997
 
56
12 oktober 2021 om 11:47
Er staat er altijd wel eentje bij. En dan heeft donnaruma de hype van het afgelopen EK mee.
 
665
 
31
12 oktober 2021 om 11:51
Persoonlijk vind ik Oblak ook beter als Donnaruma, maar Donnaruma is verder wel beter als Mendy hoor. Vindt het altijd zo makkelijk om gelijk te gooien op dat Afrika harder moet werken voor een nominatie. Staan altijd spelers met Afrikaanse nationaliteit op de lijst en zelfs veel spelers die een dubbele nationaliteit hebben.
 
FCVoetbal23
 
6
12 oktober 2021 om 12:24
Donnaruma heeft het alleen bij AC Milan laten zien waar de verwachtingen de afgelopen jaren een stuk lager lagen. Mendy bij Chelsea en in de CL waar hij ontzettend sterk keept. Persoonlijk vind ik hem totaal niet onder doen voor Donnaruma.
 
LucaAbbracciante
 
9
12 oktober 2021 om 13:14
Donnarumma was gewoon beste speler van het EK hoor.
 
Lierse1997
 
3
12 oktober 2021 om 14:52
Nee dat was hij niet. Misschien de beste keeper.
 
TakeMeHome
 
4
12 oktober 2021 om 12:12
Maar daarom is die Ballon'dor toch onzin? Je kan een keeper met geen enkele andere linie vergelijken. Als er nou een Ballon'dor voor elk linie was dan oke, maar op deze manier..
 
Vernon
 
1
12 oktober 2021 om 12:32
Is het ook, maar is dat erg? Je ziet op sites als deze dat mensen er behoefte aan hebben om te discussiëren over de vraag wie de beste is. Daar kom je natuurlijk nooit uit, maar het is onderdeel van de sport en van de lol. Dus zo’n Ballon is een mooi middel om de discussie op gang te houden.
 
tyuin
 
2
12 oktober 2021 om 13:42
De enige die een gouden bal nodig had was Jose Gutierrez van Newcastle. Prachtig verhaal voor de mensen die hem niet kennen.
 
DRL80
 
142
12 oktober 2021 om 11:42
Ik zie minimaal 7 winnaars met een Afrikaanse achtergrond. Maar zijn oproep zal vast gehoord worden, het is immers 2021..
 
Lierse1997
 
14
12 oktober 2021 om 11:46
Dat is nu wel niet zijn punt natuurlijk. Binnen zijn redenering is alleen Weah te noemen. Waar ik verder niet mee bedoel dat hij gelijk heeft.
 
Primetime
 
29
12 oktober 2021 om 11:59
Maar een andere nationaliteit. Het gros op VZ roept dat Ballon Dor een commercieel gedrocht is. Het gaat ook niet om zwart of wit maar commercieel gezien werkt Afrika denk ik wel tegen. Sommige mensen maakten Perez uit voor racist toen er geruchten gingen dat hij niet van zwarte spelers hield. Ik denk vooral dat hij niet van spelers uit commercieel onaantrekkelijke landen houdt met zijn commerciele mindset en dat zijn nou eenmaal vaak Afrikaanse landen
 
tisjeboymax0
 
3
12 oktober 2021 om 12:23
Hij heeft het over Afrikaanse doelmannen. Of er eentje is met CL titel zou ik niet 1 2 3 kunnen bedenken, maar volgens mij de afgelopen 20 jaar in ieder geval niet.
 
mokuku
 
25
12 oktober 2021 om 12:44
Voor Frankrijk of België uitkomend ja. Of Noord-Afrikaans, maar ook dat klopt. Kijk naar hoe lang het heeft geduurd voordat Benzema waardering kreeg. Krijgt Salah genoeg credits? Lukaku wordt extreem bekritiseerd. Koulibaly wordt zelf best ondergewaardeerd. Pogba wordt extreem bekritiseerd, maar ook onze Depay bijvoorbeeld. Drogba verdiende IMO een Ballon D’or in 2012, maar die ging naar Messi. Er is zeker een verschil. Sommige nationaliteiten verkopen gewoon beter.
 
TILBURG013
 
32
12 oktober 2021 om 13:49
Drogba met zijn 5 goals in de PL in 11/12 en het seizoen daarna speelde hij in Turkije? Meen je dit nou serieus??
 
Primetime
 
4
12 oktober 2021 om 14:03
@tilburg013, hij ging naar China Nog erger.
 
