Lex Immers stopt toch niet en maakt verrassende keuze
Dinsdag, 3 augustus 2021 om 06:57

Lex Immers heeft zijn voetballoopbaan toch nog een vervolg gegeven. De 35-jarige middenvelder stopte eerder deze zomer als profvoetballer door zijn nog een jaar doorlopende contract bij NAC Breda in te leveren, maar donderdag meldt hij zich bij Scheveningen in de Tweede Divisie. Na even wat afstand van het voetbal was het voor de ex-speler van onder meer ADO Den Haag en Feyenoord wel duidelijk dat hij het spelletje nog te leuk vindt om helemaal te stoppen.

"Enthousiast geworden over de mogelijke combinatie van meer tijd voor het gezin, werken in het bedrijf van een familielid en spelen op hoog amateurniveau bij een club in de buurt waar hij al langer een goede band mee heeft, hakte hij afgelopen weekeinde de knoop door om voor Scheveningen te komen spelen", zo meldt Scheveningen op de clubsite. De amateurclub speelde bijna een volledig jaar geen wedstrijden door de coronacrisis, maar op 21 augustus begint het nieuwe seizoen op het derde niveau.

"Scheveningen is voor mij een bewuste keuze en met de ligging tegen Den Haag aan de meest logische", licht de Hagenaar, goed voor ruim 450 duels als profvoetballer, zijn keuze toe. "De aanwezigheid van trainer John Blok, die ik net als meerdere mensen op de club al langer ken, speelt daar ook een grote rol in. Ik voel me aangetrokken tot de omgeving, de mensen en de club en wil daar graag deel van uitmaken zolang het kan. Niet alleen omdat ik dat zelf leuk vind, maar ik wil de club en selectie met mijn achtergrond en ervaring ook graag op alle mogelijke manieren helpen en met z'n allen zorgen dat er veel mensen naar Houtrust komen voor een leuke pot voetbal."

"Fantastisch voor ons, en voor het Haagse voetbal, dat Lex zijn carrière afsluit in zijn eigen stad", benadrukt Blok. "Zijn keuze zegt niet alleen iets over de voetballiefhebber, maar vooral ook over de mens Lex Immers. Hij voegt met zijn persoonlijkheid, kwaliteiten en ervaring, dan ook echt iets toe aan de reeds aanwezige kwaliteiten binnen de selectie. Daarnaast kan Lex, samen met de reeds aanwezige ervaren spelers, een mooie rol spelen in de ontwikkeling van veel andere spelers."

Ron Cramer laat namens de technische commissie weten dat de financiële mogelijkheden in de Tweede Divisie beperkt zijn. "Normaal leg je het als Scheveningen voor spelers uit deze categorie dan snel af, maar in Lex treffen we nu net iemand die andere dingen veel belangrijker vindt en dat niet alleen zegt maar er ook naar handelt. Dit is niet alleen goed voor de selectie, maar ook leuk voor supporters, sponsoren en jeugdspelers die zomaar ook supporter van ADO Den Haag of Feyenoord kunnen zijn. Daarnaast is Lex ook vooral gewoon écht een leuke gozer die perfect past bij de club."

Meer nieuws
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
6
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (16)

 
Goldman87
 
11
3 augustus 2021 om 07:18
Beste nieuws van de dag nu al! Lexie laat je tattoo zien! Lexie laat je tattoo zien!
 
JanMetDeKorte
 
4
3 augustus 2021 om 07:37
Ik kijk nu al uit naar oud en nieuw en de reacties uit Duindorp en Kijkduin. Maar ik vind het leuk dat Lex doorgaat. Hij voegt superveel toe bij Scheveningen.
 
messibarca.
 
9
3 augustus 2021 om 07:53
Superveel ? Dus Lex gaat Scheveningen op de kaart zetten ? Zou heel mooi zijn.
 
VoetbalVreugd
 
18
3 augustus 2021 om 09:05
Ben geen frequent volger van Scheveningen, maar een (net gestopte) oud-prof voegt vaak nog heel veel toe aan een amateurclub. Ook als die club op het hoogste amateurniveau actief is. Valt me altijd op hoe groot dat verschil nog is. Denk dat Immers veel kan betekenen voor Scheveningen.
 
Udovic
 
0
3 augustus 2021 om 08:24
Gaat ook nog werken. Niet financieel onafhankelijk dan? Onder contract gestaan bij Cardiff, Brugge en Feyenoord; dat zou toch aardig wat opgebracht moeten hebben.
 
jobforgrunn
 
30
3 augustus 2021 om 08:27
Tja, hij is 35. Dus hij heeft hopelijk nog een lange rit te gaan. Nog los van het feit of hij financieel de eindstreep haalt, lijkt het me ook maar saai om niets te doen de rest van je leven. En als je alleen maar leuke dingen doet, is het geld snel op natuurlijk.
 
geitje_7
 
68
3 augustus 2021 om 08:30
Je verwacht het niet maar sommige mensen vinden 35 jaar wat te jong om helemaal niets meer te doenÂ…
 
 
18
3 augustus 2021 om 08:43
Dit dus. Ik ben 31 jaar en werk met veel plezier. Al zou ik financieel onafhankelijk zijn, ik zou lekker gaan werken. Alleen niet meer full-time en wat ik volledig zou doen, daar moet ik dan wel echt plezier in hebben. Maar niets doen? Vreselijk
 
messino
 
4
3 augustus 2021 om 08:37
Het getuigd van mentaliteit dat hij niet gaat rentenieren op de centjes die hij reeds heeft binnen geharkt. Bovendien in een bedrijf van een familielid, die zal zijn inzet waarschijnlijk goed kunnen gebruiken. Daarnaast wel leuk om hem zo bij Scheveningen te kunnen zien voetballen. Helemaal geen verkeerde keuze zo!
 
 
13
3 augustus 2021 om 09:34
Rentenieren met de huidige rente is ook niet echt voordelig
 
messino
 
0
3 augustus 2021 om 10:39
Dat is inderdaad scherp opgemerkt haha! Het is dan ook bij wijze van spreken. Lex staat met zijn leeftijd nog vol in het leven. Dan kan ik mij voorstellen dat hij een zinvolle invulling aan zijn dag wenst te geven
 
Douwe Dabbert
 
10
3 augustus 2021 om 10:05
Leuk voor Lex en leuk voor Jack's League. 21 Augustus de eerste wedstrijd v/h seizoen (als er geen beren op de weg zijn) op de Boshoek HHC Hardenberg vs Scheveningen. Dit is altijd een leuke wedstrijd waarbij supporters van beide kanten meestal afsluiten met een leuke/gezellige avond.
 
hafcahaas
 
1
3 augustus 2021 om 11:13
Gezelligheid bij hhc? Heb ik zelden mee gemaakt daar. Ben benieuwd..
 
IKEA
 
1
3 augustus 2021 om 11:48
Had zeker nog een versterking kunnen zijn voor ons ADO, overigens ook vorig seizoen, maar ik vind het des te mooier dat hij op Scheveningen gaat voetballen. Wat een held.