Kritiek op keuze van Koeman: 'Dat krijg je als je Cillessen opstelt'
Maandag, 10 september 2018 om 10:36

Het Nederlands elftal verloor zondag met 2-1 van Frankrijk. Het winnende doelpunt kwam van de voet van Olivier Giroud en volgens Willy van de Kerkhof ging Jasper Cillessen bij die treffer niet vrijuit. De voormalig rechtshalf stelt in gesprek met Omroep Brabant dat hij Cillessen niet zou hebben opgesteld.

"Hij zet Cillessen in de goal en die maakte toch een enorme blunder bij de tweede goal. Dat krijg je als je iemand opstelt die geen wedstrijdritme heeft", aldus de 66-jarige Van de Kerkhof, die ook niet onder de indruk was van Quincy Promes en Kenny Tete. Promes ging in de fout bij de openingstreffer.

"Als je een bal terug kopt zoals Promes deed, moet je hem meteen wisselen. Dit past niet in het topvoetbal. De hele rechterkant, Promes en Tete, beviel me trouwens niet. Ik denk dat Ruud Vormer en Daryl Janmaat beter past, maar dat laat ik aan Ronald Koeman over."

Koeman wees de 29-jarige Cillessen afgelopen woensdag aan als eerste keeper van het Nederlands elftal. De stand-in van Marc-André ter Stegen bij Barcelona krijgt de voorkeur boven onder anderen Jeroen Zoet. "In het totaalplaatje is Jasper net iets beter. Dat is teleurstellend voor Jeroen, en we zijn blij dat we twee geweldige keepers hebben, maar de keuze valt op Jasper", vertelde Koeman op een persconferentie.

Meer nieuws
   
21:13
21:13
Van der Vaart kan grap over Cillessen niet laten na curieus penaltymoment
2
   
20:30
20:30
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
26
   
20:00
20:00
Live meepraten in LaLiga: FC Barcelona - Valencia
71
   
19:44
19:44
John van den Brom bereikt akkoord en wordt de nieuwe trainer van Vitesse
15
   
19:21
19:21
'PSV laat Lozano alweer vertrekken en neemt genoegen met klein verlies'
37
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (197)

 
Clarkkent2
 
524
10 september 2018 om 10:38
Omg, moeten we nou echt de woorden van een chagrijnige Brabantse opa serieus nemen? Die lult hier toch ook volledig in het straatje van zn PSV keeper Zoet? Cillessen is gewoon een betere keeper dan Zoet. Dat ziet elke voetbalkenner en daarom stelt elke Oranje trainer m op ondanks dat zij het ook klote vinden dat hij te weinig speelt.
 
Aqua1
 
115
10 september 2018 om 10:45
Dat laat ik in het midden een keeper zonder wedstrijd ritme stel je niet op punt! Jasper laat houdbare ballen altijd door...
 
Finalvoetbal
 
281
10 september 2018 om 10:58
Ahh dus als Zoet, Vermeer en Cillessen 2e keeper zouden zijn dan ga jij voor Sergio Padt? Want ja hij speelt... Ik heb liever een bankzitter van Real Madrid (bijv Kovasic ) dan basisspeler Strootman. Maarja in jouw theorie ga je natuurlijk voor kwantiteit ipv kwaliteit ;-)
 
XAJAcfa
 
60
10 september 2018 om 10:59
Dat een keeper wedstrijdritme moet hebben ben ik in principe met je eens. Maar als je dat argument geeft moet Jasper toch gewoon spelen zo ver zijn we niet in het seizoen En: Jasper heeft de hele voorbereiding gespeeld, inclusief de vele wedstrijden tegen topclubs in Usa speelt beker Hij speelde tegen Peru Al met al heeft Jasper dit seizoen al meer wedstrijden gespeeld dan Zoet......... Volgens mij gaat je argument nu niet op. Dat dat over twee maanden een steekhoudend argument kan zijn dat ben ik met je eens maar dan nog zou ik niet kiezen voor Zoet die erg matig is met uitkomen en hoge ballen. laatste wedstrijd in Oranje liet hij een bal door die houdbaarder was dan die van Cilissen afgelopen keer. Ook tegen Zweden had je niets aan hem. hij heeft zijn kans gehad maar laat zien niet goed genoeg te zijn. Ik zou dan ook kiezen voor Vorm.na Cilissen
 
Clarkkent2
 
94
10 september 2018 om 11:01
wij aaaallemaal, kunnen babbelen wat we willen. Elke bondscoach van Oranje de laatste jaren heeft zn twijfel uitgesproken over wedstrijdritme van Cillesen enz. Uiteindelijk zagen ze trainingen en wedstrijden en was Cilllesen altijd de eerste keus. By far. Kan deze non-discussie dan eindelijk eens stoppen. ook van de PSV kant van het land?
 
ronaldo.7
 
9
10 september 2018 om 11:11
De tijd na de periode Cillessen is voor Oranje veel interesanter. Koeman maakt nu wel de backbone,maar binnen 4 jaar zal deze worden aangevuld met veel nieuwe gezichten waaronder Bijlow die dan deel uitmaakt van de succesploeg die in 2024 eindelijk weer eens kwartfinales gaat spelen. Koeman is er dan trouwens ook niet meer bij.
 
atleticofc
 
45
10 september 2018 om 11:16
Dit seizoen heeft Cillissen helemaal niet meer wedstrijden gespeeld. Of zou Zoet geen wedstrijden hebben gekeept in de voorbereiding? En hoeveel bekerwedstrijden heeft Barca dit seizoen al gespeeld dan? Zoet heeft er 2 Europese duels op zitten, 4 competitie wedstrijden, 1 Cruyff schaal wedstrijd, en in de voorbereiding heeft hij er eveneens een aantal gekeept. Maar de discussie tussen Zoet en Cillissen zullen we altijd houden omdat het niveauverschil tussen de twee nu eenmaal niet bijzonder groot is. En Zoet heeft vind ik geen echte kans gehad onder Koeman. Kijk naar de opstelling in de twee wedstrijden die Zoet heeft mogen keepen (2x gelegenheidselftallen) en de twee wedstrijden die Cillissen heeft gekeept (2x de basis ploeg). Dus toen was al wel gelijk duidelijk dat Koeman voor Cillissen zou gaan. Wie hij kiest maakt op zich niet zoveel uit. Beide keepers maken zo nu en dan nog hun foutjes. Het zijn beide geen topkeepers, maar voldoen prima bij een Nederlandse topclub. Cillissen zal nooit eerste keeper worden bij Barcelona. Daarvoor is hij gewoonweg niet goed genoeg.
 
Dave19
 
8
10 september 2018 om 11:37
Volledig hier mee eens
 
mars0260
 
17
10 september 2018 om 12:18
daarnaast komt er nog eens bij dat het 2e doelpunt zo hard word ingeschoten van zo dichtbij dat het haast onmogelijk is om die bal tegen te houden . hij zat er nog aan maar helaas te hard van zo dichtbij om de bal goed te pakken
 
TILBURG013
 
5
10 september 2018 om 12:20
Ja hele slechte vergelijking dit. Verschil tussen Kovacic en Strootman is toch wel een stuk groter dan het verschil tussen Cillessen en Zoet. Daarnaast concurreert Kovacic met bijv. Modric, Kroos en Casemiro en Cillessen alleen met Ter Stegen (wat overigens een hele goede keeper is). Het is gewoon een hele rare keuze omdat Jasper zelf al wist dat die never nooit 1ste keeper zou gaan worden bij Barca en dus liever bij Barca op de bank zit dan dat hij ergens een fatsoenlijke carrière kan hebben als 1ste keeper of daar lijkt het in ieder geval wel op. Ik vind Cillessen persoonlijk beter dan Zoet maar veel spelen is gewoon belangrijk. Die trainingen zijn leuk maar toch heel anders dan wedstrijden. Daarom vond ik het ook raar dat bijv. Tete speelde en niet Janmaat.
 
VCF-LosChe-VCF
 
6
10 september 2018 om 12:26
Kovacic speelt bij Chelsea, goedemorgen! Daarnaast is een keeper als bankzitter een ander verhaal dan een speler als bankzitter die natuurlijk zoals bijv. Kovacic wel nog genoeg minuten maakt om wedstrijdritme te hebben. Eerst even nadenken, voordat je iets neerzet.
 
$eN$aTioN
 
2
10 september 2018 om 12:29
Kovacic is verhuurd aan Chelsea.
 
DeArbiter
 
18
10 september 2018 om 12:48
Whahaha, wat is die Kerkhof de blunder van Zoete tegen Bate Borisov snel vergeten zeg!
 
Kyle66
 
9
10 september 2018 om 13:01
Ach, je kan ook zeggen dat Cillissen de bal van Bate wel had tegengehouden.
 
ninjakai
 
4
10 september 2018 om 13:17
Onzin. Net zo als die opa. Met zoet hadden we in de eerste helft al met 3-0 achter gestaan. Wedstrijdritme is pas doorslaggevend als kwaliteit gelijk is. Sterker nog de Fransen laten de beste spits thuis en spelen met Giroud omdat dat beter is voor de groep en worden gewoon wereld kampioen. En die nooit scorende giroud, maakt een wereld goal.
 
Wedjat
 
7
10 september 2018 om 13:29
‘Een keeper zonder wedstrijdritme stel je niet op punt!’ ?? Wat nou punt!? 66% plus (niet onbelangrijk) de bondscoach is het niet eens met je... punt!
 
Tornado72
 
1
10 september 2018 om 13:31
@clarkkent2, Wedstrijdritme of niet de 2-1 was houdbaar, ik weet niet of Zoet deze bal tegengehouden had? Nederland heeft gewoon modale keepers net zo als het merendeel van het team is het middelmaat wat keepers betreft.
 
jaialai
 
5
10 september 2018 om 17:38
Ik tegen Peru en tegen Frankrijk harde lage schoten gezien die cillessen met kinderspel vastklemt. Dat zijn de ballen die zoet altijd wegbokst, waardoor je een rebound kan krijgen. Cillessen is de beste optie en vond ik gewoon een 6,5 tegen Frankrijk en Peru.
 
T-Babangida
 
0
11 september 2018 om 08:16
En vergeet afstandsschoten niet.. Tegen Engeland liet Zoet er ook weer eentje gaan die houdbaar was..
 
BJP79
 
24
10 september 2018 om 10:47
Dat niet alleen als hij deze gehad had zou hem proberen te contacten over de komende winnede cijfers van de loterij want zou hij helderziend zijn. Deze was hard van dichtbij naast hem. 9 van de 10 keepers zouden alleen de bal hebben geraakt als ze hem uit het net gingen halen. Maar deze man kan het niet verkroppen dat Zoet (terecht) gepasserd is.
 