TILBURG013
 
8
12 oktober 2021 om 14:16
Ik zie het nu inderdaad ja. Dacht Super League is Turkije maar dat moet natuurlijk Süper Lig zijn ??. Maakt het alleen nog maar erger. En ik vind die reactie sowieso kort door de bocht aangezien Benzema al lang genoeg probs krijgt van Real fans, Salah extreem gewaardeerd wordt in Engeland. Pogba en Lukaku zelf verantwoordelijk waren voor hun kritiek in Engeland en een speler als Kane dit seizoen ook genoeg kritiek krijgt.. DAarnast krijgen Lukaku en pogba ook gelijk veel waardering wanneer ze wel goed spelen. Kreeg Ronaldo geen kritiek bij Juve of Real? Kreeg Messi geen kritiek bij Barca of nu bij PSG? En dan heb je het over blanke spelers die op een hoger niveau zitten. Wordt Kante niet door heel de wereld geadoreerd? Of wordt Mbappe niet gezien als beste spelers van zijn leeftijdsklasse? Kreeg van Persie geen extreme kritiek bij het Nederlands elftal zoals Depay dat bijvoorbeeld ook krijgt? Dat hoort nou eenmaal bij de top, als je het goed doet ben je de held, als je slecht presteert moet je klaar zijn voor de kritiek.
 
mokuku
 
3
12 oktober 2021 om 14:21
Kopte Chelsea naar de CL beker en zou een mooie onderscheiding zijn van alle jaren in de BPL. Balon D’or is toch symbolisch, als je de winnaars ziet.
 
mokuku
 
6
12 oktober 2021 om 14:29
Salah is een fenomeen, exceptionele superster. Waardering in Engeland is niet genoeg. Welke speler scoort al zoveel seizoenen consistent veel goals in Engeland? Benzema werd als halve crimineel weggezet en toen hij met Ronaldo speelde werd hij consistent bekritiseerd terwijl hij toen al abnormaal goed speelde. Rabiot, Griezmann en Pavard zijn letterlijk de zwakste schakels bij Frankrijk, maar als het misgaat is het altijd de schuld van Pogba. En die andere 3 spelen ook gewoon bij Europese grootmachten. Kante noem je op, maar die krijgt meer waardering voor zijn bescheiden karakter dan zijn wereldklasse spel. Depay en Wijnaldum zijn de eerste die kritiek krijgen, terwijl nu pas de kritiek op Frenkie begint. En dan in Engeland. Hoeveel kritiek en ravisme kregen Saka, Sancho en Rashford wel niet over zich heen? Helemaal vergeleken met de witte voetballers. Dit hele artikel gaat over waardering van de fans, spelers en coaches (ivm Balon D’or). Het is toch extreem duidelijk dat donkere spelers worden ondergewaardeerd en anders worden behandeld? Yaya Toure speelde extreem goede seizoenen bij Barca en City maar wordt alleen onthouden vanwege dat moment rondom zijn verjaardag. Nee niet iedereen denkt zo, en nee niet elke Afrikaan wordt totaal genegeerd. Maar dit is een vrij algemene regel.
 
TILBURG013
 
12
12 oktober 2021 om 14:41
Salah zat notabene in de top 3 van de Ballon Dor nog recent.. Pogba werd juist vooral bekritiseerd bij United en als tegenargument werd altijd gegeven dat hij wel erg goed speelde bij Frankrijk. Heb hem nooit extreme kritiek zien krijgen bij het nationale elftal. Kante alleen voor zijn bescheiden karakter, kom op zeg dat meen je toch niet serieus? Dat is ook een factor maar wordt ook enorm gewaardeerd door zijn voetballende kwaliteiten.. Wijnaldum krijgt kritiek omdat hij er geen zak van bakt en Depay krijgt kritiek omdat hij de sterspeler is en dan er een hoog verwachtingspatroon is. De Ligt en Frenkie lagen ook zwaar onder vuur in de media bij Barca en Juventus in bepaalde periodes dus dat is ook al niet waar. Saka, Sancho en Rashford misten alledrie penaltys en kregen als gevolg daarvan die vreselijke berichten. De steun die bijvoorbeeld Saka daarna heeft gehad van de voetbalwereld en fans van andere clubs is hartverwarmend. Jij gebruikt nu vreselijke, anonieme berichten op sociale media als iets wat de algehele opinie is in de voetbalwereld. Yaya Toure wordt alleen onthouden door zijn verjaardag?? Er staat letterlijk een standbeeld van hem bij het stadion van Manchester City. Jij pakt letterlijk overal de negatieve aspecten van..
 
mokuku
 
4
12 oktober 2021 om 14:52
Dus nu vergelijk je de kritiek bij Oranje met de kritiek bij Barca en Juve? Hoezo krijgen ze bij het Nederlands elftal dan niet dezelfde kritiek als Depay? Frenkie speelt al jaren bij Barca en De Ligt bij Juve, die zijn veel meer en langer de topspelers bij Oranje. En omdat Toure een standbeeld heeft gekregen van de clubeigenaar betekent het dat de hele voetbalwereld hem waardeert? Beetje krom, nu pak jij juist alleen de positieve aspecten. En daarbij noem je de drie penalties als reden, alsof het niet aan hun huidskleur ligt. Heel naïef. Salah top 3 ja, met een recordaantal goals in de BPL. Maar wie krijgt de daadwerkelijke beker? Modric. Kijk aub naar deze lijst alleen al? Kjaer? Gerard Moreno?
 
