Kranten vernietigend over 'vermoorde' Klassieker: 'Om te huilen'
Maandag, 20 december 2021 om 11:48

Waar de verwachtingen voorafgaand aan De Klassieker hooggespannen waren, viel het treffen tussen Feyenoord en Ajax (0-2) uiteindelijk vies tegen zondagmiddag. Een eigen doelpunt van Marcos Senesi en een rake strafschop van Dusan Tadic bezorgden de ploeg van trainer Erik ten Hag uiteindelijk de volle buit, maar overtuigend was het niet. Ook de kranten zijn niet onder de indruk geraakt van het niveau van beide ploegen, zo blijkt uit een rondgang.

Valentijn Driessen noemt het in De Telegraaf 'een Klassieker om te huilen'. "Waren dit de twee ploegen, die in Europa zo verrassend goed presteerden en goodwill kweekten met hun manier van voetballen?", vraagt de chef voetbal zich hardop af. "Elkaar het voetballen onmogelijk maken had een dusdanige prioriteit dat spelers niet aan voetballen dachten. Niet creëren, maar afbreken. Wie de kwaliteiten van beide elftallen tegen elkaar afzet, moet het meest teleurgesteld zijn in het spel van Ajax, met de individuele klasse aan boord van Dusan Tadic, Steven Berghuis, Antony, Ryan Gravenberch en Daley Blind. Jammer genoeg vermoordden de Europese lessen de amusementswaarde voor de neutrale kijker thuis."

Ook het NRC is van mening dat het meeste spektakel zich buiten De Kuip afspeelde, waar de politie werd bekogeld met flessen en vuurwerk en de spelersbus van Ajax middels een schijnbeweging aan de aandacht van de Rotterdamse fans wist te ontsnappen. "Buiten gingen de onlusten door. Hooligans sleepten met dranghekken over het parkeerterrein. Vuurpijlen ketsten af tegen politiewagens. Er volgde een kat- en muisspel waarbij agenten in burger achter jongeren met capuchons aanjaagden. Er werden waterkanonnen ingezet en het plein werd schoongeveegd. Bij de buschauffeurs van Ajax spatte de adrenaline van het gezicht."

Ajax boekte weliswaar een belangrijke zege in De Klassieker, maar bleek in aanvallend opzicht negentig minuten lang onmachtig. De benutte strafschop van Tadic was het enige schot op doel van de Amsterdammers. Erik ten Hag leek niet genoeg vertrouwen te hebben in de aanvallers die op de bank zaten om zo de wedstrijd van nieuwe impulsen te voorzien. "Danilo, Mohamed Daramy en David Neres profileren zich niet in de wedstrijden waarin ze een kans krijgen", luidt de conclusie van Het Parool. "Danilo en Daramy missen de kwaliteiten en/of de ervaring, Neres heeft niet (meer) de scherpte en de energie om het verschil te maken. Hij lijkt te snakken naar een andere voetbalomgeving."

Sjoerd Mossou constateert in het Algemeen Dagblad dat 'de lelijkheid heerste in de Klassieker'. "Feyenoord - Ajax was een toonbeeld van lelijkheid", aldus Mossou. "Met een georganiseerd vuurwerk probeerde de thuisclub nog iets van een sfeervolle entourage te kweken, maar de verlaten tribunes deden meteen weer pijn aan de ogen. Het beroerde voetbal deed de rest. Wat ze wel deden, de Ajacied Antony voorop: gillen. Heel hard schreeuwen bij elke denkbare overtreding. Doorrollen, kermen, brullen, klagen, krijsen. Sprankeling was domweg te veel gevraagd op een wanstaltige dag als deze."