Sammerens
 
39
10 september 2018 om 10:51
Anderzijds kan je natuurlijk ook de focus op de daadwerkelijke inhoud leggen en beamen dat Cillessen erg matig handelde bij die tweede tegengoal. Cillessen is ook niet de enige speler die onder de loep genomen wordt. We moeten wellicht eens minder snel roepen dat een ander wel bevooroordeeld moet zijn omdat hij een geschiedenis heeft bij een andere club dan de speler over wie wat wordt gezegd.
 
Clarkkent2
 
61
10 september 2018 om 10:59
Als-je-blieft Sammerens; de broertjes vd Kerkhoff zijn amper op een zinnig woord te betrappen. Lijken die oudjes van de muppet show wel, chagrijnig , hun tijd is allang voorbij, maar mogen vanwege een carriere in de jaren 70 nog iets roepen.
 
nmgnjizz
 
17
10 september 2018 om 11:04
Helemaal mee eens, maar deze bal was wel houdbaar...
 
atleticofc
 
12
10 september 2018 om 11:18
De gebroeders van de Kerkhof en Sjakie Swart praten altijd in het voordeel van hun club en zijn zelden op een zinnige uitspraak te betrappen. Het is meer parodie dan wat anders. Maar goed, dat zijn de NOS annalisten ook vaak, net als dat maffe groepje op Veronica.
 
Barracuda026
 
15
10 september 2018 om 11:57
Als ik op de inhoud focus zie ik vooral dat de tweede goal primair fout van Van Dijk was, niet van Cillessen.
 
carlo35
 
12
10 september 2018 om 12:36
inderdaad. verkeerd gedekt, te laat gehandeld. Niet moeilijk genoeg gemaakt. Was geen keepersfout. Heb hem zojuist nog ff teruggekeken. Volley was van redelijk dichtbij en heel hard. van de Kerkhof heeft het hier over een "enorme blunder", dat is natuurlijk grote onzin. Verder is ooit iemand begonnen om te roepen over wedstrijdritme en dat wordt dan in de loop van de jaren soort van gemeengoed. In vroeger jaren als een topper 4 wedstrijdjes geblesseerd was geweest en daarna terugkwam stond hij echt niet reserve hoor. Toen hoorde je niemand over wedstrijdritme (en ja ik weet dat tijden veranderen). Cillesen is gewoon dermate veel beter dan Zoet dat het helemaal geen discussie hoort te zijn.
 
Ronzie
 
10
10 september 2018 om 13:00
En zo zat Cillessen er bij de actie van Mbappe perfect bij, terwijl meer dan de helft van de keepers daar mogelijk een penalty hadden veroorzaakt. Komt dat dan ook door gebrek aan ritme?
 
Pieterpost
 
9
10 september 2018 om 13:17
Idd En die kans van Mbappe na 5 min in de korte hoek. Die pakt ook niet iedere keeper! Ben voor PSV, maar zie in Oranje op dit moment ook liever Cillessen.
 
Stua
 
0
10 september 2018 om 19:50
Ronzie Dan zou Mbappe om de wedstrijd 1 of meer penalty’s mee krijgen. Gebrek aan ritme , zo vroeg in het seizoen, is nog niet echt aan de orde. Maar hoewel van Dijk niet goed anticipeerde en Giroud het fantastisch afmaakte, denk ik toch dat die bal heel erg houdbaar was. De voorzet had niet mogen komen, Giroud had niet mogen schieten en Cillissen had die bal moeten hebben. Zijn gewoon drie fouten. Ik heb een beetje een hekel aan Cillissen maar op die tweede doelpunt na, heeft hij een goede wedstrijd gekeept. Tenminste wat ballen tegenhouden betreft. Ik erger me kapot aan zijn spelhervattingen en aan zijn houding.
 
DonCoXxX
 
14
10 september 2018 om 10:58
Ja, dat klopt. Aan de andere kant is hij eerlijker dan de "chagrijnige opa" van het AD, die die kopbal van Promes geheel aan Blind toewijdt. Overigens was die goal van Giroud te blokken door de ontschendbare van Dijk. Die denigrerende naampjes hoeven niet zo van mij, vandaar die quotes.
 
amvljr
 
8
10 september 2018 om 11:16
Ik vind, als psv'er Cillessen ook vaak beter. Maar die goal viel tegen. Leek op t soort ballen dat Zoet altijd pakt. Maar Zoet heeft kansen in t verleden bij Oranje duidelijk niet gepakt. Ik hoop altijd nog op Vermeer. Als hij constant wordt, wat kan naarmate de jaren vorderen, dan is hij de mooiste/ meest atletische keeper.
 
Kohaku
 
2
10 september 2018 om 13:02
Dan zal Vermeer wel weg moeten bij Feyenoord want zolang van Bronckhorst daar zit gaat Vermeer niet meer keepen.
 
Coolcat Ehv
 
0
10 september 2018 om 17:36
Waarom? Cullissen zit ook al bijna 3 jaar op de bank en speelt gewoon in de basis van Oranje. Geen probleem voor Koeman, hij selecteert graag bankzitters zoals Cillessen, Tete, Kluivert en van de Beek. Daarom is Oranje tegewoordig ook van het niveau Moldavie, waar ook allemaal bankzitters spelen....
 
Marranr1
 
11
10 september 2018 om 11:17
Hijheeft een punt omtrent Cillissen, natuurlijk een onbegrijpelijke keuze als je ziet hoeveel Zoet speelt en hoog niveau in de CL. Cillissen houdt de bank warm en moest die 2de goal gewoon tegenhouden. De bal was hard maar kwam echt recht op hem af. Als hij zijn handen uitstak en niet een rare duik maakte had hij die bal gewoon. Echt elke topkeeper had deze bal gepakt. Ter Stegen als eerste. En daarom zal hij altijd boven Cilllissen blijven want Cillissen is gewoon geen Topkeeper en zal hij nooit worden. Tete en Promes zjn altijd beter dan Jan maat en Vromer dus die opmerking slaat inderdaad nergens op maar betref Cillissen heeft hij gewoon gelijk en is het voor mij elke keer weer duidelijk dat Cillisen nooit bij de top keepers zal behoren!
 
kraanvogelaar
 
4
10 september 2018 om 11:17
Je moet je niet zo druk maken om wat ze zeggen. Zulke figuren als vd Kerkhof zijn kleurrijk en moet je maar gewoon om lachen. Net als om sjaak Swart. Als je je echt druk maakt om de van de Kerkhofjes, dan wil ik advies van jou over hoe ik het best kan leven. Want een leven waarin ik mij druk moet maken om René en Willy ipv om andere problemen lijkt me ontzettend fijn!
 
stefano360
 
6
10 september 2018 om 11:43
Iedere keeper heeft zijn sterke en minder sterke momenten. Om nu de schuld op Cillessen te leggen vind ik erg ver gaan. Daarnaast vind ik het niveauverschil tussen Zoet en Cillessen bijna nihil. Zoet keept bij PSV regelmatig de pannen van het dak, maar heeft in het Nederlands elftal weinig bijzonders gedaan. En bij Cillessen denk ik al gauw aan zijn debuut van het wk waar hij geweldig keepte. Als Zoet zich in de CL gaat onderscheiden, kun je moeilijk om hem heen. Ik kan mij nog goed herinneren dat Van Persie ook lange tijd superieur was in zijn Arsenal tijd, maar bij het Nederlands elftal zich zelden liet zien. Ik denk niet dat je de slag wint of verliest als kiest tussen Zoet of Cillessen in ieder geval. We missen eerder een stabiele stofzuiger op het middenveld en een spits. Hopelijk is het creatieve middenvelders probleem opgelost met Frenkie.
 
magikhetwete
 
7
10 september 2018 om 11:52
Ze hebben een punt; Zoet heeft geen fouten gemaakt deze wedstrijd
 
toss
 
1
10 september 2018 om 13:47
Iedereen heeft het de laatste tijd over respect voor onze oud internationals en iedereen verdiend nu een afscheidswedstrijd. Behandel dan ook onze oude "sportopa`s" met respect. Mannen zoals van hanegem, van der kuijlen nou vooruit Sjaak Swart, die ons ook echt flinke prijzen hebben bezorgd, worden helaas vaak als seniel, dom, of oud en dus niet meer van belang weggezet. Al ben ik het niet met die gouden stofzuiger eens....respect!
 
Clarkkent2
 
2
10 september 2018 om 14:09
i heb respect voor hun voetbalcarriere, wat zeg ik: ze genieten nog steeds status omdat ze vroeger voetballer waren. Ik heb geen respect voor gekleurde onzinpraatjes.
 
toss
 
1
10 september 2018 om 18:21
Tja jij vind dat Hij onzin praat. Wellicht vanwege een andere mening, dat betekend niet dat het onzin is. Jouw mening is subjectief en niet bepalend, al krijg je 1000 likes, betekend niet dat het de waarheid is. Er zijn verschillende filosofische benaderingen over wat een waarheid zou kunnen zijn en hoe deze gevormd wordt maar daar zal ik verder niet over uitwijden. Uiteindelijk gaat het dan toch weer om respect wat de basis moet zijn. Daarnaast vind ik je eerste zin niet echt respectvol en ook oordelend, alsof hij er echt geen verstand van heeft maar dat heeft hij toch wel. Wellicht ben ik een (oude) zeurkous maar zo ben ik iig opgevoed. Nogmaals ik ben het ook niet met Willy eens maar zal hem niet wegzetten als een oude chagrijnige Brabantse opa die maar wat lult en er vanuit gaande dat hij Zoet alleen steunt omdat het een Psv`er is. Zelfde als dat ik van Hanegem zeer waardeer.
 
hankey
 
115
10 september 2018 om 10:38
Cillissen is niet een iets betere keeper, maar gewoon een veel betere keeper. Hij had bij mij ook onder de lat gestaan als ik moest kiezen tussen Zoet en Clilissen. Daarnaast zegt het ook genoeg dat er veel interesse is voor Cillissen ondanks zijn summier aantal optredens.
 
