Kraay ziet groot verbeterpunt in spel Zerrouki mocht hij Kökçü opvolgen
Zondag, 7 mei 2023 om 11:55

Hans Kraay junior ziet een verbeterpunt in het spel van Ramiz Zerrouki, die FC Twente zo goed als zeker inruilt voor Feyenoord deze zomer. Volgens de vaste tafelgast van Goedemorgen Eredivisie maakt de controlerende middenvelder van de Tukkers opvallend weinig doelpunten. Kraay denkt dat Orkun Kökçü wat betreft treffers meer van waarde zijn voor het elftal van trainer Arne Slot.

"Mats Wieffer en Zerrouki kunnen prima samenspelen", zo opent Kraay bij ESPN. "Maar Wieffer is een geweldige speler die niet veel goals maakt. Dat zijn de statistieken (drie doelpunten in 34 duels voor Feyenoord, red.). Zerrouki maakt heel weinig goals. Ik heb het even opgezocht: Zerrouki heeft in 100 wedstrijden vier goals gemaakt. En als Zerrouki dus naast Wieffer gaat spelen, dan is dat voetballend prima. En ze pakken allebei veel ballen af. Maar 100 wedstrijden en vier goals is niet zo veel. Als je op de plek van Kökçü gaat spelen... Die heeft in 28 wedstrijden acht goals en twee assists (drie eigenlijk, red.), in de competitie alleen al."

Hans Kraay junior vindt Ramiz Zerrouki te weinig goals maken.

Tafelgenoot Mario Been verwacht dat Zerrouki zeker wat kan toevoegen aan het spel van Feyenoord. "Ze hebben iemand nodig die de verbinding is, met name vanuit de achterste lijn naar voren toe. En dat kan hij uitstekend. In de eerste helft van het seizoen heeft hij dat ongelooflijk goed gedaan. In de tweede helft van het seizoen vind ik hem iets vlakker in zijn manier van spelen. Feyenoord wilde hem in de winterstop al hebben en ik denk dat ze daarom door zijn gegaan. En voor Feyenoord-begrippen zou dit een uitstekende vervanger van Kökçü kunnen zijn", aldus de voormalig speler en trainer van de Rotterdammers.

Bijna rond
Zerrouki gaat, als hij de medische keuring met succes doorstaat, een contract tekenen tot medio 2028. Met de deal is tussen de zeven en acht miljoen euro gemoeid, zo melden TC Tubantia en De Telegraaf. Milan van Dongen van ESPN was vrijdag benieuwd welk plan Feyenoord heeft met Zerrouki. "Het is natuurlijk waarschijnlijk dat Kökçü vertrekt. Is hij dan de vervanger? Kunnen Wieffer en Zerrouki goed samen spelen? Hoe kijk jij daarnaar?", vroeg de verslaggever aan Slot. "Voor mij is het nog niet duidelijk dat Orkun vertrekt, wat het voor jou blijkbaar wel is. Ik heb Dennis (Te Kloese, red.) vanochtend nog gesproken er er was geen sprake van", benadrukte de Feyenoord-coach.

Meer nieuws
   
18:56
18:56
Ancelotti zet Camavinga verrassend genoeg op de bank tegen Bayern
12
   
18:25
18:25
Donkere wolken boven Arnhem: licentiecommissie stelt Vitesse nieuwe deadline
42
   
18:20
18:20
Bondscoach België hakt definitief knoop door over EK-deelname Thibaut Courtois
10
   
18:00
18:00
Waarom Liverpool Slot verkiest boven Amorim als opvolger van Klopp
21
   
17:55
17:55
Matthijs de Ligt verliest race tegen de klok en mist CL-clash met Real Madrid
11
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (41)

 
NJfromVOL
 
7
7 mei 2023 om 12:01
Zerrouki komt niet als vervanger van Kokcu, maar als aanvulling op het middenveld. Inderdaad wel wat weinig goals dat duo.
 
