Lisandro Magallán blijkt rechtenstudent: 'Ik bereid vakken voor in Nederland'
Woensdag, 16 januari 2019 om 07:12

Met Lisandro Magallán heeft Ajax niet alleen een extra optie voor de defensie in huis gehaald, maar mogelijk ook een advocaat in spé. De 25-jarige Argentijn is naast centrumverdediger namelijk ook rechtenstudent en hij wil zijn studie per se afmaken. Die belofte deed Magallán aan zijn vader Adalberto, die een jaar geleden overleed.

Adalberto Magallán was niet alleen een voormalig profvoetballer maar ook een bekende advocaat. Magallán junior hoopt ooit in zijn voetsporen te treden en heeft zijn propedeuse inmiddels binnen. "Maar ik ben nog lang niet klaar", vertelt de verdediger in gesprek met de NOS. "Ik probeer het op afstand te doen. Ik bereid vakken voor in Nederland en als ik weer in Argentinië ben, probeer ik wat tentamens te halen."

Studeren is in de optiek van Magallán ook een manier om mentaal fris te blijven. "Ik doe het omdat ik het leuk vind en gebruik het als afleiding om naast het voetbal ook nog aan iets anders te denken." Magallán gaat zich nu toeleggen op het leren van de belangrijkste voetbaltermen om op het veld met de rest te communiceren. De communicatie verloopt nu vooral via landgenoot Nicolás Tagliafico. "Nico heeft me ontzettend geholpen."

"Hij heeft me voorgesteld aan mijn ploeggenoten en de mensen van de club. Ik vind het belangrijk, een Argentijn in het team", besluit Magallán. "Met hem kan ik Spaans spreken. Hij helpt me ook om met de anderen te praten." Magallán maakte op het trainingskamp van Ajax in de Verenigde Staten zijn officieuze debuut voor de Amsterdammers. Mogelijk krijgt hij zondag tegen sc Heerenveen zijn eerste officiële minuten.

Meer nieuws
   
23:30
23:30
Alle genomineerden voor Bronzen Schild in de KKD bekend: FC Dordrecht domineert
5
   
23:01
23:01
Ipswich Town met één been in de Premier League na overwinning op Coventry City
3
   
22:51
22:51
Bayern en Real houden elkaar in evenwicht in heerlijk voetbalgevecht
108
   
22:40
22:40
Beleggersclub VEB zeer kritisch op Ajax over terugkeer Alex Kroes
18
   
21:31
21:31
PSV aast op Eredivisiespeler en denkt aan transfersom van 1,5 à 2 miljoen euro
20
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (40)

 
ajaxf1
 
49
16 januari 2019 om 07:31
Aangezien ik zelf rechten studeer vind ik dit extra leuk om te lezen. Kwam al over als een slimme vent en nu snap ik waarom Ben benieuwd of we hem zondag of in de beker tegen Heerenveen gaan zien.
 
DonCoXxX
 
2
16 januari 2019 om 10:15
Het bevreemd mij al tijden dat niet meer voetballers studeren. Qua tijd is voetballen eigenlijk een parttime baan.
 
Kyle66
 
7
16 januari 2019 om 10:37
Vertonghen heeft volgens mij ook gestudeerd toen hij in Amsterdam woonde.
 
Tscheu La Ling
 
7
16 januari 2019 om 13:22
Ik dacht toch eerder ergens gelezen te hebben dat het een slager is.
 
Xemu
 
2
16 januari 2019 om 15:30
Chiellini heeft zelfs zijn universitaire economie opleiding afgerond en dat is ook zeker geen lieverdje.
 
JMDIZZY
 
45
16 januari 2019 om 07:43
Is toch fantastisch als je goed kan studeren op hoog niveau en goed kan voetballen op hoog niveau.
 
