Kuipers gaat stoppen en ziet opvolger: 'Hij fluit gewoon heel erg goed'
Donderdag, 11 januari 2018 om 08:08

Na het aankomende WK zal Björn Kuipers niet meer actief zijn als arbiter bij interlands. De scheidsrechter, die de afgelopen jaren de finales van onder meer de Europa League, Confederations Cup en de Champions League leidde, heeft laten weten dat het evenement in Rusland van komende zomer zijn laatste grote eindtoernooi wordt, mits hij wordt aangesteld door de FIFA.

"Het WK van 2018, daar wil ik zijn en daar zet ik alles voor opzij, Maar ik heb me voorgenomen om niet meer voor het EK van 2020 beschikbaar te zijn. Daar zal je mij niet meer treffen. En waarom niet? Omdat ik vind dat we een heel goede kandidaat achter ons hebben staan. Danny Makkelie is echt de beoogde opvolger om naar de grote toernooien te gaan", zegt de 44-jarige Kuipers in gesprek met De Telegraaf.

Kuipers heeft veel vertrouwen in zijn vakgenoot: "Hij krijgt niet alleen al mooie duels, hij fluit ook gewoon heel erg goed. Ik heb dan twee EK's en twee WK's mogen doen en prachtige finales mogen leiden." Kuipers ziet het nog wel zitten om Europese duels te spelen: "In de Champions League blijf je me zeker nog zien. Na het WK beslis ik voor mezelf wat ik nog wil fluiten. Dan bekijk ik hoe blij ik er nog van word en hoe goed het nog allemaal gaat. Misschien fluit ik nog wel twee jaar en neem ik afscheid in 2019."

Meer nieuws
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
6
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (25)

 
Tornado72
 
20
11 januari 2018 om 08:33
Het scheidsrechterskorps holt net zo hard achteruit als het niveau van de eredivisie. Makkelie is misschien wel de slechtste scheidsrechter op de Nederlandse velden. Kuipers fluit al seizoen na seizoen minder maar er is een verklaring, z'n ogen gaan gewoon heel hard achteruit.
 
LW88
 
12
11 januari 2018 om 08:57
Makkelie is geen topper, maar Higler is toch met recht de slechtste arbiter in de Eredivisie.
 
Tornado72
 
2
11 januari 2018 om 09:20
Makkelie heeft het afgelopen jaar zo lopen stuntelen dat het nog een Godswonder is dat hij uberhaubt nog wedstrijden fluit. Het blijft natuurlijk persoonlijke voorkeur maar als Makkelie de gedoodverfde opvolger van Kuipers (wat ook allang geen topper meer is) is het treurig gesteld met het Nederlandse arbiterskorps.
 
LW88
 
2
11 januari 2018 om 10:34
Het is overal treurig gesteld met arbiters. In Engeland zie je wekelijks fouten gemaakt worden. In Spanje, Duitsland, Italie en Frankrijk net zo. Voetbal is te snel geworden voor beoordeling met louter het menselijke oog.
 
Leonov
 
0
11 januari 2018 om 11:58
Higler wás de slechtste, maar heeft zich toch echt verbeterd dit seizoen. Die Mulder en Kamphuis hebben nu de twijfelachtige eer van slechtste scheidsrechter. Deze Kuipers is een schoolvoorbeeld van een scheids die zichzelf (inmiddels) belangrijker vindt dan de wedstrijd die hij fluit. Daarnaast lijken zijn blunders van hem af te glijden, omdat er niet kritisch naar hem gekeken wordt. Ik vond Van Boekel in het verleden ook een prutser, maar dat is wat mij betreft inmiddels de beste van het niet zo heel goede scheidsrechterkorps. Makkelie heeft niet de mentale weerbaarheid om een goede scheids te zijn. Hij kijkt als een konijn in de koplampen. En dan heb ik het nog niet gehad over dubieuze geldleningen en het ratten over collega's met sms'jes naar 'journalisten'. Maar hoe slecht de scheidsrechters in Nederland over het algemeen ook zijn (en dat zijn ze), zo slecht als in Engeland, Spanje of Portugal zijn ze in ieder geval niet. Dat is écht om te janken.
 
ronaldinho-10
 
1
11 januari 2018 om 21:20
Na de eerste zin stopte ik al met lezen. Higler zich verbeterd dit seizoen??? hou toch op man, higler is de slechtste scheidsrechter van de eredivisie.
 
