Liverpool geeft overwinning op Ajax ternauwernood goed vervolg
Zaterdag, 24 oktober 2020 om 22:51

Liverpool is erin geslaagd om de Champions League-overwinning op Ajax een goed vervolg te geven. De regerend kampioen van Engeland was in eigen stadion met 2-1 te sterk voor Sheffield United, dankzij doelpunten van Roberto Firmino en Diogo Jota. Door de eerste competitiezege sinds 28 september (destijds met 3-1 tegen Arsenal) stijgt Liverpool naar de tweede plek in de Premier League, waarin stadgenoot Everton door een beter doelsaldo voorlopig nog aan de leiding gaat.

Klopp had zijn elftal voor het duel met Sheffield United op drie plaatsen gewijzigd ten opzichte van het duel in de Johan Cruijff ArenA: Alisson Becker, Jordan Henderson en Jota hadden een basisplaats ten koste van Adrián, Curtis Jones en James Milner. Daarmee bestreed Liverpool the Blades in een uitermate offensieve formatie, want met Jota, Firmino, Mohamed Salah en Sadio Mané stonden er vier aanvallers aan de aftrap. Desondanks kenden the Reds op Anfield geen hele gelukkige start, want na dertien minuten spelen kwamen de bezoekers op voorsprong.

Meer: Salah en Klopp krijgen het aan de stok op frustrerende middag voor Liverpool | Sprookjeseinde raakt verder uit zicht voor Klopp na zeperd in Merseyside Derby

Fabinho vloerde Oliver McBurnie op de rand van het strafschopgebied en na inmenging van de VAR werd de bal op de stip gelegd, nadat aanvankelijk nog een vrije trap van buiten het strafschopgebied was gegeven. Sander Berge wist wel raad met het buitenkansje en tekende vanaf elf meter voor de 0-1. Het was de eerste keer sinds oktober 2018 (destijds tegen Manchester City, 37 Premier League-wedstrijden geleden) dat Liverpool een strafschop tegenkreeg op Anfield. Na de openingstreffer duurde het lang voor de thuisploeg op gelijke hoogte kon komen.

Vier minuten voor de rust vond een voorzet van Henderson het hoofd van Mané, wiens inzet aanvankelijk nog gekeerd werd door Sheffield United-doelman Aaron Ramsdale. Firmino was er in de rebound echter als de kippen bij om de 1-1 te verzorgen. Het duurde tot ruim een kwartier na rust alvorens Liverpool ook op voorsprong leek te komen. Salah leek een uiterst fraaie treffer te maken, maar na inmenging van de VAR werd het doelpunt geannuleerd wegens buitenspel. Enkele minuten later was het echter wél raak voor the Reds.

Een voorzet van Mané vond het hoofd van Jota, die de bal in de verre rechterhoek buiten het bereik van Ramsdale plaatste. Dat de score in de laatste tien minuten niet verder werd opgevoerd, had Sheffield United te danken aan de paal. Na een uiterst fraaie actie verschalkte Salah Ramsdale met een subtiel lobje, maar de bal stuiterde uiteindelijk op het aluminium. Ondanks dat ook Sheffield United in de slotfase nog de nodige mogelijkheden kreeg op de gelijkmaker, wist Liverpool de minimale marge te behouden.

Meer nieuws
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
   
21:55
21:55
Kenneth Perez maakt miskoop finaal af: 'Die komt geen lantaarnpaal voorbij!'
0
   
21:55
21:55
Brighton ademt zelfspot en nomineert Burnley-speler voor Doelpunt van de Maand
0
   
21:09
21:09
Perez loopt vooruit op PSV-transfer: '35 miljoen is toch wel heel veel geld?'
14
   
21:00
21:00
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
7
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (11)

 
PoetryInMotion
 
14
24 oktober 2020 om 23:01
Ondanks een wederom grote fout van de VAR bij die onterechte pingel toch gewoon prima gewonnen, knap. Ik snap niet dat bij zo'n moment waar Fabinho overduidelijk de bal speelt nog een fout gemaakt wordt, maar goed in Engeland kan alles. Jota mag vaker spelen, wat is dat een aanwinst zeg!
 
