Kuijt belt Kishna op voor uitleg: 'Ik ken hem niet goed, maar ik wil het horen'
Zondag, 26 juni 2022 om 14:30

Dirk Kuijt gaat mogelijk een laatste poging wagen om Ricardo Kishna binnenboord te houden. Afgelopen donderdag liet de aanvaller van ADO Den Haag weten de club te gaan verlaten en zijn kans in het buitenland te willen grijpen. Na afloop van de eerste training van het seizoen vertelt trainer Kuijt dat hij het besluit van Kishna respecteert, maar dat hij de vertrekwens nog niet van de buitenspeler zelf vernomen heeft.

"Ik heb meerdere malen contact gehad met Ricardo", opent Kuijt voor de camera van Omroep West. "Ik wil hem graag nog een keer spreken, maar ik respecteer het als Ricardo daadwerkelijk het buitenland boven Nederland verkiest. Ik weet dat hij gecharmeerd is van ADO en dat het van hem een wens is om te promoveren met ADO. Ik ken hem niet heel goed, want ik heb pas een paar keer met hem gesproken. Hij kan nog wel een telefoontje van mij verwachten. Ik heb via mensen binnen de club vernomen dat hij het buitenland verkiest boven Den Haag, maar ik wil dat ook nog graag een keer van hem zelf horen."

Hoewel Kishna aangaf lang moest nadenken over een nieuw bod van ADO, heeft hij besloten om zijn aflopende contract niet te verlengen. "Er wordt intern hard gewerkt aan een sterk elftal en de plannen die zijn voorgehouden zien er ook oprecht goed uit, dus dat zorgde ervoor dat ik er nog eens goed over na heb gedacht", vertelde de vleugelspits aan Omroep West. "Maar ik merk dat een buitenlands avontuur aan mij blijft trekken. Daarom vind ik het niet chic om ADO in de wachtkamer te laten wachten. Om die reden heb ik eigenaar Ignacio Beristain medegedeeld niet op de aanbieding in te gaan."

Waar ADO er dus niet in lijkt geslaagd om Kishna binnenboord te houden, lukte het wel om Thomas Verheydt langer vast te leggen. Verheydt was aanvankelijk niet zeker of hij na het mislopen van promotie naar de Eredivisie bij ADO wilde blijven, maar uiteindelijk ging hij overstag. "Clubs uit Thailand, Saudi-Arabië en Qatar waren geïnteresseerd. Maar ADO ook, en daar ben ik nog niet klaar. Ik wil ADO naar de Eredivisie schieten. Daarom heb ik verlengd. Bij mijn club voetballen en dicht bij mijn gezin", aldus Verheydt bij ESPN.

Meer nieuws
   
10:00
10:00
De 15 namen die Arne Slot deze zomer kunnen opvolgen bij Feyenoord
45
   
09:38
09:38
Footy Headlines lekt na thuistenue ook uitshirt Feyenoord voor komend seizoen
11
   
09:15
09:15
Feyenoord ontvangt gigantisch bedrag van Liverpool voor Arne Slot
87
   
08:47
08:47
Oosting zet deur voor toptarget Twente wagenwijd open: 'Als zo'n speler...'
23
   
08:26
08:26
'Ajax bracht bezoek aan talentvolle trainer; ook Europese topclubs met interesse
16
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (29)

 
adjx
 
63
26 juni 2022 om 15:00
Dirk Kuyt is al ruim een maand trainer van ADO maar heeft Kishna nog niet gesproken over een langer verblijf? Zou hij niet prio 1 moeten zijn?
 
Bartvan der Veen
 
4
26 juni 2022 om 15:11
Dat lijkt mij wel. Je wilt de spelersgroep goed kennen
 
juvedeef
 
37
26 juni 2022 om 15:11
Je bedoelt een speler die zijn hele carrière alleen maar geblesseerd is. Moet dat prio nummer 1 wezen?
 
ForzaTwente!
 
17
26 juni 2022 om 15:34
Hij zegt dat hij hem nog wil spreken over zijn beslissing om niet te tekenen. Zal de keren dat hij met hem gesproken heeft vast wel over een langer verblijf gehad hebben.
 
Benzema.
 
9
26 juni 2022 om 15:50
Nou blijkbaar niet want Kuyt heeft het van mensen binnen de club gehoord en niet van Kishna zelf.
 
