Kwakman en Bruggink vol lof: 'Soms denken we dat hij een beetje overdrijft'
Zaterdag, 18 mei 2019 om 16:36

Wout Weghorst maakte zaterdagmiddag in de eerste helft van de thuiswedstrijd tegen FC Augsburg zijn vijftiende en zestiende competitiedoelpunt dit seizoen voor VfL Wolfsburg. De spits opende halverwege de eerste helft de score na mistasten van doelman Gregor Kobel en nam vervolgens ook de 2-0 voor zijn rekening. Kees Kwakman en Arnold Bruggink zijn bij FOX Sports vol lof over de prestaties van Weghorst.

Bruggink is aangenaam verrast door het debuutjaar in Duitsland van Weghorst, die in de zomer van 2018 voor ongeveer 10,5 miljoen euro was overgekomen van AZ. "Ik vind het wel heel mooi hoe hij het gedaan heeft, hoor. In het begin bestond er wel wat twijfel en was hij ook geen vaste basisspeler, maar hij heeft de twijfel redelijk snel weggehaald. Wat hem een goede spits maakt, is dat hij altijd is waar het gevaar zich begeeft. Dat is best essentieel", stelt de analist met gevoel voor understatement.

Collega-analist Kwakman prijst de gedrevenheid van Weghorst. "Soms denken we dat hij wel eens een beetje overdrijft in zijn doen en laten. Als je hem wel eens hoort praten in interviews, dan denk je: er heeft geen ramp plaatsgevonden, hoor. Maar hij heeft wel een bepaalde gretigheid en hij leeft voor goals. Dat straalt hij in alles uit. Zestien goals is echt knap en dan speelt hij nog eens niet bij een topclub."

Bruggink, die als voetballer jarenlang in Duitsland speelde voor Hannover 96, denkt juist dat Weghorst perfect op zijn plek zit in de Volkswagen-Arena. "Ben je wel eens bij Wolfsburg geweest?", vraagt de oud-middenvelder hardop aan presentator Pascal Kamperman. "Dat is wel echt een hele saaie club. Maar ik kan me voorstellen dat het voor Weghorst lekker is, omdat de pers er niet zo op zit."

Meer nieuws
   
20:35
20:35
Wesley Sneijder geeft live op tv subtiele hint aan Ajax: 'Hoe langer het duurt…'
13
   
20:10
20:10
Marcus Thuram heeft via Instagram uiterst opmerkelijk verzoek aan Inter-fans
3
   
20:00
20:00
Live meepraten in de Champions League: Bayern München - Real Madrid
93
   
19:41
19:41
Matthijs de Ligt ontbreekt in basisopstelling Bayern; wel plaats voor Mazraoui
15
   
18:56
18:56
Ancelotti zet Camavinga verrassend genoeg op de bank tegen Bayern
22
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (11)

 
Chefvoetbal
 
21
18 mei 2019 om 17:14
Wolfsburg gaat gewoon europees voetbal halen hoor, dus in die zin is het meer een subtopper. Zijn hele carriere is een geweldig succes wat mij betreft als je kijkt naar zijn kwaliteiten.
 
ElPhenomeno
 
9
18 mei 2019 om 17:32
16 goals is extreem veel. We hebben maar weinig Nederlanders gehad die er meer dan 15 inschieten in een absolute topcompetitie.
 
jorisdijk
 
1
18 mei 2019 om 19:15
Voetbal is ook wel een beetje veranderd. Je ziet bijna geen spookspitsen meer die alleen maar op dat ene kansje loeren en 30+ goals maken. De allerbeste kunnen dat nog, maar het komt niet meer zoveel voor.
 
Jappano
 
1
18 mei 2019 om 19:25
@domineedirksen: Een Klaas Jan Huntelaar heeft bijvoorbeeld nog geen seizoen meer dan 12 doelpunten gemaakt. Dat Weghorst in zijn eerste seizoen in de Bundesliga 17 doelpuntenmaken is wel vrij fors. Daarnaast heeft de beste man ook nog 7 assists op zijn naam. Wat betreft statistieken heeft hij dan ook een goed seizoen.
 
suriproff
 
7
18 mei 2019 om 19:43
@jappano: Je snapt wel dat het niet klopt wat je zegt over Klaas Jan? Of je zou wat anders moeten bedoelen.
 
Arsenallz
 
0
18 mei 2019 om 18:41
Ik vind Bruggink anders een prima analist. Als er alleen Kwakman staat haak ik ook snel af Het is inderdaad maar de middenmoot van Duitsland en de Bundesliga is de laatste jaren ook echt achteruit gegaan. Met name in Europees opzicht is dit gewoon zichtbaar. Of hem dit vijf jaar geleden was gelukt is daarom een twijfelgeval, maar het doet er niet toe. Heeft het prima gedaan en mag van mij wel een keer mee met het Nederlandse Elftal.
 
wandering
 
11
18 mei 2019 om 16:55
3 doelpunten inmiddels, vind het echt een heel onplezierige jongen, zal privé best een aardige jongen zijn, maar met zijn theater laat hij Neymar nog in zijn schaduw, dan heb ik het nog niet eens over zijn gemene spel. Nee zit bij Wolfsburg prima
 
Zinedane
 
13
18 mei 2019 om 17:12
Blijft mijn ongelijk bewijzen... Vond hem bij Heracles niks in zijn eerste wedstrijden nadat hij over kwam van Emmen. Dacht dat Heracles wel z'n top was toen hij naar AZ ging en lachte me rot toen Wolfsburg met 10 miljoen op de proppen kwam. Wout heeft écht m'n ongelijk bewezen. En heel eerlijk.. Hij verdient het om achter Depay tweede spits bij het Nederlands elftal te zijn. Of in ieder geval om met Luuk de Jong hier om te strijden