WillemHolder
 
4
10 september 2018 om 10:51
Het gaat erom dat wanneer Cilissen speelt er altijd voor moet zorgen dat hij top keept die credits heeft hij, maar bij credits gaat het altijd langzaam opraken. En dit is dan nog niks, maar het is niet gek dat wanneer het niet 100% goed gaat dat er lichte geluiden gaan komen. Maar ik verwacht dat hij nog heel lang de credits zou hebben.
 
ninamjx
 
32
10 september 2018 om 11:03
Grapjas. Wat heeft Cillessen nou de afgelopen jaren bewezen? Drie keer niks. Krijgt alleen het vertrouwen in bekerwedstrijden, waarschijnlijk ook alleen omdat het contractueel is vastgesteld. Ter Stegen is ook niet geweldig, zagen we gisteren weer. Toch krijgt Jaspertje het niet voor elkaar om hem voorbij te streven. Gisteren gewoon mede verantwoordelijk voor de 2-1. Zoet zou compleet afgebrand worden. Maar ach, het is Cillessen. Hij mag dat. Maak jezelf niet zo belachelijk met veel beter. Zoet heeft zich ook al meerdere malen bewezen. Hopelijk snoert hij binnekort weer de mondjes tijdens de CL wedstrijden.
 
Luie
 
24
10 september 2018 om 12:15
Hij heeft in de Spaanse beker zich wel bewezen maar ik denk niet dat je gekeken heb maar dat je gewoon een hater ben..
 
100% Meijer
 
18
10 september 2018 om 12:28
Cillessen staat er iedere keer als hij de kans krijgt. Die bal gisteren was veel te hard om te houden. Dan moet je toevallig je lichaam recht achter de bal hebben. Als je een directe volley van die afstand naast je krijgt ben je gezien. Maar je gezien je denigrerende reactie richting Cillessen zoek je toch wel redenen om hem af te schrijven...
 
hankey
 
16
10 september 2018 om 12:33
@ ninamjx, je praat duidelijk uit emotie. eerst heeft Cillissen niks bewezen, daarna zeg je dat Zoet zich OOK meerdere malen heeft bewezen? Dan de cijfertjes. Aantal speelminuten in totale carriere en tegendoelpunten, want dat is namelijk nu jouw graadmeter. Cillissen: 19.915 min / 222 tegendoelpunten / ratio 89.70 min per tegendoelpunt. Zoet: 25285 min / 310 tegendoelpunten / ratio 81.56 min per tegendoelpunt. Om nog maar te zwijgen over het aantal clean sheets. Maak jezelf niet zo belachelijk zonder onderbouwing.
 
 
2
10 september 2018 om 14:10
@100%meijer. Hoezo kansloos als je een volley vanaf ongeveer 11 meter krijgt ? Deze bal was bijna recht door het midden. Ik wil het niet een blunder noemen, maar houdbaar was deze bal zeker wel.
 
100% Meijer
 
2
10 september 2018 om 19:59
Je staat rechts opgesteld omdat daar het spel zich bevindt. Komt hij niet recht op je af is deze gewoon onhoudbaar. Maakt niet uit dat veel mensen hier niet op een redelijk niveau gekeept hebben, maar veel reactie zijn echt compleet overdreven en een toonbeeld van weinig kennis van zaken.
 
Japie_Krekel
 
4
10 september 2018 om 12:26
@hankey welke interesse dan? niet de internationale topclubs iig want die hebben allemaal voor veel duurdere alternatieven gekozen als Cillissen afgelopen zomer. de buitenlandse middenmoot/subtop zou kunnen maar je moet niet alles wat hier in die rubriek De Wandelgangen voorbij komt gaan brengen als feiten want het is een een geruchtenrubriek
 
camiel
 
0
10 september 2018 om 14:17
En Bizot en Zoet wat zou je dan kiezen?
 
Lekiam
 
57
10 september 2018 om 10:39
Sorry maar deze nederlaag is totaal niet aan Cilessen te wijten. Daarnaast vind ik hem op dit moment de beste Nederlandse keeper dus wat moet je dan? Een keeper met veel minder kwaliteiten opstellen omdat die toevallig bij een mindere club speelt en dus welke elke week basis staat?
 
Sammerens
 
41
10 september 2018 om 10:44
Je hoeft niet direct de nederlaag aan Cillessen toe te schrijven natuurlijk, maar je kan er ook niet omheen dat hij gewoon ontzettend matig handelde bij de tweede goal. Die bal hoort een goede keeper gewoon te hebben en Cillessen verzuimde hem te pakken.
 
AFCAjax0164
 
85
10 september 2018 om 10:47
Schei toch uit. Die bal was zo hard ingeschoten dat er amper tijd was voor een reflex. Van Dijk liet zich gewoon aftroeven door Giroud.
 
masterapie
 
43
10 september 2018 om 10:48
Ontzettend matig? Die bal was gewoon kneiterhard, onverwacht en van korte afstand. Denk dat er weinig keepers waren geweest die die bal hadden gehad, maar goed, dat is ook speculeren. Daarmee is het sowieso toch van de zotte dat de broertjes meteen indirect om Zoet lopen te roepen omdat Cillesen een 'fout' maakt bij een goal. Dan kunnen we bij elk tegendoelpunt wel degene die een fout maakt wisselen. Spelen we over een jaar met amateurs.
 
BJP79
 
13
10 september 2018 om 10:50
Hehe eindelijk iemand met verdtand van voetbal. Daarbij ligt de fout in eerste instantie bij Tete die de 16 meter lijn staat te dekken in plaats van in te grijpen.
 
Noah_oV
 
3
10 september 2018 om 10:57
Ok, ik begrijp de keuze voor cillissen, als had ik hem persoonlijk niet gemaakt, maar die goal van giroud was gewoon een absolute blunder van cillissen, 1 hij stond compleet verkeerd opgesteld en 2 hij had hem alsnog moeten hebben, de bal ging letterlijk in het mideen van de goal
 
Sammerens
 
12
10 september 2018 om 11:04
Van Dijk liet zich inderdaad gewoon aftroeven. Die was daar ook zeer matig bezig. Maar dat speler A een fout maakt betekent in mijn ogen niet dat je matig handelen van speler B maar moet excuseren. Bij de camerabeelden vanaf achter de goal kan je gewoon prima zien dat het handelen van Cillessen alles behalve optimaal is.
 
Elendil
 
30
10 september 2018 om 11:29
Heej Noah, Misschien moet je zeven keer hetzelfde zeggen in 1 topic. Wellicht dat het dan waarheid wordt? Allereerst, Cillessen is echt een ontzettend goede doelman. De rust met meevoetballen, zijn positionering (kijk maar naar alle schoten op het doel ervoor, alles komt in zijn directe range, dat is klasse positionering), zijn lef en reactie zijn gewoon ontzettend goed. Als hij al wat tegen zich heeft is het zijn uitstraling, maar dat had van de Sar ook pas op late leeftijd. Het doelpunt op zichzelf, als oud doelman die toch een redelijk niveau heeft gekeept en in de staf van Frans Hoek heeft gezeten: Positionering - Goed, reactie - Goed, stand van de handen - verkeerd. Dat laatste was het enige wat hij had kunnen doen om als nog de bal te hebben. Ik snap ook niet dat hij zijn handen in vuisten had gebald. Het is een split second reactie en kennelijk gaat dat van nature. Dat heeft hij zeker niet(!) op de Hollandse school geleerd, want die is gebaseerd op Frans Hoek en die heeft echt een grafhekel aan stompen (alles waar je met je vuist bij kan, ben je nog eerder met je vingers). Maar goed, de meeste doelmannen hadden alleen de bal nagekeken en dan werd er gezegd: "hij kon er niets aan doen". Nu heeft hij hem bijna, juist door uitstekende positionering en een goede reactie en is het zogenaamd "een blunder". Mooi verhaal, we mogen blij zijn met zo een doelman.
 
Justinyo9
 
5
10 september 2018 om 12:07
Ik ben het helemaal met jou eens masterapie. Het klinkt krom, maar het heeft veel met slow motion bij de herhalingen te maken. Door de enorme slow motion realiseert men vaak niet meer hoeveel kracht er nu achter een bal zit. Daarom lijkt het alsof de keeper te laat naar de hoek gaat, zoals nu ook bij Cilessen. Daarbij komt ook nog dat wanneer een bal zo hard is ingeschoten, de keeper er echt een volle hand achter moet krijgen om de bal uit zijn doel te houden. En laat je daar bij die snelheid nou net de tijd niet voor hebben. Mijn mening is dat ze bij herhalingen (vooral achter het doel) ook de daadwerkelijke snelheid van een bal moeten tonen.
 
100% Meijer
 
9
10 september 2018 om 12:29
Hoe had hij dan opgesteld moeten staan? Hij staat iets rechts van het midden omdat daar het spel zich afspeelt en hij de korte hoek sowieso af moet dekken. Als je geen verstand van keepen hebt, kun je er beter ook niet inhoudelijk over proberen te praten...
 
Kyle66
 
2
10 september 2018 om 13:05
Zouden de Van de Kerkhofjes ook iets zeggen van de reddingen die hij heeft verricht? Of zoeken ze alleen iets om Zoet te promoten?
 
Marranr1
 
5
10 september 2018 om 11:22
Zoet heeft niet veel minder kwaliteiten dus je bewering is niet op feiten gebaseerd. Daarnaast zijn de feiten dat Zoet wekelijks CL speelt en gewon heel sterk en rustig overkomt. Cillissen speelt een handvol wedstrijden en is in Oranje altijd weer te betrappen op een foutje en dat zijn feiten. Die 2de goal van gisteren zouden alle maar dan ook alle topkeepers gepakt hebben ondanks die bal hard was kwam hij echt letterlijk een aantal centimeters langs zijn handen en wat doet Cillissen? Maakt een rare duik terwijl als hij zich breed maakte hij die bal gewoon had. Is niet de eerste keer dat hij houdbare bal door laat. Gebeurd hem tevaak en daaom zal hij nooit maar danook nooit nr1 bij Barca worden. Ik zal ten aller tijden in deze situatie kiezen voor een keeper met ritme en die wekelijks speelt op het hoogste niveau en dat is Zoet. zo simpel is het.
 
fcdebal
 
11
10 september 2018 om 12:11
Zoek eerst even op wat 'feit' betekent.... Sinds wanneer is de ED het hoogste niveau?
 
100% Meijer
 
10
10 september 2018 om 12:30
En sinds wanneer is de CL wekelijks?
 
LAZIObart1988
 
5
10 september 2018 om 12:41
En als geen enkele topkeeper die bal er in zou laten gaan, hoe kom je dan bij Zoet uit? Die is verre van top en doet clowneske dingen, zoals uit bij Borisov
 
Edwinde Vries
 
3
10 september 2018 om 13:21
Hij moet t eerst maar eens laten zien tegen Barca Inter en spurs in de CL. Dan kunnen we t zien. Praat nu nog maar niet over de CL alsof PSV dat al 5 jaar achter elkaar berijkt heb. En zoet al zo veel meer ervaring heb als jasper. Begrijp me niet verkeerd maar 6 a 7 x training met Barca in de week is een hoger niveau dan PSV 1 match in de eredivisie.
 