Vernon
 
54
26 juni 2022 om 15:53
Lees anders gewoon. Hij heeft hem meerdere malen gesproken. Maar hij heeft nog niet uit Ricardo’s mond gehoord dat hij heeft besloten om weg te gaan. Het is echt niet zo moeilijk.
 
Vernon
 
14
26 juni 2022 om 15:55
Hij heeft hem gesproken, ook over een langer verblijf. Maar hij heeft nog niet zelf van Kishna zijn besluit gehoord.
 
Markovv
 
11
26 juni 2022 om 15:32
Ik ben een beetje bang dat Kuijt zichzelf te serieus neemt. Maar vooralsnog is hij een van de weinigen die de trainer Kuijt kent, laat staan serieus neemt. Heb het gevoel dat hij altijd een beetje het sappie van de groep is, waar hij ook is. Ondanks dat een fantastische carrière gehad, maar buiten het veld nog nooit op iets zinnigs kunnen betrappen. Ik ben zo benieuwd naar deze koppeling van club en trainer. Resultaat zal wel leidend zijn, maar wat mot je als ado fan hier nou mee?
 
Yoda
 
50
26 juni 2022 om 16:14
Wat is dat toch altijd, dat populaire -ik denk dat hij zich te serieus neemt-? Wat wil je daar nou mee zeggen? Dat het geen goede trainer is, of een vervelende vent? Het lijkt er op alsof je een onderzoek hebt gedaan, door te stellen dat er maar weinig zijn die hem serieus nemen. Vervolgens kom je met een enorme bak aan aannames en noem je Kuyt zelfs over het sappie van de groep -waar hij ook komt-…en dat je hem op niks zinnigs hebt kunnen betrappen. Dat zijn nogal conclusies. Heel je stuk staat vol met jouw gevoel, een en al aannames, onderbuikgevoel, er staan nauwelijks feitelijkheden in, maar je bent wel benieuwd naar de koppeling van deze club en trainer. Ik kan niet echt goed opmaken of je de trainer Kuijt ziet zitten, maar ik denk het niet. Maar als Kuyt zichzelf nou eens serieus neemt, stel je toch eens voor, is dat dan erg? Lijkt me een goede eigenschap, dat je in ieder geval begint met jezelf serieus te nemen, want als je dat van anderen laat afhangen dan zie je wat er gebeurt.
 
Vernon
 
24
26 juni 2022 om 16:50
Haha, helemaal mee eens. Al die internetters die het allemaal beter weten, zonder zo’n man ooit te ontmoeten. En hem dan even de maat nemen. Kuyt heeft talloze interlands gespeeld, bij Feyenoord en Liverpool gespeeld, en hij gaat het nu proberen als trainer. Maar anonieme internetters weten het allemaal beter.
 
Yoda
 
11
26 juni 2022 om 16:59
De maat nemen, daar lijkt het wel op inderdaad. Je gaat bijna denken dat Kuyt hen iets geflikt heeft, zoveel misgunnen. Ik weet oprecht niet wat ik kan verwachten van de trainer Kuyt, maar ik kan er wel gewoon nieuwsgierig naar zijn. En zelfs als het veel minder wordt dan promotie met Den Haag, kan het toch nog steeds gewoon een eerste stap in zijn carriã£â¨re zijn. De wereld zit vol met trainers, maar we kunnen nou eenmaal niet allemaal top zijn, nee er is ook een hele zwik mensen die het op allerlei andere niveaus, op hun eigen manier doen, met grote en kleine successen en met grote en kleine mislukkingen. Nou en? Maar in de noodzaak om, zoals jij dat mooi noemt, iemand de maat te nemen, wordt echt alles al afgezeken voordat we Ãâ¼berhaupt zijn begonnen. Bijzonder.
 
Vernon
 
1
26 juni 2022 om 17:46
Precies, ik ben benieuwd, verwacht er niet superveel van, maar je weet het pas als hij de kans krijgt. Misschien is hij wel heel goed in het doordringen tot die spelers, weten wij veel.
 
