Langgekoesterde wens Griezmann komt eindelijk uit bij Barcelona
Vrijdag, 11 september 2020 om 17:37

Philippe Coutinho is na een seizoen op huurbasis bij Bayern München teruggekeerd bij Barcelona, maar dat betekent niet dat hij het shirt met rugnummer 7 mag aanhouden. Barcelona maakt in een video op social media namelijk bekend dat Antoine Griezmann komend seizoen met dit nummer gaat spelen. De Franse aanvaller probeerde dit nummer vorig seizoen al te bemachtigen, maar de regels van de Spaanse voetbalbond lieten dat destijds niet toe.

De regels in Spanje schrijven voor dat spelers tijdens een seizoen niet van rugnummer mogen veranderen. Griezmann probeerde het wel aan het begin van de jaargang 2019/20, toen Coutinho het tricot met nummer 7 nog in handen had in Barcelona. De aanvallende middenvelder vertrok korte tijd later als huurling richting Bayern. Desondanks was het Griezmann niet gegeven om zijn shirt met nummer 17 in te ruilen.

Griezmann plaatste in juli al een veelzeggend Twitter-bericht over zijn wens om het shirt met nummer 7 over te nemen. De aanvaller verbond zijn verlangen aan de zeven miljoen volgers op het social media-kanaal. Hij tagde daarnaast het officiële account van Barcelona in zijn tweet, wat er op leek te duiden dat het Griezmann menens is. Twee maanden later lijkt zijn wens in vervulling te gaan, gezien het filmpje dat Barcelona zelf op Twitter post.

Het is nog niet bekend welk nummer Coutinho krijgt toegewezen. Een eventueel ander rugnummer hoeft geen desastreuze gevolgen te hebben voor de Braziliaanse middenvelder. Zaakwaarnemer Kia Joorabchian verklapte eerder deze week tegenover talkSPORT dat trainer Ronald Koeman telefonisch de belofte had gedaan aan Coutinho dat hij komend seizoen een eerlijke kans zou krijgen.

Meer nieuws
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
   
21:55
21:55
Kenneth Perez waarschuwt Arne Slot: 'Die komt geen lantaarnpaal voorbij'
6
   
21:55
21:55
Brighton ademt zelfspot en nomineert Burnley-speler voor Doelpunt van de Maand
1
   
21:09
21:09
Perez dubt over PSV'er: 'Als hij 45 miljoen moet kosten, is zo'n dip wél erg'
16
   
21:00
21:00
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
7
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (28)

 
ajaxwatcher11
 
66
11 september 2020 om 17:42
Ga eerst maar is normaal voetballen, dan pas mag je zeuren om rugnummers. Maar wie weet scoort hij nu opeens 30 goals omdat hij rugnummer 7 heeft.
 
-Riciotto-
 
15
11 september 2020 om 18:29
Hij kan normaal voetballen, dan moet hij wel juist gebruikt worden en niet alleen gehaald worden om de naam griezmann
 
Joga_Bonito10
 
13
11 september 2020 om 18:47
Spits, linksbuiten en zelfs kort achter Suarez: genoeg kansen gehad en in alle wedstrijden die ik hem heb zien spelen was hij bagger. Meneertje kaats. Ik heb hem 0x met een dribbel een tegenstander zien opzoeken 1 op 1. Toen hij erin kwam tegen Bayern zei ik nog tegen een maatje let op: de eerste bal die hij krijgt tikt hij 3m terug om vervolgens zogenaamd weer door te bewegen. Mag jij in 1x raden wat er gebeurde toen hij de bal daadwerkelijk de eerste keer in zn voeten kreeg
 
De_Optimist
 
4
11 september 2020 om 18:59
'normaal gebruiken' is natuurlijk een beetje overdreven, maar ik heb wel het idee dat ze bij Barcelona meer kunnen doen om hem tot bloei te laten komen. Als je ziet dat hij bij Atletico steengoed was, en bij Frankrijk op zijn minst zeer nuttig, dan kun je je afvragen waarom ze hem bij Barcelona niet kunnen laten renderen. Geruchten gaan natuurlijk ook dat hij bij Barca gehaald is zonder dat de spelers hem echt nodig vonden en zonder dat de coach precies wist waar hij hem moest laten. Dat is niet echt lekker binnenkomen. Kan bijvoorbeeld helpen als de trainer gewoon duidelijkheid schept: Griezmann speelt, hij speelt op deze positie/in deze rol en verder geen gezeik of geprobeer daarmee.
 
