Leonardo bevestigt: 'Neymar mag voor het juiste bedrag weg bij PSG'
Dinsdag, 9 juli 2019 om 06:38

Paris Saint-Germain is bereid mee te werken aan een vertrek van Neymar, mits het juiste bedrag op tafel komt. Dat heeft technisch directeur Leonardo verklaard in een interview met Le Parisien. Geruchten over een terugkeer naar Barcelona gaan al langer de ronde, maar werden maandag hardnekkiger toen Neymar zich niet op de eerste training van het nieuwe seizoen meldde. Leonardo meldt dat er nog geen bod op de Braziliaan is binnengekomen, maar dat er al wel voorzichtig contact is geweest met Barcelona.

PSG bracht maandag een statement naar buiten waarin maatregelen werden aangekondigd tegen Neymar, daar hij de eerste training op weg naar het nieuwe seizoen had gemist. "Hij was er niet, terwijl hij er wel had moeten zijn. Hij wist ook dat hij er moest zijn. We gaan nu kijken welke maatregelen we zullen treffen. Dat zouden we doen bij alle werknemers, dus ook bij hem", aldus Leonardo tegenover de Franse krant. "De vakantie duurde tot 8 juli en hij heeft zich niet laten zien. Wanneer hij weer terugkomt? Geen idee, ik weet het niet. Het enige wat ik weet, is dat hij er niet was op de afgesproken datum."

Leonardo werd op 14 juni aangesteld bij PSG en sindsdien heeft hij al gesproken met Neymar. "Dat klopt, maar ik ga jullie niet ieder detail van dat gesprek vertellen. We hebben ook met zijn entourage gesproken. Iedereen weet hoe het zit, zijn positie is duidelijk. Maar het enige wat concreet is, is dat hij nog steeds een driejarig contract bij ons heeft. En aangezien we nog geen bod op hem hebben ontvangen, kunnen we nergens over discussiëren", vervolgt Leonardo, aan wie Neymar zijn wensen duidelijk heeft gemaakt. "Dat is voor iedereen wel duidelijk. Maar in het voetbal weet je het nooit. Dat is soms moeilijk om te geloven, maar het is wel zo."

"Als een speler weg wilt bij een club, en dan heb ik het niet over Neymar in het bijzonder, dan is dat niet zo bijzonder, want dat komt wel vaker voor. Waarom zou het in dit geval een schande zijn?", aldus Leonardo. Hij vindt niet dat PSG er meer aan had moeten doen om Neymar te overtuigen in Parijs te blijven. "We hebben momenteel nog geen aanbiedingen voor hem ontvangen. Maar we hebben, en dat is waar, oppervlakkig contact gehad met Barcelona. Voorzitter Josep Maria Bartomeu heeft ons laten weten dat ze wilden kopen, maar wij wilden dat niet."

Hoewel Leonardo in het interview aangeeft liever geen vragen meer te krijgen over Neymar, komt hij er niet onderuit. De technisch directeur wordt gevraagd of het daadwerkelijk mogelijk is dat de Braziliaans international deze zomer vertrekt. "Neymar mag weg bij PSG, maar dan wel voor het juiste bedrag. Maar we weten niet wie hem wil hebben en voor welke prijs. En het zal niet in één dag gedaan zijn, dat is zeker", zo bevestigt Leonardo. Hij geeft aan dat de Franse landskampioen Neymar niet ten koste van alles wil behouden. "PSG wil kunnen bouwen op spelers die hier willen blijven. We zitten niet te wachten op spelers die de club zogenaamd een plezier doen door bij ons te blijven."

Meer nieuws
   
00:00
00:00
De EK-selectie van Italië: dit zijn de spelers die kans maken
2
   
23:55
23:55
Clarence Seedorf: van wereldster tot onbegrepen fenomeen in Nederland
92
   
23:33
23:33
Sneijder loopt helemaal leeg: 'Real-onwaardig, hij kan echt niet op dit niveau'
13
   
23:30
23:30
Alle genomineerden voor Bronzen Schild in de KKD bekend: FC Dordrecht domineert
5
   
23:01
23:01
Ipswich Town met één been in de Premier League na overwinning op Coventry City
6
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (31)

 
 
15
9 juli 2019 om 06:55
Lijkt toch serieuze vormen aan te gaan nemen. Ondanks dat t een kwal is zou een aanval met neymar en messi samen wel weer smullen zijn.
 