TILBURG013
 
10
12 oktober 2021 om 14:57
Dat ze racistisch worden bejegend ligt inderdaad aan hun huidskleur. Dat is moeilijk te doen bij blanke spelers. Maar dat wat idioten dit anoniem doen via social media betekent niet dat dit de algehele opinie is. 95% van de mensen vindt dit gewoon vreselijk. En blanke spelers worden misschien niet racistisch bejegend maar worden net zo hard uitgescholden via verschillende platformen of in stadions. Alleen dit is geen racisme dus is het niet erg (zo wordt er geredeneerd). Je mag een blanke speler voor alles en nog wat uitschelden maar als een donkere speler wordt beledigd (wat helaas vaak racistisch is) dan is de wereld te klein. Het doel is hetzelfde namelijk de speler zo hard mogelijk beledigen. En om heel eerlijk te zijn is het toch niet gek dat Europeanen meer waardering krijgen in Europa? Krijgen Afrikanen ook niet meer waardering Afrika? Of zuid Amerikaanse spelers meer waardering in hun eigen landen? Niet geheel onlogisch toch? Jij insinueert dat donkere spelers meer kritiek krijgen bij het Nederlands elftal. Ik zei net als dat je dat Depay dat ook alsCompliment kan zien want dan is er blijkbaar een zeer hoog verwachtingspatroon voor hem. Van Dijk en Dumfries zijn ook donker, krijgen die dezelfde kritiek?
 
mokuku
 
2
12 oktober 2021 om 15:11
Huh? De Balon D’or is ten eerste een internationale prijs? Dus wat heeft dat met Europa te maken. Sinds wanneer is Messi Europees? En sinds wanneer is Neymar Europees? Lautaro Martinez? Ik kan heel Zuid-Amerika opnoemen, maar die hoeven niet zo hard te werken als een Afrikaan. Daar gaat Koulibaly’s post over: Afrikanen moeten HARDER werken dan de rest. Niemand zegt dat ze 0 waardering krijgen. Wat betreft je punt over kritiek op witte voetballers, heel cheap om dat te vergelijken. Ga je racisme, dat systematisch en eeuwenlang in stand wordt gehouden en donkere mensen ook buiten voetbal benadeelt, vergelijken met onpersoonlijk gescheld? Als een homoseksuele voetballer zou worden uitgescholden vanwege zijn geaardheid is dat ook veel erger dan “je moeder” opmerkingen. Behalve als het een speler is die z’n moeder heeft verloren. Iets met context. Maar dat weiger je in te zien omdat je je zo verzet tegen de uitspraak van een Afrikaanse voetballer.
 
TILBURG013
 
6
12 oktober 2021 om 15:22
Nee, ik ben het eens met de uitspraak van Koulibaly dat donkere spelers over het algemeen minder gewaardeerd worden met dezelfde prestaties. Laat ik dat voorop stellen. Waar ik het mee oneens ben en daar gaat deze discussie over, is dat donkere spelers altijd worden ondergewaardeerd en dan met name de spelers die jij op noemde waar ik het gewoon niet mee eens ben. Je kan racisme ook niet vergelijken met normale scheldwoorden maar ik hoop dat we nu onderhand zover zijn dat we ook wel begrijpen dat die uitingen via sociale media etc. niet gedaan worden door neonazis die donkere mensen willen opsluiten maar door zielige figuren die anoniem op die platforms zitten. Daarmee praat ik het niet goed maar het doel blijft hetzelfde en dat is iemand zo hard mogelijk beledigen en helaas is dit bij donkere spelers meestal door racisme..
 
mokuku
 
2
12 oktober 2021 om 15:33
Ik denk dat we het dan aardig met elkaars eens zijn inderdaad. Alhoewel ik juist denk dat door social media, en door het kunnen verschuilen achter een toetsenbord, mensen juist hun ware aard laten zien. Maar is een lastig op te lossen probleem realistisch gezien.
 
TILBURG013
 
1
12 oktober 2021 om 16:39
Precies, dat maakt de discussie omtrent racisme ook zo moeilijk. Er is geen definitieve oplossing voor en het is lastig om te oordelen over iets wat je zelf niet meemaakt. Toch vind ik dat mensen vanuit beide kanten meer naar elkaars standpunten zouden moeten luisteren ipv altijd maar dat conflict opzoeken..
 
real8madrid
 
3
12 oktober 2021 om 17:38
Koulibaly ondergewaardeerd? Ik vind hem net overroepen. Drogba in '12 is me toch ook een dijenkletser hoor. Helemaal niets bij elkaar geschoten voor een spits en afgedankt het jaar erop. Dat ie dan net de CL goal maakt boeit weinig hoor. Als die drie seconden pieken zo'n verkiezing moeten bepalen volgens jou.
 
De Toekomst
 
0
12 oktober 2021 om 22:48
@mokuku, echt de grootste onzin natuurlijk. Europese spelers als Frenkie de Jong, Griezmann, Werner, Havertz, Piqué, Busquets, Jorginho en nog vele anderen krijgen ook veel kritiek... Kritiek heeft echt niks met nationaliteit te maken. En ik vind ook dat Sneijder de gouden bal verdiende na zijn seizoen bij Inter en WK finale, maar hoor je mij de insinuatie doen dat dit racistisch is?
 
mokuku
 
0
13 oktober 2021 om 01:15
Waar zeg ik dat de bovengenoemde heren geen kritiek krijgen? Is alleen veel minder dan de rest. Wie krijgt de meeste kritiek bij Oranje? Depay. Wie zijn de sterspelers, die ook nog eens wanprestaties leveren? De Ligt en Frenkie. Afrikanen moeten alsnog harder werken voor waardering. Dat betekent niet dat witte voetballers nooit kritiek krijgen. En je begint over 2010 alsof een donkere speler de Balon D’or had gewonnen? Die ging rustig naar Messi hoor, een witte voetballer. Je slaat de plank helemaal mis met die opmerking.
 
