Liverpool-fan in kritieke toestand na 'walgelijke aanval' door Roma-supporters
Woensdag, 25 april 2018 om 10:26

Voorafgaand aan het doelpuntenfestijn tussen Liverpool en AS Roma (5-2) is een 53-jarige man dermate toegetakeld dat hij momenteel in kritieke toestand in het ziekenhuis ligt. De supporter van Liverpool werd tijdens een confrontatie met fans van Roma in elkaar geslagen. Twee Italiaanse supporters zijn inmiddels aangehouden; Liverpool en de UEFA spreken schande van het incident.

Liverpool laat in een verklaring weten geschokt te zijn door de mishandeling, een daad waarbij volgens Engelse media messen en zwaarden zijn gebruikt: "Onze gedachten zijn bij het slachtoffer en zijn familie." Ook de UEFA zegt bedroefd te zijn door het nieuws: "De UEFA is diep geschokt door de walgelijke aanval dat plaatsvond voor het Champions League-duel tussen Liverpool en Roma."

"Onze gedachten zijn bij het slachtoffer en zijn familie. De daders van deze schandelijke aanval verdienen geen plaats in of rond het voetbal. We vertrouwen erop dat de daders op de juiste wijze worden berecht door de autoriteiten. UEFA wacht de onderzoeken af om te bepalen over potentiële disciplinaire aanklachten." De twee fans van Roma zijn gearresteerd op verdenking van poging tot moord.

Roma keurt het 'wanstaltige gedrag' van de kleine groep rebellerende fans af. "Zij hebben schande over Roma en de grote meerderheid van de supporters gebracht. Er is geen enkele plaats voor zulk vreselijk gedrag in het voetbal en de club werkt nu samen met Liverpool, de UEFA en de autoriteiten. Onze gedachten gaan uit naar de 53-jarige fan van Liverpool en zijn familie."

Meer nieuws
   
23:04
23:04
Fiorentina schiet zich in minuut 90+1 langs dapper tiental van Club Brugge
3
   
23:00
23:00
Olympiacos zorgt voor grote stunt bij Villa en mag dromen van finale in eigen la
11
   
22:54
22:54
Bayer Leverkusen kan finale ruiken na dramatische fout van uitgefloten Karsdorp
42
   
22:54
22:54
Marseille en Atalanta maken na zeer vermakelijk duel nog volop kans op finale
2
   
22:33
22:33
Tottenham Hotspur bewijst status als favoriete tegenstander voor Chelsea
13
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (24)

 
SavedByTheBell
 
59
25 april 2018 om 10:32
Ik kan het me echt niet voorstellen dat je iemand op een manier pijn wilt doen omdat hij een andere club support, laat staan mishandelen, neersteken of bijna omleggen. Ongekend, barbaars en schandalig. Ik hoop dat hij er bovenop komt en de daders een flinke gevangenisstraf krijgen.
 
hankey
 
4
25 april 2018 om 11:29
@ Savedbythebell, ik snap sowieso wat de lol er van is om iemand te slaan maargoed. Ik zag laatst een prima oplossing voor dit soort taferelen. In een groot bos neerzetten en lekker laten gaan. Ziektekosten en arbeidsongeschiktheid zelf laten betalen. Geen gedonder in de stad en geen onnodige slachteroffers die er niks mee hebben te maken. Gek genoeg kom ik bij heel veel wedstrijden en ben nog nooit bij zoiets betrokken geraakt. Misschien zegt dat toch ook wel iets.
 
myajaxforever
 
0
25 april 2018 om 17:50
Het is inderdaad te gek voor woorden dat er lui rondlopen die mensen willen afmaken. Ik denk dat dit geen supporters zijn, maar zwaar ontspoorde debielen die keihard aangepakt moeten worden. Gewoon zeer lange gevangenisstraffen uitdelen. Dit mag je nooit tolereren. Ik begrijp dat fanatisme ook nooit. Leef en laat leven.
 
thucan
 
7
25 april 2018 om 10:33
Wat zou het toch fijn zijn als deze onzin uit het voetbal verbannen kon worden. Mijne inziens vond ik de reactie van de Bruyne bv op de ‘aanval’ op de spelersbus echt stuitend: ‘hoort er een beetje bij’. Van dat soort praktijken moet je echt gigantische afstand nemen.
 