Marranr1
 
0
10 september 2018 om 13:37
6 wedstrijden in de CL voorronde in een paar weken! dus laatste tijd wekelijks! Feit
 
Marranr1
 
0
10 september 2018 om 13:38
CL is het hoogste niveau en daar efereer ik naar! simpel en een Feit
 
Kyle66
 
2
10 september 2018 om 14:15
Hmm, PSV heeft pas twee wedstrijden in de voorronde van de CL gespeeld en bij deze wedstrijden was Zoet zeker niet foutloos. Twee wedstrijden is zeker niet wekelijks. En dat is een feit. Ajax heeft zes wedstrijden gespeeld.
 
fcdebal
 
0
10 september 2018 om 15:56
Dat was Ajax vriend...
 
Lekiam
 
0
11 september 2018 om 16:44
Het hoogste niveau denk ik aan clubs als Barca, Real, Juve, Psg, Man.city, Bayern Munchen. Volgens mij zijn dat niet de clubs in de eredivisie. Zoet speelt al bijna 2 jaar geen CL dus ook dat argument is niet van toepassing. Je wilt Cillissen onderuit halen maar het is op dit moment gewoon de beste die we hebben in Nederland. Ik zou het ook beter vinden als hij wekelijks wedstijden zou spelen maar dat is helaas niet zo. Je moet het als nationaal elftal doen met wat je hebt.
 
Arends
 
43
10 september 2018 om 10:40
heel leuk die PSV bril. Je hoort m alleen als Cillessen een blunder maakt en als die een fantastische wedstrijd keept kan er geen compliment van af. Cillessen heeft gewoon bewezen beter te zijn als Zoet. Zoet heeft zijn kans in Oranje gehad maar kwam toen niet zeker over. Vind hem nu ook niet altijd super keepen bij Psv.
 
BJP79
 
17
10 september 2018 om 10:51
Alleen is er geen blunder gemaakt dat willen alle die Zoet willen (om wat voor onduidelijke reden dan ook) graag zien.
 
Noah_oV
 
3
10 september 2018 om 10:59
He, de keuze om zoet of cillissen is gewoon een 50/50 in mijn ogen, er is geen van de 2 nou echt zoveel beter dan de ander, maar onkennen dat die 2 goal van frankrijk geen blunder was van cillissen is gewoon waanzin, ten eerste als hij goed opgesteld staat vangt ie hem gewoon op want de bal gaat letterlijk recht door het midden, en hij had hem sws gewoon moeten hebben, hij had gewoon niet meer op een schot gerekend
 
100% Meijer
 
4
10 september 2018 om 12:32
Zoals eerder gemeld hoort hij niet in het midden te staan als het spel zich rechts afspeelt. Zonde dat je zo blijft roepen en tegelijk aangeeft er geen verstand van te hebben.
 
soccersupp
 
11
10 september 2018 om 10:52
Is ook een praatje voor de Brabantse bühne. Oh wat erg Jeroen Zoet gepasseerd is. Maar over zijn fouten in oranje heb ik de orakels van Helmond nog nooit gehoord.
 
kleinegeneraa7
 
4
10 september 2018 om 10:40
Jasper is gewoon de beste keeper die we momenteel hebben. De 2e goal is met het verschil tussen een goede of een topkeeper en die hebben we dus momenteel niet. Het alternatief is niet veel beter, zo'n slaapzak blijf ik dat vinden. Zoet heeft nog geen goede wedstrijd in het Nederlands elftal gekeept.
 
Formus
 
2
10 september 2018 om 11:13
Bovendien, als je speelt kan je fouten maken. Dus lekker makkelijk. Er viel zoveel aan te merken op beide tegengoals. Ook op de mensen die wel veel bij hun club spelen. Maar dat doen die vd Kerkhofjes niet. Altijd hun club voorkeur prevaleren.
 
Kyle66
 
0
10 september 2018 om 13:07
Hij heeft ook geweldige reddingen verricht. Maar daar zeggen ze niets van. Zoet in Oranje geeft mij hetzelfde gevoel als Lamprou bij Ajax.
 
renoldi
 
3
10 september 2018 om 10:40
Het leek een houdbare bal de 2-1. Ik denk dat van Dijk en Cillesen niet hadden verwacht dat Giroud een bal zo zou kunnen raken en beide erg verast waren..
 
Edwinde Vries
 
0
10 september 2018 om 13:24
Maar giroud is ook zo'n type spits. Ook dat had van dijk moeten weten weten. Giroud maakt ze niet vaak maar als hij ze maakt zijn ze mooi en hard vaak. Giroud is een beer van een kerel. Niet de langste maar enorm sterk. Vooral in zijn benen.
 
renoldi
 
0
10 september 2018 om 15:21
Precies! Bij Arsenal prachtige doelpunten gemaakt en vaak erg belangrijk geweest, ook nu weer. Zeker omdat hij 10 wedstrijden niet gescoord heeft voor Frankrijk denk ik dat ze hem miss wel onderschat hebben. Als je ziet hoe van Dijk erin gaat is dat niet van hoog niveau.
 
Jeneverneus
 
34
10 september 2018 om 10:41
die 2-1 was echt geen "blunder" en dat had niks te maken met wedstrijdritme. Dat schot was gewoon net iets te hard voor cillesen om zijn hand goed er tegenaan te krijgen. Reflexen blijven hetzelfde, of je nou wedstrijdritme hebt of niet.
 
Aqua1
 
11
10 september 2018 om 10:47
Hij stond verkeerd opgesteld plus hij moest die bal hebben. Beetje keeper heeft zo een bal.
 
Sanderr
 
32
10 september 2018 om 10:54
Wat een onzin dit. Van Dijk laat zich als een kleuter aftroeven, Girpud scoort terwijl hij achter hem staat, komt gewoon eenvoudig met z'n been er omheen. Een paar keepers hadden zo'n kneiterharde bal van 5m misschien gehad, maar Zoet en Cillessen behoren niet tot die categorie. Dit was echt geen blunder, zelfs niet als je voor PSV bent neem ik aan, komop zeg..
 
RinusMichelss
 
4
10 september 2018 om 10:57
zoet zou hem dus sowieso niet gehad hebben, want dat is geen beetje keeper
 
VCF-LosChe-VCF
 
1
10 september 2018 om 12:24
Het is een fout, geen blunder, maar zijn positie is belabberd en zo’n bal moet je altijd verwachten en dat deed hij duidelijk niet. Areola die onzettend overschat wordt de laatste tijd maakte wel een gigantische blunder.
 
Edwinde Vries
 
0
10 september 2018 om 13:26
Alsof zoet bij andere kansen die Jesper tegen hield wel goed had gestaan. T is jammer maar op dit schot wat een fout is van Virgil moet je als keeper alle geluk van de wereld hebben. Benieuwd als zoet er had gestaan en de goal tegen kreeg de broers nog aan bashen waren.
 
fchondenbrok
 
8
10 september 2018 om 10:47
Ik zag hem ook pas toen ie in 't netje lag hoor, wat een knal was dat
 
Noah_oV
 
5
10 september 2018 om 11:01
Het feit dat t een blunder was heeft niks te maken met hoe "hard" het schot was, hoewel hij hem sowieso had moeten hebben overigens Het probleem was dat als hij zich gewoon goed opstelt vangt ie de bal gewoon op aangezien hij letterlijk recht door het midden was
 
Edwinde Vries
 
1
10 september 2018 om 13:31
Aanval kwam van rechts dan sta je gewoon wat meer rechts. Van dijk had beter moeten dekken. Zijn schot was gewoon redelijk hard en te direct. Niemand verwachte t. Dan heb je super reflexen nodig. En ook zoet heb die niet.Ook een de gea had hier te laat op kunnen reageren. De positionering was prima en dit schot gewoon nog beter. Zoet had deze bal misschien ook niet gehad. En al had zoet hem wel. Misschien wel 2 andere kansen van de Fransen door laten gaan. Wie zou t zeggen. Als zoet de bal tegen had gekregen zoals Jesper nu had had je de broers niet horen klagen. En was t allemaal 180 graden om gedraaid. Dan vinden de broers t een geweldige goal en had niemand er wat aan kunnen doen.Laten we deze mensen nou niet te serieus nemen. Net als sjaak
 
masterapie
 
21
10 september 2018 om 10:46
Swart, van Hanegem (af en toe), Hugo Borst, Jan Boskamp, gebroeders v/d Kerkhof, alleen maar leuke analisten als je fan bent van dezelfde club. Verder blaten ze bijna alleen maar onzin. Cillessen is gewoon onze beste keeper en kon totaal niets doen aan de goal van Giroud. Van die afstand en met die snelheid is bijna niet te keren.
 
The-Jump
 
5
10 september 2018 om 10:57
Nou, ik zou me als Ajax fan net zo hard schamen voor swart, als dat ik bijna altijd doe over de "analyses" van de broertjes kerkhof. Ook ik zie zoet graag in oranje, als hij de beste zou zijn. Cillessen is beter dan zoet, enige gelijkheid is zijn uitstraling. Die is van beide ontzettend bagger. Maar zoet heeft vertrouwen en ritme nodig, daarom dat hij zo van waarde is bij PSV en je er niets aan hebt als reservekeeper. Cillessen zet dat gemakkelijker opzij en heb hem tegen Peru toch aardig wat prima reddingen zien maken. Gisteren helaas niet kunnen zien, maar iedere keeper kan fouten maken en vrijwel altijd zijn ze fataal. Waarmee ik niet zeg dat hij bij de goal van giroud een fout maakte, kan ik niet over oordelen zonder beelden gezien te hebben. Mijn mening is gebaseerd over de afgelopen jaren waarbij ik ook vaak kritisch ben geweest dar cillessen te weinig speelde.
 
JordyPA
 
13
10 september 2018 om 10:46
Ja, de bal was misschien houdbaar. De echte fout wordt echter gemaakt door van Dijk, die Giroud daar nooit zo mag laten schieten. De bal was wel erg hard, maar zoals gezegd misschien ook houdbaar. Wat wel zo is, alle tegengoals van Oranje met Zoet in de goal waren houdbaar. En dat is zo`n beetje de reden dat hij er niet in staat.
 
