Lampe voorkomt eerste overwinning van Brazilië in La Paz sinds 1985
Donderdag, 5 oktober 2017 om 23:59

Bolivia en Brazilië hebben elkaar donderdag in evenwicht gehouden, op de zeventiende speeldag van de Zuid-Amerikaanse kwalificatiecyclus voor het WK in Rusland. Het duel tussen het reeds uitgeschakelde Bolivia en het al gekwalificeerde Brazilië in La Paz eindigde doelpuntloos: 0-0. De vijfvoudig wereldkampioen heeft al sinds 1985 geen enkel kwalificatieduel meer in de Boliviaanse stad, gelegen op een hoogte van 3.600 meter, gewonnen.

Na een nogal saai eerste kwartier kwam de wedstrijd tot leven, al was het opmerkelijk dat het scorebord niet in beweging kwam. Carlos Lampe hield Neymar meermaals van het scoren af, terwijl Bolivia genoeg kwaliteit had om de defensie van Brazilië in verlegenheid te brengen. Lampe was hoe dan ook de uitblinker van de eerste 45 minuten. De doelman voorkwam zekere doelpunten van Neymar als Gabriel Jesus en vlak voor rust stond Gabriel Valverde op de doellijn de 0-1 in de weg.

In de tweede helft bleef Lampe zijn land op de been houden. Na twee minuten tikte de keeper een inzet van Gabriel Jesus op de paal en na een uur spelen had hij ook een antwoord op een volley van Neymar, uit een scherpe hoek. Bolivia, dat tot donderdag vier van de laatste vijf interlands had gewonnen, kwam zelden voor het doel van Alisson en bleef leunen op Lampe. De sluitpost hield namelijk Gabriel Jesus en invaller Willian van een doelpunt af en zodoende eindigde de krachtmeting zonder ook maar één goal.

Meer nieuws
   
10:26
10:26
V/d Vaart wil Oosting van transferdoelwit af brengen: 'Het is niet verstandig'
7
   
09:50
09:50
Clubleiding van Inter niet blij met actie Dumfries en denkt na over sanctie
19
   
09:14
09:14
Davy Klaassen doet boekje open over vertrek bij Ajax: 'Toen zij vertrokken...'
20
   
09:00
09:00
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
8
   
08:56
08:56
Woerts meldt definitief akkoord Van Persie en Heerenveen; wachten op witte rook
15
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (8)

 
Neymarjr11
 
6
6 oktober 2017 om 00:14
Op zich is een gelijkspel tegen Bolivia niet verrassend. Brazilië is al door en speelt ook nog op 2000 meter hoogte, maar hoop echt voor het Braziliaans volk dat de coach niet naïef zal zijn als de vorige coaches (scolari en dunga). Speel met dynamische spelers, en je elftal is zelfs sterker dan Duitsland, Spanje en Frankrijk.
 
johan2
 
12
6 oktober 2017 om 00:23
Een abominabel slecht veld, een stadion op een paar kilometer hoogte, een keeper die af en toe zelf niet doorhad dat hij de bal tegenhield en een bij vlagen briljante Neymar die het geluk niet aan zijn zijde had. Zo zou ik de wedstrijd samenvatten. Pijnlijk dat m'n toto zo moest eindigen..
 
 
5
6 oktober 2017 om 02:01
Meneer lampe boort me even 400 door mn neus
 
johan2
 
0
6 oktober 2017 om 16:26
Ik had België nog openstaan om vervolgens 340 te pakken ;
 
SMK88
 
0
6 oktober 2017 om 02:25
Met de volgende elf zie ik Brazilie wel schitteren: Alisson / Ederson, Alves, Marquinhos/Luiz, Marcelo, Casemiro, Paulinho, Coutinho, Willian, Jesus en Neymar. Dan heb je een uiterst stabiele achterhoede, een middenveld dat verdedigend goed staat, power en loopvermogen heeft en de creativiteit en genialiteit van Coutinho, terwijl je voorin enorm veel dynamiek, techniek, creativiteit en scorend vermogen hebt. Heerlijk elftal.
 
SampaoliFeye
 
2
6 oktober 2017 om 02:32
Uhm Thiago Silva moet sws spelen! Silva en Marquinhos centraal. Eventueel kunnen Naldo of Miranda naast Silva staan maar hij moet er zelf zeker in! Rechts natuurlijk onbetwistelijk Dani Alves. Linksback Alex Sandro ipv Marcelo omdat Marcelo tegen goede tegenstanders altijd overlopen word. Je middenveld kan ik me wel in vinden, maar dan moet Paulinho wel zo goed blijven spelen! Casemiro is idd belangrijk als CVM en Coutinho dan als creatieve middenvelder. Neymar links, Jesus centraal maar ik zou geen Willian op rechts zetten. Geen idee wie wel eigenlijk. Misschien Costa/Lucas?