Markovv
 
0
28 juni 2022 om 19:13
De maat nemen. Zoals op een willekeurige comment op een internetforum losgaan dat ik daar niet mijn eigen mening mag lopen te verkondigen? Kennelijk is enige zelfreflectie je vreemd, dat kan. Hopelijk, nu ik je eigen hypocrisie aanreik, dat je er wat mee kan doen? Ik ben een gemiddelde voetbalsupporter die Kuyt al vanaf zijn begin heeft zien voetballen. Ik wil hem roemen om zijn werklust en een mooie carriere, maar zodra hij over voetbal begint te praten haak ik af. Ik vind zijn karakter niet passen bij een club als ADO, dus ben ik daar nieuwsgierig naar; zoals ik dat ook ben bij een kettingbotsing. Het is niet fraai, maar je wil de ravage toch wel zien. Misschien marchandeer ik een beetje, dat is het leuke van een forum als deze inderdaad. Gezien de hoeveelheid azijn over mijn drietal regeltjes (je hele stuk) ben je er ook niet vies van. Het zijn dit soort reacties waar ik een beetje triestig van wordt, reppen over de walging van de anonimiteit van het internet... getypt vanachter hun eigen avatartje. Probeer eens een joint joh. Mark uit Haarlem.
 
murki
 
59
26 juni 2022 om 15:57
Geen groot fan van Kuyt hier, maar dat gezanik op hem neemt wel iets te grote vormen aan hoor. Rond de 99% van wat je hier leest zijn oneliners van Derksen. Als Derksen niet zo`n voortdurende hekel aan hem had zag je dit soort schaapvolk hier niet Kuyt komen afvallen.
 
Yoda
 
18
26 juni 2022 om 16:16
Inderdaad Murki, ik zag je bericht nog niet, maar hierboven zet ik net een bericht met dezelfde strekking. Kuyt is nog niet begonnen en hij heeft al een hele meute tegen zich, die verdacht veel klinken als het gebral (om Derksen zijn eigen woorden maar eens te gebruiken) van Voetbal Inside n Johan Derksen voorop.
 
Harecles
 
3
26 juni 2022 om 18:24
Klopt, dat komt door Derksen, helemaal niet door em zelf (met zn fluoriserende tanden en emotieloos strakgetrokken vel).
 
Hazardinho77
 
0
26 juni 2022 om 20:23
Als je kuijt de cl ziet analyseren kun je daar toch al je bedenkingen bij hebben niet? Zelfde geldt voor sneijder. Dat komt gewoon niet over als een geschikte trainer.
 
ForzaZitterd
 
1
27 juni 2022 om 15:53
Wanneer heb je wel een goede analyse op de Nederlandse tv gezien? VI sprak teveel met het hart, tegenwoordig zijn ze uit op sensatie en studio voetbal geeft topspitsen het nakijken met inkoppertjes. Als je een degelijke analyse wilt zien, moet je naar MOTD kijken. Verder denk ik dat Kuijt gewoon een prima trainer is, en hoop ik dat hij slaagt zodat de onterechte haat van sommige mensen echt naar boven komt drijven.
 
CRLO
 
0
27 juni 2022 om 08:21
Kishna is verleden tijd, helaas. Je ziet bij vlagen dat hij de kwaliteiten heeft om goed te voetballen, alleen is dit denk ik door al zijn blessures gewoon niet meer genoeg. Totaal niet meer zoals vroeger en zelfs voor ADO op dit moment niet meer van onmisbare waarde.
 
NicoMitea
 
1
27 juni 2022 om 11:51
Hoewel ik de charme van ADO bij Kishna begrijp, zou je eigenlijk toch tevreden moeten zijn dat hij weggaat? Even de feiten op een rij, op de momenten dat hij speelde, was het echt een aanwinst. Maar helaas speelde hij echt ontzettend weinig. Hoewel zijn beste jaren nog zouden moeten komen, is het voorbeeld van een nachtkaars toch gewoon zichtbaar? Ik snap wel dat Kishna zelf, net als toen met Lazio, voor een goed contract wilt gaan. Bij ADO zal het toch 1 a 2 jaar contract(je) zijn. ADO moet blij zijn dat Elia en Kishna vertrekken, om zo echt een schone start te kunnen maken. Kishna en Elia wens ik echt het allerbeste en ik hoop voor Kishna en de supporters van zijn toekomstige clubs, dat hij nog lang fit mag blijven en veel mag spelen. Want Kishna bij Ajax A1 was echt om je vingers bij af te likken. Hopelijk kan Elia ook in stijl afsluiten, als hij goed hersteld van zijn enkelblessure en mogelijk nog 1 of 2 jaar aan zijn carriere kan plakken. Blijf toch ons goudhaantje van het Wk2010.