BocaJuniorsFC
 
7
12 oktober 2021 om 11:42
Dat is zeker waar helaas.
 
Deenb
 
60
12 oktober 2021 om 11:43
Dat Mendy dit jaar genomineerd mag/kan worden ben ik het mee eens. Maar om er weer bij te halen dat Afrikaanse voetballers dubbel zoveel prestaties moeten leveren etc. is weer anno 2021. De afgelopen jaren kwam niemand voorbij Messi en Ronaldo al kwamen ze uit Mars of Pluto en dit jaar met alle respect zal het weer geen Afrikaan worden, Lewandowski, Benzema of Messi?
 
JoshuaK_
 
32
12 oktober 2021 om 11:53
Jij maakt er nu weer wat anders van, want Koulibaly zegt nergens dat Mendy de Ballon d'or moet winnen. Hij hoort namelijk wel gewoon op de lijst van 30 als keeper van de CL-winnaar die een cruciale rol heeft gespeeld in de winst van het toernooi, en Europees keeper van het jaar. Wanneer gasten als Bonucci, Kjaer & Moreno op zo'n lijst staan dan hoort Mendy er ook gewoon bij te zitten, dat is waar het om draait.
 
arsen(e)al
 
7
12 oktober 2021 om 12:38
Moreno was wel topscorer bij de EL winnaar. Met die andere 2 wel eens. Iemand als Pedri snap ik overigens ook niet
 
rayvg
 
4
12 oktober 2021 om 11:54
Voor mij lewa, benz of kante. alle 3 onzettend sterk jaar gehad maar kante toch beloond met nation league en champions league, zn als er iemand onmisbaar was voor chelsea's team was het kante wel, motm in beide halve finales en motm in de finale.
 
BvdP
 
6
12 oktober 2021 om 13:25
Benzema heeft Algerijnse roots, dus als hij wint is Koulibaly weer happy.
 
tysonKO
 
12
12 oktober 2021 om 13:42
Benzema is een Fransman. Als we mensen gaan indelen op roots zijn er plotseling ook veel minder Nederlanders. Je laat je aard wel kennen.
 
BvdP
 
0
12 oktober 2021 om 22:12
Ik zeg niet dat Benzema geen Fransman is, maar zijn ouders zijn Algerijns, dus er is een duidelijke link met Afrika. Ik bedoel daar verder niet mee dat iedereen met roots in een ander land geen Nederlander of Fransman of whatever is. Overigens is Mendy ook geboren in Frankrijk (en dus een Fransman die voor Senegal uitkomt) en geeft Koulibaly zelf dus ook geen goed voorbeeld.
 
NielsGeerligs
 
17
12 oktober 2021 om 11:44
Ik denk dat er geen Afrikaanse voetballers op de lijst staan omdat ze gewoon niet beter zijn dan de namen die er nu staan. Een Eto'o, Drogba, Weah, Okocha etc stonden altijd op het lijstje omdat ze bij de besten hoorden op dat moment.
 
BocaJuniorsFC
 
19
12 oktober 2021 om 11:46
Als je nou even de tekst leest zie je dat er 2 Afrikaanse spelers op de lijst staan met Mohamed Salah en Riyad Mahrez of zijn dat geen Afrikanen maar Arabieren in jou ogen ?
 
NielsGeerligs
 
4
12 oktober 2021 om 15:40
Weet ik wel. Dat maakt de opmerkingen van knuppel Koulibaly nog discutabeler. Naast een matige verdediger ook een matig klager. Er zijn gewoon niet zo heel veel goede Afrikaanse voetballers. Mogen er wat mij betreft een stuk meer worden.
 
mokuku
 
3
12 oktober 2021 om 14:31
Gerard Moreno en Kjaer zijn wel een van de beste wil je zeggen?
 
CocoAfc
 
29
12 oktober 2021 om 11:48
Kjaer staat enkel in dit lijstje vanwege zijn rol in het Eriksen ongeval. Gerard Moreno is mij een raadsel. De rest kan ik me wel in vinden.
 
Lierse1997
 
7
12 oktober 2021 om 11:52
Kjaer is inderdaad om extrasportieve redenen, die behoorde niet eens tot de beste 3 verdedigers van de Serie A. Waarschijnlijk niet eens de top 5. Verder wel mooi voor Kjaer natuurlijk.
 
hector
 
8
12 oktober 2021 om 12:04
Gerard Moreno had een grote rol in de EL winst van Villarreal
 
CocoAfc
 
12
12 oktober 2021 om 12:11
Sinds wanneer is het winnen van de EL een balon waardig? Prima voetballer hoor, maar pfff, beste van het seizoen absoluut niet. Zo zijn er nog meer in het lijstje, maar Moreno is wel echt een vreemde eend.
 