Mikeyduff
 
9
7 mei 2023 om 12:09
Idd. Denk meer dat Timber al de vervanger was voor Kokcu. Met vd Belt en Zerrouki heb je nu gewoon wat extra smaken. En mocht Kokcu vanwege de CL toch blijven, heb je op controlerend vlak een geweldig middenveld. Szymanski vastleggen, of Bullaude de kans geven op 10.
 
AjaxxxLove
 
4
7 mei 2023 om 12:20
Is Van de Belt ook gehaald voor de 6? Mocht dat het geval zijn, dan heb je dus wel drie spelers voor één rol. Een grote bezetting is altijd goed, maar je kunt ook overdrijven toch?
 
bochherief
 
4
7 mei 2023 om 13:03
Dit soort analisten ook, wat een grap. Samen komen ze tot de conclusie dat het duo wieffers zerrouki amper goals maakt itt een kokcu, en dan is hun eindconclusie: ja zerrouki zou een goede vervanger zijn kokcu. Wat moet je hiermee?
 
R.Vatros
 
28
7 mei 2023 om 12:02
Zerrouki is een pure 6.. Kokco is meer een box to box middenvelder..waarom snappen analisten dit soort dingen vaak niet? Wij hadden geen pure 6 meer in onze selectie, dus nee, Zerrouki is niet vervanger van Kokcu. Daar gaat toch wel iemand voor komen. Dus de kans dat Zerrouki net zoveel goals als Kokcu gaat maken is niet groot..
 
Raubaht
 
5
7 mei 2023 om 12:10
Kortom, Zerrouki gaat op de plek van Wieffer spelen waardoor Wieffer naar de bank gaat... Dat lijk me een zeer slechte ontwikkeling om een speler die zich zo razendsnel ontwikkelt en zelfs het Nederlands Elftal haalt naar de bank te verplaatsen voor een speler van 25 die aan zijn top zit.
 
arsenal890
 
4
7 mei 2023 om 12:17
Dat gaat echt niet gebeuren hoor. Slot ziet zelf ook wel dat Wieffer een klasse beter is
 
FCTwenteRSD
 
3
7 mei 2023 om 12:17
Wieffer kan toch op plek van kokcu spelen?
 
arsenal890
 
2
7 mei 2023 om 12:22
Wieffer is het beste op 6. Die ga je niet op een andere positie zetten om Zerrouki een basisplek te geven
 
R.Vatros
 
4
7 mei 2023 om 12:24
Waar heb je het over? Wieffer gaat sowieso basis. Denk eerder dat Zerrouki op de bank komt..zerrouki moet zichzelf als eerste bewijzen, die gaat echt niet automatisch spelen hoor.
 
Raubaht
 
7
7 mei 2023 om 12:29
Slot gaat een Zerrouki waar die al een heel seizoen achteraan zit, tot 4 keer toe een poging heeft gedaan om hem binnen te halen, maandenlang mee heeft zitten appen, publiekelijk bestempeld als de beste middenvelder van de Eredivisie en het transferrecord voor verbreekt, niet op de bank zetten. Dat ga ik niet geloven. Uiteindelijk zal Zerrouki wel op de bank komen maar meer omdat die het niveau niet aan kan...
 
R.Vatros
 
3
7 mei 2023 om 12:41
Waar heeft Slot gezegd dat Zerrouki de beste middenvelder van de eredivisie is? Heeft Zerrouki met je vrouw geslapen ofzo? Slot stelt de beste spelers op hoor, niet op basis van een prijskaartje. Slot heeft al 1000x aangegeven dat Zerrouki de vervanger van Aursnes is, omdat Aursnes een pure 6 is, en Zerrouki ook. Wieffer en Kokcu kunnen ook op 6, maar zijn geen pure 6'en.. Volgend seizoen hebben we dan Wieffer en Zerrouki voor de 6. Prima luxe dat. Helemaal voor de vele wedstrijden die eraan komen.
 