Moridin
 
66
16 januari 2019 om 07:51
Studeren is idd een goede manier om fris te blijven in je hoofd. Goed dat hij dat ook zegt. Ik ben zelf anderhalfjaar geleden weer deeltijd gaan studeren, tien jaar na mijn eerste afstuderen en dat is een topbeslissing geweest. Je wordt zoveel frisser in je hoofd. Bovendien is het gewoon leuk als je merkt dat je weer nieuwe dingen leert. Op mijn werk valt mij sindsdien pas op hoeveel mensen er geestelijk vastzitten aan hun baan. Ga iets er naast doen, denk ik dan. Je wordt weer geactiveerd en fris.
 
wesley1910
 
29
16 januari 2019 om 08:15
Helemaal gelijk in! Ik start over 2 weken weer met een nieuwe opleiding na 13 jaar gewerkt te hebben.
 
Rjckoempel
 
6
16 januari 2019 om 09:42
Is toch heerlijk! Waar voetbal voor veel studenten afleiding is, is dat voor Magallan ook andersom het geval. Als je er echt voor wilt gaan kun je het beide prima combineren, motivatie en doorzettingsvermogen zijn daar de belangrijkste factor in. In veel voetballers zit een goede student verschuild. Heb eens gelezen dat de intelligentie van voetballers te vergelijken is met dat van een luchtverkeersleider, goed inzicht en vaak nog rustig blijven onder druk.
 
foebele
 
0
16 januari 2019 om 11:45
Zo heel goed valt dit niet te combineren. Hij is 25 en heeft een propedeuse. Dat betekent dat hij van zijn 18e tot zijn 25e heeft gedaan over 1 studiejaar. Dan haal je ongeveer 1 vak per jaar, dat is extreem weinig, zelfs voor een deeltijdstudent
 
kevinovic
 
1
16 januari 2019 om 11:49
Is die op zijn 18de begonnen dan heb je gelijk.
 
origineel
 
1
16 januari 2019 om 11:55
Is hij dan op zijn 18e begonnen aan die studie? Zijn toch aardig wat voetballers die het wel kunnen combineren, al geven de meeste aan dat het wel pittig is. Bij Ajax is het zelfs verplicht als jeugdspeler je studie af te maken, al hoeft dan geen rechtenstudie te zijn uiteraard.
 
Primetime
 
1
16 januari 2019 om 15:15
Alleen een startkwalificatie moet je halen. Als je je havo of mbo 2 hebt kan je gewoon stoppen bij Ajax hoor. Jongens als de Ligt zijn ook gestopt en ook van vwo naar havo gegaan
 
Primetime
 
3
16 januari 2019 om 15:24
Een Rechten studie op wo niveau is dan ook wel een van de studies die zich het makkelijkst te combineren, zeker als je over veel intelligentie beschikt. Zelfde geldt voor bedrijfskunde ofzo. Veel theorie en weinig praktijk. Hoorcolleges kan je later bekijken en lezen kan altijd. Mja je moet maar net in deze studies geinteresseerd zijn. Voor studies met veel practicum zoals sommige beta studies is dit al een stuk lastiger. Of studies waarin een stage gevraagd wordt
 
KusH
 
24
16 januari 2019 om 07:54
Altijd wel bewondering voor spelers die al bezig zijn voor na t voetbal. Op welke manier dan ook. Pittige studie zo naast t profvoetbal. Mooi ook dat hij in de voetsporen van zn vader kan en wil treden.. Succes!
 
halamadrid_n
 
21
16 januari 2019 om 08:00
Ik heb echt veel respect voor sportmannen en vrouwen die hun studies voort zetten. Als je morgen een blessure op loopt en je nooit meer kan voetballen heb je nog altijd iets om op te leunen kijk maar naar Giorgio Cum Laude Chiellini. Afgestudeerd Master of Business Administration cum laude! Dit moet ook echt aandringen bij veel jonge voetballers. 1 blessure hoe klein of groot die kan zijn kan aanleiding hebben tot het stoppen met voetballen. Heb altijd een plan B.
 
