'Krankzinnig, haal Messi hier weg, want we gaan hem vermoorden'
Donderdag, 14 mei 2020 om 07:46

Lionel Messi groeide op in het Argentijnse Rosario. De nu 32-jarige aanvaller lanceerde zijn loopbaan bij Grandoli FC en Newell's Old Boys, alvorens hij in 2000 op dertienjarige leeftijd de overstap naar Barcelona maakte. Neef Maxi Biancucchi brengt in gesprek met Ataque Futbolero in herinnering dat Messi het vanwege zijn lengte moeilijk had in zijn jeugd op de straten van Rosario.

"In de buurt speelde hij met ons en die jongens waren veel groter dan hij. Ze zeiden tegen ons: 'Krankzinnig, haal Messi hier weg, want we gaan hem vermoorden'. Ze wilden hem raken, maar hij bleef overeind. Toen hij acht of negen was, stond ik op zaterdag altijd vroeg op om hem te zien spelen en indrukwekkende dingen te zien doen. Ik kon het niet geloven", geeft Biancucchi te kennen. Messi vertrok al op jonge leeftijd naar Barcelona, waar hij op zeventienjarige leeftijd debuteerde in het eerste elftal.

Dybala kiest nog steeds voor Messi: 'Maar geen kwaad woord over Ronaldo'

Inmiddels heeft Messi 718 wedstrijden in de hoofdmacht van Barcelona gespeeld, waarin hij goed was voor 627 doelpunten en 261 assists. De 138-voudig Argentijns international heeft in het Camp Nou nog een contract tot medio 2021 en Barcelona wil hem dolgraag langer binden. In een eerder stadium gaf Messi te kennen dat hij er ook van droomde om ooit nog voor Newell's Old Boys te spelen.

"Leo heeft heel veel liefde voor Argentinië, maar mensen begrijpen dat nooit. Als hij de veiligheid niet als probleem ziet, twijfel ik er niet over dat hij op een dag in Argentinië komt spelen. De veiligheid is het enige dat een terugkeer kan dwarsbomen", stelt Biancucchi. "Het is mijn droom om Leo ooit bij Newell's Old Boys te zien spelen, maar ik denk dat het allemaal gecompliceerd is. Stel je voor dat Messi een Classico (de wedstrijd tegen Rosario Central, red.) moet spelen en de kinderen gewoon naar school moeten... De stad is een hel."

Meer nieuws
   
09:50
09:50
Clubleiding van Inter niet blij met actie Dumfries en denkt na over sanctie
3
   
09:14
09:14
Davy Klaassen doet boekje open over vertrek bij Ajax: 'Toen zij vertrokken...'
14
   
09:00
09:00
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
8
   
08:56
08:56
Woerts meldt definitief akkoord Van Persie en Heerenveen; wachten op witte rook
11
   
08:03
08:03
V/d Vaart zou duo aanstellen voor opvolging Arne Slot; Afellay enthousiast
21
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (11)

 
barcalover123
 
36
14 mei 2020 om 08:08
Mooiste wat ik aan Messi vind is toch zijn manier van spelen, dat dribellen n rennen met de bal. Deed ie al 4 jarige, als 12 jarig, als 21 jarige en nu nog steefs op zn 30ste. Maakt niet uit hoe moelijk het niveau is hij zal je altijd voorbij komen net als die dat deed als 4 jarige op een schoolplein. Nog even genieten van deze meneer in het Barça shirt, heb het geluk dat ik hem toch vaak heb zien spelen in het echt.
 
feye88
 
8
14 mei 2020 om 10:14
Klopt, maar ik vind toch dat er nu wat beleving uit zijn spel lijkt te zijn verdwenen. Dat stoicijnse wat hij had toen hij nog jonger was, zie ik niet meer. Moet ook wel vermoeiend zijn, om 100 moordaanslagen per wedstrijd te ontwijken. Wat mij vroeger altijd opviel was dat hij echt alleen met voetbal bezig was. Er was een filmpje waarin hij vergeleken werd met een hond en dat was echt heel treffend. Alsof zijn gedachten alleen maar uit voetbal bestaan. Nu is hij toch meer bezig met zn haren blonderen en wat andere randzaken. Dat maakt hem niet opeens minder, maar mijn beleving is anders.
 
