'Kutkeeper' was pissig: 'Je ziet een trainer die niet weet wat hij doet'
Zondag, 30 september 2018 om 13:20

Zaterdagavond werd de documentaire Voetbal is Oorlog uitgezonden op NPO2, een programma over het reilen en zeilen van Achilles '29. Een van de meest besproken fragmenten is het moment waarop trainer Eric Meijers tekeergaat tegen Robbert te Loeke door hem meerdere keren 'kutkeeper' te noemen. Te Loeke kan nu wel lachen om het voorval.

"De eerste keer dat ik de beelden zag, schrok ik", zegt Te Loeke in een interview met De Gelderlander, het dagblad dat door Meijers werd bestempeld als 'kutkrant' . "Ik was ook best pissig, omdat ik op een bepaalde manier word neergezet. Mensen van de club wilden blijkbaar op de voorgrond treden met zo'n film, maar waarom moet ik dan zo prominent in die trailer zitten?"

Te Loeke wees verzoeken om bij talkshows aan te schuiven, af, mede omdat de beelden voor zich spraken. "Je ziet een trainer die niet weet wat hij doet. Die gestrest is", constateert de keeper. "Voetbal is emotie. Het is niet netjes, mensen zullen er misschien van schrikken, maar in iedere voetbalkleedkamer wordt weleens flink gescholden."

"Daar is niks mis mee. Alleen zie je dat normaal gesproken niet", vervolgt Te Loeke, die inmiddels de humor inziet van het fragment. "Hoe vaker ik de beelden van de trailer zag, des te harder ik erom moest lachen. Het is net Comedy Capers." De documentaire werd zaterdagavond door ongeveer 259.000 mensen bekeken.

Meer nieuws
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
5
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (8)

 
peet34
 
38
30 september 2018 om 13:57
Goede reactie, de coach staat ook 20x zo voorschut als de keeper zelf. Als het zon ...keeper is waarom stel je hem dan op? Dan ben je zelf eerder een ...coach
 
XAJAcfa
 
13
30 september 2018 om 14:53
Wie die trainer gezien heeft bij RTL late night (wat een slecht programma is dat geworden zeg met en Twan Huys die erg slecht is en ook totaal niet past bij een onderwerp als sport of entertainment...) Die trainer heeft een lager IQ dan Regilio Tuur en die zit pas net boven zwakzinnig conform de IQ uitslag op televisie een paar jaar geleden. Die trainer doet alles af met een grapje maar maakt daar zelfs nog fouten mee ongeloofelijk dat zoiets voor een groep gezet wordt zonder ook maar enige leidende kwaliteiten. Als bestuur van de club moet je je dat ook aanrekenen.
 
Foortje
 
1
30 september 2018 om 16:32
Bestuur van de club... misschien even de docu bekijken. De trainer is een meesterbrein vergeleken met de kneuzen die deze trieste club runnen.
 
Woody19
 
3
30 september 2018 om 16:50
Ook bij Helmond Sport waren ze blij dat ie weg was. Verschrikkelijke vent die zeer incapabel is.
 
Sirius
 
5
30 september 2018 om 15:15
Ook vreemd dat er een camera actief was. Als de man al ambities had als coach, kan hij dat nu wel in de ijskast zetten. Niemand gaat een trainer aanstellen die zich zo laat gaan en die zich zo profileert. De man is een schande voor het trainersvak en die voorzitter is eigenlijk geen haar beter. Ik vond het ook erg knap hoe relatief rustig Te Loeke bleef. Er zijn maar weinig mensen die zich zo zouden kunnen beheersen. In iedere kleedkamer wordt wel eens flink gescholden, maar dit is wel iets meer dan alleen schelden. Dit is kleineren, vernederen en de schuld volledig neerleggen bij slechts 1 speler om het eigen falen en onkunde te maskeren.
 
Jaimy87
 
2
30 september 2018 om 15:27
Robert te Loeke. Dat was toch die talentvolle keeper die van Utrecht naar Werder ging om vervolgens als 3e keeper van Excelsior nog verder af te glijden?
 
Jaimy87
 
0
30 september 2018 om 15:30
*Cambuur en Dordrecht waren het.
 
Foortje
 
3
30 september 2018 om 16:31
Wat een dom gezelschap bijelkaar. Die broers en zus Derks, allejezus. Die vond ik nog erger en enger dan die mafketel van een Meijer. Lachwekkend waren ook de beelden van na de wedstrijd; Derks uit zijn pan, Meijer met een pleistertje. Of broer en zus die om de beurt de spelers afblaffen en vervolgens zeggen dat het gezinslid rustig aan moet doen. Iedereen (lees: iedereen!!) moet het hebben zien aankomen dat deze knuppels geen hoge ogen gingen gooien. Maar goed ook dat dit clubje niet al te lang het betaald voetbal heeft lastig gevAllen.