UilVanMinerva
 
88
9 juli 2019 om 06:57
Toch wel bijzonder, een van de weinige beroepen waarbij regelmatige werkweigering een goede manier is om je zin te krijgen.
 
norderligt
 
8
9 juli 2019 om 08:04
Daarom blijf ik het vreemd vinden dat de reguliere werknemers wetgeving ook voor voetballers geldt. Zij bevinden zich in een uitzonderlijke werkomgeving met unieke situaties die voor geen enkele andere werknemers gelden. Naar mijn mening zouden daar andere wetten en regels voor moeten zijn. Dat hele Bosman arrest zou er nooit doorheen moeten zijn gegaan, het heeft de hele voetbalwereld verziekt.
 
jorisdijk
 
14
9 juli 2019 om 08:24
Ja, maar voor dat Bosman arrest konden clubs weer doen en laten wat ze wilden. Ook in de normale werkwereld heb je een opzegtermijn. Nu is er sprake van kapitaal op het veld en begrijp ik dat dat niet kan in de voetbalwereld want dan gaat alles nog schever groeien, maar om iemand 5 jaar vast te hebben liggen zonder dat ze weg kunnen is in de zin van een arbeidersbestaan bijzonder te noemen.
 
SpeedyAFC
 
1
9 juli 2019 om 12:34
Bosman arrest was niet te voorkomen. Clubs moeten het zelf oplossen met contracten en als ze de hoofdprijs willen, zich niet zo makkelijk onder druk laten zetten met de bekende spelletjes die we elke zomer zien.
 
nederland79
 
11
9 juli 2019 om 08:13
@uil als ik werk weiger voor mn baas, kom ik ook heel snel onder mn contact uit hoor
 
pprins
 
3
9 juli 2019 om 09:18
In een ander beroep zeg je gewoon je baan op.
 
Koftheprof
 
2
9 juli 2019 om 10:46
Omdat de voetballers de baas zijn. Het gaat om de voetballers zij zijn de sterren. En hebben daardoor alle macht gekregen. Kijk maar eens naar Messi ook al krijgt hij terecht kritiek, springt heel voetbalzone bij wijze op je.
 
N.Chelsea
 
10
9 juli 2019 om 07:02
Ik ben wel echt benieuwd wat er gebeurt met griezman als Barca Neymar haalt.. ze kunnen toch bijna niet allebei betalen?? Ze hebben natuurlijk ook al 70 voor de frenkster betaald.
 
fransmanneke
 
9
9 juli 2019 om 07:15
Barca kan griezman ook nog doorverkopen aan Psg, Totaalplaatje : 120 mio - 77 mio : PSG betaalt 53 mio aan Barca (neymar naar Barca en Couti naar Psg) geen commissies voor types gelijk Riola !!! Clubs zouden beter meer ruiloperaties voorstellen zodat die makelaars het eindelijk eens kunnen afbollen.
 
sebasjuh
 
7
9 juli 2019 om 07:22
Barca kan ook een Dembele in de deal betrekken met PSG om de prijs te drukken. Misschien wel een Coutinho. Er is natuurlijk veel mogelijk. Ben ook wel benieuwd wat Suarez zal doen als Griezman en Neymar zouden komen.
 
tooninho
 
4
9 juli 2019 om 07:02
Neymar naar Barca en Coutinho naar PSG, zou dat een goede oplossing zijn?
 
fransmanneke
 
9
9 juli 2019 om 07:11
Ik denk dat het redelijk eenvoudig op te lossen is : Neymar kostte 222 mio , Coutingho werd gehaald om hem te vervangen aan 145 mio. Een ruil en een opleg door Barca van 77 mio en alles is in de sjakos !
 
nederland79
 
5
9 juli 2019 om 08:15
@Frans neymar kostte 222 maar omdat hij zichzelf vrij moest kopen, heeft psg iets van 280 betaald ivm belastingen. Zou logisch zijn als ze dat ook terug willen
 
Tornado72
 
1
9 juli 2019 om 11:47
Het zou ook logisch zijn als Barcelona dat bij lange niet gaat betalen. Neymar en PSG gaan hoe dan ook uit elkaar dus zal Barcelona wel gek zijn als ze de absolute hoofdprijs gaan betalen.
 
SneekPSV
 
14
9 juli 2019 om 08:04
Misschien eerst eens aan Coutinho vragen of hij dat wel wil? De slavenhandel is al een tijdje geleden afgeschaft hoor..... Ik vraag me af wie er nog geïnteresseerd is in Neymar. Je haalt er alleen maar ellende mee binnen.
 
Airbags
 
2
9 juli 2019 om 10:34
High risk high reward noemen we dat. Neymar is inderdaad een jongen met een gebruiksaanwijzing. Maar als hij het naar zijn zin heeft en fit is, kan hij gewoon de beste speler ter wereld zijn die niet L. Messi of C. Ronaldo heet.
 