Joga_Bonito10
 
7
14 mei 2020 om 10:42
Het team erom heen is ook gewoon 10x niks. Het Barca onder Rijkaard in 07/08 was echt verzadigd geraakt, maar toen had Messi nog echt geweldige spelers in zijn team. Sinds afgelopen 2 jaar is het echt rap achteruit gegaan. Er is nooit goed en op tijd doorgeselecteert. Messi verdiend het om altijd met een competitief team te spelen vooral op Europees niveau gezien.
 
feye88
 
3
14 mei 2020 om 11:00
Dat is waar. Ik vind De Jong oprecht een goede aankoop. Maar Barca heeft lijkt het wel heel haar filosofie overboord gegooid. Van de jeugd is niets meer over. Het gaat nu over kopen en geld. Alles wat Rijkaard en Pep hadden opgebouwd is nu weg. Doodzonde.
 
barcalover123
 
18
14 mei 2020 om 11:03
Bezig zijn met haren blonderen? Heel vaag dit. Dus als jij een keer jouw haar gaat doen ben je opeens bezig met randzaken in plaats van je werk? Daarnaast heeft messi even een seizoen blond haar gehad so what? Denk dat wij Nederlanders altijd wel iets aan te merken moeten hebben aan iemand. Dat jij zijn haar als argument vind om je beleving minder te zijn is wel heel gek vind ik. Wat boeit nou of voetballer tatto neemt of opscheertje neemt of zijn haren verft, gaat toch om zijn prestaties. Ook vind ik Messi van de elite voetballers juist de gene die normaal is gebleven. Buiten die belastintzaken om hoor je eigenlijk niks over Messi. Heeft zijn leventje op orde. Eigen gezin, hond er bij en genieten. Voetballen en dan lekker weer met je gezin zijn.
 
barcalover123
 
2
14 mei 2020 om 11:05
Helemaal mee eens. Er wordt te veel vast houden aan spelers die ooi5 iets voor de club hebben gedaan. Spelers als Rakitic, Vidal, Suarez worden met seizoen minder maar mogen blijven staan. Het is nog even 1 seizoen afwachten maar dan is het bestuur weg en komt er een bestuur die wel de juiste mindset heeft
 
feye88
 
2
14 mei 2020 om 15:09
@barcalover123ik oordeel nergens over zijn geblondeerde haren. Die woorden leg je me lekker in mijn mond. Ik gaf alleen aan dat mijn beleving van de speler Messi is veranderd. Eerst leek hij een soort buitenaards wezen dat alleen aan voetbal dacht. Zijn uiterlijk maakte niet uit, zijn schoenen niet. Niets maakte uit, alleen voetbal. Dat beeld van hem had ik in mijn hoofd. Hij was alleen bezig met presteren en had alles te bewijzen.dat beeld wat ik toen had is nu veranderd. Hij geeft nu om andere dingen, zoals zijn uiterlijk. Ook is zijn houding in het veld veranderd. Hij sjokt meer, zeurt wat meer bij de scheids (en dat is logisch met al die aanslagen die hij moet verwerken). Kortom: hij heeft zich al bewezen. Het speelse is eraf. Dat is geen oordeel, dat is mijn observatie en het heeft de romantiek achter de voetballer Messi een beetje bij mij doen laten verdwijnen. Jammer dat je dat anders hebt opgevat, maar zo bedoelde ik het.
 
consy
 
1
14 mei 2020 om 15:22
@feye88 Ach zit wat in maar dat is ook logisch wanneer je wat ouder wordt dat de beleving iets minder wordt als je alles al 100x hebt meegemaakt. Zag vandaag nog een filmpje voorbij komen hoe hij in 2011 Real Madrid uit de CL schoot in de halve finale, die intense vreugde en beleving zie je vandaag de dag niet echt meer bij hem, of zoals bij de goal in de CL finale van 2011 tegen United op Wembley. Dat zie ik hem nu niet snel meer doen maar zoals ik al zei lijkt me dat logisch. Overigens wat hij tussen 2009 en 2012 liet zien gaan we denk ik nooit meer zien, zo krankzinnig goed samen met Xavi, Iniesta, Villa en Pedro die hem perfect begrepen.
 
bf1994
 
0
14 mei 2020 om 17:25
Suarez was voor zijn blessure dit seizoen toch een partij geweldig.
 
Japie_Krekel
 
0
14 mei 2020 om 19:53
@feye88 maar je geloofd ook wel in sprookjes als je gaat geloven dat spelers echt zo zijn. als jij belachelijk veel miljoenen per jaar verdiend, een internationale ster bent die te maken heeft met roem en veel publiciteit dan verander je sowieso als mens, of je dat nou wil of niet. het is niet meer de tijd van mannen als een Batistuta, Ivanov of Jaap Stam. tegenwoordig zijn eigenlijk alle voetballers primadonna`s die zich bezig houden met de nieuwste mode en de hipste kapsels
 
feye88
 
0
15 mei 2020 om 00:42
Daarom vond ik Messi destijds een mooie uitzondering. Omdat hij anders was. Overigens zijn er nog best voetballers die daar minder mee bezig zijn. Robben deed dat niet, Lewandowski, Salah, De Bruyne en zo zijn er nog genoeg.