Meer nieuws
   
14:55
14:55
Van 't Schip wordt geen 'Head of Coaching' en praat met Ajax over andere rol
2
   
14:24
14:24
Marca beweert: Dick Schreuder op poleposition voor opvolging Arne Slot
20
   
14:00
14:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
22
   
13:33
13:33
Man United heeft twee spelers op het oog als partner van Lisandro Martínez
14
   
13:32
13:32
The Athletic heeft nog voor zijn komst naar Liverpool mooi nieuws voor Arne Slot
16
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (64)

 
Joga_Bonito10
 
62
20 december 2021 om 11:54
Boeit me echt niets he. We hebben 0-2 gewonnen in de klassieker en we zijn niet achterop geraakt bij PSV. Heerlijk !
 
ajaxf1
 
24
20 december 2021 om 11:56
Hahaha ja dat is wel zo en daar ben ik ook blij mee. Daarnaast zijn we na de winterstop altijd beter dan ervoor dus dat is gunstig. Desondanks was 0-0 gewoon terecht geweest. Hoe sneu dat we tot 2 schoten op doel komen in de wedstrijd, bij elkaar opgeteld nog wel. Ajax en Feyenoord moeten zich eigenlijk gewoon schamen.
 
XAJAcfa
 
10
20 december 2021 om 12:09
Als je kijkt naar Daramy (komt te kort) Neres (wil weg) Danilo (komt te kort) wordt het wel tijd voor andere spelers (brobbey halen lijkt me prima) maar geef Unuvar nu ook eens de kans, speelt super bij jong Ajax en enorm veel talent, wellicht moet je Daramy maar verhuren en dan Bergwijn erbij en de titel is binnen.
 
ajaxf1
 
5
20 december 2021 om 12:15
Dat we een extra spits kunnen gebruiken is duidelijk. Maar op de vleugels zijn we prima bezet. Ik vind Neres prima om achter de hand te hebben, Daramy heeft duidelijk nog tijd nodig. Unuvar speelt voor het eerst een goed seizoen in de KKD waar die echt uitblinkt. Die zal in de 2e seizoenshelft wel aan spelen toe gaan komen als hij dit doorzet.
 
Kenada
 
4
20 december 2021 om 12:45
Die extra spits had nu ook weinig kunnen betekenen. De meeste wissels kwamen voort door blessures. TH had geen wissels meer over om aanvallend te wisselen.
 
Robur
 
2
20 december 2021 om 13:40
Volgens mij zouden spelers als Unuvar (idd), maar ook Rasmussen, Hansen, van Axel Dongen meer kansen mogen krijgen. Bergwijn erbij? Als had voor een huurperiode is hoeft het voor mij niet. Net als Brobbey. Koop okay, maar als huur speler zie ik liever meer kansen voor de spelers uit JA. Overigens als reactie op het artikel; waarom wordt enkel de onkunde van de Ajax voorhoede besproken? Feyenoord bakte er toch niet veel meer van terwijl ze vooraf op een gelijk aantal punten stonden. Wordt dan alleen van Ajax meer verwacht?
 
JohanVlerksen
 
1
20 december 2021 om 17:44
Idd. De fut is er uit bij de basis van Ajax. Ze zijn toe aan de winterstop. Zijn allemaal (relatief) jonge gasten die net als de rest van jong Nederland al 2 jaar opgesloten zit door de COVID-19 pandemie. Het is winter en klote weer. De stadions zijn leeg en de tegenpartij speelt georganiseerd afbraak voetbal. Kan me voorstellen dat dit geen recept is voor spektakel en dat is ook gebleken tijdens deze klassieker. Ben blij met de punten. Maak me er verder niet zo’n zorgen om.
 
Kieftenbeld
 
30
20 december 2021 om 12:00
Ik snap dat het als ajax supporter mooi is, maar als neutrale toeschouwer vond ik er niks aan en konden het net zo goed kkd ploegen zijn die tegen elkaar speelden.
 
Heuvel 1974
 
6
20 december 2021 om 13:37
Tja, laat Ajax oom eens een jeer niet aan de neutrale toeschouwer denken. Ajax speelt elke week tegen een ploeg die niet aan de neutrale toeschouwer denkt. Dus ja, het was heel slecht. Alleen dan toch 3 punten pakken mag ook wel een keer
 
29er
 
10
20 december 2021 om 12:06
En terecht Garrincha. Goed om te zien dat sommige supporters met de omschakeling van het naieve beleid naar een topsportbeleid ook lelijke overwinningen waarderen ten opzichte van met leuk voetbal ten onder gaan. Eindelijk wat volwassenheid
 
Bananana
 
12
20 december 2021 om 12:29
Getafe is zo diep gaan zitten dat Ajax het spelbeeld maar heeft overgenomen Benieuwd hoe leuk dat is als er weer eens van zo'n team verloren wordt.
 
