Kuijt en Vlaar zitten niet op één lijn over controversieel besluit Makkelie
Dinsdag, 3 mei 2022 om 23:26

Danny Makkelie vertolkte dinsdagavond een hoofdrol tijdens de return tussen Villarreal en Liverpool (2-3) in de halve finale van de Champions League. De Nederlandse scheidsrechter besloot de thuisploeg in de 38ste minuut geen strafschop te geven, toen Giovanni Lo Celso gevloerd leek te worden door Alisson Becker. In de studio van RTL 7 werden Dirk Kuijt en Ron Vlaar het niet met elkaar eens.

Na afloop vertelt Vlaar dat hij in het algemeen tevreden is over het optreden van de arbiter. "Ik vond dat hij wel goed gefloten heeft. Alleen dat penaltymoment... Als je hem wél geeft, draait de VAR het niet meer terug. Ik zou hem gegeven hebben." Kuyt kan zich niet vinden in de woorden van zijn collega wat betreft het controversiële besluit. "Misschien ben ik iets te gekleurd, maar ik snap dat mensen hier een penalty voor kunnen geven. Maar ik snap heel goed dat Makkelie hem niet heeft gegeven. Buiten dat heeft Makkelie het overigens een goede wedstrijd gefloten."

Vlaar liet zich in de rust van het Champions League-duel ook al uit over het penaltymoment. "Lo Celso lift de bal over Allison heen", gaf de voormalig international van Oranje aan. "Alisson heeft eigenlijk alleen de man. Hij heeft uiteindelijk geluk dat hij de bal half met zijn lichaam en zijn hand wegwerkt. Allison pakt de bal niet echt." Kuijt was toen echter al een andere mening toebedeeld: "De bal komt wel tegen Allison aan en hij pakt Lo Celso niet echt waardoor hij onderuit gaat."

In de studio van Ziggo Sport vond Danny Blind dat Danny Makkelie het bij het rechte eind had om geen strafschop aan Villarreal te geven. "Mijn eerste insteek was: Lo Celso tikt de bal lang Alisson, die de man speelt. Maar Lo Celso speelt hem niet langs Alisson, maar in zijn handen of tegen zijn borst. Alisson gaat echt voor de bal en natuurlijk kan hij niet onder de grond duiken. Het lijkt een penalty, maar het is er absoluut geen", aldus Blind. "Lo Celso krijgt de bal niet goed voorbij de doelman. Hij moet hem eigenlijk er langs tikken. Als hij dan gepakt wordt, ook al kan hij de bal niet halen, dan is het een strafschop. Blind deelde tot slot ook een compliment uit aan Makkelie. "Ik denk dat hij ook goed gepositioneerd staat. Mocht hij er wel naast hebben gezeten, dan wordt hij gecorrigeerd.

Meer nieuws
   
18:42
18:42
Miljoenenstrop voor PSV: huurling blijft steken op 246 minuten
1
   
17:55
17:55
Eerste goal Antony van dit seizoen is niets waard na oliedomme actie Onana
51
   
17:27
17:27
Simons en Openda excelleren en walsen met Leipzig over Dortmund heen
8
   
17:25
17:25
Sublieme Kane zet jacht op Lewandowski voort met twee goals voor Bayern
2
   
17:00
17:00
Live meepraten in de Süper Lig: Fenerbahçe - Besiktas
4
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (41)

 
1AFCAjax1
 
29
3 mei 2022 om 23:33
Volgens mij is het heel simpel. Becker raakt eerst de man en komt dus te onbesuisd uit, waardoor het niet meer uit maakt dat hij de bal erna ook had. Hij was immers ‘te vroeg’ op die positie. Dus een penalty. Overigens denk ik niet dat het voor het eindresultaat (Liverpool door) niet veel had uitgemaakt. Leuke pot!
 
Ducktaildo
 
6
4 mei 2022 om 08:03
Maar dan had becker dus gewoon opzij moeten stappen en hem door moeten laten lopen? Hij kon niet veel anders dan dit. Ik vond het gewoon een botsing.
 
messino
 
9
4 mei 2022 om 08:49
Lo Celso draait zich nog voor het point of contact weg van de bal. Daardoor zoekt hij bewust het contact met Alisson op, een botsing is onvermijdelijk. Gelukkig beoordeelt de VAR dit ook als zodanig waardoor Makkelie in zijn juiste beslissing gesteund is.
 
Mr_knowledge
 
2
4 mei 2022 om 09:33
Ik vind het echt lastige moment en kan beide kanten wel begrijpen. Als het zo overduidelijke penalty moment was, had de VAR toch wel ingegrepen? Na de beelden vond ik het zelf nog lastig.
 
bonofish
 
1
4 mei 2022 om 12:35
ls je dit een penalty vind, kan je net zo goed keepers thuis laten. Dan mogen ze niets meer doen. een fair duel om de bal waarbij de keeper als winnaar uit de bus kwam. Echt nooit van je langzal ze leven een penalty. Goede beslissing van Makkelie
 
Danny Ferrol
 
33
3 mei 2022 om 23:34
Makkelie heeft meer dan een prima wedstrijd gefloten! Ook bij dat penalty moment zat hij goed. Lo Celso liep ook wel slim tegen hem aan waardoor het leek op een overtreding
 
RealXIIImadrid
 
41
3 mei 2022 om 23:35
Hahaha zijn er echt mensen die dit geen penalty vinden? En de var grijpt niet in? Hoe kan dat. Villareal is wel echt een penalty ontnomen.
 
