Kritiek verbaasde Daley Blind: 'Soms had ik wel zoiets van: Jeetje, kom op'
Woensdag, 31 juli 2019 om 08:25

Daley Blind vond de kritiek op zijn persoon een jaar geleden rondom zijn terugkeer niet terecht. Ajax maakte een bedrag van zestien miljoen euro over aan Manchester United, dat nog eens maximaal vijf miljoen euro tegemoet kan zien. Een dergelijke transfersom was te hoog, zo oordeelden critici.

"Ik vond die kritiek onterecht en heb me erover verbaasd", erkent Blind in gesprek met Voetbal International. "'Natuurlijk was het bedrag hoog, ik geloof zelfs het hoogste in de historie van Ajax voor een gehaalde speler. Maar ik denk dat ik ook vóór afgelopen seizoen heb laten zien op welk niveau ik acteerde. In het Nederlands elftal en bij Manchester United. Ik heb mooie prijzen gewonnen en ook heel veel gespeeld."

Blind wist dan ook dat hij zich moest bewijzen in zijn eerste weken van zijn rentree bij Ajax. Hij had echter amper een voorbereiding achter de rug en door een enkelblessure stond hij in de maanden voor zijn transfer aan de kant. "Maar ik moest er gelijk staan. En je weet als dat niet goed gaat, de eerste kritische geluiden dan gaan komen." Blind had het idee dat de analisten het op hem gemunt hadden. "Soms had ik wel zoiets van: Jeetje, kom op…"

"Als ik een zes speelde, was het in hun ogen een vier." De kritiek had echter ook een bijkomend voordeel. "Het motiveerde me ook wel. Ik dacht: Ik zal wel even laten zien wat voor niveau ik kan halen, dat het bedrag terecht was en dat het niet voor niets is geweest. Het is mooi dat het is gelukt. Stel dat we geen Champions League hadden gehaald, dan was het heel lastig geworden, haha. Maar ik heb een bepaalde vechtersmentaliteit, dat ik me over kritiek niet meer zo druk hoef te maken."

Meer nieuws
   
10:20
10:20
Gewilde Wirtz is 'toptarget' en ziet specifieke transfer in 2025 zelf ook zitten
8
   
10:00
10:00
De 15 namen die Arne Slot deze zomer kunnen opvolgen bij Feyenoord
49
   
09:38
09:38
Footy Headlines lekt na thuistenue ook uitshirt Feyenoord voor komend seizoen
22
   
09:15
09:15
Feyenoord ontvangt gigantisch bedrag van Liverpool voor Arne Slot
92
   
08:47
08:47
Oosting zet deur voor toptarget Twente wagenwijd open: 'Als zo'n speler...'
31
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (56)

 
Frits de jong
 
103
31 juli 2019 om 08:39
Ik snap het ook niet. Is net als zijn vader was een onmisbare kracht wat enorm ondergewaardeerd wordt. Niet iedereen heeft het voetbalverstand om daley zijn kwaliteiten te zien helaas. Ik ben erg blij met hem!
 
genieterr
 
18
31 juli 2019 om 08:48
Ik neem aan dat je dan zijn vader bedoelt als speler? Niet de vader die na z'n voetbal carrière allemaal mooie baantjes krijgt vanwege z'n groot netwerk, maar eigenlijk nooit iets weet te presteren?
 
InkeMontana
 
98
31 juli 2019 om 08:56
Dat is nogal wiedes dat 'ie dat bedoelt. Hij zegt ' net als zijn vader was(!) '. En verder is Daley Blind nog voetballer en nog niet toe aan die baantjes, dus de onmisbaarheid daarin is nog niet te benoemen. Maar goed, dat wist jij natuurlijk ook wel dat' ie dat bedoelde, je wilde alleen even het negatieve rondom danny Blind benadrukken
 
psvromario
 
22
31 juli 2019 om 09:01
Kan je ons kort uitleggen waarom pa niet presteert,en hoe zn grote netwerk eruit ziet. Dit moet jij weten,anders schrijf je er niet over. Mooi trouwens dat die Daley goed presteert. geen ster allures,harde werker,en hij staat atijd normaal de pers te woord.
 
RyanBabel8
 
22
31 juli 2019 om 09:35
Wat een droeftoeter ben jij zeg. Altijd maar het negatieve willen benadrukken. Ook Blind senior is en blijft een Ajaxied in hart en nieren. Was als speler een zeer belangrijke schakel in het grote succes van Ajaxin de jaren 90. Daley is een speler die niet zo opvalt, maar o zo belangrijk is. Net als Danny toen. De niet voetbalkenner kan zoiets niet zien, die kijkt namelijk niet verder dan dat zijn neus lang is.
 