Ryjuu
 
17
9 juli 2019 om 07:12
Het is niet schandalig, maar zeer slecht voor het beoogde project van de sjeik en ambities van PSG. PSG moest de nieuwe elite club worden. Kosten noch moeite werden er bespaard om de sterspelers in huis te halen. Met het binnenhalen van Neymar hadden ze een grote vis binnen gehengeld die het startschot moest vormen voor vele andere. Maar nu Neymar het na 2 seizoen het alweer voor gezien houdt, lijkt mij dat dit ook ten koste zal gaan van de aantrekkingskracht om voor PSG te spelen. Waar ze het tot voor kort nog over een ambitieus project spraken, begint de club toch meer een cashcow te worden voor spelers. Voor sportieve successen en aanzien zal je toch weer terug bij de traditionele top van Europa moeten zijn.
 
eenopinie
 
4
9 juli 2019 om 08:14
Of het vertrek van Neymar zorgt ervoor dat al die jonge ambitieuze talenten eindelijk echt een team wordt wat tot resultaten gaat leiden.
 
Giannini
 
0
9 juli 2019 om 08:26
Met je eens, ik vind dat PSG op Neymar na best een positieve onderlinge indruk maakt net al die andere grote spelers. Als ze Coutinho (die al heeft aangegeven open te staan voor PSG) en nog een speler (Suarez?) erin betrekken is het wel mogelijk. Denk ook dat Neymar bij Barca ook wel een andere toon aan zal slaan.
 
Dante
 
18
9 juli 2019 om 07:21
Heb de indfuk gekregen dat Barca al een tijd een hekel heeft aan PSG, en dit is een uitgelezen kans op wraak voor Barcelona. Heel de zomer onderhandelen met PSG en dan zeggen nee doe toch maar niet. Vind dat clubs hem des links moeten laten liggen. Deels omdat het een engerd is, en deels omdat iedere transfer deze truc van PSG beloond, waarbij Qatar Neymar betaald en zn transfersom vervolgens bij PSG op de begroting komt.
 
navidos
 
8
9 juli 2019 om 08:02
Eigenschuld van PSG zelf. Neymar is ook niet heel chique bij barca vertrokken. PSG wist wie ze in huis zouden halen. Neymar dacht dat die de man zou zijn daar maar toen nam PSG ook Mbappe over en ja toen was wederom Neymar in de schaduw terecht gekomen en helemaal met zijn dicipline en manieren. PSG moet accepteren dat het langzaam maar zeker gaat doodgroeien en dat na Mbappe geen grotere spelers daar willen spelen. League 1 is gewoon niet uitdagend.
 
Nusto
 
6
9 juli 2019 om 09:15
Off: Ik vind dit wel mooi voor Griezmann. Hij wilde zo graag naar Barça, en nu gaat die club voor Neymar... Ik ben heel benieuwd waar Griezmann eindigt dan. On: mooie transfer. Hopelijk komt Neymar weer een beetje op zn oude niveau. Blijft een geweldige voetballer
 
JvL-United
 
1
9 juli 2019 om 09:23
Dit is dus precies waar ik de hele tijd aan denk. Als Barça hem haalt en evt ook nog de Ligt dan lijkt het toch uitgesloten dat Griezmann ook komt. Of ze moeten eerst nog wat spelers verkopen.
 
ParisSG1970
 
2
9 juli 2019 om 10:52
Je had dit in de zomer van 2017 ook al kunnen weten. Neymar zorgt voor meer ellende dan dat hij uiteindelijk gaat opleveren. Ik vind dit wel een mooi signaal richting alle mensen die beweren dat PSG een gevangenis is waar je niet meer weg komt. Leg het juiste bedrag op tafel en de speler is van jou, zoals het bij iedere club werkt. Barcelona wilt Neymar graag terug hebben dus je kunt hoog in de boom gaan zitten. Het zal uiteindelijk wel een fors geld bedrag worden in combinatie met 2 spelers. Dembelé en Umtiti worden veelvuldig genoemd en dat zijn 2 spelers die zeker welkom zijn. Dembelé onderhoudt een uitstekende relatie met Tuchel dus het zou mij zeker niet verbazen dat hij in ieder geval komt.
 
-The Maestro-
 
1
9 juli 2019 om 11:06
Ik zou als PSG zijnde Dembélé plus 150 miljoen vragen. Met dat geld plus het geld wat ze zelf al te besteden hebben kun je Alex Telles, Weigl en Sané halen. Dan heb je jezelf alleen maar versterkt naar mijn mening. Opstelling; Areola; Kimpembe, Silva, Marquinhos; Telles, Weigl, Veratti, Meunier; Sané, Mbappé, Dembélé (3-4-3). Dat zou hét team van de komende jaren kunnen zijn. Vooral in die voorhoede zit ongelooflijk veel potentie. In zie Tuchel daar wel echt een machine van maken. Daarnaast heeft PSG de luxe dat ze blessuregevoelige spelers als Dembélé veel rust kunnen geven.