Primetime
 
2
16 januari 2019 om 08:47
Achja studeren kan ook gewoon op latere leeftijd. Er zijn zoveel mensen die dat doen en verschilllende jaren gestopt zijn na hun middelbare. In veel gevallen met slechtere redenen dan het bedrijven van profsport
 
Westend
 
0
16 januari 2019 om 10:35
Ik ben 31 en ben nooit gestopt met studies. Ik moet wel zeggen dat het naarmate je ouder wordt wel steeds lastiger wordt om je volledig te kunnen concentreren op de stof. Sowieso heb je op latere leeftijd al meer ervaring, waardoor je soms dingen moet afleren voordat je een nieuw kunstje aan kan leren. Daarnaast veranderd je prive sfeer (vrouw, kinderen, meer verantwoordelijkheden), dus ook dat slokt enorm veel tijd op. Jonge mensen leren sowieso makkelijker dan oudere. Dus als je de kans krijgt, zo vroeg mogelijk doen. En zo lang mogelijk doorgaan
 
Primetime
 
1
16 januari 2019 om 15:17
Ik ben wel een aantal jaar gestopt en velen met mij. Ik vind het juist makkelijker en ik hoor dat ook vaak. Als je ouder bent ben je vaak verantwoordelijker en gedisciplineerder. Ik durf wel eerlijk te zeggen dat als ik 10 jaar geleden begonnen was ik wel een dropout was geworden op hbo omdat ik verslagen te laat zou inleveren ofzo. Toen ik ouder was was ik ook serieuzer.
 
Dutchgio
 
11
16 januari 2019 om 08:02
Komt toch wel erg intelligent over, dat kun je niet van alle voetballers zeggen. Nu al bezig met een carrierre na zijn voetballeven en dan ook nog eens rechten, dat is niet niks. Dit lijkt me wel een goede aankoop. Een echte verdediger is altijd welkom en in de oefenwedstrijden liet hij zien ook een goede inspeelpass te hebben en rustig aan de bal te zijn. Dat was de grootste kritiek op hem maar ook dat lijkt dus wel goed te zitten.
 
Niek83
 
7
16 januari 2019 om 08:12
Elke topsporter combineert sport met studie alleen in voetbal gebeurt dit niet. Mede door de goede contracten wat spelers lui maakt, maar een voetballer heeft in vergelijking met een topsporter veel meer tijd om een studie te voltooien. Dus zo bijzonder zou dit helemaal niet horen te zijn. Een voetballer heeft geen excuus om geen studie naast het trainen te doen.
 
Primetime
 
8
16 januari 2019 om 08:44
niet alleen in voetbal gebeurt dit niet. Zo’n beetje alle sporten waar je echt rijk kan worden. Kijk maar naar basketbal bv, daar heeft ook zo beetje niemand een studie afgemaakt. Je hoeft geen excuus te hebben. Als je het niet wil dan doe je het gewoon niet, klaar
 
Kilum
 
3
16 januari 2019 om 09:08
Niet iedereen in het profvoetbal verdient een messi of Ronaldo Salaris. Het grootste gedeelte zal net rond kunnen komen of nog een baantje er naast hebben.
 
Primetime
 
3
16 januari 2019 om 09:17
Je hebt ook geen Ronaldo salaris nodig om rond te komen. Daartussen zit nog heel wat verschil hoor. Iedere speler van de huidige eerste 16 van Ajax zou nooit meer hoeven werken als ze het geld niet over de balk smijten. Ik heb het over spelers in de categorie Magallan.
 
Apocalyps
 
0
16 januari 2019 om 09:32
Het grootste gedeelte? Bij welke voetbalclubs kunnen profvoetballers net rond komen of hebben de desbetreffende voetballers nog een baantje ernaast nodig? Heb je het dan over de absolute kelder van de KK divisie?
 
Kilum
 
0
16 januari 2019 om 09:33
Nee dat snap ik, Niek schrijft hier boven, elke topsporter combineert sport met Studie behalve in het voetbal. Omdat ze zoveel geld verdienen dat ze lui worden. Maar dat is niet waar. Spelers die in de KKD spelen zijn ook profvoetballers. Maar je gaat mij niet vertellen dat die nooit meer hoeven te werken na hun carrière. En zoals ik zei, dat betreft het grootste gedeelte van de profvoetballers.
 