Ewoud
 
6
20 december 2021 om 12:55
Hoe beide ploegen gisteren speelde leek in helemaal niets op Getafe (behalve wellicht het theater van een bepaalde speler). Niet elke lelijke pot is automatisch Getafe.
 
Bananana
 
4
20 december 2021 om 16:23
Is natuurlijk ook een beetje gekscherend bedoeld. Alleen Antony en in andere potten Tagliafico en Tadic kan ik dit aanschrijven. In deze pot echt alleen Antony. Maar iedereen weet ook net zo goed als ik dat als Benfica dit soort streken uit gaat halen in de CL de wereld te klein is. Waar ik het dan ook net zo hard mee eens ben.
 
PSVMANUNITED
 
9
20 december 2021 om 12:08
Ik snap dat wel inderdaad. Ik had eigenlijk liever dat Feyenoord deze pot won omdat ik hen makkelijker punten zie verspelen dan Ajax, maar dat zat me niet mee helaas Bij Ajax onder Ten Hag is het beste er vaak wel vanaf vlak voor de winterstop; ook speel je toch sowieso een keer een zaadpot in een topwedstrijd, als je deze dan gewoon wint is dat misschien wel het geluk van de kampioen. Vind ook dat er behoorlijk overdreven gereageerd wordt overal
 
TILBURG013
 
11
20 december 2021 om 12:10
Zou me ook geen reet interessen hoor. Wij Nederlanders moeten altijd maar mooi winnen. Winnen is winnen, als je hierdoor kampioen wordt dan heeft niemand het er meer over.
 
Sir Paul
 
3
20 december 2021 om 12:46
Als je alles op deze manier wint ben je kampioen. Heel simpel. Uiteraard liever spektakel. Maar wie herinnert zich dat nog over 10 jaar. Punten pakken, prijzen pakken.
 
Bananana
 
5
20 december 2021 om 13:12
Volgens mij wordt er door de meeste Ajacieden nog steeds niet heel erg positief teruggekeken op de kampioenschappen van Frank de Boer. Maar dat zeg ik van buitenaf natuurlijk.
 
NorgeNederland
 
5
20 december 2021 om 13:06
Ja snap dat dat mooi is als Ajacied zijnde. Maar als neutrale toeschouwer was dit echt beschamend. Ik heb met twee Noorse maten zitten kijken en heb ze helemaal opgehypt over deze clash. De twee grootste clubs uit Nederland, grootste supportersschare, twee grootste steden, gigantische historie en de nummer 2 tegen de nummer 3. Nou volg ik de Eliteserien dus ben ik wat dramatisch voetbal gewend maar ik heb oprecht degradatiekrakers gezien dit seizoen die van een hoger niveau waren.
 
ajaxf1
 
32
20 december 2021 om 11:55
Het was inderdaad niet om aan te gluren. Als Feyenoord ons niet geholpen had, konden we 10 uur door voetballen zonder ook maar een treffer te zien. Hopelijk is er snel weer publiek op de tribunes want het aantal dooie voetbalpotten dat we zien in de eredivisie sinds het leeghalen van de tribunes is echt te bizar voor woorden. Geen beleving, inzet of wat dan ook.
 
Rijnstad
 
9
20 december 2021 om 11:58
Jaja nou weten we het wel, het niveau was niet wat het had moeten zijn. Wel grappig want diezelfde kranten blazen de boel wel van tevoren dusdanig op dat de verwachtingen zo hoog komen te liggen dat het alleen maar kan tegenvallen. Het was een wedstrijd met veel belangen, die vallen over het algemeen tegen. Liverpool - Tottenham was de CL finale (!) en dat was ook niet om aan te gluren. Jammer maar helaas.
 
