Lof voor Conte: 'De club is zo enorm opgeleefd, de credits gaan naar hem'
Zondag, 25 juni 2017 om 09:20

In zijn eerste seizoen als manager van Chelsea werd Antonio Conte direct kampioen van Engeland. The Blues onderhandelen momenteel met de Italiaan over een nieuw contract. Volgens Chelsea-icoon Frank Lampard zou een contractverlenging van Conte de belangrijkste slag zijn komende zomer.

"De contractverlenging Antonio zou de belangrijkste slag zijn deze zomer, voor mij was hij de man van het seizoen. Je hebt het over de speler van het seizoen en de spelers verdienen ook credits voor afgelopen seizoen. Maar de club is zo gigantisch opgeleefd dat de meeste credits naar Conte zouden moeten gaan", zegt Lampard in gesprek met de Engelse pers. "Je zag dat het systeem veranderde en dat hij Chelsea in een bepaalde formatie liet spelen, die uiteindelijk succesvol was."

"Het was een enorm goede zet om hem binnen te halen, daar twijfel ik niet over. Ik ben er vrij zeker van dat hij zal blijven en meer spelers zal halen die in zijn systeem passen", vervolgt de oud-middenvelder van the Blues. Chelsea zou de pijlen hebben gericht op Romelu Lukaku, waar Lampard eerder mee samenspeelde bij de club. "Chelsea haalde jonge spelers en misschien was het voor hem te vroeg. Ik weet niet of hij geen kansen heeft gekregen destijds."

"Maar ik vind zijn houding geweldig. De manier hoe hij speelt is heel vastbesloten", stelt Lampard. "Ik herinner me hoe hij trainde, hij was altijd bezig om meer goals te kunnen scoren. Ik heb veel respect voor jongens met zo'n instelling. Hij verdient het beste en als Diego Costa vertrekt, halen ze met Lukaku iemand terug met dezelfde stijl."

Meer nieuws
   
12:10
12:10
VZ Kort: SC Cambuur laat supporters thuis voor uitduel in Kerkrade
77
   
12:00
12:00
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
9
   
11:31
11:31
Vertrekt Gimenez bij Feyenoord? Spits brengt bezoek aan Premier League-duel
21
   
11:02
11:02
Premier League-clubs komen budgetplafond overeen: dit zijn de details
20
   
10:26
10:26
V/d Vaart poogt transfertarget uit Oostings hoofd te praten: 'Niet verstandig'
23
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (8)

 
Rochester
 
1
25 juni 2017 om 10:04
Ondanks dat Conte toch wel een trainer is, met een handleiding, levert hij meestal wel erg goed werk af. Zoals Lampard al aangeeft: het begin van Conte bij Chelsea, was moeizaam, maar hij paste zijn formatie aan en daarna begon Chelsea als een geoliede machine te draaien. Ben benieuwd wie Chelsea deze zomer allemaal binnen zal halen. Spelers als Traoré en Aké zullen waarschijnlijk verkocht worden en ik zat toevallig te denken dat Chelsea aan deze 2 echt wel goed verdiend, zonder dat Chelsea zelf er echt veel tijd in heeft gestoken, want dat hebben eigenlijk de clubs waar ze aan verhuurd waren, gedaan. Als we de media mogen geloven, dan zal Traoré voor 19 miljoen aan Lyon en Aké voor 22 miljoen aan Bournemouth verkocht worden. Dat is toch even 41 miljoen binnenhalen, voor 2 spelers waar Chelsea zelf niet echt veel tijd in heet gestoken en meestal verhuurd waren.
 