XAJAcfa
 
1
10 september 2018 om 11:03
ach Swart zou het zelfde zeggen als Zoet er in gestaan had dus dat moet je niet al te serieus nemen ben het wel met je eens dat Zoet als hij de kans kreeg bij Oranje geen goede indruk achter liet. Misschien moeten we toch voor Vorm of Padt gaan (alhoewel de laatste wellicht wel erg zenuwachtig wordt is dat podium ook niet gewend. Voor mij is Cilissen nog met afstand nummer 1
 
Noah_oV
 
3
10 september 2018 om 11:08
Afgezien van t matige verdedigen van tete en van dijk, was het absoluut een blunder van cillissen, hij staat compleet verkeerd opgesteld, als hij goet staat vangt ie de bal zo op, en zelfs vanaf waar ie stons had hij de bal nog moeten hebben
 
TheHunterz
 
5
10 september 2018 om 10:48
Wat een ongelofelijk slap gelul. Dat Cillessen speelt kan je inderdaad over discusieren (al vind ik hem wel de beste). Maar Ruud Vormer aan de rechterkant? Die vond ik zo vreselijk slecht invallen gister, dat was echt Oranje onwaardig. Uberhaupt een hele slechte wissel vlak na de 2-1. Breng dat gelijk Luuk de Jong en wacht daar niet mee tot de 85e minuut.
 
stefano360
 
3
10 september 2018 om 11:53
Ja pfff Vormer is niet om aan te zien. Al heb ik dat wel bij meerdere spelers op het moment. Als je daar Bergwijn of Kluivert hebt staan, had die kans vlak voor tijd wellicht nog erin gegaan. Vormer komt gewoon een versnelling te kort en daarnaast is zijn handelingssnelheid om te janken. Ik snap sowieso niet dat je lekker lange ballen gaat spelen op Depay en Promes. Begin dan idd gelijk met Luuk de Jong, kan hij lekker ballen verlengen en terugleggen.
 
cabinessence
 
19
10 september 2018 om 10:48
Op die ene bal na speelde Cillessen gisteren een hele goede wedstrijd. Met een iets minder keeper had je in de rust gewoon al met 3-0 of 4-0 achter gestaan. Maar toch, ik zei het gisteren ook al meteen bij die 2-1: als dit Zoet was geweest, dan was half Nederland over hem heen gevallen. Dan was hij weer die onzekere grabbelaar geweest die gewoon z'n vuisten wat steviger tegen die bal had moeten zetten die eigenlijk gewoon recht op 'm af kwam. Maar bij Cillessen hoor je er bijna niemand over. Toch opvallend. Op de een of andere manier lijkt Zoet heel weinig krediet en een hele lage gunfactor te hebben buiten Eindhoven. Fouten die hij maakt worden nog jarenlang tegen hem gebruikt. Terwijl die blunder uit tegen Bate toch echt zijn eerste serieuze fout was sinds die bal die hij tegen Feyenoord over de lijn trok. En daar zat anderhalf jaar tussen.
 
blackpool
 
7
10 september 2018 om 11:02
Sommige spelers hebben inderdaad weinig krediet. Nou moet ik wel zeggen dat de keren dat Zoet keepte bij Oranje hij mij nooit heeft overtuigen. Je zegt zelf dat hij bij PSV nog steeds wordt afgerekend door zijn fouten jaren geleden. Nu moet ik ook zeggen dat Zoet nog steeds wordt opgehemeld door zijn optreden tegen Atletico. Maar dat is intussen ook alweer wat jaren geleden.
 
blackpool
 
6
10 september 2018 om 10:53
Als Zoet deze bal tegen had gekregen had hij er niets maar dan ook niets over gezegd. Maar ja, Willy staat op en schuift zijn PSV dekbedje aan de kant, trekt zijn PSV slippertjes aan, doet zijn PSV pyjama uit en trekt zijn PSV ochtendjas aan. Loopt dan naar de badkamer en poets zijn tandjes met zijn PSV tandenborstel. Dan heerlijk een boterhammetje smeren en een koffie erbij uit zijn PSV mok. Heb hem niet gehoord over de fout van Zoet tegen Bate... Zo aandoenlijk die oude mannetjes bij een club. Elke club heeft er wel één..
 
JDG84
 
4
10 september 2018 om 10:56
Zo.. er is weer iets gevonden om Cillessen en Blind op aan te pakken en de toetsenborden komen letters te kort. Prachtig weer allemaal dit, maar de andere reddingen op fouten van andere spelers worden weer weggelaten. Propper speelde heel matig, maar daar zegt die niks over, Tete speelde dit jaar nog geen minuut, was net zo slecht als Blind, maar daar hoor je niemand over. De grote aanvoerder staat gewoon verkeerd te dekken bij de tweede goal, maar de schuld ligt bij cillessen. De gehele voorhoede was matig en speelde weer hun eigen wedstrijd, en ook daar hoor je niemand over. Ongelofelijk hoe erg gekleurd mensen hun bril is. prima als je kritiek heb, maar ga niet 1 iemand eruit pikken omdat het makkelijk is. Wees eerlijk en bekritiseer ze dan alle 11.
 
Japie_Krekel
 
2
10 september 2018 om 11:32
@jdg84 als het de column was van Van Hanegem waarin hij dit zegt word dat moeilijk om ze alle 11 te bekritiseren want dan heeft hij maar een klein stukje tekst waarin hij zijn kritiek kwijt kan. dan moet je er toch 1 of 2 uit pakken als je je kritiek wil kunnen onderbouwen met argumenten
 
LW88
 
2
10 september 2018 om 11:54
Probleem is dat ze altijd dezelfde eruit pikken, namelijk degenen die het gemakkelijkst scoren bij het publiek.
 
Japie_Krekel
 
3
10 september 2018 om 11:59
@lw88 dat vind ik erg makkelijk. als Blind en Cillissen gisteren goed hadden gespeeld dan hadden deze analisten geen kritiek kunnen leveren natuurlijk. je hoort toch ook niemand klagen over Ajaxied Frenkie De Jong? waarom niet? omdat hij goed speelde, wat Blind en Cillissen niet deden, zo simpel is het
 
JDG84
 
2
10 september 2018 om 12:37
vd Kerkhof zegt dit, niet Van Hanegem. Van Hanegem had iets op te merken over Blind, maar daar hoeft Kerkhof niets over te zeggen, aangezien Blind geen concurrentie heeft van een psv speler. Het is elke wedstrijd zo makkelijk om vooraf al te weten wie waarop iets aan te merken zal hebben. Kerkhofjes vrijwel alleen op spelers waar psv een concurrent heeft lopen. Hanegem pakt altijd de zwakste schakel, maar komt nooit met iets nieuws. Hoe kan het zijn dat Promes, Tete, Van Dijk, Propper bij vrijwel iedereen buiten beschouwing worden gelaten, terwijl die minimaal net zo zwak speelde als Blind.
 
Kyle66
 
0
10 september 2018 om 13:10
Blind heeft ook goede passes gegeven en een bal vlak voor het doel weg gekopt. Maar daar hoor ik niemand iets over zeggen.
 
Patroo
 
8
10 september 2018 om 11:04
Ik word zo moe van dat gezeik over wedstrijdritme bij keepers. Die Areola maakte anders ook een blunder bij die goal van Babel, of wat te denken van Zoet tegen Bate? Fouten maken is menselijk, alleen de beste spelers weten dat tot een minimum te beperken. Cillessen is gewoon een betere keeper dan Zoet, punt. Was die bal houdbaar, wellicht. Maar Van Dijk had veel beter zijn man moeten dekken, en Tete is ook schuldig dat die back zo vrij die voorzet mag geven. En je mag ook best een compliment aan Giroud geven hoe hij de bal in een keer neemt.
 
JaLi71
 
4
10 september 2018 om 11:11
Wat een grap, Willy van de Kerkhof heeft kritiek op Cillessen. Het heeft er natuurlijk niks mee te maken dat Zoet bij PSV keept. Laten we deze mensen zoals vd Kerkhof en Swart aub niet al te serieus nemen. In sommige gevallen maakt clubliefde blind helaas. De kritiek van van Hanegem op Blind vond ik echter wel terecht, hij speelde beide wedstrijden heel beroerd.
 
Hansi
 
4
10 september 2018 om 11:16
Ik zou Cillessen nooit opstellen. Keept alleen op trainingen en elke strafschop is 100 procent een doelpunt.
 
FrankAPF
 
3
10 september 2018 om 12:27
Een strafschop zou ook altijd een doelpunt moeten zijn. Als je als speler een strafschop mist, dan heb je de bal gewoon slecht ingeschoten. Ik vind dat gezeur over dat Cillissen geen strafschoppen pakt altijd zo'n onzin. Als je als keeper een pingel pakt, dan is dat gewoon mooi meegenomen. Maar, je moet daarop nooit afgerekend worden.
 
JDG84
 
6
10 september 2018 om 12:42
van de laatste 4 strafschoppen tegen, ging er maar eentje in.
 
Tornado72
 
1
10 september 2018 om 11:18
Een topkeeper pak die 2-1 waarschijnlijk maar een top keeper heeft Nederland niet. De kans dat Zoet deze bal niet gepakt zou hebben acht ik groter dan dat hij hem wel zou hebben gepakt. Het zou moeten zijn "dat krijg je als je een modale keeper opstelt"maar Koeman heeft geen keus.
 
TrebleX
 
5
10 september 2018 om 11:19
Beginnen we weer over de keepers! Koeman heeft duidelijk voor Cilessen gekozen punt uit! Zoet heeft genoeg kansen in Oranje gehad en in mijn ogen overtuigd hij niet. Mocht Zoet een topjaar hebben in de CL, dan zou Koeman hem wel die kans geven.
 
Coolcat Ehv
 
4
10 september 2018 om 11:19
Die 2e tegengoal, waardoor Oranje verloor, was gewoon een houdbare bal, iedereen die heeft gevoetbald weet dat. En ja, dat komt (mede) omdat Cullissen nu al voor het 3e jaar op de reserve-bank zit. Als hij echt een topkeeper was geweest dan had hij allang in de basis gestaan. Uiterst merkwaardig dat hij dan toch in de basis van Oranje wordt opgesteld. Erg gênant ook omdat zoiets normaal niet bij grote voetballanden, die in groep A spelen, voorkomt... In het doel moet gewoon een goede keeper staan die elke week speelt, wie dat is maakt niet uit...
 
