Kuyt lovend: 'Het Nederlands elftal heeft spelers zoals hij nodig'
Maandag, 15 oktober 2018 om 10:00

Dirk Kuyt nam zaterdagavond samen met Rafael van der Vaart afscheid van Oranje. Vanaf de tribune van de Johan Cruijff ArenA zag het tweetal vervolgens dat het Nederlands elftal met 3-0 wist te winnen van Duitsland. Kuyt spreekt tegenover De Telegraaf van een 'nieuwe start' voor Oranje.

"Jonge jongens zijn klaar om volgende stappen te maken en je hebt Virgil van Dijk, Georginio Wijnaldum (beiden Liverpool) en Memphis Depay (Olympique Lyon) die bij topclubs spelen. Het is een geweldige combinatie om een nieuwe start te maken. Met één doel: er in 2020 bij zijn op het EK", concludeert Kuyt. De huidige trainer van Feyenoord Onder-19 ziet dat er in de as bepalende spelers staan, met Van Dijk, Frenkie de Jong, Wijnaldum en Depay.

"Frenkie is al zo bepalend aan de bal en ik denk dat Wijnaldum en hij elkaars kwaliteiten versterken. Je ziet dat Gini in dit elftal steeds meer in zijn element is. Dat bekroonde hij met een schitterende goal. En ik heb genoten van Memphis, die negentig minuten lang twee grote kerels (Boateng en Hummels) heeft beziggehouden. Voortdurend loerend wanneer hij kon toeslaan. Hij is een gevaar voor elke verdediging", zegt de 104-voudig international. Hij deelt tevens complimenten uit aan Ryan Babel.

"Hij is een echte teamspeler is geworden. Het Nederlands elftal heeft spelers zoals Ryan nodig", vervolgt Kuyt. Hij stelt dat de zege op Duitsland het begin kan zijn van een mooie periode. Daarnaast is de Katwijker lovend over de rol van bondscoach Ronald Koeman in de 'metamorfose van Oranje'. "Hij heeft zijn selectiebeleid de afgelopen maanden op een geduldige manier gevoerd. Ik denk dat hij heel duidelijk voor ogen heeft hoe hij het met het Nederlands elftal wil doen: met een frisse, jonge selectie."

Meer nieuws
   
08:06
08:06
Luis Suárez richt zich met Nederlandse tweet tot Ajax-spits Julian Rijkhoff
0
   
07:38
07:38
ESPN steekt de draak met Milan van Dongen en rakelt hilarische video op
1
   
07:30
07:30
De EK-selectie van Portugal: dit zijn de spelers die kans maken
6
   
07:13
07:13
Keuze van Ajax nadert: nog maar twee trainers in beeld in Amsterdam
19
   
06:30
06:30
Winkelmedewerker belandde per ongeluk op selectiefoto PSV: 'Kan niet voetballen'
7
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (23)

 
MoniqueVerschoor
 
17
15 oktober 2018 om 10:14
Al die lofuitingn voor Wijnaldum...Ik snap het wel, was een hele mooie goal.Maar ik vind hem eigenlijk iets te beperkt als voetballer. Hij rent veel, maar eigenlijk zie ik hem zelden iets goeds doen.Het is een hele simpele voetballer. En beetje te simpel. Ik zou hem alsnog wel ook in mijn basis zetten, omdat hij wel het beste is wat we hebben voor die rol en positie.
 
Stefanvan der Windt
 
54
15 oktober 2018 om 10:21
Ik denk dat je Wijnaldum hier toch echt onderschat. Als je ziet hoe belangrijk is voor Liverpool op de positie waar hij loopt. Technisch begaafd, rust in zijn spel en iemand die altijd de ruimte herkent en daardoor aanspeelbaar is. Moest in het begin erg wennen bij Liverpool en scoort iets te weinig over het algemeen maar een erg goede speler.
 
adoado
 
18
15 oktober 2018 om 10:48
Wijnaldum vind ik voor Oranje belangrijker dan Frenkie de Jong,die door goede verdedigende middenvelders vrij makkelijk te isoleren is. Hij draait altijd dezelfde kant op. die Duitsers weten dat nu ook. In Duitsland zal ie in november meteen geblokt worden.
 
DavidDein
 
34
15 oktober 2018 om 11:00
Denk je dat de Duitsers niet aan video-analyse hebben gedaan? Als hij zo makkelijk te verdedigen zou zijn, dan zouden tegenstanders dit allang door hebben gehad. Heel simplistisch gedacht dit, jij denkt zeker ook dat Robben onschadelijk gemaakt wordt als je continu de binnenkant afdekt...
 
ModricMagic
 
5
15 oktober 2018 om 12:47
Frenkie de Jong vind ik zelf belangrijker dan Wijnaldum. Zonder de Jong is Wijnaldum niet veel. Maar goed ze spelen gewoon goed met elkaar en benutten de kwaliteiten van elkaar.
 
Sanderr
 
21
15 oktober 2018 om 10:21
Dit is wel overdreven hoor. Wijnaldum is gewoon een erg goede box to box middenvelder. Zie je hem wel eens spelen bij Liverpool? 2 nieuwe middenvelders bij gehaald deze zomer en Gini staat nog steeds basis en is belangrijk voor die ploeg. Moet wel een type als Frenkie bij hem in de buurt hebben die het voetballende gedeelte grotendeels op zich kan nemen, dan rendeert hij geweldig. Verschil van dag en nacht of Frenkie naast hem staat of Strootman. Laatstgenoemde zul je (gelukkig) nooit meer in de basis van Nederland terug zien hopelijk! En terecht ook.
 