FRDylan
 
30
11 januari 2018 om 08:33
De ene drol wordt opgevold door een nog grotere drol. Welkom bij het scheidsrechtercorps!
 
atleticofc
 
43
11 januari 2018 om 08:47
Beetje makkelijk willen scoren met dit soort teksten? Heb je zelf ooit een wedstrijd gefloten op maar enigszins redelijk niveau? Best lastig om veel te kunnen overzien, om te gaan met 22 personen in het veld, coaches langs de lijn etc. Ik denk dat we veel meer respect mogen en moeten hebben voor de scheidsrechters. En zeker op amateur niveau. Want mensen die een potje willen fluiten worden steeds zeldzamer. Ga er maar aanstaan, en dan wordt je weer afgezeken door mensen zoals jij.
 
FRDylan
 
9
11 januari 2018 om 08:53
Nee, maar ik heb er dan ook geen opleiding voor gevolgd. Of denk je dat het ook niks uitmaakt als een arts fout op fout maakt, omdat het "zo lastig is"?
 
bartmonsieurs
 
1
11 januari 2018 om 08:58
Volgens mij staat er 3 man extra aan de kant om mee te kijken en soms zelfs 5 dus 22 spelers bekijken + 2 trainers lijkt me prima te doen
 
atleticofc
 
15
11 januari 2018 om 09:22
Een arts hoeft geen speelveld van 115 bij 65 meter in de gaten te houden met 22 spelers die door elkaar heen bewegen. Daarmee zeg ik niet dat een arts het makkelijk heeft, maar die hoeft zich doorgaans maar op 1 bepaalde situatie te focussen. En helaas worden er door artsen (volkomen logisch) ook fouten gemaakt. Het gaat er mij niet om dat er geen fouten gemaakt worden, maar dat je zo weinig respect voor de arbitrage kunt opbrengen.
 
Xyzz
 
16
11 januari 2018 om 09:41
Een arts heeft niet te maken met 22 man die continu liegen en bedriegen om zijn werk zo moeilijk mogelijk te maken.
 
atleticofc
 
0
11 januari 2018 om 10:03
Zou niet goed zijn
 
Edo
 
2
11 januari 2018 om 11:07
De fouten van de scheidsrechters vallen in het niet bij de fouten van spelers. Gedurende 1 wedstrijd zie je eindeloos veel foute passes, domme beslissingen, onprofessionele acties en regelmatig enorme blunders. Maar als de scheids twee fouten of foutjes maakt, dan hoor je spelers en trainers alleen maar daar over. En de kijkers schreeuwen elkaar na dat het allemaal zo slecht is. Wat er ècht veranderd is, is het gebrek aan geduld en begrip bij de kijkers. Vroeger begrepen die dat de scheids weleens iets verkeerd ziet. Nu is iedere verkeerde ingooi een drama.
 
Leonov
 
1
11 januari 2018 om 12:02
Oh, wow, atleticofc, ga je nou serieus beweren dat een wedstrijd fluiten moeilijker is dan pakweg hersenchirurgie? Alleen maar omdat jij eens een keertje een wedstrijd fluit en dat niet zo makkelijk bleek? Ga je mond spoelen! Scheidsrechters hebben heus een moeilijke taak en het is niet meer dan normaal dat ze af en toe een fout maken. Maar de kritiek op hen komt meer vanwege marchanderen, niet willen toegeven dat ze een fout hebben gemaakt en het niet consequent zijn. En daar mogen wij kritiek op hebben.
 
manta
 
12
11 januari 2018 om 08:44
Ik hoop van harte dat Kuipers zo snel mogelijk stopt met fluiten. Hij wordt als scheidsrechter mijns inziens zwaar overschat.
 