NUFC_U2
 
6
10 september 2018 om 11:33
Jij noemt het een blunder, dus dan zou Zuut dit moeten motiveren om beter te worden. Dat hij nu reserve is ten faveure van een bankzitter van Barca geeft zijn status aan. En daarbij heeft Zuut in Oranje nog nooit kunnen overtuigen.. Dat er afgelopen zomerstop nagenoeg geen interesse in hem was, terwijl er toch wat keepers getransfereerd zijn, zou hem ook stof tot nadenken moeten geven. Maar goed, wie weet hij in de aankomende CL te overtuigen... Wie weet wordt het dan wat...
 
cabinessence
 
1
10 september 2018 om 11:42
"dat er afgelopen zomerstop nagenoeg geen interesse in hem was, terwijl er toch wat keepers getransfereerd zijn, zou hem ook stof tot nadenken moeten geven." Volgens diverse media was er afgelopen zomer serieuze interesse van Napoli en AS Roma.
 
Kyle66
 
2
10 september 2018 om 13:11
Maar hij ging niet naar die clubs omdat hij geen eerste keeper zou zijn.
 
cabinessence
 
2
10 september 2018 om 14:02
Omdat hij niet zeker wist dat hij eerste keeper zou zijn. Dat is iets anders.
 
Kyle66
 
0
10 september 2018 om 14:19
Wat is het verschil? Hij wist dus dat een andere keeper beter zou zijn en daarom opgesteld zou worden.
 
Sanderr
 
7
10 september 2018 om 11:38
Coolcat kun je nou eindelijk eens de naam Cillessen een keer goed typen of doe je het gewoon expres? Dus had had gisteren maar moeten spelen want die speelt wekelijks? Dat hij slechter is en we dan waarschijnlijk met 4-1 verliezen maakt verder niet uit? Het gaat immers niet om kwaliteit, enkel om speeltijd bij de club.... Als Cillessen bij PSV zou tekenen zou Zoet ook per direct 2e doelman zijn, of je het nou leuk vind of niet, Jasper is gewoon simpelweg een stuk beter, zelfs zonder ritme is hij nog aantoonbaar beter zie je wel, er kiezen niet voor niets 4 bonscoaches op rij voor hem lijkt me he?
 
Kyle66
 
1
10 september 2018 om 13:14
Coolcat heeft nog nooit iets positiefs geschreven over welke (ex-)Ajax-spelers dan ook. Volgens mij heeft hij een persoonlijke vete met Cillissen want hij schrijft die naam met opzet verkeerd. Misschien heeft Cillissen in het verleden zijn vriendinnetje afgepakt.
 
Coolcat Ehv
 
0
10 september 2018 om 13:36
Zeker wel, ik vind De Ligt en Frenkie de Jong wel Oranje-waardig. Zij spelen ook wekelijks in de basis, zijn jong en worden alleen maar beter. Dit in schril contrast met Cullissen, die wekelijks op de bank zit (nu al voor het 3e jaar), behoorlijk oud is en alleen maar slechter wordt... En o ja, ik noem hem Cullissen omdat je wel een gigantische sul moet zijn om 3 jaar lang op een bankje te blijven zitten, haha
 
Sanderr
 
4
10 september 2018 om 14:15
Ja dat dachten we al ja, bedankt dat je toezegt dat we je inderdaad totaal niet serieus kunnen nemen in een discussie. Fijne dag verder!
 
curly.winston
 
1
10 september 2018 om 13:37
Precies!! Ook jij haalt net als onze Willy de woorden uit mijn mond. Die Jesper speelde echt slecht. Straalde nul komma nul vertrouwen uit, maar das logisch als je nul komma nul wedstrijdritme hebt. Hij zag er uit als een rookie, een eerstejaars schoolmeisje! Als we op dezelfde voet verder moeten, dan kunnen we de Nation League wedstrijden gewoon weer vanouds als oefenwedstrijden beschouwen. Ik zeg Koeman out!
 
Greatone
 
6
10 september 2018 om 11:21
Als Groninger zou ik ook liever Sergio Padt van mijn cluppie FC Groningen of Jeroen Zoet (komt uit Veendam, provincie Groningen) op goal zien. Maar dan kijk ik door mijn Groningse bril. Persoonlijk vind ik er geen twijfel over bestaan dat Cillessen gewoon de beste keuze is. Staat dagelijks op het veld tegenover Suarez, Messi en co. Daarnaast heeft ook Barcelona een tweede elftal die ook wedstrijden speelt lijkt mee, dus in hoeverre mis je dan wedstrijdritme? Die goal van Giroud is eerder te wijten aan zwak verdedigen dan aan een keepersfout. En daar komt bij dat die bal gewoon snoeihard was, en zelfs Courtois deze waarschijnlijk niet had tegengehouden.
 
de voetbalkenn
 
3
10 september 2018 om 11:21
Het valt wel op dat opa van Hanegem en van de Kerkhof altijd wat te zeiken hebben, zolang het maar niet over hun eigen spelers gaat. Van Hanegem brandt altijd spelers van Ajax af ( dat vinden die AD lezers altijd leuk !!! ), en die ouwe uit Brabant lult net zo dom als een schrobmachine met startproblemen. Hoezo had Jasper die bal moeten hebben ? Nee, Zoet had hem wel gehad !!! We beginnen een beetje op Turkije te lijken. Oranje is een verzameling van spelers die voor hun land willen spelen, of ze nu voor ploeg A,B of C zijn, dat doet er niet toe. Alleen de Supporters van die ploegen zien alleen maar de dingen die spelers van een andere ploeg verkeerd doen. Kom niet aan hun eigen spelers !!!
 
Japie_Krekel
 
3
10 september 2018 om 11:24
@devoetbalkenn Vd Kerkhof mag dat toch vinden als Cillissen een blunder maakt? Zoet kreeg ook de volle laag in de media na zijn blunder tegen Engeland maar als Cillissen een keer terecht bekritiseerd word is de wereld klein het zal idd ook met clubvoorkeur te maken hebben bij deze man maar toch. hij zegt in principe niks geks als hij zegt dat wedstrijdritme zeer belangrijk is voor elke speler/keeper en dat deze blunder een gevolg zou kunnen zijn van een gebrek aan speeltijd
 
Ronzie
 
3
10 september 2018 om 13:13
Maar het is zo makkelijk om alleen het negatieve te benadruken. Als je iemand bekritiseer haal dan alles erbij. Benoem ook zijn goede actie op Mbappe aan de zijkant en zijn andere sterke reddingen. Maar nee, dat helpt niet bij het betoog om Cillessen naar beneden te praten. Hij doet niet eens de moeite om Van Dijk te benoemen die de grootste fout maakt bij die goal.
 
Japie_Krekel
 
3
10 september 2018 om 11:22
Cillissen is wel gewoon de beste keeper van Oranje natuurlijk maar het is inderdaad geen internationale topkeeper. dat zie je gisteren, dat zag je in zijn beginperiode bij Barca en o.a. in de EK Kwalificatie tegen Turkije en de wedstrijden met Ajax tegen Djnepr en Groningen. vorig seizoen speelde hij een paar goede bekerwedstrijden en een paar goede interlands en toen hebben mensen hem na die stuk of 10 wedstrijden opeens gebombardeerd tot een of andere Europese topkeeper wat hij imo niet is. het is een degelijke keeper maar geen eerste keeper voor de internationale top
 
Coolcat Ehv
 
2
10 september 2018 om 11:50
Ja helemaal mee eens, hij is geen topkeeper. Daarom moet hij ook niet in de basis van Oranje staan, omdat een keeper na 2 jaar op de reserve-bank geen spelritme kan hebben. Dan is het risico op een blunder in de wedstrijd veel te groot. Bovendien 'beloon' je het bankzitten, een Oranje coach zou juist moeten stimuleren dat een Oranje-speler wekelijks in de basis speelt zoals van Gaal dat wel deed... Fout, Koeman....
 
Ronzie
 
1
10 september 2018 om 13:14
De blunder was van Van Dijk. Cillessen maakte geen blunder, hooguit een fout.
 
Japie_Krekel
 
1
10 september 2018 om 15:24
@ronzie was is dan het verschil tussen een blunder en een fout? hij stopt een bal niet die een beetje keeper gewoon hoort te hebben en er valt een doelpunt uit
 
Ronzie
 
0
10 september 2018 om 19:36
Een blunder is iets wat iedereen had kunnen stoppen. Neem bijvoorbeeld over de bal heen schieten, de bal zo verkeerd inschatten dat je helemaal fout zit, zoals veel te ver voor je doel staan, of de bal door je armen laten rollen, polletje etc. Dit was een hard schot van erg dichtbij die hij waarschijnlijk niet had verwacht omdat van Dijk hem had moeten blokken. Vervolgens is hij net te laat om de bal te stoppen. Dat noem ik geen blunder, maar gewoon een fout.
 
Janta
 
4
10 september 2018 om 11:22
Moeten we de Analytische vermogen van de Kerkhofjes ineens serieus gaan nemen, dit was een regelrechte propaganda om Zoet op te stellen. De fouten lagen bij Tete die zijn man liet lopen en v. Dijk die verkeerd opgesteld stond.
 
Naaldwijkertje
 
7
10 september 2018 om 11:27
Anders Zoet in het doel zetten die nooit een blunder maakt? Kan me een wedstrijd tegen Feyenoord herinneren.
 
NUFC_U2
 
5
10 september 2018 om 11:27
Ach de druiven zijn zuur bij de Kerkhofjes... Leuk dat ze weer een podium hebben... Ik denk dat we wat oranje betreft ons meer zorgen kunnen maken dat het kwalitatief te smal is. ....
 
RedondoNo5
 
4
10 september 2018 om 11:32
Wat een lachwekkende reactie zeg. Dit kunnen we toch niet serieus nemen. Willy kan beter zijn commentaar voor zich houden, want hij zet zichzelf er mee voor schut.
 
ElPhenomeno
 
2
10 september 2018 om 11:33
Ik wordt zo moe van al die betweters en al die onkundige mensen. Cilessen is verrewg de beste keeper van Nederland. Ja hij is 2e keeper bij Barcelona, so what? Moeten we spelers met de meeste minuten er in gaan zetten? Op basis daarvan zal de rechtsback van Emmen ook eerder in aanmerking komen dan een Tete of Karsdorp. Wat een nonsens. En Janmaat en Vormer als rechterkant? Iedereeen ziet toch dat Vormer in Oranje echt niet kan, en al helemaal niet als rechtsbuiten. Kun je nog beter 10 man opstellen. Ik snap dat overdreven gedoe ook niet. Oranje heeft goed gespeeld gisteren. Met paar wijzigingen moet je moeiteloos kwalificieren. Cillessen op doel Karsdorp en Willems als backs Van Dijk centraal met De Ligt ( De vrij eerste back-up) Het huidige middenveld zal ik zo laten staan en aub Vormer thuislaten Voorin zal ik talenten als bergwijn en Kluivert meer kansen geven. Promes kan prima als back-up. Maar met Babel kun je ook niet meer aankomen. Al helemaal niet meer over 2 jaar.
 
cabinessence
 
1
10 september 2018 om 11:58
"ik wordt zo moe van al die betweters en al die onkundige mensen." En op basis waarvan sta jij daar dan boven? Van de Kerkhof heeft in elk geval nog een Europa Cup I, een Uefa Cup, twee zilveren WK-medailles en zes landstitels op z'n CV staan...
 