Kilum
 
3
16 januari 2019 om 09:38
@apocalyps Denk jij dat de jongens die bij de Graafschap, FC Emmen, Excelsior FC Dordrecht etc. Allemaal Financieel onafhankelijk zijn na hun Carrière? Ik denk het niet. In Engeland hebben ze 4 prof niveau's met totaal 96 profclubs. Daarvan zullen alleen de spelers in de premier league en het linker rijtje van de Championship echt goed verdienen. De meeste zullen gewoon een normaal allerdaags salaris verdienen. Zelfde geld voor jongens op het 2e niveau van Spanje of Frankrijk etc. Uiteindelijk blijven al die gasten bij elkaar nog steeds de grootste groep.
 
jeron
 
7
16 januari 2019 om 09:14
Wat je hier leest is iemand die uitermate gedisciplineerd is. Net als jongens als Christian Eriksen, die perse tijdens zijn loopbaan wilde studeren en gekozen heeft voor onder andere wereld talen. Je hebt ook jongens van 25 die niks anders doen dan gamen, rappen, of noem maar op. Respect voor zo'n jongen
 
Millonario
 
6
16 januari 2019 om 10:19
Beetje muziek doen naast je carriere vind ik niet erg, als je zelf maar je hoofd bij de zaken kan houden. En het is maar wat je rappen noemt tegenwoordig. Beetje trap beat en die Migos achtige manier van brabbelen, dat is geen rap.
 
jeron
 
1
16 januari 2019 om 10:36
Ik heb 0,0 verstand van rappen.... Ik bedoel het ook niet laag dunkend, maar sommige jongens van die leeftijd lijkt het alsof er geen andere bezigheden bestaan als rappen of gamen. Daarnaast hoef je ook niet super intelligent te zijn om nuttige dingen naast je loopbaan te doen. Zo zijn er ook jongens die moeite hadden met leren, maar door een salaris/bankrekening een eigen bedrijfje zijn begonnen in kleding of horeca. Kortom: ze verbreden hun horizon.
 
Millonario
 
2
16 januari 2019 om 10:18
Ik raad aan om de docu over Boca Juniors te bekijken op Netflix. Verschillende spelers worden gevolgd en kan je zien hoe zij met hun carriere omgaan. Magallan komt ook aan bod en vertelde dat hij zijn studies wil afmaken voor zijn overleden vader. Die zou trots geweest zijn op hem. Wel knap dat hij dat wil doen.
 
jeron
 
0
16 januari 2019 om 10:37
tnx voor de tip. Bijna Gomorah af, dan ga ik of deze of Sunderland verder kijken.
 
Millonario
 
1
16 januari 2019 om 10:42
Het zijn maar 4 afleveringen ofzo denk ik, je bent er snel door. Die over Sunderland heb ik gezien, en wat is dat toch triestig eigenlijk. Wat een club en achterban, en toch zo afglijden.
 
svbimma
 
0
16 januari 2019 om 10:46
Ik ga beginnen aan die van Boca. Vond die van Sunderland ook erg goed. Staan er nu weer goed voor in League One.
 
wyzijnkampioen
 
2
16 januari 2019 om 14:21
Als voetballer heb je dat niet meer nodig man. Ik zou lekker chillen elke dag na het voetballen en doen waar ik zelf zin in heb. Alleen maar extra belastend zo`n studie en ook nog profvoetballer wezen. Beter je aandacht op 1 werkgebied richten. En daar in uit blinken.
 
Moridin
 
0
16 januari 2019 om 14:53
Misschien zoekt hij ook een geestelijke uitdaging naast dom tegen een bal schoppen? Zolang zijn werk (voetballen) er maar niet onder leidt.
 
wyzijnkampioen
 
0
16 januari 2019 om 15:08
Dat laatste zou best eens kunnen als hij zo`n zware studie doet. Dus is de vraag of hij er wel verstandig aan doet om dat te combineren.