QAZ343
 
2
25 juni 2017 om 10:31
En met bakayoko en een van dijk erbij worden ze helemaal onverslaanbaar. Heb je echt een muur waar Trump jaloers op wordt
 
Sulejmanii
 
0
25 juni 2017 om 13:08
Geestige opmerking, over die muur en Trump.. ?????? On topic: Die bakayoko is inderdaad een geweldenaar, maar denk je dat hij zich gelijk een basisplaats toeeigend? De formatie van Chelsea staat als een huis.. ??
 
levski1
 
0
25 juni 2017 om 10:54
Waarom vergeet iedereen dat Chelsea dit seizoen geen Europese wedstrijden heeft gespeeld? Dat is echt niet zomaar een detail en heeft er absoluut voor gezorgd dat Conte zo goed als elk weekend met dezelfde elf kon starten en de ploeg een erg constant ritme had, waardoor er weinig aanpassingen moesten doorgevoerd worden doorheen heel het seizoen. Zodra Conte zijn beste elf in de juiste tactiek had gegoten (waarvoor hij alle krediet verdient), heeft hij ongelooflijk werk neergezet en is Chelsea verdiend kampioen van Engeland geworden. Maar nogmaals, ze hebben geen enkele keer naar het buitenland moeten reizen en hebben heel het seizoen rustig kunnen focussen op binnenlandse competities, in tegenstelling tot AL hun concurrenten. Komend seizoen wordt een heel ander verhaal en dat zal ongetwijfeld zijn invloed hebben op de Premier League, want ik ben ervan overtuigd dat Chelsea niet opnieuw zo gemakkelijk kampioen zal worden.
 
jibriilCFC
 
1
25 juni 2017 om 11:39
Tottenham lag al snel uit de CL. Leicester city was geen titelkandidaat. Man City deed het juist goed toen ze nog in de CL zaten. Dus het voordeel van Chelsea was niet heel groot. Plus ze hebben een redelijk brede selectie. En ze zullen het volgende seizoen beschikken over Musonda en Christensen. op de cm hebben ze Fàbregas, kanté Chalobah en Bakayoko (zeer waarschijnlijk). Nu alleen nog Alex Sandro en Boateng/bonucci en we hebben elke positie dubbel bezet dus dat zal volgend jaar geen probleem worden
 
levski1
 
0
25 juni 2017 om 12:00
Dat Tottenham snel uit de CL lag, betekent niet dat ze die wedstrijden niet hebben moeten spelen, toch? Op het moment dat ze uit Europa lagen (want ze hebben ook nog Europa League gespeeld), was de kloof reeds te groot om nog te overbruggen, al hebben ze het nog meer dan behoorlijk gedaan. Feit is dat Chelsea reeds veel frisser naar de maand December kon toewerken, aangezien dat een cruciale periode in de Premier League is, ten opzichte van alle andere ploegen uit de top 6. Het blijft mij een raadsel hoe mensen dit blijven negeren. City begon het seizoen inderdaad geweldig, maar zij hebben bovenal ook kwalificaties voor de CL moeten spelen, wat op een bepaald moment ertoe leidde dat ze dat niveau niet meer volhielden (net vanwege de vele wedstrijden die elkaar kort opvolgden). Hier heeft Chelsea overduidelijk geen last van gehad en dat mag dus vast en zeker als een significant voordeel gezien worden. Daarom dat ik ook denk dat het volgend seizoen minder vlot zal gaan voor Chelsea.
 
everybodyblind
 
0
25 juni 2017 om 14:02
ik vind dit maar een smoes, dat geen europees. geldt misschien voor nederlandse ploegen. maar clubs uit bpl kunnen prima rouleren. zoals alle andere topclubs in europa. daarbij, toen bpl teams met regelmaat in de halve finales en finales stonden, hoorde ik werkelijk niemand over dat te veel wedstrijden in BPL. nu gaat t minder goed met BPL teams geven BPL fans hier de schuld van. slecht presterend in europa en vice versa. nu dus ook kampioen geworden omdat ze geen europees spelen.
 
Schop1989
 
0
25 juni 2017 om 11:05
Knap wat hij vorig seizoen heeft gedaan en met Kante haalde hij ook direct een topper binnen en Moses, Alonso waren een meesterzet. Dat gezegd hebbende, vond ik het effectief, maar wel wat saai in heel wat wedstrijden met uitschieters van Hazard natuurlijk. Als ze nou een echte topper halen op de positie waar Pedro/willian stond met een mooie actie dan word het beter maar ook attractiever denk ik. Voorzichtige opbouwende kritiek