Zanazanyan
 
11
7 mei 2023 om 12:43
@Raubaht ik denk het dus wel. Wieffer is gewoon de beoogde basis 6, maar we hebben niemand om hem te vervangen. Timber deed het in de eerste seizoenshelft maar is geen pure 6, in de tweede seizoenshelft moesten we steeds van formatie wisselen als Wieffer gewisseld werd. Je hebt geen mogelijkheden momenteel om je basis formatie vast te houden als Wieffer eruit gaat zonder erop achteruit te gaan. Dat Zerrouki te duur is en overbodig na de aankoop van Van den Belt is een andere discussie, maar dat een backup voor Wieffer nodig is staat als een paal boven water.
 
Raubaht
 
0
7 mei 2023 om 12:48
Uiteraard is een back-up voor Wieffer nodig maar je gaat geen speler van 25 jaar voor een transferrecord halen om op de bank te zetten, je gaat niet een heel seizoen obsessief achter een speler aanlopen om de bank te zetten. Als back-up zou men wel een jong talent uit zuid amerika hebben gehaald. Ik verwacht niet dat Zerrouki als back-up van Wieffer gehaald is.
 
Raubaht
 
0
7 mei 2023 om 13:24
Dat heeft die toen in een persconferentie geroepen eerder dit jaar. Of Slot de beste speler opstelt gaan we zien. Hij blijft Idrissi ook steevast opstellen en hij geeft Geertruida de voorkeur boven Pedersen terwijl Pedersen je beste speler op rechtsbacck is. Afijn, Je heb Wieffer en Zerrouki voor 6 waar ik Wieffer beter vind dan Zerrouki. Ik ben zeer benieuwd of Slot de speler waar die een jaar lang obsessief en kwijlend achteraan loopt op de bank zal zetten
 
FR-Berend
 
6
7 mei 2023 om 13:46
Ik vraag me echt zovaak oprecht af of jij wel Feyenoord fan bent. Pedersen de betere rechtsback noemen over Geertruida, hoe kun je dit in godsnaam vinden.
 
Zanazanyan
 
5
7 mei 2023 om 14:25
@Raubaht. ‘maar je gaat geen speler van 25 jaar voor een transferrecord halen om op de bank te zetten.’ Je hebt weinig keus aangezien je voor een vergelijkbare speler als Wieffer al snel op dat bedrag zit. Wat denk je dat Feyenoord zou vragen als ze voor Mats aankloppen? Geheid meer. Verder zegt het transferrecord mij weinig daar ik denk dat we dit alleen aankomende zomer al 2 of 3x gaan verbreken. De tijden zijn nou eenmaal anders dan 10 jaar geleden getuige ook onze inkomsten van afgelopen transferperiode, nietwaar? Bullaude en Paixao kostte gezamenlijk 10 miljoen en zitten ook op de bank, Lopez kostte 2 miljoen en zit op de bank ten favoure van een jeugdspeler, maar elke keer als hij invalt weet je dat er een stabiele kracht invalt. Slot heeft al meerdere malen aangetoond maling te hebben aan transfersommen en te kijken naar kwaliteit.
 
Raubaht
 
0
7 mei 2023 om 14:49
Buiten de transfersom om, Slot gaat niet een jaar lang obsessief en kwijlend achter een speler aanlopen om hem vervolgens op de bank te zetten. Je gaat niet publiekelijk tijdens een persconferentie roepen dat je beste middenvelder bij de concurrent speelt, om hem vervolgens op de bank te zetten wanneer deze de overstap maakt. Als het als back-up voor Wiefffer zou zijn bedoeld had men vast wel een jong en goedkoop talent uit bijvoorbeeld zuid amerika gehaald, die achter Wieffer klaargestoomd kan worden om vervolgens het stokje over te nemen.. Nee, ik ga niet geloven dat Slot Zerrouki buiten het basisteam houdt.
 