100% Meijer
 
131
3 mei 2022 om 23:39
Ik. Ik vond de keeper duidelijk op de bal gaan en de bal ook hebben. Daarna volgt een botsing die imo niets anders is dan een botsing tussen 2 veldspelers die we de hele wedstrijd door zien.
 
Miln
 
34
3 mei 2022 om 23:46
Ik. Was geen pingel. Speelde overduidelijk de bal. Goed gezien door Makkelie.
 
Origami
 
15
4 mei 2022 om 00:00
Ik vond het geen penalty. Die villareal speler speelt uiteindelijk de bal tegen de buik en in de handen van Allison. Logisch dat hij dan zo snel mogelijk naar de grond wil in plaats van te springen om nog penalty uit proberen te willen slepen.
 
rkallan
 
5
4 mei 2022 om 00:29
Ja zeer zeker. Voetbal is en blijft een contact sport. De keeper duikt geen handen voeten ver omhoog. Ook heeft de keeper in zijn duik de bal.
 
JK-Ajax
 
2
4 mei 2022 om 01:17
Zo’n giller is het nou ook weer niet, terecht geen penalty
 
R9Neymar
 
5
4 mei 2022 om 07:03
Hahahaha. Ja ik vind t geen penal! Tip, ga korfbal kijken als je niet van contact houd!
 
leinko
 
0
4 mei 2022 om 18:17
Korfbal gaat ook best te keer hoor????
 
La~Decima
 
1
4 mei 2022 om 07:56
VAR grijpt alleen in als het een duidelijke fout is van de scheids. In deze situatie zit je in een grey area waarbij een VAR never nooit de boel gaat omdraaien (en ook goedzo). Als hij een penal had gegeven had de VAR ook niet ingegrepen.
 
RUTGERRR
 
2
4 mei 2022 om 10:06
Ja, er zijn inderdaad ook mensen die een andere mening dat jij hebben. Ongelooflijk, wat laat jij jezelf kennen
 
soccersupp
 
1
4 mei 2022 om 10:43
Die zijn er zeker en als je het artikel gelezen hebt zou je al geweten hebben dat onder andere Blind (niet echt een Liverpool supporter) en Kuyt (wel een echte Liverpool fan) die mening zijn toegedaan. En hoewel zowel jij als ik er gekleurd naar kijken stond Makkelie uitstekend gepositioneerd om een goed oordeel over de situatie te vellen. Het is zoals al door mensen gezegd een situatie waar je penalty voor KAN geven maar zeker ook niet voor kan geven omdat de keeper voor de bal ging en de speler redelijk opzichtig op zoek was naar de penalty.
 
DieGelbeReds
 
38
3 mei 2022 om 23:35
In mijn ogen overduidelijk geen strafschop. Becker ging er stevig in, maar speelt de bal. Duidelijk te zien ook dat Lo Celso het wel heel bewust opzoekt. Goede beslissing van Makkelie! Maar hoe objectief kan ik zijn, finale en blijdschap hebben nu de voorkeur. Slaap lekker, ik ga nog even feesten.
 
Aguerooo
 
8
3 mei 2022 om 23:41
Geniet van je feestje gozer! Hopelijk kan ik morgen met je meefeesten en krijgen we een geweldige Engelse finale. Liverpool - City is toch wel vaak garantie op minimaal 4 goals. Slaap lekker!
 
Zytto34
 
3
3 mei 2022 om 23:51
Nu wel hopen dat Guardiola normaal doet voor jullie. Echt bizar hoe hij vorig seizoen opeens besloot om 2 rechtsbuitens op het middenveld op te stellen in de finale met Gundogan als enige verdedigende middenvelder. Ik ben groot fan van Guardiola, maar had in die finale toch wel het idee dat hij even wilde laten zien wie het spelletje heeft uitgevonden met die opstelling. Met Fernandinho en Rodri hadden jullie waarschijnlijk gewoon gewonnen.
 
Aguerooo
 
5
4 mei 2022 om 00:00
Zeker weten. Eigenlijk elk seizoen toverde hij weer iets volkomen onlogisch uit de kast, iets waardoor City weer werd uitgeschakeld. Als Pep vorig jaar gewoon met Rodri op 6 was gestart ipv met B. Silva op 6 .. achja. Hoop ook echt dat Pep zich gewoon gaat gedragen. Zal niet makkelijk worden in Madrid, thuis hadden we het natuurlijk allang moeten beslissen maarja, gelukkig zijn beide backs weer fit, dus ik heb er wel vertrouwen in.
 