 
7
20 december 2021 om 12:00
Tja, het is niet altijd CL niveau wat je krijgt te zien. Laten we nou eens blij zijn dat de top 3 na een aantal jaren weer zo dicht bij elkaar zit qua punten niveau. Laten we hopen op een spannende 2e seizoenshelft!
 
Zytto34
 
4
20 december 2021 om 12:02
Komt ook wel een beetje door onkunde van de gehele top 3. Paar jaar terug had je gewoon op 8 punten gestaan, want dan won 1 van de 3 clubs wel gewoon de duels die ze moesten winnen.
 
Sirius
 
1
20 december 2021 om 14:46
Een paar jaar geleden was er ook altijd wel 1 die het Europees liet schieten. Ze zijn alle drie actief in Europa en dan kun je niet elke wedstrijd in de Eredivisie fysiek en/of mentaal top zijn. Dat zal ook ongetwijfeld een rol spelen. De afwezigheid van supporters overigens ook, want dat is juist wat zo'n Klassieker kleur geeft.
 
mc significant
 
2
20 december 2021 om 12:00
Toch opmerkelijk dat beide ploegen zo dramatisch speelden. Waar zou het door komen? Ontbreken van supporters? Kou, wind, slecht veld? Vermoeidheid?
 
Ewoud
 
2
20 december 2021 om 12:03
Zal een combinatie van al die dingen zijn. Vermoeidheid, zowel Ajax als Feyenoord die goed druk zetten waardoor je sneller fouten maakt/minder tijd hebt, geen supporters en twee trainers die heel erg veel taken meegeven etc. Soms heb je van die potten.
 
Zytto34
 
16
20 december 2021 om 12:07
Noem 1 klassieker van een echt goed niveau. Vaak zijn ze gewoon bar en bar slecht.
 
DialSquare
 
7
20 december 2021 om 12:13
Beetje zoals classico's dus. North London Derbies zijn ook vaak vechtwedstrijden waar er voetbal technisch eigenlijk niet zoveel gebeurt, buiten een momentje of twee van individuale genialiteit. Een derby-syndroom dus.
 
NorgeNederland
 
2
20 december 2021 om 13:10
Verschil is wel dat er 9 van de 10 keer eentje het niveau wel haalt. Wat meestal Ajax is. Nu was het wat beide lieten zien niveautje VVSB - Lisse.
 
Shani Osdorp
 
16
20 december 2021 om 12:01
Boeiuhhh!! 3 punten in de pocket!! Als feyenoord met 2 - 0 had gewonnen op dezelfde manier als Ajax gisteren dan was het allemaal hossanna....
 
Witjan
 
6
20 december 2021 om 12:04
als je verliest van een tegenstander als Getafe of een andere ploeg die zo speelt en je begint te klagen over dat spel, krijg je te horen dat dat professioneel is. zal mij tegenwoordig een worst wezen hoe er gewonnen wordt, ik kan me aandacht er sowieso bijna niet bij houden in de eredivisie .
 
ViscaCatalunya
 
5
20 december 2021 om 13:03
Ik schakelde over naar City gisteren en het leek wel een andere sport. Wedstrijd dit weekend als Real Sociedad-Vilareal en Sevilla-Atletico leken ook wel een andere sport. Bizar hoe goed Ajax in de CL is en hoe matig het nu in de Eredivisie speelt.
 
Pablonino
 
1
20 december 2021 om 12:05
Het is logisch dat er door gevoetbald moet worden maar vind het ook niet erg dat de winterstop eraan komt. Zonder publiek is de lol er wel af.
 
Dirk_borst
 
1
20 december 2021 om 12:09
Natuurlijk was die pot om te huilen, maar ik weet wel zeker dat elke supporter van Ajax op dit moment zoiets van: lekker boeiend! Resultaat telt uiteindelijk als enige.
 
ninjakai
 
1
20 december 2021 om 13:27
Alle supporters van Ajax lopen met een smile van oor tot oor. Leuk al die kranten en al die negativiteit, maar gisteren was oprecht de eerste wedstrijd waarbij Ajax tegenslag had, maar moeizaam tot fatsoenlijk voetbal kwam en die alsnog winnend werd afgesloten in de eredivisie. Dat is tot nu toe dit seizoen echt volledig anders. Wat ook opvallend is, gisteren was de 1e pingel in 17 wedstrijden voor Ajax. Dat kan nooit. Want gisteren was juist de wedstrijd waarbij ze niet veelvuldig in de 16 van de tegenstander te vinden waren. Gisteren lijkt dus het einde van de pech in de eredivisie. Ondanks al die blessures, zat het voor de rest gewoon echt 100% mee. Beloofd wat voor het vervolg.
 