Japie_Krekel
 
11
31 juli 2019 om 10:22
@ryanbabel Blind senior probeerde toen met LvG wel heel het nieuwe Cruyff beleid bij Ajax te ondermijnen wat je niet moet willen als je echt een clubman bent imo. dan ben je puur en alleen met jezelf bezig en niet met je club de grootste flater die Blind heeft gemaakt is imo bij Oranje geweest door Ziyech te passeren. dat was de speler geweest die de creativiteit in Oranje had kunnen brengen die we nu zo erg missen
 
sloep01
 
9
31 juli 2019 om 11:14
(japie_krekel) Volgens mij ben je abuis dat was niet alleen Blind dat was in eerste instantie ene meneer v Basten die ook bij Heerenveen al geen hoge pet van Ziyech ophad hoor , je kunt alles wel in de schoen van Blind schuiven maar ken ook een beetje je feiten , dus kraam geen onzin uit .
 
RyanBabel8
 
1
31 juli 2019 om 13:34
Volgens mij gaat het artikel over de vergelijking met Danny Blind als voetballer. Waarom mensen zoals als jij andere zaken erbij pakken is mij een raadsel. Danny Blind als voetballer staat los van de Danny Blind als coach/td/ad et cetera.
 
RinkSchippers
 
0
31 juli 2019 om 18:47
Niet helemaal mee eens. In 2005-2006 had Blind misschien wel het meest matige Ajax sinds jaren onder zijn hoede. Hiermee won hij de beker , haalde de CL en plaatste zich met de CL voor de achste Finale (eruit tegen inter) dus helemaal nergens presteren is wat te kort door de bocht.
 
DannFCT
 
11
31 juli 2019 om 08:48
Ja het bedrag was hoog! Maar wat wil je voor een speler van ManU? Ben het met je een wat betreft een onmisbare kracht en hij mag echt wel wat meer gewaardeerd worden! Het siert hem ook wel dat hij zo reageert, lekker laten lullen de criticasters
 
Stokie10
 
31
31 juli 2019 om 09:00
Hoe hoog het bedrag is is voor mij als supporter niet relevant. Ik zie namelijk geen enkele cent van een verkochte speler en omgekeerd kost het mij geen cent voor een gekochte speler. Ik betaal jaarlijks €500 om mooie wedstrijden te zien. Met de komst van blind en tadic, die beide niet goedkoop waren heb ik schitterende wedstrijden gezien. In mijn 15 jaar met een seizoenskaart was dit het beste seizoen. Ik heb ervan genoten en velen met mij. Dat is voor ons supporters het meeste waard. Blind heeft daar een heel groot aandeel in gehad, want hij is simpelweg onmisbaar.
 
DieGelbeReds
 
7
31 juli 2019 om 08:50
Het is natuurlijk een fors bedrag, wat je financieel qua transfersom nooit meer gaat terug verdienen. Maar sportief heb je het al dubbel en dwars terug verdiend. Hij speelt gewoon goed en belangrijker, laat teamgenoten ook goed spelen. Hij kent zijn kwaliteiten en beperkingen en is daarnaast op meerdere posities inzetbaar. Gewoon een zeer gewaardeerde basisspeler.
 
stambec
 
10
31 juli 2019 om 09:16
Je gaat het misschien niet terug verdienen, maar is hij niet voor een soortgelijk bedrag toentertijd vertrokken naar Man U? Dan heeft deze speler je toch in feite niks gekost? Zie het als een stage bij Man United ok vervolgens volwassener terug te komen.
 
masterapie
 
11
31 juli 2019 om 08:53
Vanaf het begin van z'n carriere is hij pispaal geweest, een makkelijk slachtoffer. Genoeg manieren om 'm af te kraken, speelde er alleen door z'n vader, maakte veel fouten, was langzaam, etc. Echter, zijn laatste twee seizoenen bij Ajax en nu ook weer laat hij zien gewoon een speler te zijn die minstens in de subtop van Europa thuis hoort. Het is gewoon een allround speler die nergens echt in uitblinkt en juist daarom van waarde is, hij zakt niet door de ondergrens heen, hoe graag de buitenwacht dat na een foutje weer wil beweren. Was misschien wel de meest constante speler afgelopen seizoen.
 
Vesta
 
32
31 juli 2019 om 09:30
Blind blinkt zeker ergens in uit, namelijk voetbal intelligentie, positionering en passing. Juist die drie dingen maken hem zo belangrijk.
 