RedondoNo5
 
6
10 september 2018 om 12:10
Wat is dit nou weer voor non argument? Lekker boeiend wat hij allemaal heeft gewonnen. Dit betekent niet dat hij meer verstand heeft van voetbal of dat hij gelijk heeft in deze kwestie.
 
cabinessence
 
0
10 september 2018 om 12:38
Op zich mee eens. Maar als je zegt "ik wordt zo moe van al die betweters en al die onkundige mensen", dan impliceer je dat je jezelf daar niet toe rekent. En ik was gewoon even benieuwd op basis waarvan Elphenomeno's mening zwaarder weegt dan die van iemand die twee Europese bekers en twee zilveren WK-medailles in z'n kast heeft.
 
RedondoNo5
 
0
10 september 2018 om 12:13
Prima opstelling, maar zou Propper tegen toplanden vervangen voor een ander. Strootman of vdbeek.
 
Davilla7
 
4
10 september 2018 om 11:39
De feiten zeggen in dit geval genoeg: Cillessen heeft in zijn gehele carriere slechts 141 competitiewedstrijden voor een eerste elftal gespeeld. Dat is lachwekkend weinig voor een keeper van 29. Als je zo weinig moet presteren is het ten eerste fysiek makkelijker om een hoger niveau te halen, en ten tweede is de kans groter dat mensen een vertekend beeld van je kwaliteiten krijgen, omdat een beoordeling op lange termijn niet mogelijk is. Dit laatste is precies wat met Cillessen is gebeurd, na enkele goede bekeroptredens met Barcelona.
 
TheRoscoe
 
5
10 september 2018 om 11:40
Wij van WC-eend enz.
 
Zzzlatan
 
1
10 september 2018 om 11:42
Ach gut, je kon dit natuurlijk zien komen en weet vooraf al uit welk hoek. Wat nou ritme, met ritme wist Zoet te blunderen in Bate en gelukkig maakte Malen het een minuut later goed. We moeten nou ook niet doen alsof Zoet een talentje is want hij is al 28/29? Het zegt genoeg dat 5 bondscoaches achter elkaar, voorkeur geven aan Cillessen. Misschien moeten de Kerkhofjes een kopje thee gaan drinken, als Hiddink of Advocaat weer eens op de Herdgang verschijnen en vragen waarom die 2 ook voorkeur gaven aan Cillessen...
 
Canniggia
 
0
10 september 2018 om 11:47
Ik denk dat Zoet bij de tweede goal zeker tegen had gehouden en dat redding uit onkunde of een goede positionering van Zoet. Maar over algemeen is Cillessen een betere keeper ook al is hij de tweede keeper bij Barca.
 
kraan79
 
0
10 september 2018 om 11:47
Is heel simpel: terug naar de regel dat je moet spelen bij jouw club en dus wedstrijdritme moet hebben wil je in aanmerking komen voor Nl11tal. Dat betekent dus ook dat Kluivert en Tete niet geselecteerd moeten worden. Ook zou dat spelers (weer) moeten aanzetten tot het kiezen voor een club waar je aan spelen toekomt. Dan was wellicht meneer Kluivert niet nu al vertrokken....
 
Canniggia
 
5
10 september 2018 om 12:04
Onzin! Gewoon op basis van kwaliteit selecteren. Promes en Strootman spelen bij hun club ook in de basis, maar in Oranje bakken ze niets van. Kluivert had zeker beter gedaan dan Promes. Strootman is op, die kan niet meer.
 
Geniale
 
2
10 september 2018 om 12:39
Ik heb liever de 2de keeper van Barcelona, de stand in van Ronaldo of de linksachter van het 2de van Bayern Munchen dan spelers die niet kunnen voetballen....jou redenatie is alleen leuk als mensen aan elkaar gewaagd zijn. En nee Pad, Bizot of Zoet zijn van een compleet ander niveau dan Cillessen. Je kunt beter twijfelen over van Dijk dan aan Cillessen.
 
kraan79
 
0
10 september 2018 om 14:26
Het heeft ook geen zin om andere vergelijkingen te maken. Ik heb liever een Cillissen die wel wedstrijdritme heeft... Ik heb liever Berghuis dan Promes. Ik heb liever geen niet fitte Tete maar een van de talloze alternatieven. Je moet als bond nastreven dat je top spelers er in hun keuzes alles aan doen om in de basis van hun club te staan. Dat is mijn punt.
 
Adzevedo
 
4
10 september 2018 om 11:48
Waaruit bleek dat wedstrijdritme het probleem was bij die 2-1? Hij krijgt niet genoeg kracht achter zijn hand bij het verwerken van die bal en daarom valt de bal binnen. Niet echt sterk opgetreden, maar omdat nou weer aan wedstrijdritme te wijten. Het is overduidelijk dat Cillessen momenteel de beste optie is, dus de keeperspositie staat niet ter discussie. Hoe graag de broers Van der Kerkhof ook liever de voorkeur aan een PSV-er gegeven zien worden.
 
 
2
10 september 2018 om 11:54
Mwah enorme blunder, hij had em misschien kunnen hebben. Dat Giroud kan schieten komt door Van Dijk. Dat vond Van Dijk zelf ook. We hebben geen goed alternatief voor Cillessen. Het zou daarom mooi zijn als hij een transfer maakt, maar ook op de bnk is hij onze beste keeper.
 
La forma
 
1
10 september 2018 om 11:57
Ach kom zeg meneer van de kerkhof , wil je deze goal echt wijten aan t feit dat cillesen geen ritme heeft?! Dat deze goal een fout was laten we dat in t midden laten(ik denk van niet) , maar t te weinig aan wedstrijd ritme hebben gaat toch niet op aan 1"fout" in een wedstrijd , dit is voetbal op t hoogste niveau en is niet alles 90 minuten perfect . Miste de keeper van Frankrijk ook wedstrijd ritme bij de goal van Babel ? Of miste zoet ritme tegen bate!?
 
DylanVan Herpen
 
2
10 september 2018 om 12:01
Ik wordt zo moe hiervan. Ik heb als Feyenoorder echt een hekel aan cillessen, vond m echt een vervelend mannetje. Maar hij is gewoon een betere keeper dan zoet.
 
ajaxmwforever
 
3
10 september 2018 om 12:06
Ik kon redelijk mee tot hij begon over Vormer op rechts. Die hele Vormer is lachwekkend voor dit Oranje. Wat ik überhaupt niet begrijp is dat we nog B Spelers opstellen boven de 25 jaar. Speel dan gewoon met talenten. Ook al zijn ze wellicht nu nog minder. Je moet vastigheid creëren voor de toekomst. Speel gewoon vast met kluivert en bergwijn. Laat die jongens vast op elkaar ingespeeld raken. Het heeft toch geen enkele zin om met mensen als Babel en Vormer te gaan voetballen.
 
dutchgunner
 
1
10 september 2018 om 12:12
Als PSV supporter zou ik persoonlijk ook voor Zoet gaan. Of ik het oneens ben met de keuze van Koeman nee zoals hier staat verschil is zo klein dat het weinig uitmaakt en als Koeman meer in cilessen ziet dan Zoet dan is dat zo. Snap ook niet echt waarom vd Kerkhof hier zo mee naar buitentreed. En zijn commentaar valt in dezelfde catogorie als meer van die oud spelers nemen we maar met een korreltje zout want als het zoet in de goal was hadden we zeker het tegenovergestelde gehoord van meneer Swart
 
Kruk56
 
2
10 september 2018 om 12:17
Kunnen die 2 muppetss eindelijk eens in de Vut? Tegen goal Fransen: Zelfde situatie. Verdediger te laat en keeper raakt de bal nog iets aan. Fout keeper of was de Franse verdediger te laat? Jasper is een top keeper voor Nederland.
 
MidasNEC
 
1
10 september 2018 om 12:26
Jasper speelde helemaal geen slechte wedstrijd!
 
Diego_Forlan
 
3
10 september 2018 om 12:27
Voor het openen van dit artikel wist ik al dat deze uitspraak of van 1 van de Kerkhofjes of Aad de Mos zou zijn. Is natuurlijk totaal niet serieus te nemen. Zoet is bijna bij ieder van zijn optredens (wellicht wel in ieder duel zelfs) gepasseerd en ging vaak niet vrijuit. Een redelijke 2e keeper maar echt niet meer dan dat.
 
arvelajax
 
2
10 september 2018 om 12:31
Jasper had in de 1e minuut wel een geweldige reactie op die knal van Mbappe. En kwam razendsnel zijn goal uit waardoor hij de bal voor de voeten van Mbappe kon wegtikken. Had Zoet dat ook zo gedaan? Beide keepers ontlopen elkaar niet veel. Maar Jasper is niet aantoonbaar slechter gaan spelen sinds hij bij Barcelona zit. Trouwens, bij elke tegengoal kun je wel naar de keeper wijzen, maar dat is flauw, want de reservekeeper kan op de bank geen fouten maken natuurlijk. Achteraf kun je altijd zeggen dat de keeper meer naar links of minder naar voren had moeten staan, dat hij sneller had moeten reageren enz. Maar dan kunnen we ook wel andere spelers gaan fileren. Depay schoot hoog in het zijnet, schande dat hij hem niet aflegde, dus Depay eruit? Frenkie stak in de tweede helft het hele veld over, verloor de bal pas na een rush van 50 meter, is dat ook een blunder? De Ligt werd gepoort, wat een afgang, wisselen die gast! En wat we nog niet eens meenemen is de uitstraling van een keeper. Jasper werd dan wel 2x gepasseerd maar maakte totaal niet de indruk nerveus te zijn, of een zwakke schakel te zijn achterin. Hij heerste behoorlijk in de 16. Wie weet of Zoet dat ook had kunnen brengen? Conclusie: je kunt een andere mening hebben, maar de verschillen zijn klein, eerlijk is eerlijk. Laten we dan vertrouwen op de deskundigheid van Koeman, die de keepers vaker ziet trainen dan wij, en er ook met meer verstand naar kijkt.
 