NJfromVOL
 
3
20 december 2021 om 14:17
Beetje vreemde reactie. Een pingel is een pingel als het een pingel is. Ajax kwam idd niet vaak in de 16 van Feyenoord, maar als je zo "verdedigt", kan de conclusie niet anders zijn.
 
Homelander
 
2
20 december 2021 om 12:13
Hoe vaak zijn de klassiekers van een hoog niveau? Ik herinner me amper wedstrijden waarin beide ploegen een goed niveau haalde. Een combinatie van vermoeidheid en het spelen zonder publiek zal het wel zijn geweest. Het enige wat je kan concluderen is dat iedereen 90 minuten defensief al hun taken hebben uitgevoerd aan beide kanten en dat Feyenoord dat 2x slecht doet.
 
PSVMANUNITED
 
2
20 december 2021 om 12:13
Deze wedstrijd deed me heel erg denken aan PSV-Ajax in Eindhoven vorig seizoen. Daar waren de verwachtingen ook hooggespannen, PSV werd eindelijk weer een beetje fit en ze waren wel heel benieuwd hoe ze Ajax dit keer het hoofd konden bieden. Uiteindelijk was dat ook de allerslechtste wedstrijd van zowel PSV als Ajax dat hele seizoen. De verwachtingen zijn vaak hoog en je hebt redelijk gelijkwaardige tegenstanders, en soms besluiten ze dan allebei om als een amateur te gaan voetballen. Uiteindelijk wordt het kampioenschap beslist op wie zulke potten uiteindelijk wint, en dat is in dit geval Ajax. Ze hebben allemaal een lange en zware eerste seizoenshelft achter de rug met allebei veel Europees voetbal en bij beide ploegen zag je de afgelopen wedstrijden al dat de slijt er wat op zat richting de winterstop. Het was inderdaad bar slecht en als PSV-supporter had ik liever gezien dat Ajax punten liet liggen omdat Feyenoord ze waarschijnlijk toch nog wel gaat laten liggen; maar er wordt mijns inziens ook wel een beetje overdreven gereageerd op het niveau van deze Klassieker
 
 
9
20 december 2021 om 12:15
Voetbal zonder publiek is gewoon geen voetbal.
 
Ronaldo 2.7
 
3
20 december 2021 om 12:24
Wel mooi om te zien hoe Feyenoord zo vel druk zet op die laatste linie van Ajax. Die verdediging zag je bibberen. Beiden gaan zeker boodschappen doen als de transfer markt opengaat. Feyenoord zal wel Dallinga halen. Ajax zou in ieder geval nog een snelle centrale verdediger moeten halen.
 
Denn01
 
1
20 december 2021 om 12:32
Nou als Timber en Martinez centraal staan valt er weinig te bibberen. Ja Schuurs begint al te bibberen wanneer iemand van Barendrecht op hem af komt dus daar kijk ik niet zo van op.
 
29er
 
0
20 december 2021 om 12:35
Ajax kennende doen ze in paniek weer een recordaankoop in de winter. Toch geld zat daar
 
Denn01
 
0
20 december 2021 om 12:43
Zou niet weten voor welke positie. Misschien alvast een goede opvolger voor Mazraoui die over een half jaar vertrekt. En als hij nog geblesseerd is altijd handig een goede rechtsback die er gelijk kan staan.
 
JK-Ajax
 
2
20 december 2021 om 14:13
De verdediging bibberde zo erg dat Feyenoord maar liefst 0 uitgespeelde kansen op doel wist te brengen.
 