JDG84
 
7
25 april 2018 om 11:00
In het geval van de bus was het niet De Bruyne die zoiets moet benoemen. Natuurlijk neemt De Bruyne er afstand van, als hij zegt dat het verschrikkelijk eng was en dat het alleen maar idioten zijn, daar schiet hij zelf niet zoveel mee op. In dit geval kiest hij voor de "ach, zulke mafketels lopen er ook tussen, dus geen aandacht aan geven" tactiek. Ik had het pas stuitend gevonden als Liverpool die woorden had gezegd.
 
 
4
25 april 2018 om 10:36
Hoop dat ze die mensen heel lang opsluiten. Dit soort figuren zijn niet geschikt voor de samenleving.
 
blackpool
 
7
25 april 2018 om 10:54
Ik heb de beelden gezien en het is duidelijk te zien dat AS Roma de confrontatie zoekt met de Engelsen. Een paar Liverpool fans krijgen er flink van langs totdat de Italianen op de vlucht slaan voor de met flesjes en glazen gooiende Engelsen. Dan zie je vol in beeld een Engelsman staan met een hamer in zijn hand... allemaal idioten..
 
Medalofhonor
 
2
25 april 2018 om 10:46
Geweld hoor niet thuis in voetbal nergens eigenlijk maar zeker niet in het voetbal, we zijn 1 familie en houden allemaal van het zelfde sport. Je mag elkaar uitschelden op de tribune’s en uitdagen en doen wat jullie willen zolang het gezond blijft, een beetje vijandelijk sfeer is niet erg maar aub geen geweld dat is onnodig. Iedereen die naar het stadion gaat wilt genieten van pot voetbal en wilt niet later in het ziekenhuis belanden.
 
Quirento
 
0
25 april 2018 om 11:02
Las net dat ze aangeklaagd worden wegens poging tot moord. Te walgelijk voor woorden, het is maar een voetbalwedstrijd.. Hoop dat ze keihard worden aangepakt!!
 
JDG84
 
1
25 april 2018 om 12:51
Terecht. Als jij zo'n sport beoefend, dan wordt je lichaam gezien als wapen. Zelfde geldt ook voor voetballers met hun voeten en benen. Je bent beoefend in het vechten en het aanbrengen van lichamelijk letsel (om het even op een manier te zeggen). Terecht ook dat ze hard aangepakt worden. In mijn optiek, nooit meer vrijlaten ook. Als je dit kan doen, met 7 man tegen 1. Dan is er een gedachtegang bij je die gewoon niet kan.
 
ModricMagic
 
1
25 april 2018 om 11:10
Ongeloofelijk dat dit gebeurd. Rivaliteit hoort erbij maar fysiek geweld is absoluut walgelijk. Veel sterkte voor die man in het ziekenhuis en ik mag hopen dat de andere daders snel worden opgepakt.
 
soccerroos
 
0
25 april 2018 om 17:03
Dit is nog maar het begin ben ik bang voor, ik hou echt mijn hart vast voor het komende wk.dit zijn ook idioten maar daar heb je getrainde idioten.
 
myajaxforever
 
0
25 april 2018 om 17:52
Ja precies...bij de Russen lopen er ook veel gestoord volk rond, maar waar niet eigenlijk? Er zijn talloze mensen die behoorlijk het pad kwijt zijn, en dan denken alles te kunnen doen ongestraft. Ik hoop dat ze keihard worden aangepakt. Je hebt met je handen van anderen af te blijven.