Diego_Forlan
 
21
12 oktober 2021 om 11:52
Je kan natuurlijk jezelf blijven ontwikkelen tot ze niet meer om je heen kunnen, maar hey, het is 2021. De slachtofferrol nemen is een stuk makkelijker. Zolang je jezelf wijs maakt dat je puur door je achtergrond toch geen kans maakt is dat een mooi excuus om niet harder te hoeven werken.
 
Lierse1997
 
3
12 oktober 2021 om 11:58
Meer dan genoeg mensen die het net als motivatie zien om het er net harder voor te werken.
 
JoshuaK_
 
23
12 oktober 2021 om 12:01
Dit vind ik met alle respect ook zo een rare opmerking. Mendy speelde 4 jaar geleden nog in de Ligue 2, en heeft zich inmiddels opgewerkt tot Europees keeper van het jaar en eerste keuze bij een absolute topclub. Valt dat niet onder harder werken dan? Daarnaast mag zijn ploeggenoot bij de nationale selectie het toch best gek vinden dat hij niet in zo'n Ballon d'or lijst staat, en spelers die minder gepresteerd hebben afgelopen seizoen wel?
 
Diego_Forlan
 
3
12 oktober 2021 om 12:25
Ik vind het zelf ook gek hoor, maar er zal vast een andere reden achter zitten dan zijn achtergrond. En ja, hij heeft hard gewerkt maar zal zich volgend seizoen dus nog meer moeten laten gelden zodat ze niet meer om hem heen kunnen
 
Woezel
 
2
12 oktober 2021 om 13:13
Hij mag het natuurlijk vreemd vinden, maar waarom er gelijk bijhalen dat dit met afkomst te maken heeft?
 
jajoh89
 
6
12 oktober 2021 om 15:38
Dus twee keer zo hard werken! Aha
 
Herosennin44
 
3
12 oktober 2021 om 12:58
@Diego. Dat is letterlijk wat hij dus vermeld, dat men vaker twee keer zo hard moet werken voor dezelfde waardering en dat alsnog daarna mensen zeggen:' Mooi excuus om niet harder te werken.' Hij zei ook nergens dat hij denkt dat er geen kans is. Des te raarder dus je 'slachtoffer claim', want ik bespeur in niks een slachtoffer claim vooral van een Koulibaly niet die er om bekend staat harder dan de meesten te werken. Enorm veel aannames en weinig begrijpend lezen.
 
Zuurprum
 
21
12 oktober 2021 om 11:53
Koulibaly heeft er totaal geen verstand van. Édouard Mendy is geen goede keeper.. Ik kan zo wel 10 betere keepers opnoemen: Neuer, Ter Stegen, Oblak, Courtois, Navas, Donnarumma, Ederson, Allisson, Onana en Koen Casteels. Lage ballen kan Mendy absoluut niet keren. Wat Koulibaly zegt is totaal niet objectief, want ze komen beide uit Senegal. Daar komen gewoon geen goede voetballers vandaan, behlave Manã©.
 
Deenb
 
23
12 oktober 2021 om 11:57
Je doet je naam wel eer aan! Als je Mendy een zoutzak vind ga ik verder inhoudelijk niet in op je reactie. Je krijgt wel een gratis tip van mij : Ga wedstrijden van Chelsea kijken!
 
Zuurprum
 
15
12 oktober 2021 om 12:06
Waar heb jij het over? Dat zeg ik nergens.
 
Deenb
 
10
12 oktober 2021 om 12:10
Ohnee... @voetbalzone, kan deze beste man een sanctie opgelegd worden? Blijft provocerend bezig en zijn antwoorden bewerken/aanpassen na het geven van een reactie. Is niet de eerste keer, wel dat ik er een melding van maak. @zuurprum, ga wat nuttigs doen, jonge!
 
Samcro
 
5
12 oktober 2021 om 12:14
Deenb, lekker laten gaan. In het artikel van Wenger zei hij dat hij benieuwd was hoe Wenger het er als bondscoach vanaf zou brengen. Toen ik hem erop wees dat het eenmalig zal zijn heeft hij zijn hele reactie verwijderd. Dit soort types komen zichzelf altijd snel tegen, niets nieuws.
 
FcGrun050
 
6
12 oktober 2021 om 12:28
53 wedstrijden, 34 tegengoals en 29 clean sheets voor Chelsea. Vorig jaar 9 clean sheets in de Champions League. Als je dat geen goede prestatie vindt en hem geen goede keeper vindt, dan ben je echt knettergek. Casteels is enorm onderschat, maar is echt geen topkeeper. Onana heeft vorig jaar vrij weinig gedaan. De rest kan ik me wel in vinden, alhoewel ik Navas echt niet per se beter vind dan Mendy op dit moment.
 
