Lof voor Manchester United-nieuwkomer: 'Hij lijkt op Ronaldo'
Dinsdag, 11 juni 2019 om 12:38

Daniel James heeft nog geen minuut voor Manchester United gespeeld, maar de van Swansea City afkomstige middenvelder annex aanvaller wordt nu al vergeleken met iconische namen uit de sportwereld. Marco Rossi, bondscoach van Hongarije, vindt de international van Wales iets hebben van oud-aanvaller Ronaldo en Usain Bolt, toevallig een supporter van The Red Devils.

Rossi doet de uitspraken in aanloop naar de EK-kwalificatiewedstrijd van Hongarije tegen Wales van dinsdag. "De snelheid van James doet me denken aan Bolt. Die snelheid zie je niet vaak meer", wordt de keuzeheer van de Hongaren geciteerd door onder meer Goal. "Ik heb de afgelopen jaren geen speler gezien met dezelfde kwaliteiten. Hij heeft een ongelooflijk acceleratievermogen, daarom heeft Manchester United hem ook gehaald."

In de voetbalwereld kwam de oud-speler van onder meer Sampdoria en Eintracht Frankfurt al eerder zo'n sprintkanon tegen. "Vroeger stond ik tegenover Ronaldo, mijns inziens de beste speler ooit na Diego Maradona. Die was ook ontzettend snel, maar had zeker meer kwaliteiten. De acceleratie van James lijkt op die van Ronaldo, al is hij nog lang niet van een dergelijk niveau."

De 21-jarige James kwam vrijdag zonder problemen door de medische keuring en tekent later deze week een langlopend contract met the Mancunians. Volgens berichten in de media ontvangt Swansea zeventien miljoen euro voor de transfer, een bedrag dat kan oplopen tot twintig miljoen euro. James kwam afgelopen seizoen tot vijf doelpunten en tien assists voor the Swans in de Championship en staat op drie interlands in het shirt van Wales.

Meer nieuws
   
13:33
13:33
Man United heeft twee spelers op het oog als partner van Lisandro Martínez
4
   
13:32
13:32
The Athletic heeft nog voor zijn komst naar Liverpool mooi nieuws voor Arne Slot
6
   
12:53
12:53
Thiago Silva zegt Chelsea definitief gedag in hartverwarmende afscheidsvideo
10
   
12:10
12:10
VZ Kort: SC Cambuur laat supporters thuis voor uitduel in Kerkrade
77
   
12:00
12:00
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
16
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (25)

 
redu1
 
14
11 juni 2019 om 12:47
Dit word gewoon de nieuwe wilf zaha. Met veel hype binnengehaalt en uiteindelijk via de achterdeur vertrokken...
 
Bati-United
 
8
11 juni 2019 om 13:13
In de toekomst kijken kan niemand, tenzij je een glazen bol hebt. Wel (erg) veel lof over deze speler. Ik neem het maar met een korreltje zout, maar ben benieuwd of hij het waar kan maken.
 
BlackMambaTR
 
16
11 juni 2019 om 13:17
Dan hoop ik dat united niet nogmaals dezelfde fout maakt aangezien Zaha een van de beste vleugelspelers van de BPL is en veel verder dan Rashford en Martial. Zaha zou absoluut basis hebben bij united. James wordt gezien als DE aankoop die united verder zou moeten brengen omdat het de eerste is. Echter lijkt mij dit gewoon een kansje zoals ferguson ze ook we eens nam. Ontwikkeld james zich? Top. Zo niet dan lekker als selectie speler erbij houden en na paar jaar slijten voor meer.
 
Mikie smalling
 
11
11 juni 2019 om 13:30
Er is werkelijk niemand die James ziet als de aankoop die United verder moet brengen
 
RGiggs11
 
2
11 juni 2019 om 15:25
Naja wie weet wat voor topper dit wordt. Ik had Ronaldo na 10 wedstrijden ook al afgeschreven met zijn tientallen scharen en hakjes met 0 rendement. Kijk wat daarmee gebeurt is.
 
LucasAndersen
 
3
11 juni 2019 om 15:55
Maar Zaha in zn United tijd was veel minder ver dan Rashford en Martial en was nooit op dit niveau gekomen als hij was gebleven. Juist omdat hij weg is gegaan en veel heeft gevoetbald bij een eigen club is hij zo ontwikkeld.
 
rossonero25
 
3
11 juni 2019 om 15:16
Ik heb zojuist een video van hem bekeken van afgelopen seizoen en ik moet je eerlijk zeggen dat ik best onder de indruk ben. Heel snel en balvast. Zorgt voor veel gevaar. Ik durf nog niets te zeggen, maar ik ben benieuwd.
 
