'Lazio mikt op hereniging met Sarri en gaat voor 'droomkandidaat' van Chelsea'
Donderdag, 7 oktober 2021 om 16:23

Lazio gaat tijdens de winterse transferperiode een poging wagen om Kepa Arrizabalaga los te weken bij Chelsea, weet Corriere dello Sport. De doelman stond deze zomer ook al hoog op het wensenlijstje van de Italiaanse club, maar gaf toen de voorkeur aan een langer verblijf in Londen. Kepa moet in Rome worden herenigd met Maurizio Sarri, met wie hij eerder samenwerkte bij Chelsea.

Bij Lazio kampen ze al geruime tijd met een keepersprobleem. Op dit moment geniet Pepe Reine het vertrouwen, maar de Spanjaard wordt volgend jaar veertig en loopt komende zomer uit zijn contract. Dat contract wordt overigens wel automatisch met een jaar verlengd als Lazio zich plaatst voor de Europa League. Reina is zelf nog lang niet bereid om te stoppen en zou er graag nog een extra jaar bij aan plakken. Tweede doelman Thomas Strakosha, die komende zomer eveneens uit zijn contract loopt, wordt niet goed genoeg geacht om als opvolger van Reina te fungeren.

En dus heeft Lazio de pijlen gericht op de komst van Kepa. De Spanjaard genoot in zijn eerste twee seizoenen nog het vertrouwen bij Chelsea, maar moet sinds de komst van Thomas Tuchel zijn meerdere erkennen in Edouard Mendy. Kepa, die nog een contract heeft tot medio 2025, moet genoegen nemen met een rol als reservedoelman en kwam dit seizoen tot dusver slechts eenmaal in actie in de Premier League. Ook keepte hij het duel om de Super Cup tegen Villarreal en maakte hij zijn opwachting in de League Cup tegen Aston Villa.

Bij Chelsea hikken ze aan tegen het immense bedrag dat in 2018 is betaald voor de elfvoudig Spaans international. Kepa kwam voor een recordbedrag van tachtig miljoen euro over van Athletic Club, maar heeft de club nog amper iets opgeleverd. Daarnaast zou zijn salaris weleens een struikelblok kunnen vormen voor Lazio. Kepa strijkt bij Chelsea zo'n acht miljoen euro op jaarbasis op en daarvan moet Chelsea de helft blijven doorbetalen bij een uitleenperiode. Chelsea hoopt de Bask ondertussen definitief te kunnen slijten.

Meer nieuws
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
   
21:55
21:55
Kenneth Perez waarschuwt Arne Slot: 'Die komt geen lantaarnpaal voorbij'
12
   
21:55
21:55
Brighton ademt zelfspot en nomineert Burnley-speler voor Doelpunt van de Maand
1
   
21:09
21:09
Perez dubt over PSV'er: 'Als hij 45 miljoen moet kosten, is zo'n dip wél erg'
16
   
21:00
21:00
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
7
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (23)

 
Zuurprum
 
23
7 oktober 2021 om 16:26
dit zijn twee spaanse keepers die met trefbal nog geen potten kunnen breken, omdat ze nog geen bal kunnen vangen. pepe reina is veels te klein, die kan nog niet eens bij de lat en kepa die kan er helemaal niks van, dat weten we allemaal. maar goed we zijn niks anders gewend van lazio: een bijeen geraapt zootje spelers die maar proberen de ucl te halen. en dat noemt zichzelf een italiaanse topclub, nou laat me niet lachen. overigens is het hele italiaanse voetbal de laatste bedroevend slecht. het beste is dan nog wel juventus die hooguit tot de achtste finale komen. in ieder geval kijk ik niet meer naar de serie a.
 
Aqua1
 
11
7 oktober 2021 om 16:59
Waarom zo zuur ? kepa is ene prima keeper voor Lazio, alleen bij Chelsea heeft hij zij potentie niet helemaal laten zien...
 
tyuin
 
5
7 oktober 2021 om 17:37
Had Kepa niet juist met Sarri die ruzie om een geweigerde wissel?
 
Bongiorno
 
3
7 oktober 2021 om 17:20
Ik heb geen sympathie met Lazio vanwege de fascistische roots, maar zowel Kepa als Reina zijn prima keepers die het maximale uit hun carriere halen- voor Kepa bedoel ik dan vooral die acht miljoen per jaar en de ongetwijfeld gigantische tekenbonus en loyaliteitsbonus die hij ontving/ontvangt!
 
DennisVanNamen
 
2
7 oktober 2021 om 17:21
Gewoon 2goeie keepers en ja hebben fouten gemaakt,maar welke keeper niet
 
FcGrun050
 
0
7 oktober 2021 om 18:58
Pepe Reina is geen 1,88. Volgens mij is dat gewoon een prima lengte voor een doelman.
 