Zuurprum
 
1
12 oktober 2021 om 13:04
Je mag me knettergek noemen, maar de mening van Koulibaly is natuurlijk niet echt objectief, laten we eerlijk zijn. Ik vind het gewoon niet zo'n goede keeper. Laat hem eerst maar wat langer presteren dan 1 goed jaar bij Chelsea. Dat Pedri er bijvoorbeeld instaat, snap ik ook niet.
 
OutlawTurk
 
6
12 oktober 2021 om 13:19
Hoezo langer presteren? Het gaat erom wat hij in 2021 heeft gepresteerd en niet in 2020 of 2022. Hij heeft gewoon een ijzersterke jaar achter de rug met 2 mooie prijzen, een record en een individuele prijs. Daar moet hij beoordeeld op worden en niet op het feit dat dit zijn 1e goed jaar is.. wat ook onzin is btw, had een sterke jaar bij Rennes waar hij CL kwalificatie mee afdwong en een transfer naar Chelsea verdiende.
 
Zuurprum
 
2
12 oktober 2021 om 14:00
Jouw mening lijkt me niet echt objectief als Chelsea supporter zijnde.maar goed, ik vind dat je langer moet presteren als een jaar om tot de beste ter wereld te mogen worden gerekend. Daarom vind ik Pedri ook totaal niet terecht. Het gaat dan misschien om de beste speler van het jaar, maar wordt voor ontzettend belangrijke reddingen heeft Mendy nu gemaakt in de CL. Niet spectaculair ofzo. Er stond gewoon een ijzersterke verdediging voor. Daarom past hij wat mij betreft niet bij de beste 30.
 
OutlawTurk
 
2
12 oktober 2021 om 14:13
Dat mag jij vinden, ik zal vast door een blauwe bril kijken.. maar dat betekend wel dat ik elke wedstrijd van Mendy gezien heb dit seizoen en jij niet als je aangeeft wat voor spectaculaire of belangrijke reddingen hij gemaakt heeft in de CL.. dat geeft aan dat jij geen Chelsea hebt gekeken het afgelopen jaar. En het is niet alleen de CL he.. ook de PL, FA en tijdens de nationale elftal keepte hij uitstekend! Je hebt absoluut een punt dat Mendy een ijzersterke verdediging voor hem heeft staan, maar deels komt dat omdat er een aterke keeper achter de verdediging staat waar de verdediging op kan rekenen en bouwen. Ook deels door de tactiek van TT. Hij verdiend hem om bijnde laatste 30 te zitten.
 
TILBURG013
 
0
12 oktober 2021 om 13:52
Dus Koulibaly en Mendy zijn geen goede spelers? Verder heb je nog Gueye, Kouyate en Sarr om er maar een paar te noemen, wat gewoon prima spelers zijn. En dan noem je Onana op, wat een grap..
 
nederland79
 
8
12 oktober 2021 om 12:06
Oh natuurlijk komt het daardoor, heeft niks met kwaliteit te maken. En zoals Megan Rapinoe zegt: vrouwelijke voetballers krijgen minder betaald, omdat ze vrouw zijn. Heeft niks te maken met het feit dat er bij het mannenvoetbal veel meer geld binnenkomt doordat het niveau veel hoger is, dus er ook meer uitgegeven kan worden aan salarissen.
 
Hephaistos
 
1
12 oktober 2021 om 13:04
Precies dit. Rapinoe heeft er geen kaas van gegeten uberhaupt.
 
Samcro
 
2
12 oktober 2021 om 12:11
Waar is Busquets? Die heeft volgens mij nog nooit op die lijst gestaan...
 
Lierse1997
 
4
12 oktober 2021 om 13:10
Heeft wel al een paar keer in de top 30 gestaan volgens mij, wel nog nooit in de top 20.
 
real8madrid
 
2
12 oktober 2021 om 17:42
Waarom zou die er op staan? Vorig seizoen geen deuk in een pakje boter geschoten... Nu net op de NL een geweldige prestatie maar die komt te laat natuurlijk, shortlist was al gemaakt. Dat op zich is ook wel idioot aan een prijs die over 12 maanden gaat.
 
OutlawTurk
 
1
12 oktober 2021 om 12:20
Niet 4 maar 5 ploeggenoten zijn geselecteerd voor kanshebber op de Ballon 'Dor. N'golo Kante hoort er ook bij. Staat overigens wel op de shortlist van 30 man.
 
stravven
 
1
12 oktober 2021 om 12:27
Ik denk dat het niet aan zijn nationaliteit ligt, maar aan de positie waarop Mendy speelt.
 
burwatti
 
12
12 oktober 2021 om 12:31
Komen Salah en Mahrez opeens uit Azië ? Of komt dat omdat hun een Arabische uiterlijk hebben en niet een uiterlijk hebben wat in de Westerse wereld als "afrikaans" word beschouwd? Komt toch wel een beetje over als een huilie huilie verhaal dit..
 
