Kuyt met Feyenoord op titelkoers: 'Daarvoor zet ik alles opzij, ook mijn trots'
Maandag, 13 maart 2017 om 08:00

In de met 5-2 gewonnen wedstrijd tegen AZ ruimde Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst weer een basisplaats in voor Dirk Kuyt. De aanvoerder van de Rotterdammers zegt het niet erg te vinden dat hij af en toe op de bank plaats moet nemen. Het grotere doel is volgens hem op dit moment belangrijker.

Kuyt maakte zich er afgelopen zomer sterk voor dat er de nodige topspelers naar de Kuip werden gehaald. Uiteindelijk haalde Feyenoord Nicolai Jörgensen en Steven Berghuis binnen, maar dat betekent ook dat Kuyt af en toe op de bank plaats moet nemen. "Toen ik afgelopen zomer bijtekende was een van mijn voorwaarden: er moeten topspelers bij. We waren vorig seizoen goed, maar moesten top worden. Maar ik ben ruim anderhalf jaar geleden teruggekomen voor een groter doel: iets geweldigs winnen. Daarvoor zet ik alles opzij, ook mijn trots", zegt Kuyt in gesprek met de Volkskrant.

"Ik wil niet meer vierde worden en een mooie klassering op de topscorerslijst of de speler-van-het-jaar-verkiezing. Ik wil iets tastbaars met Feyenoord", gaat de aanvoerder van de Rotterdammers verder. Grote man aan de zijde van Feyenoord is Jörgensen, die dit seizoen al achttien keer scoorde. "Hij is een wereldgozer, maar dat weet je pas als je hem leert kennen. Hij is geen showbink, had geen enorme reputatie. Ik kwam ook op die manier vanaf FC Utrecht. Lazovic was de grote aankoop, ik startte vanaf rechts, maakte mijn goaltjes, werkte me zo in de gunst van het publiek en werd uiteindelijk aanvoerder."

Meer nieuws
   
06:00
06:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
   
23:58
23:58
Feyenoord kan in elk geval één potentiële vervanger van Slot doorstrepen
8
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (11)

 
Simpático
 
36
13 maart 2017 om 08:28
Dat is de instelling Kuyt. En diep down weet heel Nederland dat je altijd zo denkt: het team eerst. Je hebt je wel eens verkeerd uitgelaten, over je plek op de bank als over mijn team (ajax), maar meer dan eens heb jij je klasse laten zien. Bij het Nederlandse elftal, Liverpool, Fener en nu weer bij Feyenoord. Als Ajacied lichtelijk jaloers dat oud spelers slagen bij hun clubbie. Mooi voor Feyenoord en mooi voor hem. Kampioen worden, dat zullen we zien. Mooi voor Kuyt om zo te stoppen (dan moet hij ook echt stoppen), minder mooi voor ons Ajacieden. We will see. Het is hoe dan ook spannend!
 
sloep01
 
7
13 maart 2017 om 09:16
Ik hoop ook op Ajax maar die hebben in mijn ogen vorige week de laatste kans op de titel verspeeld in Groningen en dat gaan ze niet meer goed maken en ik vind ook als je vanaf dag 1 op kop staat verdien je het ook ik hoop ook op mijn club maar als ze het niet redden hoop ik wel dat Feyenoord het wordt .
 
bliek
 
2
13 maart 2017 om 10:21
Sloep1 Verdienen doen ze het wel. Aan de andere kant verdien je het eigenlijk ten alle tijden als je kampioen ben geworden ook al is dat niet altijd fijn. Maar nee Ajax heeft zeker nog kans en dat is hoe feyenoord de aankomende 2 wedstrijden gaat doorkomen. Als ze in Heereveen winnen is de basis super groot dan kan je bij jullie een gelijk spel of verlies incasseren. Echter Heereveen ui is wel een angstgegner dus er komen spannende weken aan.
 
MBMB7
 
0
13 maart 2017 om 12:11
Zou niet weten waarom hij dan moet stoppen.
 
Simpático
 
0
15 maart 2017 om 11:38
Hoogtepunt? Anders volgend jaar wel erg een bankzitter... en ik geloof niet dat Feyenoord volgend jaar nog een keer kampioen kan worden. Ik geloof niet dat ze dit niveau kunnen doortrekken.
 
BendeR
 
2
13 maart 2017 om 08:46
Mensen gaan zoeken naar zaken die spelen bij Feyenoord, dat is in principe een compliment. Kuyt mag ontevreden zijn wanneer die er niet in staat, zoals elke speler. Je moet je pas zorgen maken wanneer een speler niet baalt. Kuyt heeft vorig jaar al aangegeven voor prijzen te gaan en begin vorig seizoen vond ik dat een beetje Don Quichot, maar hoe hij het team aan de hand heeft genomen is indrukwekkend. Iedereen weet zn taak en iedereen gaat voor iedereen door het vuur. Zoals je deze wedstrijd ook zag is dat Feyenoord ook in een andere samenstelling kunnen winnen, ook al is dat wel thuis. Buitenshuis moet het nog wel beter, daar zaten wel een paar wedstrijden tussen die te moeizaam gingen. De vraag daar blijft was het omdat de tegenstanders zich ging ingraven tegen Feyenoord, of iets anders.
 
Dani17
 
1
13 maart 2017 om 11:39
Ik had wat kritiek op Dirk door zijn uitspraken een aantal weken terug. Goed dat hij duidelijk maakt dat het grotere plaatje op nummer 1 staat. Stiekem wist ik wel dat hij niet zo rancuneus was, maar suggereerde ik dat wel. Kampioens-stress zal ik het maar noemen. In ieder geval mooi dat iedereen op 1 lijn staat. Nu vol de focus op Heerenveen.
 
MBMB7
 
1
13 maart 2017 om 12:09
Hoop dat je nog lang doorspeelt. Gezeik over zn leeftijd. Zoveel toegevoegde waarde! Op of naast het veld. Ga liever discussiëren over kunstgras. Niks te maken met voetbal. Normaal gras en winnaars als Dirk omarmen. Dan wordt het Missch ooit weer wat in Nl
 
De Visie
 
1
13 maart 2017 om 12:16
Zo nu denkt kuyt weer een paar weken dat hij 'als aanvoerder' eeb streepje voor heeft...
 
tomdecocq
 
0
13 maart 2017 om 16:09
Kuyt is nu hard nodig, zeker met zijn instelling van altijd blijven gaan moet je het nu tot het einde proberen door te trekken. Ik was wel bang dat het mis ging tussen Gio en Kuyt wanneer hij vaker op de bank terecht zou komen, maar dat lijkt gelukkig mee te vallen. Snap alleen niet dat hij gisteren al vrij vroeg gewisseld werd, speelde een prima wedstrijd. Dan had ik eerder Berghuis er uit halen, die speelde niet goed, vond dat hij ook veel uit positie liep en veel over het midden van het veld rond liep.
 
HenkdeVries
 
0
13 maart 2017 om 17:26
Bart Nieuwkoop kwam in zijn plaats. Ik denk dat ze hem alvast wouden laten wennen op het middenveld voor als Vilhena straks toch nog geschorst word.