WQSMilan
 
1
8 oktober 2021 om 15:52
Je doet je naam eer aan.
 
gekkeDH
 
30
7 oktober 2021 om 16:28
Wat is er met Strakosha aan de hand? Was toch best een veelbelovende keeper?
 
quagliarella07
 
1
7 oktober 2021 om 18:04
Is niet meer wie hij was voor zijn blessure en Reina deed en doet het echt niet slecht.
 
Benzema20
 
2
7 oktober 2021 om 18:16
Strakosha is helemaal de weg kwijt. Mocht in de Europa league weer is meedoen maar maakte ene gigantische blunder waardoor lazio 1-0 verloor
 
JuventusPuglia
 
9
7 oktober 2021 om 16:29
Terwijl juist met Sarri dat incident gebeurd was haha. Reina is natuurlijk aardig op leeftijd en je hebt Strakosha nog. Ben benieuwd hoeveel die nu moet kosten
 
MrKrillin
 
4
7 oktober 2021 om 16:31
Sarri moet hem dan niet meer willen wisselen voor penalty reeksen
 
Aqua1
 
4
7 oktober 2021 om 17:01
Een voordeel wel een penalty killer, maar zie hem veel spelen nog jong en er zit veel rek in kepa..
 
MrKrillin
 
5
7 oktober 2021 om 17:53
@aqua "er zit veel rek in kepa..' Lijkt me beter dat er veel rek zit in kepa, dan een kepa in een rek oke flauw, wanneer komt voetbalnieuws? Beetje komkommer tijd. Wacht op afwijzing laatste poging Mbappe. Dat PSG stekker uittrekt.
 
Biancocelesti
 
6
7 oktober 2021 om 17:09
Wat een onzin aankoop. Er is duidelijk op andere terreinen kwaliteit nodig. Laten we eerst eens een CV, aanvallende middenvelder en extra aanvaller halen. Met Reina en strakosha heb je prima keepers. Gewoon die kostic halen en een poging om van de beek te huren bijvoorbeeld zou al stuk beter dan.
 
JuventusPuglia
 
2
7 oktober 2021 om 17:13
Van de Beek zou een hele mooie versterking zijn. Denk dat die heel goed bij Lazio en Sarri zijn spel zou passen
 
GLENNN
 
2
7 oktober 2021 om 17:16
Strakosha is toch gewoon een goede doelman? Of doet hij het tegenwoordig ala Karius? Pepe Reina als eerste keeper kan ook echt niet meer... Benieuwd of Chelsea hem verkoopt. Denk dat ze wel genoeg geld voor hem willen vangen nog, als ze hem verkopen althans. Chelsea wilt verkopen voor een aanzienlijk bedrag. Lazio wilt huren. Lazio kan hoogstwaarschijnlijk het salaris van Kepa ook niet betalen (of wilt het niet betalen voor een keeper). Al met al zie ik het niet gebeuren. Achter Mendy heeft Chelsea dan ook geen goede back-up. Bettinelli is volgens mij nu 3e keeper? Daar wordt je niet vrolijk van.
 
azchelsea
 
4
7 oktober 2021 om 17:24
Zou prettig zijn. Kepa is een van de grootverdieners, terwijl hij tweede keeper is. Hij is een stuk minder dan Mendy en hij heeft geen zin om tweede viool te spelen. Hij heeft het laatste wedstrijden prima gedaan en ik denk dat hij met het nodige zelfvertrouwen een heel aardige keeper is voor Lazio. Prima oplossing dus.
 
OutlawTurk
 
1
7 oktober 2021 om 18:08
Hoezo wilt die geen 2e viool spelen? Ik zie hem anders weinig klagen.. kan ik wel begrijpen met zo een salaris. Hij is idd een stuk minder dan Mendy maar nog steeds heel veel potentie. Mendy zal niet elke wedstrijd spelen en dan is het wel lekker om een Kepa te kunnen brengen, speelt de laatste wedstrijden idd prima zoals je aangeeft. Lekker behouden, je gaat er toch niet veel meer voor vangen. Lekker je verlies nemen en als 2e keeper behouden.
 
azchelsea
 
1
7 oktober 2021 om 19:25
Hij heeft eerder aangegeven dat hij het niet makkelijk heeft met zijn speeltijd, maar klaagt inderdaad niet nadrukkelijk. Maar toch, een tweede keeper voor 8 miljoen per jaar is echt te gek voor woorden. En dat dan tot 2025. Dan kan je hem bijna nog beter transfervrij laten gaan en een goedkope keeper halen.
 
RM1335
 
0
8 oktober 2021 om 16:47
Kepa lijkt me meer een Newcastle-aankoop. Of zouden die toch voor Keylor Navas gaan?