Hephaistos
 
7
12 oktober 2021 om 13:03
Zwaktebod, de racismekaart trekken als iets je niet bevalt.
 
tysonKO
 
9
12 oktober 2021 om 13:44
Haha welke kaart? Hij heeft gewoon gelijk. Witte mensen zijn vrij racistisch. Daar zijn een tig onderzoeken naar gedaan. Trokken de onderzoekers ook kaartjes volgens jou?
 
burwatti
 
12
12 oktober 2021 om 13:55
Racisme heb je in alle bevolkings stammen, wit, geel,groen, paars.. Maar zo een bekrompe reactie geeft precies de problematiek van de wereld aan. Het ligt altijd aan iemand anders, als je bij zelf begint maak je grotere stappen dan wanneer je wijst naar anderen..
 
tysonKO
 
7
12 oktober 2021 om 14:01
Van groen en paars weet ik niks. Het gaat in deze om zogenaamd racismekaartjes trekken als je wijst naar witte mensen. Als ik jouw reactie zo lees wil je het fenomeen maar downplayen? We doen het allemaal dus til er maar niet zwaar aan. Is dat wat je wil zeggen? Want juist dat is in mijn ogen vrij bekrompen. En ook typisch Nederlands om weg te kijken en doen alsof bepaalde problemen niet bestaan omdat het je niet uitkomt.
 
Hephaistos
 
5
12 oktober 2021 om 16:10
'witte mensen zijn vrij racistisch' ... Dat klinkt als een nogal (ahum) racistische opmerking. En ja, je hoeft mij niet te vertellen dat racisme in Nederland en Europa voorkomt. Dat is een slechte zaak en vervelend, maar racisme is een wereldwijd verschijnsel. Dus kom a.u.b. niet aan met dat alleen 'blanken' racistisch zijn, want dat is gewoonweg niet waar.
 
Hephaistos
 
4
12 oktober 2021 om 16:12
Je mag problemen benoemen, maar gooi niet alles op racisme. Mendy is niet goed genoeg bevonden, a la.. Deal with it. Dat heeft volgens mij niets met ras te maken.
 
tysonKO
 
3
12 oktober 2021 om 16:39
"witte mensen zijn vrij racistisch' ... Dat klinkt als een nogal (ahum) racistische opmerking" Dat is eenmaal de conclusie van de meeste onderzoeken. Dat is dus waar ik op doelde met mijn laatste zin, namelijk "Trokken de onderzoekers ook kaartjes volgens jou?". En het antwoord is ja. Ik heb jouw reactie als het ware al gewoon voorspeld. Omdat mensen voorspelbaar worden als ze weten dat ze fout zitten. Krijg je van die wanhoopsoffensieven.
 
Hephaistos
 
3
12 oktober 2021 om 17:10
Witte mensen zijn niet racistischer dan andere rassen. We zijn mensen en mensen hebben de neiging te oordelen op basis van persoonskenmerken. Dat doet iedereen op dagelijkse basis. Soms kwetsend, vervelend en onnodig. Daarom moet je er wel op letten hoe je indeelt en op basis van wat. Maar kom aub niet aan met ‘blanken zijn racistisch en de rest niet’. Is gewoon lulkoek. En dat weet je zelf ook wel.
 
RM1335
 
7
12 oktober 2021 om 13:04
Joshua Kimmich niet op een lijst van de 30 beste ter wereld. Eens te meer een bewijs dat dit een slap populariteitscontest is. Jammer, want het doet wel af aan de prestaties van bijvoorbeeld een Lionel Messi, of Cristiano Ronaldo die de prijs vaak hebben gewonnen, terwijl je toch je vraagtekens moet plaatsen bij wat die prijs in feite waard is. Als je naar de afwezigen en sommige aanwezigen op die lijst kijkt, lijkt voetballend vermogen van zwaar ondergeschikt belang te zijn. Waar zijn Kimmich, Goretzka, Davies, Kroos, Neuer en Oblak?
 
EdenHazard
 
1
12 oktober 2021 om 14:20
Duitsland ging er op het EK al uit in de achtste finale (tegen Engeland). Dat speelt mee. Kimmich en Oblak horen er altijd bij.
 
Esmuellert
 
4
12 oktober 2021 om 13:13
Blijft toch een onzin lijstje dit. Een Kimmich staat er bijvoorbeeld niet eens bij terwijl die een stuk beter is dan een aantal op dit lijstje.
 
burwatti
 
9
12 oktober 2021 om 13:57
Is Kimmich misschien (deels) Afrikaans?
 
OutlawTurk
 
0
12 oktober 2021 om 17:46
Tussen zijn benen miss? Of is dat rasichtisch.. Ontopic: Heel die lijst slaat nergens op! Er staan spelers op die het niet verdienen en dan heb je er een paar die er zeker op had moeten staan!!
 
Ziyechgoat22
 
0
12 oktober 2021 om 13:14
Hij heeft wel een punt, als Benzema 100% Frans was dan had hij allang een Ballon D’Or gewonnen. Iedereen heeft het over dat Haaland beter is, dat is zo een grote bullshit, Benzema laat het zien in de La Liga, bij de grootste club ter wereld waar de druk immens is. Ik wil Haaland eerst zien bij zo een club voordat ik hem ga vergelijken met Benzema.
 
nederland79
 
7
12 oktober 2021 om 13:33
in welk jaar was Benzema de beste voetballer ter wereld dan?
 
