Lampard lyrisch over 'nieuwe Giggs': 'Zijn bewegingen, zijn intelligentie...'
Dinsdag, 3 april 2018 om 16:33

Manchester City beleeft een uitstekend seizoen en Josep Guardiola laat verschillende sterspelers schitteren dit seizoen, onder wie Leroy Sané. De Duitse vleugelaanvaller, die in de zomer van 2016 voor vijftig miljoen euro overkwam van Schalke 04, maakt ook veel indruk op Frank Lampard, die de 22-jarige buitenspeler vergelijkt met dertienvoudig Premier League-winnaar Ryan Giggs.

"Hij lijkt mij nu al een absoluut koopje gezien de huidige transfermarkt", aldus de oud-middenvelder van Chelsea en City in zijn column voor de London Evening Standard. "De wijze waarop Sané zich subtiel voortbeweegt in de defensie van de tegenstander, zijn bewegingen, zijn intelligentie en zijn snelheid doen mij denken aan het voetbal van Giggs."

"Maar waar ik ook van houd, is dat hij blij is om de simpele dingen te doen. Zoveel factoren kunnen beslissend zijn komende woensdag (als City het opneemt tegen Liverpool in de Champions League, red.), maar ik ben vooral geïnteresseerd wie tegenover Sané staat. In de laatste duels met Manchester United en Crystal Palace was het de vraag wie de rechtsback zou zijn."

"Het zal waarschijnlijk Trent Alexander-Arnold worden, hoewel Nathaniel Clyne weer fit is na een tijdlang uitgeschakeld te zijn geweest met blessureleed", besluit Lampard. Sané heeft dit seizoen reeds negen keer gescoord en elf keer een medespeler in stelling gebracht. De Duitser, die in oktober tot Speler van de Maand werd uitgeroepen in de Premier League, staat dit seizoen al op 26 wedstrijden.

Meer nieuws
   
20:00
20:00
Live meepraten in de Ligue 1: Paris Saint-Germain - Le Havre
0
   
20:00
20:00
Live meepraten in de Premier League: Aston Villa - Chelsea
1
   
20:00
20:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord ontwaakte
9
   
19:59
19:59
Dusan Tadic schittert voor Fenerbahçe, dat Galatasaray niets toegeeft
7
   
19:58
19:58
Doelpuntloze remise exemplarisch voor teleurstellend seizoen Milan en Juventus
4
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (12)

 
roedii
 
3
3 april 2018 om 16:46
Geweldige speler vind ik dit. Een jongen met veel potentie. Iedereen heeft het maar over Sterling maar ik vind sane echt een vele mooiere speelstijl hebben.
 
De Toekomst
 
19
3 april 2018 om 16:55
Weet niet hoe oud jij bent, maar individueel was Giggs ook geweldig. Sane mag voorlopig nog opkijken naar Giggs, zowel qua persoonlijk niveau als prijzenkast. Sane moet zich nog verbeteren en dat niveau jaren vasthouden om Giggs te gaan evenaren..
 
De Toekomst
 
3
3 april 2018 om 16:56
How, reactie was voor Zangetsu bedoeld.
 
bpreal
 
2
3 april 2018 om 19:23
Nou kwa persoon valt nog te discussiëren, want wat ie flikte bij zijn broer..puur voetbal is hij absoluut een voorbeeld voor sane, tot daar aan toe.
 
De Toekomst
 
1
3 april 2018 om 19:25
Ik zeg ook niet dat Giggs qua persoonlijkheid beter is of zo. Ken ze beiden niet om daar voldoende over te kunnen oordelen.
 
Zangetsu
 
8
3 april 2018 om 16:50
Met alle respect naar Giggs toe hoor, want de beste man heeft veel Teamprijzen gewonnen, maar qua individuele kwaliteit vind ik Sané nu al mijlen voorliggen op Giggs.
 
Craig Tucker
 
28
3 april 2018 om 17:05
Daar doe je Giggs in mijn ogen wel een beetje te kort. Als je de Giggs pakt van zijn laatste twee seizoenen dan heb je misschien wel gelijk, maar toen hij 22 was was hij ook fenomenaal goed. Lastig te vergelijken dus, maar Sane is inderdaad een heerlijk spelertje
 
Japie_Krekel
 
5
3 april 2018 om 17:06
dat gaat wel erg snel. Giggs heeft met United weet ik veel hoeveel prijzen gewonnen en was een geweldige speler. dan heb ik het ook over Champions Leagues etc. ook ik ben een fan van de voetballer Sane maar hij moet echt nog heel wat gaan presteren voordat we hem kunnen gaan vergelijken met een legende als Giggs imo volgens mij was Sane aan het begin van dit seizoen nog niet eens onbetwist basisspeler bij City. dan kunnen we nu gaan stellen dat Salah na 1 geweldig seizoen ook een beter voetballer is dan Giggs was. Giggs heeft van zijn 18e tot zijn 40e geloof ik op het allerhoogste niveau gepresteerd. dat overtref je niet met 1 of 2 goede seizoenen
 
Bon Jovi
 
5
3 april 2018 om 17:29
Heiligschennis. Ik vind Sane 1 van de 3 meest opwindende talenten op dezz planeet maar hij heeft nog veel werk om Giggs zijn niveau te evenaren, laat staan overtreffen.
 
CocoAfc
 
2
3 april 2018 om 18:46
Zo heel vaak heb je Giggs dus niet zien spelen of enkel in zijn laatste jaren. Sane is geweldig, maar Giggs onderschat jij hier vreselijk.
 
Sirius
 
1
3 april 2018 om 18:53
Giggs speelde in een andere tijd en heeft zich in de jaren dat hij zelf voetbalde telkens aangepast aan de veranderingen in het voetbal en aan zijn eigen fysieke gesteldheid. Dat is ongelooflijk knap. Verder is Sane natuurlijk een geweldig talent, maar beide spelers op kwaliteit en potentie vergelijken is lastig. Ik denk dat je Giggs in dit geval echt tekort doet. Giggs was zelfs bepalend tot zijn laatste voetbaljaar op 40-jarige leeftijd bij een absolute topclub. Ik betwijfel of Sane hem dat nadoet.
 
Silvacity
 
3
3 april 2018 om 18:21
Man, man, man, wat een talent is Leroy Sane. Echt genieten geblazen.mocht het nodig gaan zijn in de CL, dan zal onder andere hij met zijn individuele klasse het verschil moeten maken.