Filip
 
11
31 juli 2019 om 09:38
@vesta. hear, hear. Ik ken weinig spelers die zo goed het spel kunnen lezen als Blind. Combineer dat met je passing dan heb je echt een goede speler. Voor de opbouw is deze jongen zo gigantisch belangrijk. Voor een ploeg die snel wil omschakelen en in balbezit wil spelen is een speler als Blind onvervangbaar.
 
manodedios
 
5
31 juli 2019 om 10:05
Echt goud waard voor Ajax. Feitelijk terug gekocht voor het bedrag waarvoor hij eerder verkocht werd. Maar een belangrijke bijdrage aan de hoge inkomsten afgelopen jaar. Belangrijk ook door de kwaliteiten die jullie noemen, maar bovenal door zijn Ajax hart. Het is zeldzaam of vrijwel uitgesloten dat een speler met die ervaring op zak, op zijn 28e terugkeert zodat Ajax er werkelijk nog jaren plezier van kan hebben. Terugkeer van Vertonghen of Suarez zou fantastisch zijn, maar die komen in het gunstigste geval als ze 5-7 jaar ouder zijn en dan is het toch echt afbouwen. Maar we pakken nu Blind zijn absolute topjaren mee. Denk overigens wel dat nauwelijks iemand er nog omheen kan en hij inmiddels echt wel meer gewaardeerd wordt dan sommigen hier doen voorkomen, alsof hij een of ander slachtoffertje is.
 
VoetbalVreugd
 
6
31 juli 2019 om 09:51
`Niet iedereen heeft het voetbalverstand om Daley zijn kwaliteiten te zien`. Maar jij hebt dat wel. Wat een waanzinnig compliment voor jezelf, bah. Nogal makkelijk nu zijn komst goed blijkt uit te pakken hè?Ik vind Blind een prima speler. Heeft in de loop der jaren gewerkt aan z`n tekortkomingen en is nu een stuk slimmer dan vroeger. Benieuwd hoe hij het komend seizoen zal doen. Dankzij de aanwezigheid van De Ligt hoefde hij minder te duelleren en dat kwam zijn spel ten goede. Hopelijk heeft hij die klik opnieuw met (waarschijnlijk) Alvarez.
 
VoetbalVreugd
 
2
31 juli 2019 om 13:00
Ik ben het deels met hem eens, maar ik walg van dat ene zinnetje. Wat vind je daar zo moeilijk aan?
 
DNeres
 
2
31 juli 2019 om 10:40
Het heeft niks met verstand te maken, maar de positie waar die soms staat waar hij de meeste fouten maakt. Als verdediger vind ik hem 10 keer niks, maar als middenveld beter. Heeft een goede trap en spelinzicht.
 
Sirius
 
0
31 juli 2019 om 13:55
Ik vind het allemaal nogal overdreven. Blind is een goede speler met ervaring, maar hij heeft natuurlijk wel zwakke punten en gezien de financiele middelen van Ajax mag een speler als Blind geen onmisbare kracht zijn. Echter voegt hij wel wat toe aan dit Ajax. Ik denk dat de meesten wel weten wat de kwaliteiten van Blind zijn, maar ik heb ook het idee dat sommigen al snel voorbij gaan aan z'n zwakke punten. Het is bovendien ook maar net hoe je hem beoordeelt. Voor Ajax is hij een belangrijke kracht, in Oranje merk je het niet eens als je hem niet selecteert.
 
SilverHaze
 
2
31 juli 2019 om 17:20
Sorry hoor, maar wie zou jij op linksback zetten dan? Blind is juist een speler die, als je hem erin zet niet zozeer opvalt, maar juist bij afwezigheid pas wordt gemist. " het is maar hoe je hem beoordeelt" Dat is het hem nou juist. De manier van beoordelen is volledig misplaatst. Blind is een teamspeler die veel zaken compenseert. Blind op zijn snelheid beoordelen is hetzelfde als Ziyech op zijn kracht afkraken. Dat hebben ze gewoon niet. Er staan niet voor niets 11 spelers op het veld, daardoor kun je spelers met exceptionele kwaliteiten in hun kracht laten spelen.
 
Sirius
 
0
31 juli 2019 om 20:14
Niet helemaal een juiste vergelijking. Op de positie van Ziyech kun je kracht compenseren met techniek en/of snelheid. Dat hoeft geen zwak punt te zijn. Nu heeft Blind wel kwaliteiten waarmee hij het kan maskeren, maar het blijft een zwak punt. Snelheid is essentieel voor een verdediger, kracht niet voor een aanvaller. Je kunt niet ontkennen dat Blind in Oranje toch met enige regelmaat niet hoger dan een 6 scoort.
 