Hephaistos
 
2
12 oktober 2021 om 16:15
100% Frans.. leg dat eens uit? Dat betekent dat werkelijk iedere voorouder uit Frans gebied moet komen? Zulke redeneringen vind ik echt leeg. Zidane is als Fransman (met Afrikaanse roots, want volgens mij bedoel je dat) ook gekozen als winnaar van de Ballon d'or. Benzema is goed, maar volgens de analisten niet goed genoeg. Heeft niets te maken met Frans zijn of niet.
 
 
0
12 oktober 2021 om 13:21
Ik vraag me bij veel namen af of die erbij horen maar voornamelijk Pedri, alleen omdat hij 70+ wedstrijden heeft gespeeld wil nog niet zeggen dat hij goed heeft gespeeld. Bovendien had hij rond de 3 goals en 3 assists dus niet echt speciaal. Elke wedstrijd zie ik hem veel kilometers af leggen maar echt veel toevoegen aan spel van Barcelona doet hij niet.
 
nederland79
 
1
12 oktober 2021 om 13:36
nu doe je hem wel te kort en alleen naar statistieken kijken is ook niet alles. Die waren bij xavi en iniesta ook nooit briljant. Maar ik snap dat je je bedenkingen hebt om hem in het rijtje met 30 beste spelers van afgelopen jaar te zetten. Maar ja..kjaer? Alleen maar om dat voorval met Eriksen Suarez? Alleen maar om zn goals in de laatste wedstrijd voor t kampioenschap Sterling? heeft een heel mager jaar gehad bij City, dat jaar ervoor was hij echt belangrijk. Paar goals op het EK verbloemt dat toch niet?
 
 
0
12 oktober 2021 om 13:39
Je moet gewoon een losse prijs voor keepers doen. Ze vergelijken met voetballers slaat nergens op.
 
burwatti
 
0
12 oktober 2021 om 14:01
Is dat niet al het geval? Elk jaar tijdens die poppenkast van de CL loting word de beste speler per linie gekozen toch ?
 
EdenHazard
 
1
12 oktober 2021 om 14:17
Als je dan toch Mendy in een slachtofferrol wil plaatsen kun je ook stellen dat hij de enige doeman is. Courtois en Oblak horen ook absoluut in die top30 thuis. In 2021 was er een EK dus wordt er gekozen voor de Europese spelers bij CL-winnaar Chelsea. bv. Mount stond ook in de EK-finale en Jorginho won zelf het EK. Senegal voetbalde enkel tegen Swaziland, Mozambique, Malawi... Wat zeker helpt is een groot toernooi. In januari is er Afrika Cup waar Senegal favoriet is en in november is er een WK. Als jullie dan goed presteren dan zie ik Mendy, Koulibaly en Mane wel op de shortlist voor de Ballon d`or 2022.
 
blaugrana11
 
2
12 oktober 2021 om 14:33
Afrika cup is toch geen groot toernooi? Een team als groningen zou dat gewoon kunnen winnen kwa niveau. Er lopen indivdueel nog wel goeie spelers rond. Maar als team zijn ze eigenlijk allemaal dramatisch.
 
real8madrid
 
0
12 oktober 2021 om 17:47
Probleem is wel dat de shortlist al gemakt is tegen november. Want dat is logisch. Ga je zien dat mensen in 2023 prestaties op het wk 2022 mee gaan nemen in hun beslissingen. Dom systeem
 
Shiraz
 
3
12 oktober 2021 om 14:28
Mensen die Jorginho een terechte Ballon d’or winnaar zouden vinde, mogen eigenlijk geen enkele mening meer hebben op voetbal. Die man is nieteens de beste voetballer in zijn linie bij Italië. Iemand vroeg ook naar betere spelers dan Jorginho: Busquets, Rodri, Veratti, Gundogan, vergeet ik nog alle middenvelders van Real. Spelers als Xavi en Iniesta hebben geen ballon d’or gewonnen. Alleen al op basis van dat zou Jorginho hem niet mogen winnen.
 
blaugrana11
 
0
12 oktober 2021 om 14:32
Sorry maar een keeper zou nooit de gouden bal mogen winnen imo. Is een hele andere sport dan voetbal eigenlijk als je het mij vraagt
 
WQSMilan
 
0
12 oktober 2021 om 20:04
Klopt een keeper zou eigenlijk niet eens opgesteld mogen worden.
 
Civomiharbi Na
 
1
12 oktober 2021 om 14:33
Wat doet Foden in deze lijst?
 
Willian-Borges
 
0
12 oktober 2021 om 15:29
Oneens dat Mendy er niet bij is omdat hij Afrikaans is, maar wel eens dat hij er zeker weten op had mogen staan. Imo de beste keeper van het afgelopen seizoen. Ik vind de hele Ballon d’or sowieso onzin. Waarom niet voor elke linie een aparte Ballon d’or, toegegeven een Kante zou je bijvoorbeeld nooit met een De Bruyne kunnen vergelijken, maar het zou alles in ieder geval een stuk eerlijker maken.