Musi26
 
0
20 december 2021 om 18:54
Hahhahaha als mij gisteren 1 ding opviel is juist hoe rustig de verdediging van ajax bleef. Ze maakte zich totaal geen zorgen. Daarom zat ik ook heel rustig te kijken. Ik wist 100000% zeker dat we niet gingen verliezen. De verdediging stond gewoon als een huis.
 
Denn01
 
11
20 december 2021 om 12:31
Die Higler floot ook de hele wedstrijd dood verschrikkelijk als iemand een scheet liet kwam hij al met een gele kaart aanrennen. Daarnaast moet je zulke wedstrijden ook gewoon maar zien te winnen.
 
sloep01
 
1
20 december 2021 om 13:24
Niet om het een of ander maar alle kaarten waren gewoon terecht hoor , verder was de partij niet om aan te gluren ik zou zowel Feyenoord als Ajax adviseren flink te trainen op hoe speel ik een bal naar het zelfde shirt ?? want het was echt droevig om te zien .
 
ninjakai
 
3
20 december 2021 om 13:49
@sloep01 niet helemaal mee eens. Vond de gele kaart van Gravenberch lichtelijk overdreven. Vervolgens had Antony gewoon direct rood verdiend, had Linssen zijn 2e geel moeten hebben (kans 47e minuut feyenoord, is Linssen gewoon echt te laat bij Blind en raakt hij hem vol)en voor Nelson geldt hetzelfde inzake veroorzaken pingel, gewoon een lompe overtreding van achteren terwijl hij vlak daarvoor geel kreeg voor het raken van Antony in zijn gezicht. De overige gegeven kaarten vond ik terecht. Dus onder de streep was Higler gewoon weer eens inconsequent, maar was het niveau dermate dramatisch dat de scheids de laatste is waar je over mag klagen.
 
Sir Paul
 
1
20 december 2021 om 12:43
Ideaal voor mensen met slaapproblemen. Succes gegarandeerd. Uurtje of 9 aanzetten, half 10 haal je niet. De meest bedroevende wedstrijd die ik dit seizoen gezien heb. 1 schot op het doel in totaal. Een eigen goal. Een dom weg gegeven penalty.
 
Salerno1919
 
0
20 december 2021 om 12:44
Voetbal zonder uitpubliek is al veel minder, maar zonder thuispubliek is het al helemaal niet te doen
 
JK-Ajax
 
1
20 december 2021 om 12:46
3 punten in de tas, uiteindelijk het belangrijkste. Het zal me een worst wezen hoe we van Feyenoord winnen, als we maar winnen.
 
usdrie
 
0
20 december 2021 om 13:02
Wauw, het enige schot op doel was de penalty. Inderdaad geen leuke wedstrijd voor de neutrale toeschouwer. 0-0 was een logische eindstand geweest.
 
goallasso
 
2
20 december 2021 om 13:11
Ik snap niet waarom er altijd maar negatief gedaan moet worden als het voetbal een keer niet sprankelend is. Zowel ajax als feyenoord zijn beter geworden t.o.v vorig jaar, zie je ook aan de prestaties in europa. Je krijgt niet zomaar de tijd en de ruimte in dit soort wedstrijden om constant mooi voetbal te spelen. Feyenoord wordt daarin onderschat vind ik, ze hebben ajax het combinatiespel constant proberen onmogelijk te maken en dat is echt goed gelukt. Je wordt ook niet zomaar 1e in een poule met hele vervelende tegenstanders als praag en union, daaruit kun je ook opmaken dat feyenoord momenteel gewoon een team is wat heel moeilijk te verslaan is. Als ajax dan een keer niet hun maximale niveau haalt zoals iedereen dat verwacht, wat nagenoeg onmogelijk is om dat elke week te presteren, zijn we ineens allemaal geschokt van het niveau. Vind ik heel naïef, als ik wedstrijden als porto benfica of ac milan napoli, sevilla atletico kijk en dat soort wedstrijden is het ook 7/10 meer vechtvoetbal en niet willen verliezen dan leuk voetbal willen spelen. Ik denk dat we als Nederlanders blij mogen zijn dat we weer een spannende titelstrijd hebben met ploegen die elkaar in onderlinge wedstrijden niet veel ontlopen.
 
pinko
 
0
20 december 2021 om 13:18
Lelijke wedstrijden krijgen ook wel eens een lelijke winnaar. Dus dan maar drie punten koesteren. Maar daar is dan ook alles mee gezegd.
 