Baardgrasmus
 
0
11 januari 2018 om 08:52
De laatste jaren vind ik hem ook echt een stuk minder geworden, maar ja, we krijgen er Makkelie voor terug. Ik geloof dat hij alle wedstrijden met een beetje aanzien dit jaar in Nederland heeft gefloten, maar niet bepaald sterk vond ik.
 
manta
 
1
11 januari 2018 om 09:00
Klopt, behalve dan PSV - Feyenoord. En die weet Kuipers iedere keer weer te verpesten.
 
@gruppo
 
3
11 januari 2018 om 09:37
Makkelie, Kuipers moet maar eens naar Hans Anders gaan. Mijn voorkeur gaat echt wel naar Bas Nijhuis Nederlands beste scheidsrechter, maar deze zal wel niet goed liggen bij de Knvb, hij spekt het boetepotje te weinig geel en rood te geven. Maar deze laat tenminste mannelijk spelen, daar ligt het probleem in Nederland kunnen niet uitdelen en incasseren. Het Nederlands elftal ligt al bij het 1e beste duwtje. Waarom komen de Nederlanders in de PL niet aan spelen, omdat ze gewoon fysiek te kort komen.
 
Jaapvan Haafte
 
15
11 januari 2018 om 09:58
Nijhuis heeft geluk dat hij fans heeft bij een tv programma. De beste man is een regelrecht drama. Dat zgn mannelijke voetbal betekend dat hij de helft van de overtredingen niet bestraft. En je weet nooit welke overtreding wel of niet bestraft wordt. Ik snap echt helemaal niks van dat ophemelen van Nijhuis. Op dit moment is het gewoon slecht, elk weekend zie je meest vreemde beslissingen, of het nou Blom, Njhuis, Kuipers, Higler of Makkelie is.
 
4Ever4Ajax
 
1
11 januari 2018 om 10:22
Helemaal mee eens, ik vind dat er geen enkele goede scheidsrechter is en vind dat Kuipers erg blij mag zijn dat hij internationaal mag fluiten. Eens, buitenlandse scheidsrechters doen het ook niet lekker. Daarom is het zo belangrijk dat alle mogelijke technische middelen worden ingezet op het veld. Daarmee verhelp je niet alle blunders, maar kan je een hoop oneerlijkheid voorkomen. Gelukkig is de trend wel ingezet, maar gaat mij nog veel te langzaam.
 
BartTempelaar
 
0
11 januari 2018 om 10:47
Dat door zetten van technische middelen duurt idd veel te lang... Komt door dat de Fifa veel te corrupt is en er veel te veel geld wordt verdient aan match fixing wat met technische middelen een stuk moeilijker wordt.
 
Edo
 
1
11 januari 2018 om 11:10
Is ons verwachtingspatroon dan niet gewoon totaal onrealistisch? Als alle scheidsrechtes in heel Nederland en in Europa allemaal zo slecht zijn, dan ligt het vermoedelijk aan ons. De enige zinvolle bijdrage in dit draadje was ergens hierboven, waar gezegd werd dat het voetbal te snel is geworden om met het menselijk oog in de gaten te houden. Ik deel dus de roep om goede technische ondersteuning. Maar in de tussentijd moeten we ophouden met alle scheidsen naar de prullenbak te verwijzen.
 
Tjeumig
 
0
11 januari 2018 om 13:30
Slim, voor het WK al aankondigen te stoppen. Inspelend op een afscheids-WK-finale. On: internationaal gewoon een prima scheidsrechter geweest, zeker vergeleken met 'pareltjes' uit andere landen. Ik zou zo geen 5 scheidsrechters kunnen opnoemen die beter fluiten.