Kuyt: 'Als je ziet hoe hij zich opstelde, krijg je nog meer bewondering'
Dinsdag, 16 april 2019 om 07:44

Georginio Wijnaldum moest afgelopen zondag voor het eerst sinds lange tijd weer eens plaatsnemen op de reservebank bij Liverpool, in de met 2-0 gewonnen thuiswedstrijd tegen Chelsea. Dirk Kuyt is te spreken over de 'fantastische mentaliteit' van de 28-jarige middenvelder, zo schrijft hij in zijn column in De Telegraaf.

"Wat ik ook mooi vind, is de fantastische mentaliteit van Georginio Wijnaldum. Voor de aftrap zag ik even zijn blik. Je voelde de teleurstelling dat hij niet speelde, maar als je ziet hoe professioneel hij zich voor, tijdens en na de wedstrijd opstelde dan krijg je nog meer bewondering voor hem. Zó hoor je een prof te zijn", merkt Kuyt op. De oud-aanvaller wijst op de statistieken van Wijnaldum, die van de middenvelders veruit de meeste minuten maakte bij Liverpool dit seizoen.

"Op dit moment kiest Jürgen Klopp even voor anderen, ook omdat Gini vermoeid is en er nog grote wedstrijden aan komen. De eindsprint wordt zo belangrijk. Toch gaat Gini daar op een geweldige manier mee om. Hij valt in, levert zijn arbeid en viert feest met zijn medespelers zoals het hoort. Een echte teamplayer", vervolgt de oud-speler van FC Utrecht, Feyenoord, Liverpool en Fenerbahçe. Afgelopen zondag werd bij Liverpool het Hillsborough-drama herdacht, dat dertig jaar geleden plaatsvond. "Wat je nu bij Liverpool ziet is dat er zoveel kracht en power aanwezig is, dat het elftal bijna niet tegen te houden is."

"Het zou mooi zijn als precies dertig jaar na de ramp Liverpool kampioen kan worden", aldus Kuyt, die stelt dat het lijkt alsof de spelers van Liverpool 'meer kunnen'. "Dat zit niet alleen in zo'n doelpunt als van Mo Salah het afgelopen weekend. Ze knokken, ze vechten voor elkaar en hebben een energie die ongekend is. Ook aanvallers als Firmino en Salah schakelen om en verdedigen tot in hun eigen zestienmeter. Dat bij elkaar vormt het succes van Liverpool op dit moment."

Meer nieuws
   
14:24
14:24
Marca beweert: Dick Schreuder op poleposition voor opvolging Arne Slot
5
   
14:00
14:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
22
   
13:33
13:33
Man United heeft twee spelers op het oog als partner van Lisandro Martínez
11
   
13:32
13:32
The Athletic heeft nog voor zijn komst naar Liverpool mooi nieuws voor Arne Slot
13
   
12:53
12:53
Thiago Silva zegt Chelsea definitief gedag in hartverwarmende afscheidsvideo
16
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (11)

 
markoesj
 
19
16 april 2019 om 07:52
En dat van een speler die bij Feyenoord misbaar maakte als hij niet opgesteld stond
 
ajax01-95
 
18
16 april 2019 om 07:56
Iedereen wordt volwassen.
 
soccersupp
 
2
16 april 2019 om 10:05
Eerste reactie gelijk zo negatief....Kuyt is een modelprof die het maximale uit zijn carrière heeft gehaald en altijd 100% gaf. En misschien is het zoals ajax01-95 al aangeeft dat hij het inzicht heeft dat een echte prof ook professioneel leert omgaan met een reserverol. Ik weet dat ik als Liverpool fan niet objectief ben over Kuyt, ik denk dat er wel een verschilletje zit. Liverpool heeft een loodzwaar competitie en cl programma, en Feyenoord speelde toen puur voor de titel en Kuyt was wel het cement wat de stenen bij elkaar hield.
 
CarloKoene
 
22
16 april 2019 om 07:55
Zou het een stiekeme sneer zijn naar Clasie?
 
Glossiandzozo
 
2
16 april 2019 om 07:58
Gini mag zijn borst nat maken want Naby Keita begint steeds beter te spelen. Naby Keita is een box to box speler als Gini maar alleen met betere voetballende kwaliteiten. Ik zie Klopp voorlopig kiezen voor Hendo, Fabinho en Keita. Met zo een middenveld vind ik wel dat er net wat minder agressie zit dan bijvoorbeeld met Milner, Hendo en Wijnaldum. En ik heb wel een lichte voorkeur voor dat laatste, want Firmino speelt als een nummer 10. Hij kan de bal wel verdelen. Maargoed we zullen het zien.
 
Zuidenaar
 
1
16 april 2019 om 10:36
Naby keita heeft ook veel betere voetballende kwaliteiten
 
Rochus
 
17
16 april 2019 om 08:22
Off topic, maar wat heeft die Kuijt een markante / uitgesproken kop, met zijn gebit, mimiek en rimpels. Kan wel zo'n cartoon kop zijn. (voordat mensen mij gaan aanvallen, het is mijn constatering en absoluut geen aanval) On topic: Gini heeft echt geleerd waar hij goed in is en waar zijn beperkingen liggen. Bij Feyenoord wilde hij vaak teveel. Het is een goede dienende speler geworden. Deze spelers heb je nodig om spelers zoals Salah te laten excelleren.
 
Arno_P
 
1
16 april 2019 om 08:55
Haha ja dat paardengebit slaat echt nergens op. Ziet er zo nep uit; terwijl Dirk een doodnormale jongen is. Gini kent zijn plek gewoon in de groep en dat is ook een kwaliteit.
 
soccersupp
 
4
16 april 2019 om 10:09
Rochus een echte "Kattikse" visserskop. Gedroogd en gelooid door de wind. Heeft al bijna meer plooien en rimpels dan Leo Beenhakker. Maar Net als Kuyt hoop ik ook dat 30 jaar na hillsborough Liverpool kampioen wordt. Ik was toen een puber en juist die tragiek van Liverpool heeft mij fan gemaakt van deze prachtige club met prachtige successen maar ook hele diepe dalen.
 
PSVGillingham
 
0
16 april 2019 om 12:30
Volgens mij is deze foto ook wel aardig bewerkt, vandaar die rimpels.
 
Selecaooo
 
2
16 april 2019 om 12:37
Topspeler met een topmentaliteit! Als je dan in eredivisie Clasie ziet en in eerder stadium van de Beek, die vedette gedrag vertonen terwijl ze nooit vedettes zullen/kunnen/gaan worden maar altijd matige spelers zullen blijven. Voorbeeldprof Wijnaldum!