Nation23
 
2
20 december 2021 om 13:29
Dit was echt de aller aller slechtste klassieker die ik ooit heb gezien. Wat een drama zeg. En nu het publiek er niet is hoor je alles wat die 22 jankerds op het veld zeggen. Hoop aanstellerij ! Bah ! Ze moeten eens naar de 6th nation cup kijken, zullen ze zien dat je ook sportief een wedstrijd kan winnen zonder al dat gejank.
 
wanny
 
1
20 december 2021 om 13:36
Wedstrijd had nooit gespeeld moeten worden. Op het moment dat de bus met de uitploeg niet normaal bij het stadion kan komen, moet je omdraaien en terugrijden. En dan een reglementaire 0-3.
 
Lucas Zegers
 
1
20 december 2021 om 13:47
Gewoon gewonnen! Het leukst is het als het een leuke en spannende wedstrijd is, maar we raken als Ajax en zijn fans niet ver achter PSV
 
viltpetje
 
1
20 december 2021 om 14:03
Okee, slechte wedstrijd, daar is iedereen het wel over eens geloof ik. Wat ik niet begrijp is dat Ajax hiervan het grootste deel van de schuld lijkt te krijgen. Die hebben toch met 2-0 gewonnen? Daaruit zou je kunnen concluderen dat de club uit Rotterdam nog slechter was. Of is dat dan weer scorebord journalistiek en waren ze geweldig? De pot was niet om aan te gluren. Kan gebeuren. Vandeweek weer een potje van je favoriete team. Kan je zien of ze toch beter kunnen.
 
binny
 
0
20 december 2021 om 14:16
lekker belangrijk, heb je de toppers gezien in Engeland de laatste jaren. 0-0tjes en pover gelijkspelletjes overal. De moeilijkste en belangrijkste wedstrijden zijn vaak niet de mooiste.
 
AdrieDe Bruijn
 
0
20 december 2021 om 14:26
Later wordt er bij de kampioen echt niet meer over gesproken. Feyenoord weer op 4 punten, ook van Ajax in principe met doelsaldo. Dus nog maar ff wachten met standbeeld voor Slot
 
wanny
 
1
20 december 2021 om 14:38
Slot heeft ongeveer dezelfde prestaties als Advocaat in de competitie. Vorig seizoen zaten ze nog wel in de beker, maar niet meer in de Europa cup.
 
Pablonino
 
2
20 december 2021 om 14:58
Je mag het best dezelfde prestaties noemen maar het is nu met veel leuker voetbal. Vorig jaar was het zelfs tegen Emmen achteruit lopen, dan was het elke wedstrijd een wonder als ik 90 minuten wakker kon blijven. Daar naast was het een heel raar competitieschema met alle grote wedstrijden na de winterstop. We zullen het wel zien over 34 wedstrijden.
 
acmilanajax
 
0
20 december 2021 om 14:30
het was inderdaad treurig maar wat maakt het uit, 3 puntjes zijn binnen.
 
Tijger-wit
 
1
20 december 2021 om 15:10
Toen Ajax in een leeg Area verloor heb ik niets over de fans gehoord, maar als Feyenoord verliest in de Kuip dan legt het aan een leeg stadion. Zonder fans word het gewoon duidelijk dat de eredivisie geen reet voor stelt kwa niveau en daar moeten een boel mensen blijkbaar aan wennen.
 
Pablonino
 
0
20 december 2021 om 15:23
Een klassieker is wel vaker saai maar dan gebeurd er altijd nog wel wat in het stadion. Dan weet je dat de boel altijd zo kan ontploffen. Het kan zonder fans nog best een leuke wedstrijd worden maar als je dan gisteren een slaapverwekkende wedstrijd ziet in zo'n leeg stadion, dan is er geen doorkomen aan.