LAZIObart1988
 
0
10 september 2018 om 12:33
Cillessen speelde een prima wedstrijd, maar had wellicht deze bal kunnen hebben. Het was geen blunder, maar ook weer niet sterk gekeept. Los van deze actie keepte hij goed, deed geen rare dingen en afstandschoten waren klemvast. Heeft die Van de Kerkhof clown Zoet niet gezien uit tegen Borisov? Dat was een blunder eerste klas, ook al heeft hij meer wedstrijdritme. Een goede keeper blijft een goede keeper ook al speelt ie weinig. Als mijn oma dagelijks zou keepen maakt dat haar geen betere keeper ondanks haar wedstrijdritme.
 
Geniale
 
2
10 september 2018 om 12:34
wat erg dit.....cillessen dit aanrekenen is echt heel treurig. Deze ras Psv' ers zijn echt niet serieus te nemen. Ik ben niet voor Ajax en niet voor Barcelona maar vind Cillessen in alles de betere van de alternatieven.
 
Stsgrunn
 
0
10 september 2018 om 12:35
Padt had erin moeten staan...
 
Sanderr
 
0
10 september 2018 om 17:34
Dat zou een zeer goede reden zijn voor ontslag op staande voet voor de bondscoach. Zoet zou je nog kunnen verantwoorden (al zou ik het persoonlijk erg raar vinden), maar Padt hahahah?!
 
Sirius
 
0
10 september 2018 om 12:44
Van de Kerkhof. Het maakt niet uit of het nou Willy of Rene is, beiden kramen ze altijd alleen maar onzin uit in de overtreffende trap. Je vraagt je toch af hoe mensen met zo weinig voetbalverstand vroeger zo goed waren. Elke objectieve kijker kan zien dat Cillessen beter is dan Zoet. Er is een reden waarom elke bondscoach voor Cillessen kiest. Bovendien heeft Zoet slechts 1 of 2 keer een voldoende gekeept voor Oranje. Een enorme blunder vind ik sowieso wat overdreven, maar Cillessen had 'm inderdaad kunnen hebben. Elke doelman maakt wel eens een fout.
 
pinko
 
2
10 september 2018 om 12:47
Van Dijk was de hoofdschuldige aan de tweede goal van Frankrijk. Is een matige verdediger en had de voorzet gewoon moeten blokken. Snap niet dat er zo veel geld voor hem is neergeteld. Geldt trouwens ook voor Blind. Die is nog een paar klassen minder. Daarnaast is De Ligt ook niet de meest wendbare verdediger, maar die toonde gaandeweg de wedstrijd tenminste nog behoorlijk lef. Als Tete dan ook nog eens niet zijn avond had, mag je blij zijn dat het bij twee tegendoelpunten is gebleven. Al kunnen we in het rijtje middelmaat natuurlijk bijna heel Oranje stoppen. Alleen Frenkie de Jong speelde als een Fransman. En tot slot over de keepers: Cillessen is tor nu toe gewoon een behoorlijk stuk beter dan Zoet in Oranje.
 
Leiders
 
2
10 september 2018 om 13:05
Cillessen geeft goed gedaan gister hoor ik weet niet waar heeft die man over.
 
DominicVedder
 
0
10 september 2018 om 13:34
Goed is een groot woord. Hij had weinig schuld aan de doelpunten. Als die goed was geweest, had die bij doelpunt 1 de bal naar Mbappe onderschept en bij doelpunt 2 zijn handen steviger tegen de bal gezet.
 
Kyle66
 
0
10 september 2018 om 14:22
En zijn reddingen dan? Die laat je gemakshalve maar buiten beschouwing?
 
jlp40
 
4
10 september 2018 om 13:05
Persoonlijk kan ik ook niet zoveel met deze zogenaamde club watchers. Het feit dat dusver elke bondscoach voor Cillissen gaat moet toch genoeg zeggen. Ik denk dat wanneer het Blind was geweest die het duel met Giroud aanging ipv Van Dijk dat iedereen moord en brand zou schreeuwen. In mijn optiek verliest Van Dijk daar gewoon een cruciaal duel.
 
ShadowzFR
 
1
10 september 2018 om 13:07
Denk dat iedere ras psv'er voor Zoet zou opnemen. Vind dat je Jasper wel meer krediet moet geven dan 1 mindere wedstrijd. Ik denk dat het constant afwisselen van een eerste keeper alleen maar verwarring en inconstitentheid maakt. Jeroen Zoet is een goeie keeper, Maar zeker niet de nummer 1 van nederland
 
curly.winston
 
3
10 september 2018 om 13:20
Precies, onze Willy haalt de woorden uit mijn mond. Zoals ik al vaker heb gezegd, de twee tegendoelpunten, en met name die van Giroud had Cillissen gewoon moeten tegenhouden. Juist de kwaliteiten die hij beschikt zou dat moeten kunnen, alleen hij heeft geen wedstrijdritme. Ook goalkeepers hebben wedstrijdritme nodig. Dit zorgt voor een enorme boost aan zelfvertrouwen. Als je gisteren zag hoe Jasper voor zijn goal stond, als een eerstejaars schoolmeisje, tjonge jonge! Moet hij onze land gaan vertegenwoordigen zo?! Uiteraard, op papier ziet het er gewoon fraai uit, een goalie van FC Barcelona. Maar we voetballen niet op papier!! Hij had gewoon de interesse van deze topclub, aanbieding als tweede doelman, moeten weigeren. En gewoon voor een normale club als Everton of destijds Southampton (met Koeman) moeten kiezen. Maar nee hoor, deze ruggegraatloze vent kiest voor de poen en geilt op topspelers als Messi en Suarez. Overigens Koeman zal hem altijd opstellen, want zij zijn identiek aan elkaar. Alleen pakt Koeman elke sneltrein die voorbij komt.
 
ronmokum
 
0
10 september 2018 om 13:29
Als voetballer al matig met zn broertje maar hij kan nu beter zn bek houden Weer zo een mannetje dat denkt dat ie de wijsheid in pacht heeft;we hebben al meer dan genoeg van dat schorem op tv!!!
 
DominicVedder
 
0
10 september 2018 om 13:30
Ben meer voor Zoet, maar Cillessen kon weinig doen aan de doelpunten van Frankrijk. Eerste was gewoon fout van 2xBlind en Promes. De 2e van niet strak dekken van Dijk.
 
TqmarocSchillaci
 
2
10 september 2018 om 13:39
Het mooie van alles zoet wou weg naar buitenland en niemand wilt hem. Onze grote vriend van Barcelona is dan wel 2 keeper maar heeft meer ervaring op internationaal niveau dan Zoet. Dus meneer van de Kerkhof kan beter gaan golfen of iets anders.
 
Denn01
 
0
10 september 2018 om 13:52
Ja een top keeper pakt die bal. In Nederland hebben wij geen top keepers. Dus een andere keeper had deze misschien wel gehad maar was misschien daarvoor al in de fout gegaan. Zoet en Cilessen zijn van hetzelfde laken een pak. Maakt geen reet uit wie van de 2 je er neer zet. En oja ik snap niet waarom De Kerkhofjes nog een podium krijgen, slaan de laatste tijd nog meer onzin uit dan Swart die ik de laatste tijd nog wel eens wat positiefs hoor zeggen over andere clubs en spelers.
 
Vazieman
 
0
10 september 2018 om 14:21
Als iemand anders dat zou zeggen dan had ik het nog wel willen aannemen, maar nu Stofzuiger Willy het zegt weet je al dat er een PSV luchtje aan zit.Laten we wel wezen; Zoet is ieder geval ook niet beter dan Cillessen en wie heeft de garantie dat Zoet niet in de fout gaat?
 
JMPR
 
1
10 september 2018 om 14:21
Hè ja, laten we Willy v/d Kerkhof weer eens afstoffen. Ff serieus, moeten dáár nog een analyse aanvragen? Dan wordt het wel héél armoedig hè.
 
KTB84
 
0
10 september 2018 om 14:24
Ik vind het begrip ontzettende blunder in deze situatie ongepast. Let wel, Van Dijk laat Giroud te makkelijk bij de bal komen en kan het schot niet blokken. Cillesen zit er met zijn handen aan, maar kan de bal onvoldoende naar buiten werken. Als je het hebt over een houdbare bal, oké. Maar een blunder...
 
herjan7
 
2
10 september 2018 om 14:51
Als Van Dijk gewoon instapt, staat ie voor Giroud, hij begon in de acties al voor hem maar blokt niet.. Heel matig
 
falcao
 
1
10 september 2018 om 15:29
Men moet clubvoetbal en interlandvoetbal niet te veel door elkaar halen. Want wat is wijsheid? Frankrijk wordt wereldkampioen met een vaste spits zonder goals die op de bank zit bij zijn club. De afwegingen kunnen heel divers zijn, het totale plaatje in teamverband moet kloppen. Ik snap Koeman in deze wel.
 
RamonDore
 
1
10 september 2018 om 15:36
Die van de kerkhof is een parodie op zich zelf aan het worden.. de fout was van die lakse verdediger van 80 miljoen en je moet er niet aan denken dat zoet met zijn uitstraling onze eerste keeper wordt..
 
brandkraan
 
0
10 september 2018 om 15:51
Cillessen had die bal bij de tweede goal gewoon moeten hebben. De bal kwam bijna recht op hem af. Hij is overall wel de beste keeper die Nederland op dit moment heeft. Neemt niet weg dat hij gewoon geblunderd heeft.
 
ajaxchamps
 
0
10 september 2018 om 15:58
Tja, objectief ergens naar kijken is toch heel lastig voor deze twee mannen als het een verband met Psv heeft. Is toch nooit een blunder van Cillessen, kom op zeg. Vond het razend knap dat ie hem nog bijna had eigenlijk.
 
brandkraan
 
0
10 september 2018 om 16:08
Het was knapper geweest als hij die bal gewoon klemvast had.
 
MaluKasih
 
0
10 september 2018 om 16:51
Verheugd en wel blij met een man met status..Ronald Koeman en dan met de gedachte dat hij 1 rechte lijn zal trekken maar ook dit is jammer dat j niet t recht nam om Cilissen tussen de palen te laten staan wat niet eerlijk en rechtvaardig is voor de andere oranjekeepers. Wat menigte ook schrijf Padt is goed bezig dus waarom neem j t lef niet.. je hoeft Cilissen niet boven t hoofd te houden omdat hij niet speelt bij de club dat wist hij en jij vanaf t moment dat hij bij Barça tekende.
 
ricootje40
 
0
10 september 2018 om 17:47
Sommige mensen moeten geen podium krijgen. Daar is deze man een voorbeeld van.