Noldries
 
43
31 juli 2019 om 08:44
Blind en Tadic hebben hun bedragen terug verdiend vorig seizoen. Ongelofelijk hoe Blind is terug gekomen. Rustig aan de bal, een echte Ajacied. Verlengstuk voor Ten Hag
 
Filip
 
3
31 juli 2019 om 09:35
Ik lees de reacties en moet een beetje glimlachen. Blind was vorig jaar fantastisch. Positioneel goed. Passing goed. Voor de opbouw zo ontzettend belangrijk. Ook voor de Ligt was hij belangrijk. Is wel een dragende speler dus hij laat andere spelers schijnen. Ik vind het een koopje. Een blind is zo 1,2,3, niet te vervangen.
 
Sirius
 
1
31 juli 2019 om 13:59
@filip Ik denk dat De Ligt belangrijker voor Blind is geweest dan Blind voor De Ligt. Hoe vaak kwam het vorig jaar wel niet voor dat De Ligt met een verdedigende actie nog net kon herstellen bij een doorgebroken aanvaller? Vooral in de Champions League gebeurde dat erg vaak. Natuurlijk is Blind een belangrijke en gewaardeerde kracht bij Ajax, maar we moeten het ook niet gaan overdrijven. Ajax heeft de middelen om 20 miljoen euro te betalen + 3 miljoen euro aan salaris. Daarmee kun je Blind echt wel vervangen. In Oranje valt hij zelden op en merk je er niets van als je hem niet selecteert.
 
dingelingk
 
3
31 juli 2019 om 09:49
Sterker nog, hij was vorig jaar, zeker 2e helft van het seizoen, de beste verdediger bij Ajax. Niet alleen voetballend, zoals je dan ook wel van hem verwacht, maar ook verdedigend.
 
wiggle
 
4
31 juli 2019 om 08:45
Met het helemaal met je eens Frits. Men doet Daley echt te kort. Is gewoon een se en degelijke kracht. Een echte all rounder die altijd een voldoende haalt.
 
4Ever4Ajax
 
15
31 juli 2019 om 08:53
Ik vond Daley meer dan degelijk afgelopen jaar. Zeker in de CL behoorde hij structureel tot de uitblinkers. Zit ook zoveel inzicht in die jongen, echt onmisbaar voor ons, dus een hele goed aan/terugkoop geweest!
 
Filip
 
5
31 juli 2019 om 09:37
Een leider. Positioneel fantastisch. Geweldig in het lezen en anticiperen. Passing geweldig. Voor de opbouw echt top. Zijn fouten worden uitvergroot terwijl die jongen 9 van de 10 keer de fouten van teamgenoten aan het compenseren is. De ligt had niet zo'n goed seizoen gedraaid als Blind er niet was geweest. Frenkie had het niet zo makkelijk gehad als Blind er niet was geweest. Voor mij was Blind één van de uitblinkers.
 
Zytto34
 
8
31 juli 2019 om 09:50
Precies. Toen ik viergever gister weer zag stuntelen toen begreep ik waarom Daley zo belangrijk is voor ons. In alles is hij gewoon 4 klasses beter en het is een echte prijzenpakker. Heerlijke speler.
 
sloep01
 
6
31 juli 2019 om 08:49
Ach dat gezeur tegen Blind zal altijd blijven ik vind hem zeker voor Ajax een topspeler die op meerdere posities kan spelen , altijd maar van hij niet verdedigen hij is niet snel man schei uit hij heeft een prachtige trap en passing kan is positioneel een van de beste spelers die hier rondlopen maar het zal hem in de naam zitten denk ik , maar we moeten ons niet storen aan al die negatieve reactie over Blind want dat zijn meestal mensen die zelf amper weten of er lucht of zand in een bal zit .
 
Kaal of kammen
 
3
31 juli 2019 om 08:51
Ik moet eerlijk bekennen dat ik wel mijn twijfels had bij de terugkeer van Daley, vooral vanwege de hoogte van transfersom. Maar wow, wat heeft deze jongen zich in positieve zin bewezen. Is erg belangrijk gebleken en ik verwacht dat hij ook dit seizoen weer een belangrijke rol gaat vervullen.
 
kaktussen
 
1
31 juli 2019 om 10:26
Noem eens iemand die hij gemaakt heeft dan? Alleen maar negatief die man.
 