Zytto34
 
3
4 mei 2022 om 00:09
Normaal gesproken winnen jullie dit wel verwacht ik, maar wat Guardiola af en toe opeens flikt in een belangrijke CL pot blijft mij verbazen. Die kan een Cancelo opeens in de spits zitten. Bij Barcelona het maximale eruit gehaald in de CL (maarja ook wel een team hoor), maar had met Bayern en City toch wel de CL moeten winnen. Misschien ook wel het nadeel dat hij geen vaste 11 heeft zoals Klopp nu en zoals hijzelf met Barcelona destijds. Met City en Bayern had hij 15/16 gelijkwaardige spelers en dan doet hij opeens hele rare dingen.
 
Aguerooo
 
7
3 mei 2022 om 23:38
Zoals ik in het live-meepraten ook al zei, zijn de meningen hierover wel flink verdeeld. Ik zelf vond het wel een penalty vooral omdat eerst de man werd geraakt en pas daarna de bal. Als Lo Celso hier niet onderuit werd gehaald, had hij in principe gewoon kunnen scoren want de bal ging over Alisson heen.
 
Markie1984
 
33
3 mei 2022 om 23:44
Ik vond juist dat Lo Celso in Alisson sprong.. Lo Celso tikt de bal er langs en springt dan recht tegen Alisson aan en probeert niet de bal te volgen, voor zover ik het objectief kan bekijken als Liverpool-supporter..
 
PoetryInMotion
 
3
4 mei 2022 om 00:36
Ik vond dit geen penalty, en was eerlijk gezegd ook niet zo bang voor ingrijpen van de VAR. Wat ik wél gek vind, is dat niemand het heeft over een moment daarvoor, waar Keita zijn arm in iemands gezicht slaat? Toen zat ik echt te billenknijpen, omdat ik dacht dat daar nog wel op teruggekomen zou worden. Achja, iedereen ziet zo'n wedstrijd toch net even anders.
 
HakimZiyach22
 
4
3 mei 2022 om 23:45
Ik vond het te licht voor een penalty. Volgens mij zette Lo Celso zijn sprong al in voor het contact er was. Dat maakte het niet helemaal puur vond ik. Maar als ie wel gegeven was, had ik het ook begrepen. Uiteindelijk heeft de beste gewoon gewonnen. Zelfs een 3-0 voorsprong was niet genoeg geweest.
 
RealXIIImadrid
 
3
3 mei 2022 om 23:50
Komt door hoe allison inkomt. Hij moet springen en zelfs dan wordt hij geraakt. Het was echt niet dat hij viel voor hij geraakt werd. Hij speelde eerst de bal langs hem.
 
HakimZiyach22
 
3
3 mei 2022 om 23:53
Hij kwam vrij hard in ja, maar dan nog ging hij meer voor de penalty dan voor de goal. Dat werkt tegen hem. Maar het was een lastige situatie. Er is in dit geval geen goed of fout antwoord in mijn ogen.
 
bigpicture
 
9
4 mei 2022 om 00:54
In La Liga is dit een penalty, maar dat zegt niet veel. Je ziet duidelijk dat Lo Celso gaat voor de penalty en zijn val al inzet en niet eens de bal meer achterna gaat. Allison steekt geen been of arm uit en torpedeert hem ook niet. Op zulke hoge snelheid kun je jezelf niet laten verdwijnen, Allison valt eigenlijk meer achteruit (na snel uitgekomen te zijn) en Lo Celso springt op hem in. Als Lo Celso nog probeert om langs Allison te gaan en de bal te volgen is het een ander verhaal en het had me benieuwd hoe Allison dan had gereageerd. Echter zullen we dat nooit weten want Lo Celso hoopte op een penalty, gelukkig kreeg hij die niet en als neutrale voetballiefhebber ben ik blij dat dit soort uitlokkerij niet beloond wordt, zoals het in La Liga wel gebeurt. Als dat ook in de CL de norm zou worden, gaat alle charme van het Europese voetbal er wel vanaf.
 
Joaquin77
 
3
4 mei 2022 om 08:43
100% penalty! Kuyt is een analist onwaardig. Praat in clichés en laat zijn clubhart hier te veel spreken.
 
TILBURG013
 
2
4 mei 2022 om 10:22
Kuyt zegt het zelf al. Biased, kan je niet serieus nemen. Ik snap niet dat mensen dit geen penalty vinden met het argument hij speelt de bal, allison heeft totaal geen benul waar de bal is en als hij hem niet onderuit haalt kan Lo Celso hem alsnog intikken.. Ik snap ook niet dat mensen alleen maar kijken naar de bal raken. Stel de keeper tikt de bal eerst naar de zijkant en ik val in die actie ook omdat de keeper me onderuit haalt waardoor ik de bal niet kan intikken. Dan wordt je toch gewoon een scoringskans ontnomen? Los van of de keeper de bal wel of niet raakt.. Allison raakte de bal puur door geluk.. maar goed, Liverpool was overduidelijk de sterkste en gaan verdiend door! Succes Liverpool supporters in de finale en in het restant van het PL seizoen!
 
Cokie
 
1
4 mei 2022 om 12:15
Vond het eigenlijk een schwalbe van Celso. Hij zoekt bewust het contact. Gele kaart.