-Riciotto-
 
6
11 september 2020 om 19:43
Ja als je geen vriendjes bent van Messi/Suárez wordt je ook niet vaak in het spel betrokken, is niet de 1e speler die het overkomt. Barça heeft ook wel een handje van om een speler op naam te ko poen inplaats van te kijken welke positie iemand nodig is, vervolgens zetten ze de aankoop wel vaker op een onbekende positie. Griezmann kan echt wel voetballen, dat heeft hij bij Sociedad, Atletico, Frankrijk al laten zien.
 
MBA1
 
2
11 september 2020 om 20:38
In Madrid speelde hij steengoed en bij Frankrijk ook goed. Klopt hij werd anders gebruikt maar ook in een andere fotmatie met een andere tactiek. Griezman is uitstekend voor een counterploeg (Atletico en wat Frankrijk tijdens het WK toch ook was). Dus het is niet zo raar dat hij bij Barcelona niet goed rendeert omdat het systeem niet bij hem past.
 
Markvan den Berg
 
1
11 september 2020 om 23:13
Moeten ze hem eerst op de juiste plek zetten dat zou om te beginnen al handig zijn...
 
Lebuffon
 
1
12 september 2020 om 00:26
Dan moet Barca een counter ploeg gaan worden ala Frankrijk of Atletcio. Gaat niet gebeuren. Iedereen zegt dat hij op de verkeerde positie wordt opgesteld, maar Griezmann is letterlijk op 4 positites neergezet en op geen enkele positie rendeerde hij. Barca moet hem gewoon verkopen want nu krijg je nog een mooie transfersom en ben je verlost van zijn enorme salaris.
 
martijnovic
 
0
12 september 2020 om 03:17
Als je hem dit seizoen op 10 zet als schaduw spits maakt hij er minimaal 25. Barca speelt dit seizoen in een ander systeem dus vorig seizoen telt niet. Ik ben ervan overtuigd dat Koeman hem hier neer gaat zetten en het beste uit hem gaat halen. Koeman heeft gezegd dat hij hem in zijn kracht gaat laten spelen en op die positie ligt zijn kracht.
 
Lebuffon
 
0
12 september 2020 om 07:52
Daar werd hij na de corona stop ook opgesteld en het was nog steeds niet veel soeps. Daarnaast als je hem op 10 zet moet je Messi op rechtsbuiten of in de spits. En dan heb je ook nog Coutinho die dan op linksbuiten moet spelen. We hebben al gezien dat hij daar niet tot zijn recht komt. Als je Griezmann wilt laten renderen dan moet je je hele tactiek om hem laten bouwen en dat gaat grwoon niet gebeuren.
 
riqui8
 
16
11 september 2020 om 17:42
Ik vind het nummer 7 ook wel beter bij Griezmann passen dan bij Coutinho. Eigenlijk heb ik geen idee welk nummer hij zou moeten krijgen. 10 is natuurlijk kansloos. Lijkt me trouwens wel mooi als 17 naar Fati zou gaan.
 
bf1994
 
25
11 september 2020 om 17:49
Oke dus hij heeft zij favoriete nummer en gaat goed spelen? Geen ballen meer die van je voet stuiteren? Niet meer achteruitballetjes? Misschien eens een actie hier en daar. Ik vind het echt bizar dat een aanvaller geen actie in huis heeft. Hij scoorde wel redelijk bij atletico dus verwacht ik het nu ook.
 
Jesaja
 
3
11 september 2020 om 19:02
Griezmann met vertrouwen is echt een heerlijke voetballer. Je moet je eerder afvragen wat er zo toxic is aan de omgeving daar in Barca dat hij met zo weinig vertrouwen speelt. We weten allemaal namelijk hoe goed een Griezmann in vorm is. Het is echt niet alsof die jongen helemaal niet meer ksn voetballen.
 
bf1994
 
4
11 september 2020 om 19:48
Zeg het maar? Wat is volgens jou de reden dat een bal van zij voet springt en hij alleen maar de bal terug speelt?
 
Jesaja
 
1
11 september 2020 om 21:16
Onzekerheid. De beste man lijkt nerveus iederr keer als hij de bal krijgt. Voorheen was dat nooit zo
 
ben1
 
6
11 september 2020 om 17:51
Wat een klein kind is het. Nog helemaal niks laten zien en zeuren om een nummer. Hoop dat die het dit jaar laat zien anders is het een miskoop van ongekende omvang.
 