Zanazanyan
 
3
7 mei 2023 om 15:03
Je houdt je zo vast aan die quote, zeg er dan ook ff bij wanneer hij dit zei en kijk dan wanneer Wieffer als een komeet opkwam. Maar goed, discussie zonder eind dit. Je staat weinig open voor argumenten van anderen en hebt je mening al in beton geschreven mbt Slot.
 
sander1410
 
2
7 mei 2023 om 12:10
Timber werd met veel bombarie binnen gehaald als 'vervanger' voor Kokcu. Maar ik weet het niet zo goed met Timber, heeft veel potentie maar moet mij nog overtuigen wat nou echt zijn specifieke kwaliteiten zijn.
 
Raubaht
 
4
7 mei 2023 om 12:25
Timber moest zo nodig van Slot komen, evenals Zerrouki en Dilrosun. Timber en Dilrosun zitten op de bank en ik denk dat Zerrouki op den duurt ook op de bank terecht komt omdat die het niveau niet aan kan. Ruim 20 miljoen verdampt.... Geef Slot de macht in het transferbeleid en hij jaagt een vermogen erdoorheen.
 
R.Vatros
 
7
7 mei 2023 om 12:43
Jhahahah. Je bent dus bezig met een hetze tegen Slot blijkbaar. Elke club doet miskopen. ELKE Club. of wil je nou zeggen dat Slot slechte transfers heeft gemaakt in zo een seizoen waarin wij fluitend kampioen worden en het beste voetbal laten zien dat we in lange tijden hebben gezien in de Kuip.. Noem mij 1 club die alleen maar voltreffers heeft gemaakt qua transfers? Oh, die zijn er niet. De balans van Slot is meer dan goed, uitstekend zelfs.
 
Raubaht
 
2
7 mei 2023 om 12:46
Ik doel puur op de transfers die Slot erdoorheen heeft gedrukt, zoals nu met Zerrouki en van den Belt maar in een eerder stadium met Timber en Dilrosun etc. Slot is een prima trainer, daar hoor je me niet over maar wat aankoopbeleid betreft kan die er simpelweg niets van.
 
FR-Berend
 
4
7 mei 2023 om 13:48
Wat een onzin verkondig jij hierntoch weer. Alsof Slot deze spelers allemaal zelf gehaald heeft. Daarnaast schrijf je Zerrouki zonder dat ie ook maar 1 wedstrijd heeft gespeeld af en kom je met onzinverhalen als “Slot heeft gezegd dat Zerrouki de beste middenvelder van de Eredivisie is”. Zoiets heeft Slot echt nog nooit gezegd en gaat ie al helemaal niet zeggen als je Kokcu in je team hebt lopen.
 
Raubaht
 
1
7 mei 2023 om 13:56
Slot heeft letterlijk gezegd, ik citeer: "mijn beste middenvelder speelt bij de concurrent"... Daarmee doelde hij op Zerrouki. Je kan dit fragment overal op internet terugvinden. En ja, Slot was wel degelijk de enige die Zerrouki wilde. Intern waren en zijn er de nodige twijfels over diens meerwaarde maar Slot heeft zijn komst er doorheen gedrukt. Timber, Dilrosun en van den Belt idem
 
FR-Berend
 
1
7 mei 2023 om 14:32
Waar haal je deze informatie vandaan, je reageert altijd alsof je bij Feyenoord in de directie zit en weet wat er binneskamers besproken wordt.
 
Raubaht
 
0
7 mei 2023 om 14:50
Alles wat je wil weten is makkelijk na te zoeken, daarvoor hoef je niet een functie in de directie te hebben
 
Dutchiee
 
0
8 mei 2023 om 16:53
Denk dat beide spelers, wieffer & zerouki niet veel voor elkaar onder doen. Off: Beetje puberale manier van typen... grapjes over iemands moeder en complete woorden in hoofdletter typen. Probeer eens op een normale manier je punten over te brengen.
 
FeyenoordGr
 
3
7 mei 2023 om 12:02
Ik denk ook niet dat Zerrouki de vervanger van Kokcu gaat worden. We krijgen gewoon fatsoenlijke concurrentie. Goede tijden om een Feyenoorder te zijn.
 