RomaGrunn
 
7
31 juli 2019 om 09:02
Heb ergens wel beetje een zwak voor Blind. Hij heeft het voortreffelijk gedaan en hij verdient toch wat meer lof.
 
alexdevidal
 
1
31 juli 2019 om 10:48
Zolang hij CV staat is er niets aan de hand, als een CVM of LB zie je zijn zwaktes naar boven komen. Daarom moet deze man gewoon lekker centraal in de verdediging blijven staan de rest van zijn carriere.
 
adjx
 
1
31 juli 2019 om 09:08
Daley heeft het altijd moeten opnemen tegen iedereen. Werd in zijn 1e periode bij Ajax eigenlijk ook altijd als het zwarte schaap behandeld. Tot aan het laatste jaar waarin hij excelleerde als verdedigende mid en zijn transfer verdiende. Ook daar dacht iedereen dat hij zou gaan mislukken en de beste meneer bewijst naar mijn mening keer op keer het niveau aan te kunnen. Heeft natuurlijk zijn gebreken maar ook erg nuttige kwaliteiten!!
 
HenkHuppel
 
5
31 juli 2019 om 09:23
Ik snap het ook wel, is ook net als zijn vader (scholletje) stiekem en geniepig, hij schuwt niet om op een speler een kaart aan te naaien.
 
Vesta
 
14
31 juli 2019 om 09:37
Heb je ook enig idee wat scholletje nu eigenlijk betekend of roep je gewoon maar wat?
 
HenkHuppel
 
0
31 juli 2019 om 21:50
Dat is de kleinerende naam voor platvis, de naam scholletje had hij binnen die club uit Amsterdam omdat hij meerdere keren een geniepige kolerestreek had uitgehaald. Niet wereld schokkend maar wel smerig.
 
Vesta
 
0
1 augustus 2019 om 00:23
En wat heeft deze platvis met hem te maken? Zijn platvissen geniepige dieren? En welke geniepige klotestreken heeft Blind dan wel uitgehaald?
 
Filip
 
14
31 juli 2019 om 09:40
Als je nu Tadic had genoemd had ik je nog gesnapt. Die is continu aan het mekkeren. Blind heeft dat veel minder. Wat hij deed tegen PSV was niet kaarten aannaaien. Dat is de scheids er op attenderen dat Hendrix zich als een halve zool aan het gedragen was en dit teveel toegelaten werd.
 
Vesta
 
2
31 juli 2019 om 09:42
Helemaal mee eens.
 
HenkHuppel
 
0
31 juli 2019 om 21:52
Dat hoeft na de wedstrijd toch niet meer, engbek zoals zijn vader. Op het eerste gezicht een aardige sympathieke jongen, in de omgang een geniepig mannetje.
 
HenkHuppel
 
0
31 juli 2019 om 21:53
Op het eerste gezicht een sympathieke jongen.
 
Japie_Krekel
 
1
31 juli 2019 om 10:25
ik vond het destijds ook een erg hoog bedrag maar hij heeft het iig vorig jaar wel waargemaakt. was in de CL vaak een rots in de branding dus die credits moet je hem gewoon geven en in principe heeft hij zijn geld daardoor al terug verdiend
 
Japie_Krekel
 
0
2 augustus 2019 om 14:01
@flareon ik ben vrij objectief meestal hoor als iemand tegenvallende prestaties levert zal ik dat zeggen maar als iemand goed presteert zeg ik dat ook gewoon en Blind was gewoon uitstekend afgelopen seizoen
 
Fortress
 
0
31 juli 2019 om 11:17
In de tijd van Guus Hiddink en Danny Blind bij Oranje trok hij zich ook weinig aan van alle kritiek. Zeker van z’n vader en de voormalig voorzitter van de KNVB geleerd. Soms is het goed om je die kritiek aan te trekken en het om te buigen in iets positiefs. Bv dat je bij Ajax minder wedstrijden speelt waarbij je een 4 of een 3 speelt. Hij heeft praktisch iedere wedstrijd een 7 gehaald en in sommige wedstrijden zelfs een 8 of een 9. Daarom zijn mensen zo kritisch. Ajax heeft niks aan spelers die de ene wedstrijd een 4 halen en de andere wedstrijd een 8. Ajax heeftverdedigers nodig die constant presteren. Nou was dat met de Ligt naast hem een stuk makkelijker. Benieuwd hoe dat dit jaar zal gaan zonder de Ligt. De journalisten en fans hebben alle recht om kritisch te zijn. Zolang het maar terecht is en niet bedoeld om iemand af te breken, maar juist om hem een spiegel voor te gouden zodat hij beter word.
 
OlieGrun
 
0
31 juli 2019 om 20:37
Is gewoon een hele goede speler met voetbalverstand.