-Riciotto-
 
1
11 september 2020 om 19:48
Hoezo gelijk klein kind? Veel voetballers hebben een favoriete nummer (Of ongeluksnummer). Als een seizoen weer van start gast is de nummer indeling geen raar moment om dit bespreekbaar te maken. Griezmann heeft zijn voorkeur aangegeven hij doet er verder helemaal niet moeilijk over. Nogmaals hij wordt verkeerd gebruikt + Suárez en Messi zoeken hem duidelijk niet op als hij speelt.
 
PcWolf
 
4
11 september 2020 om 17:55
Vraag mij al waarom Griezmann zo blij is? Hopelijk komt Dembele nu sterker terug en fitter dan ooit, maar ik heb zo mijn twijfels. Niemand van zou waarschijnlijk de ballen hebben om de aanval met Fati - Messi en Dembele te starten. Griezmann en Suarez mogen wat mij betreft het gaan uitvechten wie er mag invallen.
 
El_Guaje7
 
8
11 september 2020 om 17:59
Gigantische miskoop, nummer 7 of niet zal het nooit gaan maken bij Barça denk ik persoonlijk. Ligt nog 4 jaar vast voor een riant salaris wat ieder jaar stijgt. Briljant werk van Bartomeu en co.
 
ajaxf1
 
2
11 september 2020 om 18:23
Hoe meer ik erover denk, Griez bij Barcelona, hoe minder ik het eigenlijk snap. Messi zou altijd vanaf rechts komen en Antoine is geen pure spits; hij wilt zwerven. Met Dembele dan maar op links of desnoods Griez..? Geen idee wat ze dachten, echt niet.
 
El_Guaje7
 
10
11 september 2020 om 18:32
Wat ik nog schrikbarender vind die mensen die beweren dat Griezmann in de punt van de aanval moet spelen bij Barcelona. Dan vraag ik me echt af of ze Griezmann ooit hebben zien voetballen of überhaupt iets van het spelletje snappen.
 
ajaxf1
 
0
11 september 2020 om 18:52
Daar zou die ook horen te spelen, maar niet in het systeem bij Barcelona. Suarez werkte zo goed bij Barcelona omdat hij wist waar die moest lopen; voorin. Antoine loopt overal behalve voorin en dat verstoort de hele veldbezetting bij Barcelona. Er is simpelweg geen plek voor de speler die Griezmann is bij dit Barcelona.
 
Joga_Bonito10
 
3
11 september 2020 om 18:53
ik denk dat Koeman hem serieus als diepste spits gaat gebruiken. Dembele vanaf links, Coutinho op 10 en Messi vanaf rechts. Hij heeft bij Griezmann en Messi al een beetje aangegeven hoe hij dat voor zich ziet. Dan heb je in Fati, Pedri, Puig en Trincao talentvolle spelers die op alle 3 de posities achter de spits uit de voeten kunnen. Fati en Trincao beide als diepste spits zie ik ook wel gebeuren als experiment. Frenkie, Pjanic, Busquets, Alena, Monchu en Moriba dan voor de 2 posities als controleurs. Wat mij betreft mag Thiago echt gehaald worden. Frenkie en Thiago als voetballende controleurs (een beetje zoals Kroos en Modric) en dan een echte creatieve speler ervoor zoals Coutinho of Puig. Puig kan denk ik ook als controleur uit de voeten. Heeft het inzicht, overzicht en techniek ervoor. Daarnaast voetbalt hij altijd vooruit. Ben benieuwd!
 
Moyashi
 
0
11 september 2020 om 19:17
Ik schuif hem pas in lijst miskoop als hij na dit seizoen geen goed vooruitgang boekt. Ik mag hopen dat hij veel beter bediend gaat worden onder Koeman en dat hij meer zijn speelstijl als bij Atletico en Frankrijk gaat aanhouden. Enig nadeel aan Griezman vind ik dat hij geen big game speler is. Hij is kopie van Messi zodra het team dramatisch moment beleeft. Kop omlaag en geen antwoord op tegenstander. Dat heb ik te vaak gezien en dat komt laks over, ondanks dat hij vaak verdedigend gewoon prima meehelpt.
 
barcalover123
 
0
11 september 2020 om 18:48
Als dembele zijn dortmund vorm te pakken krijgt, Couthino zijn vorm van Liverpool en Griez die van Atletico dan heb je met hun en Messi en ongelooflijk sterk aanval. Fati er nog bij. Pff.. maar goed als als. Hopen dat koeman het aan de praat krijgt