Miccoli
 
4
15 oktober 2018 om 10:54
Alhoewel ik voorheen ook vond dat Wijnaldum in het Nederlands elftal ondermaats presteerde, vind ik dat hij afgelopen wedstrijd tegen Duitsland zeer goed speelde. Hij was sterk aan de bal en kwam gemotiveerd en ijverig over.
 
Capis
 
11
15 oktober 2018 om 10:55
@monique: Iets te beperkt... Als Gini iets niet is is het beperkt. Is juist een echte allrounder. Heeft gewoon een zeer goede techniek, en tegelijk heel veel loopvermogen en overzicht. Nee het is geen Snijder ofzo, maar het is ook een ander type speler. Ik denk dat in dit Oranje hij gewoon 1 van de 3 belangrijkste spelers is. dit bewijst hij ook bij de absolute top. Liverpool haalde vorig jaar Ox, half NL ja Gini gaat naar de bank, Keita kwam in de zomer, Gini zal naar de bank gaan, Fabinho kwam, ja Gini kan beter weg bij Liverpool nu. Voorlopig heeft hij de meeste minuten van welke middenvelder dan ook daar ens peelt alles. Boven spelers als Henderson, Keita, en Fabinho bijv end at zijn geen koekenbakkers. Ik vind juist dat hij nog te weinig lof krijgt hier in Nederland.
 
JDG84
 
5
15 oktober 2018 om 11:40
Hij doet juist heel veel goed, maar het valt gewoon niet zo op. Zulke spelers moet je hebben, spelers die zonder bal belangrijk zijn voor het elftal en niet enkel in balbezit. Dat je hem zelden iets goeds ziet doen ben ik het niet mee eens, maar hoevaak zie je hem iets echt verkeerd doen. Is toch niet zomaar dat die jongen ook bij liverpool gewoon speelt, terwijl vele (waaronder ikzelf) hem daar dit seizoen op bank zag belanden.
 
Janta
 
1
15 oktober 2018 om 11:53
Het is ook een schoolvoorbeeld van opportunisme. Als je een doelpunt maakt dan word de rest van de wedstrijd dat matig was vergeten. Wijnaldum is een waterdrager die het vuile werk moet opknappen voor de sterren in het veld en die rol heeft hij ook bij L. pool. Vergelijk het maar met Jan Wouters in de topjaren bij Ajax en Willy v/d Kerkhof bij Psv, het zijn beperkte spelers maar wel belangrijk voor het elftal. Dat maakt de komst van een speler als Frankie zo belangrijk omdat hij andere spelers beter tot hun recht laat komen ze hoeven niet meer die voortrekkersrol op zich te nemen.
 
Ikweetalles07
 
4
15 oktober 2018 om 12:07
@monique: Als je hem t afglopen jaar zeldfen iets goeds hebt zien doen heb je hem gewoon niet zien spelen en roep je maar wat, doet het tegenwoordig uitstekend en vooral bij Liverpool
 
Johannes79
 
0
15 oktober 2018 om 17:28
Helemaal mee eens Monique! Hele matige voetballer. Haalt ook heel vaak de snelheid uit een aanval. Lekker samen met Strootman op vakantie sturen en niet meer oproepen! We hebben vele betere opties voor zijn plek. Ik zie liever Van de Beek of Vilhena. Wijnaldum is een gevalletje Seedorf, goed bij zijn club maar het lukt in Oranje niet.
 
ZodzEh
 
4
15 oktober 2018 om 10:22
Moest even dubbelchecken toen ik 'kuyt' en 'lovend' in één zin vermeld zag staan. Zonder dollen dan even, de jongens raken steeds meer op elkaar ingespeeld, stralen meer vertrouwen uit en daardoor worden de resultaten ook beter. Als Gini de Gini wordt van Liverpool zal het helemaal lekker lopen. Depay die belangrijk is. De jonge talenten die ook hun mannetje staan. We worden gewoon eerste in de poule zo!
 
Masterm1nd
 
8
15 oktober 2018 om 10:48
Waar doel je nu op met die eerste opmerking?
 
adoado
 
2
15 oktober 2018 om 10:50
Wellicht dat hij Kuyt nooit zo lovend vindt praten over anderen ?
 
Masterm1nd
 
5
15 oktober 2018 om 10:54
Zo lees ik het ook inderdaad maar dat zou ik een vreemde opmerking vinden aangezien Dirk juist bekend staat als iemand die altijd correct praat over zijn collega's.
 
Henrynr1
 
0
15 oktober 2018 om 20:08
Ik dacht even dat hij over zichzelf praatte in 3de persoon. Maar wat hij zegt klopt, al is het geen hogere wiskunde. Als je Wijnaldum met een middenvelder naast zich hebt die zijn kwaliteiten complementeerd in plaats van een middenvelder die vrijwel dezelfde rol wilt, fungeren ze beide beter. Logisch. Het is alleen jammer dat we die een tijdje niet hebben gehad, of niet hebben gebruikt door de keuzes van de bondscoach die we toen hadden. Of dat er beter werd gekeken naar het beschikbare materiaal en dat we op een andere manier gingen spelen. Maar goed, ik ben blij met de huidige selectie. Als ze dit vast houden komt het wel weer goed (met deze generatie).