Langverwachte rentree lonkt voor Sneijder: 'Ik denk dat hij er klaar voor is'
Woensdag, 18 oktober 2017 om 16:38

OGC Nice staat donderdagavond tegenover Lazio in het kader van de Europa League en de kans is groot dat Wesley Sneijder weer van de partij is bij les Aiglons. De laatste speelminuten van de recordinternational van Oranje dateren van eind augustus, maar trainer Lucien Favre vertelt woensdag dat Sneijder mag hopen op speeltijd.

"Sneijder heeft goede trainingssessies afgewerkt", aldus Favre op de persconferentie in aanloop naar de wedstrijden tegen de Italiaanse club. "Ik denk dat hij bij de selectie zal zitten. Ik hoop dat hij er klaar voor is en dat ik denk ik ook wel", citeert L'Équipe. Sneijder was zondag bij de uitwedstrijd tegen Montpellier (2-0) niet aanwezig vanwege ziekte, maar volgens de Zwitserse oefenmeester is Sneijder, die sinds zijn komst afgelopen zomer slechts drie duels heeft gespeeld voor Nice, goed hersteld.

Favre ging ook in op het feit dat Mario Balotelli ondanks de vele doelpunten namens Nice niet in beeld is voor de nationale ploeg van Italië: "Mario is een zeer belangrijk wapen. En de beste manier voor hem om bij het nationale elftal te komen, is door te schitteren bij ons." Nice gaat na twee speelrondes in Groep K aan kop met zes punten, evenveel als Lazio. Vitesse en Zulte Waregem strijden donderdagavond voor hun eerste winst in de Europa League.

Meer nieuws
   
14:24
14:24
Marca beweert: Dick Schreuder op poleposition voor opvolging Arne Slot
0
   
14:00
14:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
22
   
13:33
13:33
Man United heeft twee spelers op het oog als partner van Lisandro Martínez
8
   
13:32
13:32
The Athletic heeft nog voor zijn komst naar Liverpool mooi nieuws voor Arne Slot
12
   
12:53
12:53
Thiago Silva zegt Chelsea definitief gedag in hartverwarmende afscheidsvideo
15
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (5)

 
Timba69
 
2
18 oktober 2017 om 16:56
Tja makkelijk. In een spek en bonen wedstrijd.
 
Bkorkmaz3
 
15
18 oktober 2017 om 17:07
Pfff, van koning in Istanbul naar knecht in Nice. Niet overal is net Istanbul. Daar werd je terecht maar ook in tijden onterecht op schouders gedragen!
 
SpeedyAFC
 
0
18 oktober 2017 om 19:39
Hij had niet zoveel keuze, hij moest weg uit Instanbul. Nice was bereid hem nog een knap salaris te betalen dus dan maar een ondergeschikte rol.
 
Bkorkmaz3
 
1
18 oktober 2017 om 19:54
Mwah, dat is wat buitenstaanders mee hebben gekregen. Sneijder was de laatste anderhalf jaar niet meer gemotiveerd en wilde niet werken aan zijn fitheid. Bovenop bemoeide hij zich met technische zaken (zoals zijn zeer aanwezige mening over trainers en spelers, Riekerink is bv. door Sneijders advies aangesteld, dreigen met vertrek). Als je dan ook nog eens niet meer bepalend bent, dan moet je weg. Ik was overigens zeker een fan van Sneijder. Ben blij dat hij is uitgekomen voor Galatasaray. Daar bedank ik hem voor. Maar tijd was rijp.
 
SocioFan1
 
1
18 oktober 2017 om 17:40
Het lijkt erop dat Sneijder niet zo veel zin meer heeft om elke dag toch maar steeds hard te trainen. Hij is allang de 30 gepasseerd en heeft land in wereldtop gespeeld, maar soms denkt hij van ik heb nou wel genoeg keihard getraind, en als hij dan bij clubs als Nice terecht komt, dan gaat hij nog sneller denken dat hij niet hard hoeft te trainen. Maar ja, je moet in conditie blijven en als 33 jarige is dat lastig, maar dan kan je ook moeilijker meters blijven maken en dat gaat knagen. Van der Vaart had daar ook last van. Je kan opgeven, je ziet dan echt dat het mentale aspect naar voren komt. Hebben ze de discipline en de wil nog om te blijven knokken op die leeftijd bij een mindere club, terwijl ze allang vele miljoenen hebben verdiend.