Zermatt_Person
 
8
24 oktober 2020 om 23:03
Jota is een uitstekende concurrent voor Mane, wat Liverpool nodig had. Nu komt er i.i.g. wat last van schouders van voorste drie van Liverpool.
 
MCFC1982
 
2
25 oktober 2020 om 06:27
In belgie net hetzelfde hoor kortrijk anderlecht. Die josh cullen speelt de bal raakt daarna de tegenstander. Ref zegt pingel hij wordt geroepen om de beelden te bekijken en zegt nog steeds pingel
 
RMCF-AFC
 
5
24 oktober 2020 om 23:02
Ik heb het gevoel dat Liverpool vooral tegen zich zelf speelt. Veel simpele oplossingen worden niet uitgevoerd. Zoals1. Wijnaldum en Henderson die niet of nauwelijks het spel verleggen van de ene kant naar de andere kant. 2. Sane en Saleh die vooral voor zich zelf spelen zodra ze randje zestien of in de zestien een actie maken en voor eigen succes gaan i.p.v. simpel afspelen en een doelpunt garanderen. Jammer dat het zo moet gaan, want anders winnen ze dit soort wedstrijden met gemak, maar zoals ik al zei, ze spelen laatste tijd vooral tegen zichzelf.
 
Schop1989
 
5
25 oktober 2020 om 07:30
Jij ziet echt een compleet andere wedstrijd dan, want vind je punten echt niet kloppen. Henderson kiest echt heel vaak de goede oplossing en ook gini was weer beter vandaag. Tegen dit Sheffield speelde we gewoon een goede pot en ondanks de VAR toch nog gewonnen. Niemand in dit team speelt voor zichzelf, alles behalve.....
 
KEIZER!
 
19
24 oktober 2020 om 23:02
Prima overwinning, het scheidsrechterskorps in Engeland wilde er weer eens een stokje voor steken vandaag. Gelukkig op eigen kracht gewonnen. Hoorde al dat VAR alleen heeft gekeken of de penalty binnen of buiten de 16 was. Niet eens of het een overtreding was ja of nee. Echt incompetent zijn ze daar. Heel heel heel erg slecht. Verder Wijnaldum en Gomez MotM. Klopp mag zich de beste manager allertijden noemen als die kampioen wordt zonder van Dijk en dit soort scheidsrechters tegen.
 
ayCaramba
 
5
24 oktober 2020 om 23:09
Ik ben Arsenal fan maar ze moeten Liverpool wel hebben dit seizoen, jammer van die Salah goal. Deze wedstrijd zou nog wel is bepalend kunnen zijn aan het eind van de seizoen.
 
Jackieboy10
 
6
25 oktober 2020 om 01:18
Maar zelfs als ze het alleen binnen of buiten keken, hadden ze het alsnog fout... Want het was er gewoon buiten. Het was überhaupt geen overtreding, maar dan was het dus nog dubbel fout van de VAR. Echte dramatisch van die scheidsrechters achter het systeem...
 
Schop1989
 
2
25 oktober 2020 om 07:31
Nou ja als ze die Maguire mistte, dan snap ik deze ook wel haha
 
Horwi
 
1
25 oktober 2020 om 10:26
Oh oh oh.. die judokagreep van Maguire xD had enkele uren daarvoor nog een discussie met een maat over de VAR momentjes bij de Clasico. Maar in Engeland spannen ze de kroon
 
Horwi
 
0
25 oktober 2020 om 10:28
Ik begrijp er zelf ook helemaal niks van. Wie zit er achter de camera`s? Wat voor opleiding hebben zij gehad? Wanneer mag de VAR ingrijpen in Engeland? Waarom gaat de scheids kijken en ziet hij er bij een herhaling nog steeds een penalty (of überhaupt een overtreding) in? Waarop baseren ze steeds die buitenspelbeslissingen? Ze zien dat Salah 3 cm buitenspel staat, maar de voortbewegende bal in die still neemt bijna een halve meter aan beeld in beslag.