LucasAndersen
 
0
11 juni 2019 om 15:57
Maar dat is wel in de Championship he, daar ligt meer ruimte dan in de premier league. Altijd een gokje of hij het dan op een hoger niveau ook kan laten zien, en dan zeker bij een topploeg. Hij gaat spelen tegen allemaal teams die zich ingraven.
 
Vossig
 
0
12 juni 2019 om 01:54
Wat een kansloze opmerking. Deze speler heeft zich nog niet eens bewezen, maar toch voorspel je al dat hij zal floppen. Als de voetbalwereld volgens jouw redenering werkt, dan bestaan er geen spelers die zich langzaam naar de top hebben gewerkt.
 
redu1
 
0
12 juni 2019 om 14:34
@vossig Ik trek gewoon de vergelijking met wilf zaha... Hebben beide dezelfde overstap gemaakt naar een man utd dat opzoek is naar haar glorie tijden. Al dat gehype dat hierbij komt maakt het quasi onmogelijk voor hem om aan de verwachtingen te voldoen al laat ik me graag verassen.
 
SjonnyvdBeek
 
0
12 juni 2019 om 20:37
Ik heb aardig wat beelden van deze jongeman gezien en behalve hard rennen zag ik bijzonder weinig dat positief in het oog sprong. Lachwekkende scouting opnieuw. Zeer, zeer beperkte voetballer als je kijkt naar aannames, afronding, etc. Veel frommeldoelpunten en -assists. Weinig balgevoel, veel fouten. Durf er geld op in te zetten dat deze knul tekort komt. Veel tekort. En de vergelijking met Ronaldo is al helemaal gesoord. Alsjeblieft zeg. Kan zich best nog wel leuk ontwikkelen maar bepaalde dingen kun je niet aanleren, dat moet aangeboren zijn. Talent noemt men dat, en dat zie ik maar weinig bij deze jongen. Een snellere versie van Younes is het eerder. Totaal geen United-niveau. Maar goed, wie ben ik.
 
SjonnyvdBeek
 
0
12 juni 2019 om 20:37
En Zaha was en is vele, vele malen getalenteerder hoor.
 
Limez
 
12
11 juni 2019 om 14:24
``de acceleratie van James lijkt op die van Ronaldo, al is hij nog lang niet van een dergelijk niveau.” Vz: ``hij Lijkt OP Ronaldo''
 
kefa83
 
0
11 juni 2019 om 14:38
echt slecht voor die jongen dat ie meteen wordt vergeleken. Hij moet eerst met de druk kunnen omgaan en die wordt er niet minder op met al die vergelijkingen. Laat hem spelen en dan laten zien wat hij kan en DAN mag je hem bij Man Utd vergelijken.
 
Leicester
 
1
11 juni 2019 om 16:50
Dat werd ook gezegd van de destijds erg jonge Zaha en daarna ook van Memphis (die was ook jong) beiden hebben het niet gered om uiteenlopende redenen. Deze James is erg talentvol alleen is Man Utd net als Chelsea bijna een onmogelijke club om te slagen als je jong bent. Uitzonderingen zijn Wayne Rooney en Rashford die ook goed uit de verf aan het komen is.
 
SjonnyvdBeek
 
0
12 juni 2019 om 20:40
Ik vind hem helemaal niet erg talentvol. Het is een renpaard, heeft geen bijzondere aanname, weinig balgevoel (voor zo'n hoog niveau al helemaal), weinig inzicht en matige (basis)techniek. Younes met meer snelheid en die af en toe ook buitenom gaat. Maar minder balvast. Even slechte afronding.
 
SjonnyvdBeek
 
0
12 juni 2019 om 20:41
Veel doelpunten en assists waren frommelig en kwam een dosis geluk bij kijken. Ik heb sterk het idee dat deze jongen boven zichzelf is uitgestegen afgelopen seizoen. Het zal mij benieuwen, maar ik heb het idee dat dit een lachertje gaat worden. Typisch Engels ook, die gestoorde vergelijkingen.
 
Voetbalfan!
 
0
12 juni 2019 om 22:04
Dot is mis hi en een speler voor de toekomst zit veel rek in. En heeft snelheid mooie acties en is ballast.