Lof voor debutant Strootman: 'Hij liet het team beter spelen'
Maandag, 3 september 2018 om 09:14

Kevin Strootman debuteerde zondagavond bij Olympique Marseille in het uitduel met AS Monaco. L'OM wist in het prinsdom met 2-3 te winnen, door een doelpunt van Valère Germain in de slotfase. De 28-jarige middenvelder toonde zich na afloop in gesprek met L'Équipe content met het resultaat in Monaco.

"De fans waren fantastisch, het voelde alsof ik een thuiswedstrijd speelde. Ik kan niet wachten op mijn debuut in Stade Vélodrome, maar dit is een heel belangrijk resultaat. Een goede start", zegt Strootman, die zich komende week zal melden bij Oranje. Na de interlandperiode hervat Olympique Marseille de competitie met een thuiswedstrijd tegen EA Guingamp.

"Monaco speelt straks in de Champions League en hoopt ook op dat niveau actief te blijven. Daarom is dit een geweldige overwinning. Het team was fantastisch en toonde karakter, Strootman liet het team beter spelen en zorgde voor stabiliteit", zo is trainer Rudi García lovend over Strootman. Ook Florian Thauvin, die in Monaco eenmaal trefzeker was, is enthousiast over het spel van de middenvelder.

"Hij is een geweldige speler met veel ervaring, dat liet hij ook zien tegen Monaco. Hij kan heel veel voor ons betekenen op het middenveld. Het is ook door hem dat we deze wedstrijd gewonnen hebben", aldus Thauvin. Olympique Marseille heeft uit de eerste vier wedstrijden zeven punten verzameld en bezet daarmee momenteel de vijfde plaats in de Ligue 1.

Meer nieuws
   
23:15
23:15
'Antony beledigt Ten Hag in groepschat van Man United met drie woorden'
43
   
23:00
23:00
Ajax gaat op zoek naar een rechtsbuiten: 10 potentiële kandidaten op een rij
38
   
22:54
22:54
Manchester United wordt vernederd en gaat keihard onderuit bij Palace
66
   
22:28
22:28
Almere City FC baart opzien met post op X: 'CHERYYYYYYYYYYY!'
8
   
22:13
22:13
Mogelijke opvolger Slot spreekt zich uit: 'Lastig nee zeggen tegen Feyenoord'
15
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (6)

 
Lasse
 
14
3 september 2018 om 10:25
De trainer van Marseille, Rudi Garcã­a, wilt aangeven dat dit een knappe overwinning is omdat Monaco een CL-ploeg is en de potentie heeft om op dat niveau actief te blijven: met andere woorden, om door te gaan in de CL. Daarvoor moet je een erg sterke ploeg hebben en Rudi Garcã­a stelt dan ook dat dat het geval is. Vandaar is hij extra trots op zijn ploeg dat zij een sterke tegenstander van CL-niveau hebben verslagen.
 
FrankBollegraf
 
6
3 september 2018 om 10:25
Zeer sterk debuut van Strootman.Marseille stond op 4 punten na 3 wedstrijden en nu op 7 punten mede door de inbreng van Strootman, chappeau!Hopelijk zet hij dat door in Oranje.
 
soccersupp
 
5
3 september 2018 om 10:45
Strootman zorgt voor zekerheid en balans maar heeft ook een duidelijk aanvallende inbreng. Plus de nodige ervaring. Ik denk dat Marseille, strootman en oranje alle drie beter worden van deze stap. Soms is het ook voor een speler beter om naar een nieuwe omgeving te gaan.