Zanazanyan
 
9
7 mei 2023 om 12:02
Slot kan zijn spel helemaal niet spelen met zowel Wieffer als Zerrouki samen op het middenveld. Hij heeft iemand nodig die het spel kan verleggen en versnelt, dus ik kan me niet voorstellen dat ze samen gaan spelen. Denk dat Zerrouki en Wieffer gaan uitmaken wie onze 6 wordt en dat uiteindelijk Chavez alsnog wordt aangetrokken om Kokcu te vervangen.
 
Southern
 
1
7 mei 2023 om 13:33
Wie is Chavez? En zou dat een goede aankoop zijn?
 
Raubaht
 
0
7 mei 2023 om 14:51
Chavez is Mexicaans international achter wie ook Ajax aan zou zitten. Zeer goede speler dat.
 
madmarcel
 
3
7 mei 2023 om 12:03
Nou neemt Kokcu ook de (weinige) penalty's die Feyenoord krijgt dus dat helpt ook wel qua doelpunten
 
memphisdepay
 
0
7 mei 2023 om 12:04
Als Feyenoord volgend seizoen met Wieffer, Zerrouki en Timber op het middenveld wil gaan spelen, moeten er wel echt spelers bij in de voorhoede. Want dat middenveld bevat denk ik totaal geen goals. De buitenspelers zijn nodig aan vervanging toe, ze hebben er heel veel maar vind ze allemaal niets speciaals hebben.
 
Sirius
 
1
7 mei 2023 om 12:11
Het lijkt me sterk dat dat het middenveld moet gaan worden. Dan heb je namelijk aanvallende backs nodig en inderdaad buitenspelers met een goed rendement. Ik denk dat de opvolger van Kokcu nog moet komen. Wellicht dat ze Szymanski overnemen.
 
Raubaht
 
0
7 mei 2023 om 12:12
Als je met die 3 wil spelen zal je moeten vrezen voor een plek bij de bovenste 5...
 
 
2
7 mei 2023 om 12:07
Zerrouki is dan ook niet het type dat in de 16 komt, meer de speler die bij corners bij de middenlijn staat om afvallende ballen op te vangen of counters te voorkomen. Dan heeft hij wel een uitstekend schot (waar hij dit seizoen te weinig gebruik van maakt), maar z'n goalstatistieken lijken me niet zo relevant voor een spelverdeler zodra hij op andere vlakken uitblinkt. En zoveel heeft Kokcu na de winter geloof ik ook niet meer gescoord? Bij Scorito is het een flinke miskoop geweest voor me namelijk.
 
Sirius
 
1
7 mei 2023 om 12:10
Ik mag toch aannemen dat Kraay zelf ook wel snapt dat Zerrouki niet de vervanger van Kokcu is. Het zijn twee totaal andere spelers met twee totaal andere posities. Zerrouki is verdedigende middenvelder, Kokcu is aanvallende middenvelder. Beiden kunnen ze ook centraal spelen, maar dan nog komen hun eigenlijke posities wel naar het oppervlak.
 
Peperbus038
 
1
7 mei 2023 om 12:10
Kokcu scoorde in zijn eerste seizoenen ook niet veel. Het belangrijkste voor Feyenoord is doelpunten bijkopen op de vleugels.
 
Armani9219
 
2
7 mei 2023 om 13:12
Als ik Kökcü was zou ik tegen Slot zeggen: Als jij blijft, blijf ik ook. En als je gaat, neem mij dan mee. Ideaal voor beiden in mijn ogen.
 
LeidseHood
 
0
7 mei 2023 om 14:17
Er is een veel belangrijkere vraag: als Kokcu gaat, wie gaat hem dan opvolgen? Dat is niet Zerrouki, die komt daar achter te spelen. Maar Wieffer lijkt me ook niet zo aanvallend als Kokcu wel kan zijn. Straks heeft Feyenoord wel een heel blik aan goede controlerende middenvelders.